2 АЕГ "Томас Джеферсън" - ИНФОРМАЦИЯ

• 143 103
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
А какъв смисъл ще има да говорим с имена? Смисъл ще има , ако водя този разговор с директорът на училището , но тъй като не съм го направила,  не считам, че е коректно да говоря с имена. Още повече все пак това е наше  Simple Smile субективно мнение .

# 496
  • София
Лично аз не мога да се преборя с чувството на дискомфорт да злепоставям някого в публичното пространство, макар че в случая може би е необходимо, за да се случи нещо. Всъщност в нашия, (защото и родителите и децата сме на едно мнение) случай предстои да се предприемат конкретни мерки, по-различни от "жалване" във форумите. Оплакванията: неадекватно ниско за езиково училище ниво на познания по АЕ ,като говоря за груби грешки, констатирани с изумление и от по-слабо справящите се с езика деца и признавани смирено и от самия учител, педагогическа безпомощност,водеща до анархия в часовете, а говорим за доста кротък иначе клас.

# 497
Успех! Може пък класа на вашите деца да е птичката, която прави пролет!

# 498
Ние тази година пак сме с трима преподаватели по АЕ. Миналата година също бяхме така, голяма каша става. Кой го измисля това? 6 часа седмично с трима различни преподаватели, различни изисквания, различни методи. С едната госпожа взели урок, другата пък не го признава и го взимат наново. Попитах на родителската среща какво пречи само един преподавател да предава на класа, отговорът беше, че учителите имат норматив на преподаваните часове, който трябва да изпълнят и затова слагат по няколко преподавателя на един и същи клас. Въобще не мога да приема това за оправдание.

# 499
А какъв смисъл ще има да говорим с имена? Смисъл ще има , ако водя този разговор с директорът на училището , но тъй като не съм го направила,  не считам, че е коректно да говоря с имена. Още повече все пак това е наше  Simple Smile субективно мнение .

Имах предвид, че когато се говори общо, остава впечатлението, че някакви си майки "плюят" умишлено върху всички преподаватели. Това е несериозно.
Другата страна на въпроса е, че не всички родители "са в час", с това което се случва в клас. Как да вземат отношение.
За мен примерно е повече от очевидно, че знанията до 10 клас не съответстват на очкваното за профилирана паралелка, но нямам конкретна информация за случки. На децата (не всички) така не им се учи... Трудно ще си признаят каквото и да било...

# 500
  • София
Водя малката си дъщеря в НПМГ на курс и там от седмици са обявени 4 зимни лагера на различни места. В нашето училище май още няма нищо обявено?

# 501
Водя малката си дъщеря в НПМГ на курс и там от седмици са обявени 4 зимни лагера на различни места. В нашето училище май още няма нищо обявено?

Зелено училище, екскурзии в България и чужбина и лагер на Приморско организират 2 аег всяка година, но зимни лагери мисля, че не правят.

# 502
  • София
Миналата имаше зимен лагер на Мальовица, х-л Дивите Петли. Нямам спомен за Зелено училище. Чудя се тази година дали ще има екскурзия в чужбина..

# 503
Има ли дата за олимпиада по англ. език? Записват ли се вече.

# 504
  • София
Има ли дата за олимпиада по англ. език? Записват ли се вече.
  Да и да, кактусче. За конкретна дата- не зная дали са обявили, но виждам, че съгласно сайта на МОН общ.кръг следва да се проведе  до 10.01.16.

# 505
Здравейте! Племенницата ми се е насочила към това училище. Имам няколко въпроса относно приема. Гледа ли се общия успех? Също така се притеснявам, че ако я приемат ще й е по-трудно, защото сме от малък град и си мисля, че изискванията не са толкова строги, въпреки че сегашното училище има славата на най-доброто в града. Имам друг въпрос... Една приятелка на племенницата ми са я приели в 1 АЕГ с две петици на матурите... това възможно ли е? До колкото знам не е плащала, за да влезне. Wink

# 506
  • София
Здравейте! Племенницата ми се е насочила към това училище. Имам няколко въпроса относно приема. Гледа ли се общия успех? Също така се притеснявам, че ако я приемат ще й е по-трудно, защото сме от малък град и си мисля, че изискванията не са толкова строги, въпреки че сегашното училище има славата на най-доброто в града. Имам друг въпрос... Една приятелка на племенницата ми са я приели в 1 АЕГ с две петици на матурите... това възможно ли е? До колкото знам не е плащала, за да влезне. Wink

За прием в гимназиите бал се формира от оценките от дипломата по БЕЛ и МАТ + удвоените оценки от НВО /матурите/ по БЕЛ и МАТ. Общият успех има значение само ако за последното място в конкретна паралелка/училище има две деца с еднакъв бал - това е рядка хипотеза. Говореше се, че ще се въведе и общия успех в балообразуването, но мисля, че засега идеята отпадна.
И в 1 АЕГ и във 2 АЕГ не е възможно да е прието по редовен начин момиче с две петици /миналата година, а и предходните две/. Прием с такъв резултат е възможен по принцип на 3-то класиране, но миналата година нямаше свободни места за момичета на 3-то класиране. Евентуално - 4-то класиране ако някой се е отказал в последния момент /след трето класиране/.

# 507
  • София
Санака, на теория (а и на практика) е възможен прием и с две петици, защото в закона има вратички и хората се възползват от тях.  Детето изкарва две петици на изпитите в град извън София, бива прието безпроблемно в тамошната английска и след доказване с документ, че родителите трайно се местят да работят в София, бива "настанено" в гимназия-аналог, тоест в 1 АЕГ или 2 АЕГ. Peace Не казвам, че случаят непременно е такъв, само упоменавам възможен вариант за влизане без  прилагане на другото упражнение с плащане под масата. В  друга ЕГ в София, в която  принципно се влиза с бал над 34,50 и от момчета и от момичата, в класа на  моята завършила през изминалата година дъщеря имаше младеж, идващ от езикова с този език в друг град, който най-чистосърдечно беше споделил с децата, че е бил приет след 7 клас с бал под 30. Peace

# 508
Здравейте на всички Simple Smile,
Успешна година на децата и на техните мами и татковци!
Някой знае ли, защо тази година няма електронен дневник  newsm78?
Моя младеж все казва, че няма оценки, че бележника е в класната  Thinking...миналата година ми беше много удобно, сега звъня на класната и така...

# 509
  • София
Лорика, доколкото  разбрах, проблемът е в МОН (да не повярва човек) и е повсеместен. Там,където ел.дневникът се поддържаше що-годе редовно, бе доста полезен, но явно като малкото позитивни новости в образованието няма бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт