2 АЕГ "Томас Джеферсън" - ИНФОРМАЦИЯ

• 143 097
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
  • София
^ Добре де, това нормално ли е?
То и Сталин е изтребвал децата на "предатели на родината", че и цял народ му се връзва...

# 286
  • София
mims21, казах го иронично. Имах предвид, че повечето им проблеми с дисциплината идват от децата приети не по успех, а влезли платено. Чудесна база, в по-голямата си част добри учители, деца на ниво и после този допълнителен прием... и картинката вече не е така розова. не че няма читави деца и сред платените...
Не знам за какво е сигналът, но сигурно има връзка с бройката деца приети по списък и наличните в класните стаи.

# 287
Точно в това е проблемът! Колеги от 2 АЕГ казват, че именно учениците приети извън- и надпланово създават проблемите! Дори и класът да остане 31 или 30 човека, лятото веднага се повява ново попълнение и наесен отново са 32! Например в 9. "г" по втория начин е дъщерята на собственика на издателство "Анубис". Момичето било посредствено и му е трудно, но тати дал лептата и учи сега във 2 АЕГ, на две преки от мезонета им! Знаят се и други много подобни случаи, синът на кметицата на Красна поляна, децата на лекари от "Токуда", оправдан убиец и настоящ собственик на верига пицарии и много други. Директорката лапа, но дели и с инспектората! Просто са като свински черва навързани!

# 288
  • София
Както многократно е коментирано по отношение на парашутизма, има го навсякъде, като и 2аег не остава назад #Puppy dog Мисля,че и самите деца, жертва на родителските амбиции се чувстват не на място(е, ако не са от една определена категория "безпардонници", които напоследък просперират навсякъде, като претенциите са обратно пропорционални на възможностите и умствения багаж).
 Иначе апокалиптичните картини, които се описват по отношение на дисциплината ми звучат доста странно . Атмосферата е повече от спокойна и това би потвърдил всеки, който е стъпвал в училището newsm78.Може би в отделни класове, отделни проблемни деца....

# 289
  • София
Парашутизъм в такива размери обаче няма никъде. Не само 2 АЕГ не остава назад, ами е с едни гърди напред. Иначе и аз съм с впечатление за спокойна и ведра атмосфера.

# 290
  • София
Аз завърших гимназията преди 10 години точно, и тогава имаше такива деца, видимо приети по втория начин, поне по 3-4 в клас. Да, по правило те бяха проблематичните във всяко едно отношение, но естествено всичко им се разминаваше. Даже тогавашната директорка Виолина Попова нерядко имаше наглостта да ги дава за пример, колко много знания имали и как те просто били неразбрани и бунтари, а те едвам връзваха тройки, отделно че постоянно й доносничеха, пак по нейните думи, и общо взето всичко се въртеше около тези интриги. За учителите - от самото начало до края ми беше класна Мария Методиева, която е един прекрасен преподавател.

# 291
Преди да обсъждате проблемите с учениците от 2Ра английска замислете се за преподавателите. Може би във цялото училище има 5-6 учителя, които да отговарят за изискванията за "елитното" училище, а другите са или за жълта книжка или просто не стават за учители защото им липсва подход. Моето дете е в училището и сме много разочаровани от учителката им по български език и литература, заради нейното оценяване тип "фаворит" и страшно неграмотния начин на преподаване след като тя повтаря само едно изречение по 20 пъти или губи времето на класа в обсъждане на "квартала, заледените улици, проблемите,които тя има или са я развълнували'. Но проблема не е само в учителката по български, ами в и тези по испански,английски,география и т.н, нито в самите ученици дори и да са влезли по "втория начин",а в самата организация на училището. Бих препоръчала на родителите, които обмислят дали да запишат децата си тук да не го правят. Училището има нереално възвишен имидж, в сравнение с образованието, което предлага. Учителите имат прекалено завишени изисквания, за качеството на образование, което предлагат. Да не говорим за администрацията,която е под всякаква критика... Директорката на училището дори не стъпва в него, та какво остава за учениците. Училището е много демотивиращо и с моето дете обмисляме варианта да се преместим в друго..

