ТУЕС - 4 тема

• 57 245
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
Охоо Jord,  как беше пицата ?

# 46
Здравейте,
Още веднъж искам да благодаря за приятната среща с вас днес и за информацията  Laughing
Според второто класиране: вече сме в СП и най-накрая има мир и спокойствие у дома. Сега на младежа д... да му е яко, а на мама - нервите Joy

# 47
Браво, Вени! Дано да са доволни и след една година , както и при завършването, от избора си Laughing

# 48
  • София
Наистина страхотна среща си направихме  Hug Hug А тези, които сега не бяха, на следващата да гледат да не изпуснат  Mr. Green Mr. Green

Bp не беше пица, а страхотни пържени картофки с бира, само плажа и морето ни липсваха  Laughing

Veny69 Поздравления за скока в нашата специалност  Hug Hug Добре дошли при нас  Peace Peace А за д-то и нервите - просто не знаеш колко си права  Laughing Laughing

Усмихнат и спокоен ваканционен ден   bouquet  bouquet  

# 49
  • София
Честито на всички именници днес! Да сте живи и здрави и много моменти само с положителни емоции   bouquet  bouquet

Скрит текст:

Светите апостоли Петър и Павел

# 50
  • София
В кой клас започват да се учат специалните предмети?
Предполагам, че в 8 клас програмата и за двете специалности е една и съща (ако някоя осмокласна мама/татко наднича в темата-да отговори)?

Значи така - ние Ви чакаме на срещата, а вие мирно и кротко си проверявате резултатите в къщи, хм, хм. Не знаехте ли, че те от училището ще ни изчакат да свършим /разбирай да се набърборим/ и тогава ще ги публикуват на сайта, нали имаме обратна връзка   Grinning Grinning Нищо де, имахте оправдание, да кажем. А иначе програмата е еднаква до 10 клас включително, според мен, за всички специалности. Ако бъркам - някой да ме поправи, в началото на уч. година слагат програмата за всички класове на сайта и ще ги видите лично. Така че не е фатално нищо, важното е да си в това училище, не толкова специалността. Да не говорим, че някои пък си искаха хардуера и не искаха и да чуят за друго.... Нали трябва и ние в нещо да сме уникални Mr. Green  Mr. Green Ще бъдем сигурно последния випуск с тази специалност и всички ще се карат за нас.  Joy

Radostina  bouquet  bouquet честит празник и все така занапред! За идеята следващия път да сме на Витоша, чакаме желаещи, може с деца или без, с мъже или без, с кучета и котки или без... ААА може и с мерцедеси, май пускат още  Mr. Green

# 51
Хм, то и ние с Жигулите обичаме Витоша,може да заформим общ поход(в нашия гараж има и момичета  Laughing) есента.
 Честито на всички класирани!!!

# 52
  • София
Честито на всички кладирани, и качили се по-нагоре  Hug

И наистина трябва да съжалявате за срещата вчера - беше много приятно.  Peace

Радостина - честит ви празник. Да ви е жив и здрав младежа   bouquet

# 53
Благодаря за поздравите за именника. Желая ви едно прекрасно, спокойно и безгрижно лято.

# 54
"И ТВОЯТА Е???"

Мисля, че подсказах това още в предната тема. Дори и да кажа направо, едва ли някой ще ми повярва на 100%. Все пак, виждам, че малката метафора с Мерцедеса е добила популярност, та...

Казано метафорично идеята ми е да сменям маслото овреме, да натискам спирачката, когато влизате прекалено остро и с висока скорост в завоите и др. такива технически неща. Искате ли пример? Ами да речем с поправителния по математика. Трима... Не петдесет. Само дето не виждам никоя от вас да каже баре едно благодаря на Динова, че ги е стреснала, накарала ги е да си мърдат д...та. Т.е. постигнала е това, което много от вас трудно постигат - преборила се е с мързела им. Дала им е урок извън учебния материал. Заслужава си благодаря-то!

Желая ви весела ваканция.

На есен Мерцедесите да са заредени догоре, лъснати до блясък, за да си заслужат екстрите в купето. Wink

# 55
  • София
Татко бг, ще помислим какво да кажем като видим официалната инфо за това, колко остават на поправителен  newsm78 Нали качват списъците на сайта - така че чакаме, за да дадем ИНФОРМИРАНО МНЕНИЕ  Mr. Green Mr. Green

А иначе през лятото ще зареждаме батериите, че на есен ще ни трябват  Party Party

# 56
КАКВО ЛИПСВА НА САЙТА ЛИ МЕ ПИТАТЕ?
То какво точно има ..................?
Няма обаче:
1. Преподавателски състав
2. Учебни програми
и т.н.
За да видите какво няма и колко е трагичен го сравнете например с този на 7-мо училище

По точно
1. Ние сме доста динамични. Тази година някой от нас участва, догодина е по света в някой проект или фирма, след година две се връщаме и тн. Затова преди около година и половина решихме (главно учениците) да се направи нещо по-полезно. И започнаха да правят интервюта с предподавателите от ТУЕС и да качват статиите на блога. Рубриката се казва "Лицата зад ТУЕС" и ако имате затруднения с намирането им може да използвате http://lmgtfy.com/?q=%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B7 … D1%83%D0%B5%D1%81

Можете да разгледате и целия блог - http://www.elsys-bg.org/blog/, а можете да се абонирате и за вестника от главната страница на сайта.

2. Учебни програми - голям проблем на повечето професионални училища е, че учебните програми са такива в последните 20 години примерно. Ето това не искаме да се получава, затова редовно сменяме технологиите и средствата. Аз в кариерата съм си вадил хляба с поне 5-6 езика за програмиране и още доста хардуер, което се сменя на всеки няколко месеца.

Затова голяма част от програмата я има - http://lubo.elsys-bg.org, а което го няма се допълва.

3. "т.н." - на сайта има още много т.н. информация Simple Smile

# 57
Здравейте, ще питам и тук, защото писах писмо до училището преди 2 седмици, а отговор нямам.
Синът ми има далтонизъм (червено-зелен). При това положение може ли да кандидатства в ТУЕС за някоя от специалностите или не?

Благодаря много.  bouquet

# 58
  • София
Peppia  Hug

В документите, които се подават изрично пише:

пълно медицинско удостоверение със задължително отразени цветоусещане и диоптри;

Но вместо да пишеш писмо, просто се обади в училището. Те имат и лекар и сестра, които би трябвало да могат да ти кажат точно, а и най-вече да ти посочат документа, в който са записани тези ограничения, зя да може и вие да си прочетете и да изтълкувате при специалист, ако се налага.

# 59
Наде, не обърквай жената. Правилно е постъпила, като е направила писмено запитване. Това не е да се поинтересуваш по телефона за полета на некой самолет в колко часа е  Simple Smile . В този случай няма тълкувание на наредба- има точен час.
Да се обади по телефона и някакъв глас да и отговори няма никаква стойност, пред това да си го  има една година по-рано написано черно на бяло и да се преследва целта. Видно от начина, по който е зададен въпроса майката се надява, че цветоусещането не би трябвало да важи там където няма жици т.е. за СП.

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 17:14 от bp

Общи условия

Активация на акаунт