ТУЕС - 4 тема

• 57 277
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Радвам се, че синът Ви chmpchmp е изкласил до 11 клас и му пожелавам да завърши с отличие.

Това че по времето, по което синът Ви е бил в 8 или 9 клас, не сте коментирали какво става - е просто никой не се е бил сетил да се разтърси и да регистрира тема. Е то по наше време и нет нямаше и какво да го забраним ли сега. То и зелено и бяло училище нямаше по времето на 8 клес на сина Ви, ама сега какво да ги премахнат ли, за да може нещата да бъдат такива, каквито са били.
Е това никога не съм го разбирала, да не се възприемат новите неща, само защото някой е минал по един път и не е имало големи сътресения. По отношение на електронния дневник - е те електронни правителства правят, ама ние като сте казали няма да имаме дори електронен дневник. Доверието е едно, никой не го отрича, но информираността и достъпността на информацията е друго. А това, че сега има родителски срещи, какво и тях ли да премахнем? А може би и много други неща, които могат да се променят, за да станат нещата по-добри, няма да се правят, само защото не е било преди така. Толкова много идеи може да бъдат реализирани, като например

Здравейте, както някой знаят уча в медицинския университет София, стоматолозите имаме годишна среща SDM, която е международна и трябва да се направят приложения за андроид и iOS. Ako някой с опит изяви желание да ми пише на лично, благодаря предварително.
Like ·  · Share · February 24 at 9:32pm near Sofia

Hristo Georgiev Приложенията ще са тип календар с информация за лекции сабития часове и remainder
February 24 at 9:33pm · Like

И повярвай ми никой родител няма желание да ходи в училището, ако това не се налага. Но всеки един от нас иска да има обратна информация, за да може да се намеси в случай, че нещата не вървят.

А колкото до Немски, както схващам, той се е легендата на ТУЕС и за него или добро, или нищо  Mr. Green (това в кръга на шегата).

Не знам защо определени хора се стремят да втълпяват, че всичко в ТУЕС е наред? Всеки има поглед над нещата и може да си прецени от своята камбанария. Но твърдения като "така е било и затова няма нужда да се променя", не може да убеди никого.

# 676
Явно, Naddya или не искате да ме разберете какво искам да ви кажа, или не искате, или се правите, че не искате.

Няма нищо лошо в това да се обменя информация. Но информацията която се обменя тук е странна. Няколко пъти вече го казвам, вие (майките тук) се опитвате да знаете всяка секунда какво прави вашият наследник, а това е и теоретически и практически невъзможно. И не искате да проумеете, че „ДЕЦАТА“ са пораснали.

Колкото до зелени и бели училища е имало не само когато синът ми беше в 8 и 9-ти клас ами и от много преди това. Не знаете и още нещо че Френски ( да легенда е и винаги ще си остане такава и се надявам че сте го написали с Н а не с Ф неволно  ) вторият учебен ден организираше на осмокласниците страхотна обиколка на София, за да им покаже неща от София които те не са знаели че съществуват.

Вашите думи „А това, че сега има родителски срещи, какво и тях ли да премахнем? А може би и много други неща, които могат да се променят, за да станат нещата по-добри, няма да се правят, само защото не е било преди така.
Са добре казани, но аз не видях да се опитвате да променяте нещо, а само си чешете езиците за всяко нещо което не ви е харесало. Ами предложете го там където трябва, а не да се мърмори по форумите.

А дали всичко в ТУЕС е наред, никъде не съм написал такова нещо. Има много неуредици и с учители, и с ученици, и със организации, със сградата, ако щете, но такива неща вие не обсъждате в темата или ако се обсъждат са много малко от написаното.
Май е по добре да спра да пиша, защото не Ви харесва какво съм написал, но е хубаво да се замислите над това което съм написал, може моето мнение да не е на 100% меродавно, но със сигурност не е и на 100% невярно.

# 677
  • София
Привет на всички

Ами точно това, че никъде нищо не се знае и всичко е като затворена система, аз до сега не бях чувала, че Френски (грешката в предишния пост е неволна, но не случайна) е организирал екскурзии. Е това е още едно доказателство, че липсва информация и до преди години е било наложено нещо като информационно затъмнение върху това, което става в ТУЕС. Сега снимки от бялото и зеленото училище се публикуват на сайта и всеки може да види, че такива неща се организират. Ако погледнеш сайт на западен университет едно от нещата са именно илюстрации на подобни "социални придобивки". Животът извън училището или университета е много важен и той е предпоставка за по-доброто развитие на децата, макар и пораснали.   

Ами на теория форумът се четеше от училището и дори някои учители бяха писали в него и следователно те също могат да следят какво вълнува родителите и да вземат отношение и да реагират.

А дали всичко в ТУЕС е наред, никъде не съм написал такова нещо. Има много неуредици и с учители, и с ученици, и със организации, със сградата, ако щете, но такива неща вие не обсъждате в темата или ако се обсъждат са много малко от написаното.

Е ми казвайте ги и Вие като ги знаете. Просто напишете, за да може хората да се запознаят и може някой да намери решение pro bono. Част от родителите може би са извън тази сфера, но май по наблюдения повечето са именно точно в тази сфера и са склонни на обществено полезен труд. Постове, които намекват, че всичко е наред и вие не разбирате, не навеждат на хубави мисли. Това обвинение, че децата са големи и всичко е наред сме го чували и преди. Децата са големи, но не всичко е наред. А всеизвестен и фактът и твърдението, че образованието не задоволява нуждите на пазара. И никой не споменава изключения.