# 292
  • София
Съгласна съм, че не всички учители са на достатъчно добро ниво, но къде това е така? Мисля, че гигантският наплив към гимназията прави лоша услуга в случая,т.к липсва ентусиазъм в усилията на ръководството за поддържане на максимално добро ниво на преподаване, не се прави достатъчно за стимулиране на изявените деца за сметка на малко завишен праг на търпимост към теглещите нивото надолу, не без ожесточени усилия в последното от страна на някои родители. Но изказването ми се вижда тенденциозно-какви са конкретно забележките по отношение на организацията, не разбирам?

# 293
Излязоха ли резултатите от олимпиадата по анг. език?

# 294
Излязоха ли резултатите от олимпиадата по анг. език?

От втория кръг излезнаха преди около 2 седмици. Националният кръг също мина.

# 295
  • София
Oчакват се резултатите от нац.кръг, който се проведе на 22.03., да излязат всеки момент. Малко да похвалим училището- в девети клас от София има само двама класирани за нац.кръг и с най-висок резултат за цяла София  на областния кръг е дете от 2аег. Другото е от НПМГ,мисля.

# 296
  • София
Ужас! Срам за София - само 2ма... Нима от АК няма?

# 297
едва ли някой от АК е ходил на олимпиада... Винаги съм се чудил защо, но е факт, че техни възпитаници , с изключение на математика и физика, не ходят по олимпиади....
Скоро питах дъщеря ми дали някой не се е записал, специално бях мернал че се коментираше английската олимпиада, каза ми, че никой не е отворил дума, от мен чувала...
За математика и физика се организират от клубовете, предполагам.

# 298
Преди да обсъждате проблемите с учениците от 2-ра английска замислете се за преподавателите. Може би във цялото училище има 5-6 учителя, които да отговарят за изискванията за "елитното" училище, а другите са или за жълта книжка или просто не стават за учители защото им липсва подход. Моето дете е в училището и сме много разочаровани от учителката им по български език и литература, заради нейното оценяване тип "фаворит" и страшно неграмотния начин на преподаване след като тя повтаря само едно изречение по 20 пъти или губи времето на класа в обсъждане на "квартала, заледените улици, проблемите,които тя има или са я развълнували'. Но проблема не е само в учителката по български, ами в и тези по испански,английски,география и т.н, нито в самите ученици дори и да са влезли по "втория начин",а в самата организация на училището. Бих препоръчала на родителите, които обмислят дали да запишат децата си тук да не го правят. Училището има нереално възвишен имидж, в сравнение с образованието, което предлага. Учителите имат прекалено завишени изисквания, за качеството на образование, което предлагат. Да не говорим за администрацията,която е под всякаква критика... Директорката на училището дори не стъпва в него, та какво остава за учениците. Училището е много демотивиращо и с моето дете обмисляме варианта да се преместим в друго..
Включвам се в темата, защото много мога да ви разказвам за "елитното" обучение във 2-ра АЕГ.
Съгласна съм, че учителите са твърде необразовани, за позициите, които заемат. Почти няма учител, който да говори правилно. Както всички знаем, няма и учител, който да си няма любими ученици. Така е и тук и не само с госпожата по БЕЛ, ами почти всички са така. Учителите изискват не да се научи нещо и да се разбере, ами да се назубри и изпее следващия час. И ако го направиш, влизаш в графата "умен" и учителите те уважават. Донякъде. Не се толерира изразяването на собствено мнение. Най-вече това се вижда в часовете по Философия, в които те карат да "мислиш" според мнението на госпожата. Това е. Госпожата по география неколкократно е идвала с посинено око. Била се ударила в шкафа. Wink Директорката рядко стъпва в училището. Психоложката през ден влиза в класовете, за да се кара, че всички пушат пред училището, а сама тя всяко междучасие е там заедно с още 4-5 учители. Правете си сметката за какво точно се кара на децата. Всяка сутрин училището се ЗАКЛЮЧВА в 7:45 (по-често в 7:35). Децата стоят на студа, дори не ги пускат във фоайето на топло, а ги държат навън, но учителите ги пускат в сградата. И това се прави само тук. Почти всички врати в училището са постоянно заключени. Когато има съвет на учителите, учениците също се заключват навън. Когато отидеш в училищната лавка и си поръчаш кроасан, например, ти го слагат с ръце, след което ти взимат парите и обслужват следващото дете. Хигиенично, а? Като стана дума за хигиена, тоалетните са под всякаква критика. Обикновено са мръсни и от тях лъха една "прекрасна" смрад. На учениците в началните класове постоянно се искат пари за нещо. Да, сумите не са големи, но като се съберат от 500 човека, става една голяма. А къде отиват, никой не знае. Учителите са страшно неинформирани за предстоящите събития в училището. Когато някой учител отсъства, учениците рядко се предупреждават, и седят и чакат някой да дойде. Една седмица се пишат отсъствия, а през следващата-не. Мога да изброявам и още, и още, но се надявам, че придобихте представа в какво елитно училище учат децата ви и си замислете дали трябва да бъдат подлагани на това и дали въобще осъзнават, че това е нередно.

