ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ

• 77 537
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ей, страхотни сте - благодаря  Hug Hug

# 466
  • гр. София
Малко да побутна темата....Как са децата? Мислят ли вече за ваканция или им се струва далеч?  Grinning

# 467
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Малко да побутна темата....Как са децата? Мислят ли вече за ваканция или им се струва далеч?  Grinning

Simple Smile

Днес си дадох сметка, че моята щерка ще има 7 учебни дни през май месец ... От 4 до 12 бяха на учебна екскурзия в Древна Елада; върна се и е адски болна у дома сега ... Другата седмица ще имат 2 учебни дни и после са на училище от 26-ти ... Дупе да й е яко през юни  Joy

# 468
  • София
От 4 до 12 бяха на учебна екскурзия в Древна Елада

Колко готино! Дано оздравее по-бързо!
Моята девойка цяла седмица е на лекции в СУ, сутрин мята една чантичка през рамо
с тетрадка за записки и се прибира чак вечерта, нощем чете "библията" на Кембъл.
Много шантаво чувство, сякаш имам студентка вкъщи.  Simple Smile
Добре, че другата седмица почти няма да учат, да успее да се възстанови и навакса в училище.

# 469
  • Пловдив
На сина вчера мина първата класна за срока - по литература. Паднало му се тема от житието на Константин Кирил Философ . Писал е нещо там ще видим като ги върнат. Много им е тегава тая година литературата. По математика са на тригонометрията -лесна му се вижда . Тази година най-трудна като материал по математика му беше хомотетията.

# 470
  • София
Честит 1 Юни на всички деца и на техните прекрасни майки! Много здраве и много късмет да ги следват навред!
При нас мина класното по английски, а днес е на заключителен изпит по английски в школата. Хич не го долюбва, но на текущите тестове  в школата изкарва високи проценти. Англичанинът я похвали на РС така че ще видим Wink В Група В2 upper е, за догодина незнам какво ще правим. За сертификат май е рано -все пак има още 3 години до унито, а нали има някакви допълнителни изисквания кога да е покрит при някои университети.
Предстои ни пътуване до Германия в края на месеца по програмата за обмен и това е центърът на вселената и от доста време. Живи и здрави само Hug

# 471
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
liebesbaer, браво на щерката  Hug Hug Hug И ние мислим кога ще е най-добре да се изкарва сертификат ... Има още една година и ще покрие изискванията на френския институт, но ще учи бакалавърска програма тук, а след това иска магистратура или специализация във Франция ... - това са далечни планове все още, де Simple Smile, но наистина трябва да се поинтересуваме и ако трябва да разреди малко курсовете ... Тя няма почивен ден - през седмицата на училище, а събота и неделя по 3 чАса (от 9 до 12) във ФИ ...

Иначе:

Да са здрави и щастливи децата ни!!! Да са все "деца" с всичките им "проблеми Simple Smile"

# 472
  • в огледалото на живота
Честит ви празник:малки и големи деца  Hug
Запазете детското винаги в сърцата си   bouquet

# 473
Честит ви празник:малки и големи деца  Hug
Запазете детското винаги в сърцата си   bouquet

И аз се присъединявам към това пожелание Hug

# 474
  • виртуално
Моля за мнение за 22-ро и 31-во училище в София - както за нивото на испанския, така и за останалите учители    bouquet
Или предложете добри паралелки в София с испански

# 475
  • София - Рим и обратно
Здравейте  bouquet.Искам да помоля за мнение за паралелки с изучаване на френски. Тъй като балът ни не стига за ФЕГ, ориентираме се към търсене на добри алтернативи.
Чух негативни мнения за паралелката с френски в НФСГ, а доста добри за същата в НТБГ.
Понеже знам, че миналата година не е имало френска паралелка в НФСГ, а тази ще има, реших да питам направо в деветокласната тема.
Ще съм благодарна на всякакви мнения за което и да е училище, по-специално за нивото на езика и дисциплината в самото училище   bouquet.

# 476
  • София
Кафе, имам приятелка с дъщеря в 133, френски с руски, доволна е от нивото на преподаване и атмосферата в класа, може би си струва да се погледне като вариант за френски.  Peace

# 477
Кафе, имам приятелка с дъщеря в 133, френски с руски, доволна е от нивото на преподаване и атмосферата в класа, може би си струва да се погледне като вариант за френски.  Peace
+ 1 за 133-то Simple Smile Даже чувам, че е по-добре от ФЕГ Simple Smile

Моля за мнение за 22-ро и 31-во училище в София - както за нивото на испанския, така и за останалите учители    bouquet
Или предложете добри паралелки в София с испански

За 31-во т.нар. "Бастилия" съм чувала добри отзиви ... За 22-ро напоследък все лоши неща чувам ...
... учителите по испански в 30-то са много добър екип, а и по другите предмети са много добри преподаватели ... Давам пример с химията и моята щерка в 7-ми клас - при един срок един час, а през втория 2 часа химия, без да знае какво изобщо се включва в изпита по химия ... изкара 5,25 на приемния по химия в НПМГ ... И по другите предмети има страхотни учители - по БЕЛ й преподаваше една от дамите, които са много търсени преподаватели от школите и е автор на учебниците на Просвета - Весела Михайлова ... Та, помислете и за това училище ... В момента голямата учи в Класическата гимназия, та това ми е мнението за 1-7 клас, но като цяло колектива не се е променил и като, че ли набира популярност и това училище ... Е, не е в топ-а на 5-те най-добри, но е много добър вариант ... според мен ...

# 478
  • София
Отдавна не съм писала тук, пък и темата ни позамря.  Wink

Девети клас се оказа определено по-успешен за Косьо от осми.  Wink По-отговорен е към ученето, съответно оценките веднага се вдигнаха. Заляга по-сериозно над японския. От половин година си има сериозна приятелка и това му се отразява много добре.  Simple Smile

Не мога да не се похваля с последното му домашно по японски - имаха задача да се съберат по групи и да приготвят българско ястие, като всички пояснения са, разбира се, на японски.  Сложила съм линк към филмчето в скрития текст, ако на някого му е интересно. Blush
Скрит текст:

# 479
sweetkids_mama  Hug направи ми деня с тази мусака!
Поздравления,браво,браво на момчето Peace Май,ще дойда до вашия праг на редичка за мусака Laughing Hug

Общи условия

Активация на акаунт