ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ

• 77 732
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
 liebesbaer,поздравления Peace

# 646
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
liebesbaer, браво на Ния  Hug

Ние сме в очакване на "Сатурналии 2014" под наслов "S for Saturnalia"  Simple Smile Ако иска някой да заповяда: на 8.12 от 19 часа в зала "Света София" (бившия Партиен дом). Поканите са по 6 лв.
Какво представляват: традиция в НГДЕК е 10-тите класове да имат ... привилегията Simple Smile да направят спектакъл, в който да имитират своите преподаватели Simple Smile Ще бъде весело Simple Smile

Ето и линк към събитието: https://www.facebook.com/events/558806457583404/?pnref=story

# 647
  • София
Здравейте, помощ от химици  ще търся тук, разбира се в последния момент.  Sad
Задачата е следната: В три цилиндъра са събрани NO, CO,CO2.как най-лесно можем да определим кой газ в кой цилиндър се намира? Разсъжденията трябва да са подкрепени с уравнения.
Кой от газовете ще откриете без доп. пособия?
За кои 2 газа ни е необходима кибритена клечка и какъв ще е ефектът?

# 648
  • София
Според моя тийн: Измежду трите газа, азотният оксид (NO) е този, който се отличава, защото е много по-лек от другите два, така че той може да бъде открит без допълнителни пособия. Двата газа, за които ще ни трябва горене са въглеродния оксид и въглеродния диоксид, тъй като въглеродният оксид гори, а вторият - не. Най-накрая, начинът да разберем кой газ къде е, е като добавим вода и към трите, ерго ще разберем къде има въглероден диоксид като забележим, че се получава въглеродна киселина (уравнението е CO2(въглероден диоксид) + H2O (вода) -> H2CO3 (въглеродна киселина)) и ще сме сигурни, че това е въглероден диоксид, защото единствения начин да се получи въглеродна киселина е чрез въглероден ДИоксид. За останалите два, добавяме кислород и по този начин ще разберем кой газ е въглеродния оксид, защото при добавяне на кислород, въглеродният оксид става въглероден диоксид. Не знам дали го правите като експеримент, но ако е така, имайте в предвид, че въглеродния оксид е отровен и лесно може да влезе в кръвта, където би причинил доста поразии, затова чак след добавяне на кислород (чрез горене), ако се отдели въглероден диоксид, значи това е газа. И съответно, азотния оксид остава в последния цилиндър, но ако и за него ви трвбва уравнение, той реагира с кислород, за да образува азотен диоксид (неотровен газ), с уравнение 2NO+O2->2NO2.

# 649
  • София
Milenita, благодаря и на двама ви. Все още не знам отговорите със сигурност, ще споделя ако стигнем до решение.  Peace

# 650
  • София
Миналата седмица раздадоха дипломите за основно образование. Съвсем бях забравила, че съществува такова нещо. Laughing
Освен за записване за шофьорски курс има ли друго приложение този документ? Thinking

# 651
На нас ни ги върнаха в началото на учебната година,заедно с документа за завършен 7клас,с което  се записа в гимназията.Лично аз не знам за друго приложение на дипломата за основно образование освен за шофьорския курс.

# 652
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ай, ай ... Честити ... Коледа, Нова 2015, 3-ти март; 8-ми март; Великден ... и 1 май  Joy Както и много, много рожденни дни и празници  Hug

Системата ме предупреждава, че
Внимание: в тази тема не е писано повече от 120 дни.
Не е желателно подновяването на толкова стари теми. Ако не сте сигурни, че желаете да подновите темата, препоръчваме да започнете нова тема, като може да дадете линк към тази, която е породила въпросите ви или провокирала коментара ви.

Ще я подновя пък  Crossing Arms И ще ви попитам - как сте? Какво правят 10-класниците?

И ще ви/ни се накарам Simple Smile Хайде да пишем по-често ... А и "Ветрило" кога пак ще посетим  newsm78

# 653
  • София
Ха, мерси! И на вас честити!

Laughing

# 654
АндиHug ... Ама нищо не казваш за "Ветрило" Simple Smile Чакам и Сосчето да се появи и да ни организира  Joy както винаги  Wink

Хайде, де ... Покрай (те да са ни повод, де ... ) 10-класниците и ние да понамажем с излизане  Wink Знам, знам, че всички са заети и ... ежедневие, работа ... Ама съм се затъжила за много, много от вас - и за Анди, и за Сосчето, и за Цветето, и за Русалка, и за ... абе, доста са Simple Smile  ... и Ганис не съм я "срещала" из темите ...

# 655
  • София
кажете кога и как. Надявам се и другите да се включат.

Ганис е в седмокласната, там е и Русалката. (и аз понякога се включвам там)

# 656
Честити празнициииии  bouquet
Ветрило не го знам,но ще го науча Wink
Тези дни много празници-делници-накратко предложете дата Laughing

# 657
  • София
то и аз не го зная, или поне не го помня, но ще го търсим, това е положението. За празниците е добра идея, за почивните дни също.

# 658
Ето сега ме вкарахте ... Как се наричаше тогава това, в което съм ходила поне 2 пъти и е до НДК  newsm78 Щом го преименувах, значи не е "Ветрило", а друга "дзвярка"  Joy

# 659
  • София
"онази пицария"  Joy

Общи условия

Активация на акаунт