# 299
  • София
Преди да обсъждате проблемите с учениците от 2-ра английска замислете се за преподавателите. Може би във цялото училище има 5-6 учителя, които да отговарят за изискванията за "елитното" училище, а другите са или за жълта книжка или просто не стават за учители защото им липсва подход. Моето дете е в училището и сме много разочаровани от учителката им по български език и литература, заради нейното оценяване тип "фаворит" и страшно неграмотния начин на преподаване след като тя повтаря само едно изречение по 20 пъти или губи времето на класа в обсъждане на "квартала, заледените улици, проблемите,които тя има или са я развълнували'. Но проблема не е само в учителката по български, ами в и тези по испански,английски,география и т.н, нито в самите ученици дори и да са влезли по "втория начин",а в самата организация на училището. Бих препоръчала на родителите, които обмислят дали да запишат децата си тук да не го правят. Училището има нереално възвишен имидж, в сравнение с образованието, което предлага. Учителите имат прекалено завишени изисквания, за качеството на образование, което предлагат. Да не говорим за администрацията,която е под всякаква критика... Директорката на училището дори не стъпва в него, та какво остава за учениците. Училището е много демотивиращо и с моето дете обмисляме варианта да се преместим в друго..
Включвам се в темата, защото много мога да ви разказвам за "елитното" обучение във 2-ра АЕГ.
Съгласна съм, че учителите са твърде необразовани, за позициите, които заемат. Почти няма учител, който да говори правилно. Както всички знаем, няма и учител, който да си няма любими ученици. Така е и тук и не само с госпожата по БЕЛ, ами почти всички са така. Учителите изискват не да се научи нещо и да се разбере, ами да се назубри и изпее следващия час. И ако го направиш, влизаш в графата "умен" и учителите те уважават. Донякъде. Не се толерира изразяването на собствено мнение. Най-вече това се вижда в часовете по Философия, в които те карат да "мислиш" според мнението на госпожата. Това е. Госпожата по география неколкократно е идвала с посинено око. Била се ударила в шкафа. Wink Директорката рядко стъпва в училището. Психоложката през ден влиза в класовете, за да се кара, че всички пушат пред училището, а сама тя всяко междучасие е там заедно с още 4-5 учители. Правете си сметката за какво точно се кара на децата. Всяка сутрин училището се ЗАКЛЮЧВА в 7:45 (по-често в 7:35). Децата стоят на студа, дори не ги пускат във фоайето на топло, а ги държат навън, но учителите ги пускат в сградата. И това се прави само тук. Почти всички врати в училището са постоянно заключени. Когато има съвет на учителите, учениците също се заключват навън. Когато отидеш в училищната лавка и си поръчаш кроасан, например, ти го слагат с ръце, след което ти взимат парите и обслужват следващото дете. Хигиенично, а? Като стана дума за хигиена, тоалетните са под всякаква критика. Обикновено са мръсни и от тях лъха една "прекрасна" смрад. На учениците в началните класове постоянно се искат пари за нещо. Да, сумите не са големи, но като се съберат от 500 човека, става една голяма. А къде отиват, никой не знае. Учителите са страшно неинформирани за предстоящите събития в училището. Когато някой учител отсъства, учениците рядко се предупреждават, и седят и чакат някой да дойде. Една седмица се пишат отсъствия, а през следващата-не. Мога да изброявам и още, и още, но се надявам, че придобихте представа в какво елитно училище учат децата ви и си замислете дали трябва да бъдат подлагани на това и дали въобще осъзнават, че това е нередно.
Joy Е тук вече влязохме в сферата на фантастиката:

