Бебешката количка - цяла наука за второ висше №23

• 48 223
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Аз гледам, гледам ... и съвсем се омотах вече ..
Чакаме бебе януари .. живот и здраве. Първите месеци ще изкараме в Пловдив и лятото мислим да бъдем на вилата. До тук добре, но вилата ни се намира в едно село .. Пътя е от каменни плочи, къде разместени, къде не .. гадна работа + това е с огромна денивелация.. Гледах много комбинирани колички и всичките са по 12-15кг. с кошовете  Shocked Как се бута такова нещо по баир  #Crazy направо не ми се мисли ...
Хубаво е да е 3в1, защото постоянно пътуваме ..
Наистина не знам какво да купуваме  Shocked

# 706
  • София
Здравейте, бъдещи и настоящи мами  Simple Smile
Май повечето от нас, след като започнат да си ползват количките активно, позабравят за тази тема. Понеже виждам, че доста активно се обсъждат полските колички да се включа с отзиви за нашата. Имаме Bebetto Pascal, която е почти същата като Solaris, но повечето неща важат за всички подобни полски колички.
Основни плюсове:
 - големи помпащи се гуми и 6 амортисьора, маневрена, минава лесно през всякакви неравности и може да се влачи на задни гуми по стълбите  Mr. Green
 - много подходяща за зимно бебе, много закътан бебешки кош, вътре не се усеща ни вятър, ни студ
 - много голям кош за багаж
 - хубави големи сенници и на двата коша
 - стабилна и здрава конструкция
 - и двата коша могат да се монтират и в двете посоки на движение, свалят се и се слагат много лесно, бебешкия има повдигане на матрачето, летния има пълно легнало положение
 - подходяща за по-височки мами
 - богата окомплектовка - дъждобран, комарник, хубава чанта, покривала за крачетата и за двата коша

Минуси:
 - много е тежка, около 14кг, но влаченето на задни гуми компенсира донякъде  Mr. Green
 - заема страшно много място в колата
 - летният кош е доста голям за по-малко седящо бебе, сложихме го  на 6 месеца, но Таня направо се изгуби в него и само се свличаше, чак на 8-9 месеца стана добре.

Ако пак трябваше да избирам, може би щях да се спра на някой модел на X-Lander защото са по-лекички, но определно пак щеше да е нещо с големи гуми и прилично окачване  Peace
За лятото и за пътуване си взехме друга количка -  Hauck Lima, много съм доволна и от нея, не е от най-леките, 7кг е, но е много стабилна, много компактна и пак е подходяща за по-високи мами, особено както на летните колички няма регулиране на дръжките. Зимата обаче пак ще се върна на голямата, с малкте двойни колелца хич не е приятно през калта и кишата. Нещото, което никога не съм ползвала е коша за кола с рамата на количката, иначе отделно си го ползваме страшно много, само дето държах да може да се монтира и да си е комплект, може би защото зимата със съвсем малко бебе не е много подходящо да се пътува с колата за разходки някъде, а сега си пътуваме с коша и лятната количка.
Доста се разписах, но се надявам да съм била поне малко полезна на някой  Grinning

# 707
♥Пандичка♥ , извинявай, че чак сега отговарям, но нямах възможност по-рано. Количките на Тако може да видиш в София в магазин Алис в новия мол Парадайз център.

elica79, това, че една количка може да ти изглежда тромава, изобщо не означава, че количката е такава, особено, когато вътре сложиш и бебе. Ти бутала ли си количка на Тако? Защото аз моята си я бутам с кеф с един пръст по центъра, докато няколкото мои приятелки с бебета с усилие бутат техните. Конструкцията им е така изчислена, че центърът на тежестта, когато има бебе в количката, пада така, че изобщо не усещаш килограмите, които буташ. Освен това в конструкцията са използвани 12 лагера, а амортисьорите са страхотни, направо се чудя как изобщо може да ти се струват тромави  Rolling Eyes Освен това Тако имат направо стотици цветове и толкова много модели, така че определено е трудно да се извади заключение по разгледаните няколко колички  Peace Но явно всичко е въпрос на вкус и предубеденост.

Не обичам да съм голословна, затова ето два клипа с колички на Тако, на които много добре се вижда, колко са скокливи и маневрени  Wink

# 708
# 709
Dominika, всеки има различни критерии за тромавост. Аз бях харесала много Тако Ларет- ленената серия. Отидох в Парадайз, за да видя моделите. Оказа се, че имат само една единствена количка на Тако. Пак беше Ларет, но друга серия. Както и да е. Или гумите не и бяха напомпани или не знам, но и на ММ му се видя доста тромава и голяма. При мен още с влизането в магазина ми отпадна като вариант. Дори нямах желание да я оглеждам. Коша за новородено не го и гледах. Щом е това, което си търсила, много хубаво. Ползвай си я с удоволствие Peace

Момичета, някоя от вас да има Bebe confort elea. Това е единствената колика, която за момента ме спира да взема Лупо-то. Но от друга страна и Елеа е 13кг. И не мога да разбера какви са и качествата. Мен чисто дизайнерски ми хареса. Лупо не ме е грабнала като външен вид, но като функционалност и комфорт ми се струва екстра за бебчо и мен и за това все се връщам на нея.

Пандичка, ще ти кажа мен какво ме отказа от Енцо Ево на Еспиро. Първо- цветовете и второ- като вдигнеш поставката за крачетата на най- правото положение изглежда ще стоят леко вирнати. А ако пуснеш в пълно легнало положение седалката, направо си има някаква гънка. Иначе направо си се бях спряла на нея. Но ходихме и ММ да я види и забелязах тези "дребни" недоразумения. А и той хареса черната, аз червената ( до някъде) и тъй като нямаме консенсус си стиснахме ръцете на синьо Лупо ( за сега)  Mr. Green

# 710
Tonichka , аз съм виждала на живо Ларет от ленената серия в кафяво, и наистина е много хубав! В София явно не се грижат добре за поверените им мостри, това да продаваш количка с помпащи се гуми със спихнати гуми е абсурдно. Много ясно, че няма да хване окото  Confused Жалко за хубавата марка, тези направо са направили антиреклама.

# 711
Виждам, че Тако тук са на промоция https://www.facebook.com/photo.php?fbid=577257875645902&set= … ype=1&theater Може да е от полза на тези, които ги харесват  Simple Smile Peace

# 712
Момичета дайте мнения моля Ви за тези колички http://kasida.bg/phil-teds-bebeshka-kolichka-smart-2v1-s-kosh-za … rso-131-6378.html

# 713
Dominika и ние си чакаме нашето Тако. Трябваше да е тук миналата седмица, но нещо се е забавила пратката и тази седмица се надяваме да е в България, че да пътуваме да си я вземем.
И на мен ми е много странно някой като каже за дадена количка, че е тромава. На мен пък доста от количките ми се струват паянтови .......... , но то пак си е до гледна точка и изискване.

# 714
Dominika всеки си има вкус,аз не си налагам моя и ти не си налагай твоя.
И в сравнение с моето Еспиро,Такото си е танк.
Пандичка те всички продавачки минусите ги изтъкват като предимство"не е хубаво:не е препоръчително).според мен най-добрият съвет го дава ползвателя на количката.Имаш време до раждане може и да я разлюбиш тази,все пак децата ни заслужават най-доброто.

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 16:13 от elica79

# 715
Dominika всеки си има вкус,аз не си налагам моя и ти не си налагай твоя.
И в сравнение с моето Еспиро,Такото си е танк.
Е като не го налагаш, тогава защо го повтаряш:)

# 716
elica79, ни най-малко имам или съм имала намерение да си налагам мнението  Simple Smile Споделих своя повече от едногодишен опит от ползването на тази марка и се защитих и с други "доказателства" за правотата си. А колко точно тежи твоето Еспиро? Защото и то е комбинирана количка с помпащи се гуми, а на всички им е ясно, че като изключим дизайна, конструкциите на този тип колички са с много подобни параметри и функционалност и да не забравяме, че се правят в Полша (както вече споменах има към 20-тина полски фирми производителки, по-малките копират по-големите, но не могат да ги докарат откъм качество). Даже като цяло рамите на повечето полски колички са еднакви, различават се по някоя "гъзарийка" на сенника, по по-изчанчени кошове за багаж и от сорта несъществени за качеството "екстри". Ако се загледате в рамите, ще видите, че предните гуми са на една ос със задните гуми на по-голямата част от полските колички у нас. А ергономията и маневреността на количките идват от по-събраните предни гуми, както са на Тако. И също така никъде не съм казала, че не харесвам Еспиро, даже напротив - споменала съм по-напред, че е от надеждните полски колички, но много повече ценя Тако, най-малкото защото се продават в половин Европа, а най-вече в скандинавските страни и Русия.

# 717
Аз пък не останах с впечатление, че някой си налага мнение. Просто всеки споделя подробно лични впечатления от количките, които е избрал, което за мен е страпно полезно.  Hug

Онзи ден в мола съвсем случайно попаднахме с ММ в асансьор с двойка с новородено бебче, спящо в Енцо Ево.  Laughing Естествено ги заговорих и откарахме сигурно 10 мин да ми я хвалят и да ме карат сама да я бутам. Странно, но ми се видя по-тромава, отколкото в магазина и мисля, че беше защото в магазина я бутах с летния (по-лек) кош.  Thinking Това ме наведе на мисълта, че и другата ми любов X Lander XA трябва да отида да я побутам специално със зимния кош и така да сравня при коя количка килограмите се усещат по-малко и е по-маневрена.

Иначе благодаря на Доминика за инфото за мола. Simple Smile Те тамън днес на сайта си на ФБ ми отговориха къде могат да им се видя количките. Жалко, че не го направиха по-рано, зашото тамън уикенда и двата дни бях в Парадайс, но нощо, пак ще отида да я видя. Писаха и че имали три модела, вкл. Ларет. Дано е така.

# 718
Dominika количката ми тежи 14кг,а при Такото количка под 15 кг няма,за това изобщо не ми допаднаха.Всеки ден ми се налага да слизам и изкачвам стъпалата пред входа,които не са малко.

# 719
  • София
 Пандичка... то освен коша, после ще имаш и товар, бебе, чанта, принадлежности, пълен кош, всичко това добавя допълнителни кг и може да направи и по-тромава количката. Никога навън не е като в магазина Wink

Общи условия

Активация на акаунт