ТУЕС - 4 тема

• 57 286
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Да, причината е чисто и просто мързел... или невъзможност на децата да се справят с математиката, което изцяло друг въпрос, но е най-вече мързел. Държа да отбележа, че говоря от личен опит, защото съм ученик от ТУЕС и много добре виждам какво се случва покрай мен.

# 91
  • София
До тук си беше суха статистика.

А ето и започнаха да изкачат и причините  Mr. Green Mr. Green

# 92
Да, причината е чисто и просто мързел... или невъзможност на децата да се справят с математиката, което изцяло друг въпрос, но е най-вече мързел. Държа да отбележа, че говоря от личен опит, защото съм ученик от ТУЕС и много добре виждам какво се случва покрай мен.

Мързелът е характерно човешко качество и подчертано тийнеджърско Simple SmileSimple SmileSimple Smileбез да се обиждаш. Wink.
И за това са въведени понятия като учители и родители.
И без да нападам, без да знам кой кого и в кой клас е водил аз само споделям, че много поправителни в един клас определено не е само по вина на децата. Трябвало е овреме да се установи проблемът, да се информират родителите и общо с преподавателят да поведат войната с "мързела". Неразбирането от математика на деца приети с изпит по математика, за мен, не е сериозен аргумент. Wink

А на теб браво, че учиш и не се увличаш по мързела на останалите. Peace

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 12:05 от Na_Vesi_Pateto

# 93
  • на терасата
Трябвало е овреме да се установи проблемът, да се информират родителите и общо с преподавателят да поведат войната с "мързела".
Това е едно от нещата, които силно ме притесняват в това училище, третирането на учениците като студенти. Разчита се на самостоятелната работа и съзнание на всеки ученик. Но в тийнейджърска възраст това ми се струва почти невъзможно, защото те не са зрели хора, а търсещи себе си, все още, деца.

Опасявам се също, че учителите не се интересуват особено от това дали детето ще влиза в час. Моля да ме поправите, ако греша в опасенията си. Наскоро прочетох в темата за 91 НЕГ, че учителка се е обадила веднага на родител, защото детето отсъствало от час, за да попита дали всичко е наред и да не се е случило нещо с детето. Да уточня, че учителката е германка. Това нещо случва ли се в ТУЕС? TNT_Minecraft^^, кажи как ти виждаш тези неща?

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 13:16 от рак-щрак

# 94
Третирането на учениците като студенти е до голяма степен преувеличено. Истина е, че зависи изцяло от теб какво и колко ще научиш, учителите правят каквото могат, но няма как да накарат насила някакви разглезени пубертетчета, извинете ме за израза, незнаещи на коя земя са, да внимават в часовете им.

Ако някое дете не влезе в час, просто му се пише отсъствие и точка. Не виждам по каква логика учителите са длъжни да звънят на родителите, че ученикът отсъства. Но наистина не е като учителите изобщо да не се интересуват от учениците си. Естествено, това варира и от преподавател до преподавател. Но вижте, след като дадено дете не влиза в час, то може просто да е болно, може да е на село, може да е какво ли не. Трябва ли учителят да звъни на родител за всичко? Не смятам така. Учителите са учители и им плащат, за да преподават, такова поне е моето виждане. Разбира се, има учители, които целят да установят връзка с учениците, има и такива, които просто си изнасят лекцията и си тръгват. Отново, всичко много зависи.

# 95
  • на терасата
A електронен дневник има ли ТУЕС? Училището, в което синът ми учи досега, имаше и беше страхотно облекчение, всичко се вижда, оценки, отсъствия, съобщения от класната... Ако нямате, дайте идея на преподавателя по програмиране да го даде като задача на учениците си Wink

# 96
  • София
Нямат електронен дневник. Не знам колко е сложно създаването на такова нещо, но май поддържането му е по-сложно.  Thinking Thinking

# 97
  • на терасата
Нямат електронен дневник. Не знам колко е сложно създаването на такова нещо, но май поддържането му е по-сложно.  Thinking Thinking

Поне могат да се опитат да направят, все пак обучават програмисти и мрежари Peace В досегашното училище ползвахме www.bgclass.net. Преподавателите имаха задължение да въвеждат данните. Това може да е проблем, защото при нас не всички учители се чувстваха отговорни да го правят. Повечето го правеха редовно, което е правилното поведение.