"учителите са твърде необразовани, за позициите, които заемат." - Какво точно означава това? Нямат необходимия образователен ценз или професионална квалификация за предмета, който преподават? Сред учителите, които преподават на дъщеря ми няма такъв.

"Почти няма учител, който да говори правилно." - И на такъв учител не съм попадала.

"Учителите изискват не да се научи нещо и да се разбере, ами да се назубри и изпее следващия час." - За повечето учители /от тези които познавам/ важи точно обратното.

"Госпожата по география неколкократно е идвала с посинено око. Била се ударила в шкафа." - За коя от госпожите по география се отнася това? И дори това да е така, какъв точно извод правим от това и как това се отнася към качествата й като преподавател?

"Почти всички врати в училището са постоянно заключени." - И това не е вярно.

"Когато отидеш в училищната лавка и си поръчаш кроасан, например, ти го слагат с ръце, след което ти взимат парите и обслужват следващото дете."
- Ако е имало такъв случай, той е изключение. Служителите в лавката ползват ръкавици. На дъщеря ми досега никога не са й слагали храната с ръце.

"Като стана дума за хигиена, тоалетните са под всякаква критика. Обикновено са мръсни и от тях лъха една "прекрасна" смрад." -И това не е вярно.

"На учениците в началните класове постоянно се искат пари за нещо." - Първо - 2 АЕГ няма начални класове. Авторът на поста или няма представа от училището, за което пише, или просто не умее да се изразява правилно, което пък обяснява "становището" за "неправилното говорене" на учителите. Второ - пари се искат еднократно - в началото на годината по 30 лева, а не постоянно.

"Когато някой учител отсъства, учениците рядко се предупреждават, и седят и чакат някой да дойде." - Когато отсъства някой учител, или го замества друг, или ги предупреждават. Рядко се случва, да не ги предупредят, но в този случай те знаят, че трябва да чакат 15 минути и след това могат да си тръгнат.

"Една седмица се пишат отсъствия, а през следващата-не." - Отсъствия се пишат винаги и безкомпромисно.

"Мога да изброявам и още, и още, но се надявам, че придобихте представа в какво елитно училище учат децата ви" - Представите за училището, в което учат децата ни си ги създаваме на база лични впечатления, а не на база очевидно недостоверен и явно тенденциозен пост на току що регистрирал се потребител с единствената цел да го напише. Крайните, обобщаващи и без конкретика мнения в 99% от случаите са, меко казано, необективни и безполезни.

След близо 2 години лични впечатления, мнението ми за училището е по-скоро положително. Разбира се, има неща, които не харесвам. "Допълнителният" прием над обявените 26 бройки за паралелка, откровено ме вбесява. Същото се отнася за учебниците по английски на "Просвета". Но докато се възмущаваме само във форума и не правим нищо /включвам и себе си в това число/,това няма да се промени. Атмосферата в училището обаче е много хубава, както и отношенията между деца - учители /в повечето случаи/ и между самите деца.
По отношение на учителите - има такива, към които определено имам забележки. Има и други, които считам за прекрасни преподаватели, например: Ирина Костадинова - биология, Росица Сотирова - химия, Лиляна Хитрова - немски език.

Прави впечатление, че "апокалиптичните картини", както сполучливо ги нарече magsyn, обикновено се рисуват от хора, които или нямат и не са имали дете в училището /респективно, не са учили в него/ или са нарочно регистрирали се за целта потребители, очевидно положили усилия да останат максимално анонимни.

Общи условия

Активация на акаунт