ТУЕС - 4 тема

• 57 270
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
 Да поздравим "таткото" за раздвижването на темата Simple Smile
Наде,няма как някой да има мнение за нещо,което даже не е стартирало още. Като идея е супер,но как ще заработи единствено времето ще покаже.
Алейша,кои неща те притесняват?

# 691
Кое ме притеснява?
Не са акредитирани. Какъв университет, каква диплома при това положение?
Стипендии и общежития   bouquet
Сами казват, че са регистрирани като ООД. За мен са група хора с добри намерения. Предлагат допълнително обучение. Но го приемам по-скоро като курс, а не като университетско обучение.
Времето ще покаже как и дали ще се развият.
На въпроса "диплома или работа?" - аз бих отговорила - знания и контакти.

# 692
  • София
Ами точно това е - те сега стартират, но когато познаваш човека можеш до известна степен да стъпиш на неговите лични качества, знания и умения и да кажеш - да, този ще успее, но му куцат това и това или пък не, мани го тоя, за нищо не става.  Mr. Green

Ами този човек критикува наляво и надясно образУванието в бг, е основно висшУто, но в същото време има бакалавърска, магистърска и докторска степен, дадени от бг университет.  Thinking Thinking

# 693
  • Sofia
Че,образованието е закостеняло,с остарели методи -напълно съм съгласна по този въпрос с Наков. . В някои сфери това не пречи много..,но в други-като ИТ технологиите си е направо катастрофа. И няма лошо,че след като не се е получило с институциите-сам да се опита да реализира идеите си.
Едната диплома не е гаранция за добра реализация.
 Единствено периода 1-2 години ми се вижда недостатъчно за достатъчното осъзнаване и порастване на момчета като нашите например.
Все пак 4-5 години университет освен ученето са и време в което се социализираш,съзряваш личностно-това са важни неща за всеки също. И те не се случват за година,две.....

# 694
Благодаря на всички които са ме приветствали. Някой каза да не се отказва, аз по принцип трудно се отказвам, но ако ми се наложи да споря с 90% от вас няма да мога. Вие сте жени и както всички знаем спора с вас и с радио е безмислен.

Относно тъй наречения „университет”

Вчера е било ден на  Информационен ден в СофтУни - 4 март 2014
Ето цялото представяне: http://www.youtube.com/watch?v=OSsQbtSWpiw
Не го гледах до край, но между 14-17 минута става ясно за какво иде реч.
Поредната софтуерна академия, той е излиза от терелик (http://academy.telerik.com/) и прави нова. Въпреки че обяснява че не е точно така си е точно така.
Не ми стана ясно кой спонсорира цялото начинание, но спонсора ще очаква да му излизат кадри за негови нужди.
Става ясно че няма диплом  не е висше  и ако искаш да завършиш висше си търси някой университет.
Че Светлин Наков е един от доста добрите специалисти, спор няма.
Ще поразпитам за подробност, защото съм в ИТ бранша и ако науча повече ще пиша.

# 695
  • София
Е, това вече е информация. Благодаря chmpchmp  Hug И аз до известна степен не съм много впечатлена от този университет, но вече е друго да го каже и човек от кухнята. Правеше ми впечатление, че навсякъде говори за университет, а за акредитация  smile3505

Ще сме благодарни на още инфо от кухнята  Hug

# 696
  • София
Трудно ще му е с акредитацията, за съжаление. Тежка е бюрократичната машина, и докато се задвижи ще мине време.
За Телерик - той беше един от основателите му всъщност. Нормално е да продължи нещата в същата насока, след като е намерил ново финансиране, тъй като това в Телерик приключи. Общо взето са си набрали необходимите специалисти там Simple Smile
Ако успее и да са развие и акредитира пред държавата - от това само ще спечелим. Ако ли не - поне ще се обучат още определен брой млади хора, което не е за изхвърляне  Peace

# 697
Няма да е лошо да прочетете всички изказвания на Наков за университета и тогава да коментирате дали е споменал нещо или не за акредитация, дипломи и т.н. Между другото има и сайт за тази цел www.softuni.bg. Не е нужно да си говорите наизуст.

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 15:16 от Sannya

# 698

Аз следя темата. Но "проблемите", които се разисква тук...ме карат да не взимам отношение.
Притеснения в колко часа свършвала втора смяна, колко били пълни автобусите по обед, дали детето си е намерило учебници...Струват ми се прекалени.
Пожелавам на всички хубав празничен ден.
Бъдете по-добри към различните.
[/quote]

Запис! И аз така....сори...

# 699
  • София
Саня, не знам защо реагираш така. И на този сайт, и в интервюто човека си е написал, че не е акредитиран, и че дипламата му не се признава от държавата (което е смисълът на акредитацията всъщност).
И за да не смяташ, че се заяждам ще ти кажа, че синът ми ще пробва там, засега с началното ниво, за да видим как стоят нещата. Защото смятам, че всеки подобен курс би бил от полза, или най-малкото няма да навреди.

И друго - коментирате, че тук се поставят теми, които са за първокласници и т.н. Еми, всеки е свободен да постави темата, която го интересува, не смятате ли? Ако някой от вас има да сподели или попита нещо (пък било то и глупост за друг), толкова ли много ще му натежи на другия да прочете този въпрос + евентуално няколко отговора? Нека сме по-толерантни.  Hug Все още живеем в свободна държава!

# 700
  • София
Нещо се раздвоихме с тези два форума. Аз си пиша в единия, вие в другия, различни теми се обсъждат. На мен не ми е много удобно така. На вас?

# 701
На мен не ми пречи.

# 702
Mimi75, нещо не си ме разбрала. Точно това имах впредвид, че Наков си е казал и написал всичко. Казах го по повод по-горните мнения, че нищо не споменава по тези въпроси. Цитирам :'"Правеше ми впечатление, че навсякъде говори за университет, а за акредитация  ....."

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 16:15 от Sannya

# 703
  • София
Sannya, извинявам се  Hug Просто твоето мнение идва точно след моето, което ме наведе на тази мисъл.

# 704
Ето как СофтУни се акредетира на бързо newsm78

https://softuni.bg/news/VFU-university-partner

Без коментар

Всъшност може и да е за добро

Общи условия

Активация на акаунт