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 14:16 от рак-щрак

# 98
  • София
Доколкото си спомням темата за обратната връзка беше доста дискутирана миналата година. Явно ние родителите трябва да сме тези, които поемат инициативата. Електронния дневник (също доста обсъждан) е много добър вариант. И заради "движението" на учителите по инфо, наистина е добра идея тази работа да се повери на група ученици.
А за поправителните newsm78 вече нищо не ме учудва. Ако това ви успокоява, в училището (бившето вече  newsm08) на моя след 6 клас имаше около 30-40 деца на поправителен по история, география и мат. Пак някои бяха с повече от 1 изпит. И познавайки учителите, кой по-добър, кой по-лош, защото водеха и на сина ми, мога да ви кажа, че причината беше изцяло мързел.

# 99
Нямат електронен дневник. Не знам колко е сложно създаването на такова нещо, но май поддържането му е по-сложно.  Thinking Thinking
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Говорим за, ще го кажа разговорно, техникум по програмиране - не е сериозно! Wink

Иначе, никой нищо не трябва да създава и поддържа. Т. нар. Електронно училище е създадено и се поддържа от фондация и просто трябва да се вземе лиценз за платформата, която е уеб базирана и се ползва от редица училища. И е напълно безплатна. Проблемът и там е, че е малко допълнителен ангажимент на преподаватели и класна да въвеждат данни, но е невероятно удобно и защитено от фразите "забравих си бележника", "загубих го", "в Иванчо ми е. Той ми го взе класната като ги раздаваше" и др. подобни творения на ученическия гений.

Ето и инфо http://bgclass.net/Default.aspx?id=1 Wink

# 100
  • София

Говорим за, ще го кажа разговорно, техникум по програмиране - не е сериозно! Wink

Иначе, никой нищо не трябва да създава и поддържа. Т. нар. Електронно училище е създадено и се поддържа от фондация и просто трябва да се вземе лиценз за платформата, която е уеб базирана и се ползва от редица училища. Проблемът и там е, че е малко допълнителен ангажимент на преподаватели и класна да въвеждат данни, но е невероятно удобно и защитено от фразите "забравих си бележника", "загубих го", "в Иванчо ми е. Той ми го взе класната като ги раздаваше" и др. подобни творения на ученическия гений.

Ето и инфо http://bgclass.net/Default.aspx?id=1 Wink
newsm10
Вярно, че имаше такава платформа. Не виждам какво пречи като не им се занимава на учителите да хванат няколко по съвестни хлапета да им свършат тая работа. Едва ли някой ще посмее да вкара невярна информация. На две три седмици да се обновява информацията ще е предостатъчно. А в най-добрия случай и всяка седмица.

# 101
  • София
Точно тава имах предвид с поддържането - трябва време, желание и т.н.  Rolling Eyes

Проблемът и там е, че е малко допълнителен ангажимент на преподаватели и класна да въвеждат данни,

# 102
  • София
Ами да почнем да ги тормозим класните всяка седмица по телефона, кой какви ги е творил, та да оценят ползата от пасивния контакт чрез ел. дневника. hahaha

# 103
Няма такова нещо като невярна информация. Всеки учител си има акаунт и той вкарва информацията, която по-късно идва и на хартия, разбира се и е отразена и във физическия дневник. На родителите се дава достъп до информацията само на тяхното дете, но има и стена на класа, и съобщения, както от класната за родителски срещи, така и от директора за по-важни и касаещи всички съобщения.
Всичко го разказвам от собствен опит от последната година. Wink

Надя, не е толкова страшно един път на две седмици учителят да си попълни оценките на поверените му деца. На месец да е, пак може "сакатлъка" да се усети по-отрано

Освен това, при моят, реално хартиените бележници бяха забравени. Попълваха ги тук-там и директно после - срочните и годишни оценки. Wink

Така че - въпрос на организация и мн. малко усилия.

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 14:31 от Na_Vesi_Pateto

# 104
  • София
Имах предвид, ако дадат на ученици да вкарват данните, а не учителите.

Общи условия

Активация на акаунт