ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ

• 77 697
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Мистър Пица на Верила-това е "паролата" Joy Joy Joy

# 661
  • Пловдив
Видях ,че сте събудили темата та викам и аз да драсна някой ред. При нас са относително спокойни нещата. Минаха класното по БЕЛ и Математика не знам как се е справил. Това което ми направи впечатление е,че  харесваме абсолютно различни книги. Спомням си как по нощите в тоалетната четях Граф Монте Кристо.
Колко любима книга ми беше. Сега го учат в училище. Моят не го прочел , обаче щял да пише есе върху него ако се падне на класното. Казах му, че няма как да напише нещо свястно ,ако не е прочел произведението,поне да си свали филма да гледа. Хеле свалил го , гледал го , според него нищо особено. Бел Ами същата работа, гледа филма той е нов от 2012 година , пак не го хареса.
Иначе чете някакви фантастики на английски , които на мен пък ми се струват скучни.

# 662
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
mdonkova, и аз така все дивях: как може да не харесва "Граф Монте Кристо"  newsm78 "Бел Ами" се хареса Simple Smile И моята чете главно на АЕ на Киндъла ... Даже има профил в Гуудридърс и си е заложила 70 книги (на АЕ) за тази година  Joy Чете, обсъждат ги, има различни групи ... Знам, защото се е регистрирала с моя мейл  hahaha А няма нищо общо с АЕ официално от 7-ми клас - учи ФЕ, латински, старогръцки и старобългарски Simple Smile

# 663
  • София
Английският е навсякъде около тях, малкият ми син чете само на английски,
основно фен-фикшън, по-изумителното за мен е, че и пише фен-фикшън,
също на английски, естествено. (Както се шегуваме гадничко с мъжа ми,
чукча не читател, чукча писател  Mr. Green). Не ходи на курсове по АЕ,
в училище тази година учи немски. Да му се чудиш откъде го попи този английски  Simple Smile

Мислят ли вече десетокласниците ви за кариера и следване - какво, къде, как?

# 664
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
...

Мислят ли вече десетокласниците ви за кариера и следване - какво, къде, как?

Моята след 7-ми клас искаше много, много 2 неща: химия в НПМГ и НГДЕК ... и тя не знаеше кое иска повече ... А са толкова различни неща ... Приеха я и на двете места на 1-во класиране ... Избра НГДЕК ... не знам защо ... Много говорих, но май напук ми го направи ... От 9-ти клас все ми повтаря, че е трябвало да я ошамаря и си иска химията Simple Smile Та, по този повод е решила: химия в СУ и после специализация "Парфюмерия" в Монпелие ... Лятото ще ходим на много голяма обиколка из Европата ... Ще посетим и една нейна дружка в Орлеан ... Та, се надявам да успея да я убедя за химия във Франция ... още след 12-ти клас ... Ама ...

# 665
  • Пловдив
Ох , догодина ще имам седмокласничка и отсега е изправена пред 2 училища и не знае кое от тях да избере.
От една страна хем е хубаво да не им се бъркаш , за да не те обвинят по-късно че си им попречил да учат това което искат , от друга страна те толкова бързо и често си менят желанията ,че ме е страх и на мен да не ми кажат "Ти защо не ме ошамари и ми позволи това да уча...."
Сина не е наясно още какво точно иска да учи , но и аз не го натискам .За две години, много желания ще смени. Надявам се в началото на 12клас да е улегнал вече и да знае какво иска от живота.

# 666
  • София по рождение
Здравейте,
радвам се да ви видя!
Моят десетокласник преди време искаше право, сега медицина, не се знае още какви желания ще има до 12 клас  Grinning

# 667
  • гр. София
Ха, радвам се да видя, че има писали в темата за 10 клас.............. Hug
Не разбрах има ли вече организирана среща и за кога? Simple Smile Ако мога - ще дойда.
Колкото до проф. реализация, ние сме ориентирани твърдо - Медицина, Дентална медицина и накрая евентуално Молекулярна биология. В този ред засега.

# 668
Ами ... за среща ... още никой нищо не казва Simple Smile
Ама аз да се оплача, че моята 10-класничка тази година се "спука" да боледува ... Не е боледувала толкова много никога през живота си ... Какво й стана - не знам ... Сега от 2 дни пак е - вие й се свят, гади й се, има Т, повръща, разтройство ... Това го изкара преди месец и половина и сега отново ... Уф ...

# 669
  • София
има някакъв гаден, поредния, вирус. Сополи и гадна кашлица. Преди няколко дни си изкарах акъла, децата също много се уплашиха, детето не можеше да си поеме дъх. През ума ми мина какво ли не.

# 670
  • София
Пораздвижила се темата.
Дъщеря ми си "почива" от английската класическа литература с четене на съвременни наши писатели.  Определено ми допада посоката, в която се развиват интересите й. Въпреки многото учене намира време за любими странични занимания и трети чужд език.
Конкретни желания за професионално развитие няма, засега знае само с какво не би се занимавала.
П.П. Болните да оздравяват бързо.

# 671
  • Там, където ме обичат
Та, по този повод е решила: химия в СУ и после специализация "Парфюмерия" в Монпелие ...
Почти безобидн@, не и трябва Монпелие, да идва направо в Парфюмната тема.  Laughing

# 672
  • София
С моето ... нещо (вече не знам какво е, ама не е човек, щот твърдо вярвам, че толкова злоботия и проклетия не може да се сбере в човешко същество, особено на таз крехка възраст) не си говорим. В редките мигове, когато си, за нула време се стига до караница. Грозна картинка и изобщо ... голяма ми е мъка. Грам няма идея какво иска да учи след 12ти клас. Аве, траджеди. А толкова зле с успех и учене не е бил никога преди. Всеки ден напоследък ми се случва втрещено да си мисля "т'ва не мож да се е пръкнало от мен".  smile3515

# 673
  • София
Днес пак си говорихме с моята девойка, все още интересите й са към
биология, но не медицина - по-скоро научно-изследователска работа -
биохимия, генетика. Ще се мисли за университет в Германия или Австрия.
Цяла седмица беше на подготовка с националния отбор и е много нахъсана,
макар че след лекции от 9 до 18, събота и неделя също, вчера почна да си
мечтае да се връща пак към нормалния училищен живот, да си почине малко  Laughing

Миленита, не знам какво да те посъветвам, но ми се струва, че връзката с
детето е по-важна от учението. И моят син не учи  колкото ми се иска, но държа да
си говорим и да сме приятели, а и съм сигурна, че ще успее и без пълно шест в дипломата.
Важно е да намерят нещо, което да ги вълнува - моето човече тази година откри програмирането,
дано не е от ден до пладне ...

# 674
  • София
Здравейте,
Отдавна не бях надниквала в темата. Радвам се, че сте я побутнали.
Моята десетокласничка няма идея какво ще учи...засега. Знае само, че ще е с биология и химия. Но дали фармация, биотехнологии или медицина -ветеринарна или хуманна -няма идея Crazy
Аз съм молекулярен биолог, работила съм генетика, микробиология и съответно я съветвам и в тая област. Възможността за научно-изследователска работа е огромна, така че който я избере и има влечение в тая област, няма да съжалява.
Иначе в момента сме отново домакини на германче  Hug

Общи условия

Активация на акаунт