Ето няколко пъти подканих четящите от сферата да изложат мнение за университета на Светлин Наков, но никой не се осмелява. И веднага се задава логичния въпрос Защо?

# 678
  • София
А има и тема в другия форум

http://-spam196-.com/deca-v-uchilishtna-vazr … sp;    

И ето още един проблем - разминаването на изучаваното по различните предмети  newsm78 newsm78 Е мнения

# 679
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички!
Хубаво е, че има раздвижване в темата. Макар и превърната напоследък в нещо като личен блог.
Може би трябва да има място въпросът - защо никой не пише.
И честно да се потърси отговор.
Едва ли има място в нашия живот, където всичко да е на ред.
Нека темата съществува и да бъде отворена за всички, решили да споделят своите виждания за ТУЕС.
Поздравявам с "добре дошъл" chmpchmp   bouquet
Но защо веднага биха "нападнат"? Защото казва неща, които някому не се харесват ли?
Нека се включат и други, писали в тази тема. Защо изчезнаха?
Аз следя темата. Но "проблемите", които се разисква тук...ме карат да не взимам отношение.
Притеснения в колко часа свършвала втора смяна, колко били пълни автобусите по обед, дали детето си е намерило учебници...Струват ми се прекалени.
Пожелавам на всички хубав празничен ден.
Бъдете по-добри към различните.

# 680
Добре дошъл на chmpchmp във форума. Не се отказвайте толкова бързо да пишете  Simple Smile  и си изразявате различното мнение от нас. За разлика от много други теми в бг.мамма, тук сме толерантни.
Никак не ме учудва мнението Ви за "мамините синчета", но за това неразбиране от Ваша страна причината се корени в различията на майчината и бащината любов към детето. Но това е друга тема ,на която не и е тук мястото.

# 681
Да дискутираме тук "мамините синчета"  не е мястото.
Да оценяваме обичта и отношението ни към децата също.
Аз съм майка, но подкрепям chmpchmp.

# 682
  • София
Е и ... пак бягаме по тъча  Mr. Green Mr. Green

А мнения за Наков  newsm78 newsm78 Изпускаме ги, защо ли  newsm78

# 683
Споделете Naddya какво знаете за този университет и г-н Наков.

# 684
  • София
Споделете Naddya какво знаете за този университет и г-н Наков.

Е точно в това е проблемът, а после било се превърнало в блог  Mr. Green

Аз мога да споделя само това, което чета от нета, т.е. само официална информация. А тази от кухнята е по-важна. Тук всеки, който напада, претендира, че е в тази сфера. Е аз не съм и точно затова питам, но никой не смее да отговори. Толкова ли е затворена тази IT сфера  newsm78 И тогава защо е чудно, че си говорим за времето и пространството  Mr. Green

А и сега забелязах, че в фейса никой не е отговорил или коментирал на това, което е публикувал Христо Георгиев. Защо  newsm78

# 685
Аз не знам нищо повече от това, което е из мрежата.
Не съм и в тази сфера, за да имам някаква информация.
Хубаво е, като идея.
За хора, които искат да учат.
Нека има повече такива места.
Но...
Малък екип.
Не са акредитирани по закона за висшето образование.
Сградата им дали вече е открита?
На каква база са определени таксите?
П.П. Naddya, когато се поставя тема, която вълнува хората, има коментари. Иначе става блог   bouquet Не се сърди   bouquet

# 686
  • София
Не се сърдя изобщо  Hug Но не смятам, че темата Наков не ви интересува, а съм питала и преди. Това е възможност да се продължи образованието в БГ, която сигурно ще набира скорост и ще бъде атрактивна за децата ни. Но да не би всички да са се насочили извън БГ  newsm78 Е това ще е основателна причина да не се интересуваме от това, което става тук. И точно затова търся мнението на хората от сферата и най-вече на мъжката аудитория, но те определено не споделят. И в тази връзка не ми направи добро впечатление мнението на Наков, че причина да останат децата ни в БГ е възможността да се напият петък вечер по-евтино, а от другата страна стоят сериозни теми като здравеопазване, инфраструктура. Този патриотизъм, в който решаващо значение има само евтиното пиене, е стряскащ, поне за мен.

http://www.youtube.com/watch?v=2yu6KRp8M2U#t … 829     около 13 минута започва

Е сега някой от кухнята ще сподели ли нещо  newsm78

# 687
Как според Вас се съчетава обучението в този университет с обучението в ТУЕС?
Щом е натоварено първата година, и същевременно приемат и шестокласници, към кого е насочен този университет?
Изглежда добра идея. Но има неща, които за мен са...
Аз бих изчакала да видя как ще тръгнат нещата.

# 688
  • София
Как според Вас се съчетава обучението в този университет с обучението в ТУЕС?

Според мен не се съчетават изобщо. Въпросът ми беше повече като възможност за продължение на следното. Доколко това е реална и перспективна възможност, а като идея повечето неща са добри именно само на този етап. Доколко Наков се котира в кухнята на IT сферата, в медийното пространство е ясно.

Е чакането си му е майката, така правим всички  Mr. Green

# 689
От прочетеното и чутото за този УНИ най-вече ако погледнеш програмата , не знам дали правилно мисля, но нашите с професион. гимназия трябва направо Наков да ги записва във III-ти курс.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт