Бебешката количка - цяла наука за второ висше №23

• 48 179
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да, то ясно, че няма да купуваш, все пак трябва да ти пасва и на количката, имах предвид, че някак този на еспирото, изглежда като кош само за количка, далеч от тези, които се монтират в колата, така че наистина не ми се вярва да има тази възможност.

# 691
М почти съм сигурна, че има място за минаването на коланите. Вече много масово така ги правят. Дори тъпото ми Джордани от преди 4 години (най-първата ми количка) беше така. Дори вътре имаше колани в самия кош, които баче аз личо се притеснявах да ползвам и не съм. Но ако Енцо Ево случайно е пропуснала тази важна подробност, сериозно ще мисля за друг вариант. Sad

Елица79, зимният кош на твоя Вектор про приспособен ли е за кола?

# 692
  • София
Ами джорданите е италианка, те и чико и пег перего имат такива кошове, явно там така си ги мислят, или е краден модел  от тях. Повечето кошове за новородени обаче всъщност нямат такава възможност. Именно предполагам, защото по-трудно се постига нужната сигурност да вземат сертификат.
Иначе да вържеш коша в колата, а бебето не, няма никакъв смисъл, то не е по-различно от това да метнеш бебето директно на седалката, ако не дай Боже се случи инцидент Wink

# 693
  • София
Angel_Dust , имаш ли представа Windoo на Bebe Comfort с какви резултати е при краш-тестовете? Creatis също ме вълнува, ако имаш идея Simple Smile

# 694
Иначе да вържеш коша в колата, а бебето не, няма никакъв смисъл, то не е по-различно от това да метнеш бебето директно на седалката, ако не дай Боже се случи инцидент Wink

Не твърдя обратното. Просто конкретните колани на конкретната количка според мен лично бяха измислени по безумен начин и да, рискувах като не ги слагах. Иначе колко Джордани е италианска мога да споря, мейд ин Чайна, ама Чайна та дрънка, в най-буквалния смисъл. Поради което на третия месец я продадох. Нама такъв боклук. Искрено се надявам нивото на Чико и Пег Перего да не е сравнимо с Джордани!  Peace

# 695
  • София
Angel_Dust , имаш ли представа Windoo на Bebe Comfort с какви резултати е при краш-тестовете? Creatis също ме вълнува, ако имаш идея Simple Smile

Windoo PLus намирам http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz- … D=142&nc=True с доста добри. В по-старите модели общо бяха много зле нещата, но общо взето кошовете за новородено никога не са ме интересували живо. Creatis нямам никакви спомени.
http://www.docstoc.com/docs/6047107/CRUNCH-Our-latest-tests-show … -a-carrycot-could навремето четох тази статия Wink
Тук има краш на хане транспортер, който  добре се представя, но пък се вижда как се закрепя, реално с двата колана отзад, няма никакво място и вариант за втори  стол или човек, само коша на цялата седалка... Реално май ако средната седалка не е с 3 точков, така ще е с всеки подобен.

♥Пандичка♥ - чикото никак не им харесвам  количките, пег перегото и инглезината са си хубви Simple Smile Джордани все пак мисля  си се води общо по-нисък клас, така че не ме учудва много споделеното от теб  Simple Smile

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 12:02 от Angel_Dust

# 696
  • София
Благодаря! Simple Smile

# 697
О да, забравих Инглезина. За мен и тази марка е в същия кюп с Чико и Джордани, независимо кой какви претенции обявява за класа. Може би Пег Перего от всички е на най-високо качество, но пак мноооого зависи от модела.

# 698
Пандичка кошът ми за новородено има коланчета,които ги завързвам,когато съм в колата,но аз колата я използвам само в неделя,отделно си имам и кошче за кола(Baby Design Dumbo) за по-дълъг път го използвам него.
Фирмения магазин на Тако е в Русе и смятай,че съм киснала там по часове,защото всеки ден минавах от там,но така и не можах да си харесам нищо,много тромави ми изглеждаха.

# 699
  • София
Windoo-то е с много добри показатели, преди година-две беше на второ или трето място по сигурност, като биеше болшинството от хубавите кошници за кола. Запомнила съм го, че Хай Трек-ът ми е една от любимите колички.

На енцо ево къде ги видяхте тези болчета и винтчета? Кошът и кошницата се закрепят с адаптери, летния кош не разбрах как точно, но като гледам снимките предполагам, че се слага по елементарен начин върху рамата.

Някой питаше за количката на Мадъркеър - моя приятелка беше с такава и изобщо не беше доволна, едно че гумите много забиваха по нашите улици и второ нещо кошът не е измислен както трябва, като се трансформира в седалка, хич не е удобен, бебето постоянно се свличаше, ревеше и не искаше да стои вътре. На 10 месеца я смени с един Бъгстър, в него детето откарваше с часове без проблем.

# 700
Момичета, чуденката била далеч от приключване.  ooooh! Сега тотално се вклюбих в X Lander XA. Няма такава количка!! Вчера ходих до магазин Ново Бебе - уж да гледам модела X Move, за който бях чела най-много хвалебствия. Е няма такова тромаво чудовище, не преувеличавам. Супер неманеврена, използвах сила, за да я въртя и 3 пъти повече сила, за да я вдигам на задни колела. За сравнение XA е същите килограми,  НО рамата така била направена, че количката се завърта буквално с 1 пръст около остта й, сиреч е страшно, страшно маневрена, а на задни колела се вдига с една ръка, при това с абсолютна лекота. Килограмите й въобще не се усещат при бутане (за разлика от X Move!!) Летният кош се сгъва с шасито, сенникът е огромен, кошът за пазар сущо, метерията е уникална - дишаща. Цветовете много готини. Продавачката каза, че неслучайно компанията не прави никакви промени по този модел и до ден днешен е най-продаваният от всичките колички на X Lander. НО естествено има и 2-3 минусчета. Летният кош е само в посока напред, но това не ме притеснява толкова, и предишната ми количка беше така. Второ, кошът за новородено НЕ става да замени кошницата за кола, няма място за минаване на колани.  Confused И трето, летният кош се слагал малко по-сложно, имало много копчета и продавачката обясни, че не е подходящо подсотянно да се маха и слага... Та явно в това отношение минусът е сравним с при Енцо Ево - не е просто клик... И цената отива над 1000лв с допълнителния дъждбран и поставка за чаша, които се вземат отделно и искам.

Иначе да дам малко отзиви и за Navington - много лека и компактна, доста маневрена. Летният кош се сгъва с шасито. Новите модели са с готини материали и цветове. Минуси - за мен лично единият е, че предните колела освен малки, не се помпат и още в магазина усетих как са по-дървени, представям си навън как возят. Вторият - сенникът е рекордно къс, особено при легнало положение на летния кош. Задължително ще трябва чадърче, а аз не съм им фен.

# 701
  • София
Има хубави универсални дъждобрани и по 20-тина лв, не знам колко им е на лендъра, но като вариант става, ако е мн по-скъп техния. За чашката предполагам също може нещо по-евтино да се измисли.

За навингтъна, има много хубави допълнителни сенници, универсални, които също може да заменят чадърче, но щом сте си харесали ХА, няма какво да го мислиш този вариант.

За кошницата, може направо да купите хубав стол 0-18 и да не го мислиш, 4 години. Коша и да става в колата повече от 5-6 месеца няма да го ползвате, ако и толкова изкара и пак ще трябва да мислите кошница или стол...

# 702
Angel Dust, но ако се спра на варианта кош за кола 0-18кг си мисля, че така или иначе трябва да взема И кош за новородено, тъй като бебето ни ще е зимно и ще го ползваме поне 6м. НО отново отиваме на вариант шаси и кош в багажника и две детски столчета в колата. Вярно, че багажникът на колата, която ще ползвам е много голям, но ако тръгнем на море или другаде с повече багаж се притеснявам, че шасито и кошът ще заемат почти цялото пространство.  Confused Иначе за дъждобрана и поставката ми даваш хубава идея да търся алтернативен, по-евтин вариант. Дъждобранът за летния кош на X lander е 45 лв.  Shocked

# 703
  • София
То докато тръгнете на море няма да ползваш вече кош за новородено, а и винаги може да се тикне другаде коша, зад предната седалка под стола на бебето... или така да се подреди багажа, че да не заема мн място, или ако детето е вече на 3-4 месеца да минете няколко дни с основния кош и да не носите този за новородено....
За дъждобран използвах универсален на abc design хубав и здрав беше.

# 704
Здравейте, момичета.
Търся сервиз на Грако, трябват ми задни гуми за Куатро Дуо. Знаете ли къде им е сервиза?

Общи условия

Активация на акаунт