ТУЕС - 4 тема

• 57 280
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Нека някой сподели , моля , дали се е възползвал от услугите на курсовете , които предлагат ТУЕС . Ние ходим на курсове , засега и ученика , и предподавателя са доволни един от друг , та въпроса ми е - фатално ли ще за представянето ни на изпита по мат-ка ,  ако пропуснем тези курсове : http://www.elsys-bg.org/wp-content/uploads/2014/01/kursoveMAT-7klas.pdf

# 661
Здравейте,
аз май преди време питах тук за тези курсове за моя седмокласник. Ако помните в коя тема сте обсъждали,ще се радвам да дадете линк.Поразгледах малко,но не срещнах инфо.Иначе съм писала имейл на ТУЕС и чакам отговор дали ще съберат група за събота следобед  newsm78.Извинявам се,че нахълтвам в темата Ви и успех на децата Ви през втория срок

# 662
  • София
Ние ходихме на този, който е през априлската ваканция. Аз съм доволна, защото задачите по принцип са по-различни, а и се опознаха децата. 4 деца, които ходиха на тези курсове влезнаха, освен моя, за които знам Simple Smile Сигурно има и други.

# 663
Малко инфо : преди минути се връщам от ТУЕС , записаха ни за ваканционния курс ( 9-ти сме засега - по всяка вероятност групите ще са две - сутрин и следобед ) . Ваканционния и ускорения се повтарят едно към едно . Изпита ще е на 31-ви май . Миналата година са кандидатствали малко над 600 човека за 4 паралелки . Купихме си сборник - 5 лв. , имат неограничени количества ( на втория етаж - 24 та стая ) .

# 664
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Благодаря за инфото. Щом има сборници, ще пратя моя хубавец да си купи. Аз се чудя за този курс, защото той, така или иначе, си ходи на курс по математика и мисля, че малко допънително по този сборник му стига. Дано всички желаещи форумски децата да са вътре! Ще може да обменяме текуща информация за това което се случва там. Че моя какъвто е разсеян... винаги е неразбрал какво кога трябва да се прави ooooh!

# 665
  • София
Здравейте на всички новодошли  Hug Hug

Ще стискаме палци да ни станете съученици  Peace И ние не сме ходили на курсовете, организирани от ТУЕС.

# 666
  • София
Ех, няма спасение от реформи  ooooh! ooooh!

http://www.blitz.bg/news/article/250574    &nbs … sp;    

# 667
Ние също сме на курсове , и затова от ТУЕС ни препоръчаха някой от двата съкратени . Най-малкото , защото ще бъдат водени от преподаватели от Техн. Унив-т ,и  ще се разглеждат задачи , каквито ще има в техния тест ( изпита на 31-ви май ) . Ние толкова пари потрошихме тази година за курсове , че със 100 лв . повече ...

# 668
  • София
Пари, дадени за образование, никога не са напразно  Naughty

Задачите не са от най-простите, но все пак са по-малко сложни от тези, давани в математическите гимназии.
Тази година ще има ли нещо ново на ВО?  newsm78 newsm78 Някоя Пиза  Mr. Green Mr. Green

# 669
Здравейте на всички,
Някой знае ли нещо за стипендии? В 8-ми клас имат ли право да получават?

# 670
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Стипендии се полагат само в гимназиален етап на обучение. В различните училища основно образование се завършва след 8ми или след 9ти клас. В езиковите знам, че е след 9ти, за ТУЕС, като гледам програмата, би трябвало да получават диплома за основно след 8ми и от 9ти клас при определени от у-щето условия да дават. Тук са по- компетентни майките със стаж в ТУЕС, аз още "кандидатствам"  Laughing Но принципът за стипендии е този и го знам от голямата ми девойка

# 671
  • София
Стипендии за 8 клас няма, което според мен си е дискриминация. Имам пред вид за втория срок на 8 клас, защото все пак има основа, на която да се стъпи, т.е. оценките от първия срок.

# 672
Аз съм баща на ученик в ТУЕС, за писанията ви в този форум разбрах съвсем случайно и от известно време само чета тук, но вече не се сдържам и ще напиша няколко думи.
Прочетох всичките 4 теми и се забавлявах много. През цялото време имах чувството, че чета форум на майки, чийто ученици са 3-4 ти клас. То притеснения, че имат по 8 часа, то притеснения, че физическото е след обяд, то притеснения е се е учело в събота и всякакви други такива странни неща, сякаш нашите младежи и девойки са деца на по 10-11 години.
За зеленото училище се даваше информация като от някоя информационна агенция. Какви обувки обули, какви дрешки облекли, какво точно папкали ДЕЧИЦАТА.  Чудех се как някоя от вас не е отишла там да ги надзирава. На няколко пъти споменахте как са ви отрязали вашите деца и са ви отговаряли едносрично че са добре. Помислете, че като им звъните по 20 пъти на ден ще станат за смях пред съучениците си.
По нататък започнах да се замислям, форум на родители ли чета или форум на ученици. Особено момента с учебниците. Не разбрах защо не ги оставите те да се оправят. До кога ще сте им като сенки.
В заключение искам да кажа:
Мили майки, отпуснете се малко. Децата ни са вече пораснали и само може да се радвате, че са в училище, което е по различно от другите  училища в което не  се учи както сме учили ние преди 25-30 години.  Ако не знаете до преди 2 години в това училище нямаше родителски срещи. Както Френски казваше няма смисъл от родителските срещи, учениците са големи и требва сами да се оправят. Е вече има родителски срещи и можете да сте спокойни.
Френски, започваше речта по посрещането на 8-ми клас с думите: „Welcome to Hell. (Добре дошли в ада)“ и продължаваше: Тук ще ви печем на бавен огън, тук ще ви печем на силен огън и накрая какво ще стане с вас? Отговора идваше хорово от по големите класове: ПЕЧЕНИ СПЕЦИАЛИСТИ.
Замислете се Мили Мами, дали печен специалист се става лесно

# 673
  • София
Chmpchmp добре дошъл. Не знам какво точно те е провокирало, за да го напишеш всичко това, но явно е било нещо. Един въпрос преди да продължа - в кой клас е  newsm78

А и влизайки на 1 март е редно да честитиш първо, а после да отправяш критики  Shocked Shocked

И в тази връзка

Честита Баба Марта и тук  Hug Hug Да сме живи и здрави всички

# 674
Ще започна от зад напред  (тук приемам забележката и си взимам бележка)
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА
Толко бях провокиран да напиша каквото написах, че въобще не ми беше до баба Марта
Продължавам от зад напред
Синът ми е в 11 клас казано простичко минал съм по вашият път на 8-9 клас без тези безумни Ваши терзания
И сега вече на основният въпрос: Повокацията беше огромна, след като съм се регистрирал в женски форум.
Мисля, че част от това което ме е провокирало съм го написал. Ако седна да пиша всичко което ме е провокирало, означава да правя анализ на 70-80% от постовете и в 4-те теми, което ще е меко казано СПАМ. А целта ми не е да спамирам темата, а да се опитам да ви помогна, мили майки. И да осъзнаете че синовете и дъщерите Ви са на път да са просто СИНЪТ МИ или ДЪЩЕРЯ МИ, а не малкото детенце. Вие сте се амбицирали да знаете повече от учениците какво се случва в училището и точно Вие, Naddya , сте ярък пример.
Ето сега зачетох от юли миналата година как разисквате електронният дневник (защо няма) ами няма, защото не трябва да има трябва да  възпитаме нашите синове и дъщери да си казват оценките, които са изкарали а не да ни не се налага да се ровим по електронни дневници или да се правим на детективи за да ги разбираме, а да не говорим за такива родители дето им се иска всеки ден едва ли не да присъстват в училището и да ги контролират
Пак станах многословен, но и Вие, Naddya ме провокирахте допълнително.

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 21:32 от chmpchmp

Общи условия

Активация на акаунт