Горски дъхави цветя - за Мама ЮЛЧЕТО набра:)

• 62 260
  • 602
  •   1
Отговори
# 375
  • в 1001-та нощ
В нашата градина има мед. сестри, които преглеждат гърлото и общото състояние - всяка сутрин на всяко дете  Peace ( и ние родителтите много настояваме за това  Peace ).

В интерес на истината ми се е случвало няколко пъти д ами кажат, че до следобеда ще вдигне Т и са се оказвали прави - имат много набито око, на мен Калоян в тези моменти ми е изглеждал съвършено прав.

Лошото е, че стават големи разправии с майки, чиито деца не могат да си стоят на краката, децата са видимо много зле, но настояват да бъдат приети и показват фалшименто бележка от ЛЛ, че детето е здраво  ooooh!

# 376
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Лошото е, че стават големи разправии с майки, чиито деца не могат да си стоят на краката, децата са видимо много зле, но настояват да бъдат приети и показват фалшименто бележка от ЛЛ, че детето е здраво  ooooh!

О, и ние имахме такъв случай, аз им казах, че ако  родителят не си прибере детето или не информират ЗК, ще го направя аз  afwitch
Един ден отивам да го взимам моя и на вратата госпожата и сестрата се разправят и чувам аз как се обясняват, че еди кое си дете било с Т и повърнало, като се огледах - гледам го едно милото едвам гледа подпряло се на столчето, а очите му като на сърне  Rolling Eyes и госпожата ми казва "ама тя майка му е донесла бележка от ЛЛ, че е здраво" и понеже на родителската казаха преди да търсим институции да говорим с тях, аз им казах, че за мен това дете е с фалшива бележка и ще информирам ЗК, така че лекаря, който я е издал да си понесе отговорността ... на другия ден детето го нямаше, както и 80% от децата - от 20 бяха 4, моя вкл. здрави  Confused

Иначе сестрата им прави всеки ден проверка на гърло, за секрети и тогава ги пускат в помещенията.

Коледа я планирам, да. В началото на декември ще украсим вкъщи  Party

buggy--> не остана, наистина  Hug  гледам ти лентичката и си мисля, че почти нищо не помня за кърменето...да се надяваме, че ще е като карането на колело  Crazy  Laughing

Алена, ти как си?

# 377
 doh

Горките деца, честно (и в двата случая)!

Ние имаме правила в нашата градина (едно от тях е да не си водиш детето болно) и ако ги нарушаваш могат да го изключат от градината! Сещаш се, че никой не ги нарушава, защото ново място по средата на уч. годината едва ли ще намериш. Ако някое дете се почувства зле през деня, веднага се обаждат на родителя да си го прибере. Тук никой не третира зле децата заради простотията на родителите Peace

Теди, и аз вече не помня нищо  Grinning

# 378
  • в 1001-та нощ
По-добре съм вече  Hug но бременността е доста по-трудна от предишната  Blush Все още не мога да се храня нормално - основно ябълки и домати, не мога да мръдна от 49 кг  Cry Нямам желание да напълнявам, но тази диета - не е уместна в случая  Sad

# 379
Това с контрола...мисля да не го коментирам.Масово сестрите връщат болните деца и на другият ден се връщат с бележка,че са здрави,а те видимо не са.....нямаш право да ги върнеш.
Случвало ми се е да кажа на родител,че детето видимо не е добре от седмица и той да ми се сепне и размърмори,все едно само аз го виждам Confused

Теди наистина е права.Това,че не е на Дг съвсем не значи,че няма да боледува.Правило е,че през седмицата децата по площадките са болните деца от градините......

Празниците още не са планувани.Както винаги,всичко ще бъде в последния момент ooooh!

Теди,няма как да забравш как се кърми.По-скоро зависи бебето дали иска да суче....Аз имам и от двата модела LaughingС едното успяхме 4 м,с другото 2 год.

Алена,дано вече си по-добре.Пролича ли коремчето:)

# 380
  • в 1001-та нощ
Ако съм с прилепнали дрехи - изглежда все едно съм преяла  Blush - това по думите на акушерката Simple Smile

Околните не забелязват много  Blush

# 381
Алена, не се притеснявай за храненето - аз изкарах 6 месеца само на зарзават и после ела да видиш...  ooooh!

buggy, извини ме, но нямам спомен вие в БГ ли сте или това е правило на частна гардина или кооператив?

Ади, аз съм с нагласата, че ще кърмя, да видим  Rolling Eyes

# 382
buggy, извини ме, но нямам спомен вие в БГ ли сте или това е правило на частна гардина или кооператив?
Не сме в Бг. Ама не си мисли, че и тук няма дебили. Пример: В градината на Борко родителите на едно от децата в съседната група имаше някакъв спор с директорката и за да ѝ натрият носа, бяха пуснали жалба в една от службите към общината, която отговаря за яслите и градините. Бяха скалъпили някаква история, че друго дете от групата е нападнало тяхното с химикал докато спи. Разбира се, ние родителите се бяхме притеснили от тази информация, защото следобед, след 2ч., сливат групите. В последствие се разбра, че родителите са си признали, че история не е истина. През тези няколко месеца, докато течеше "разследването" въпросното дете ходеше на градина (до като не си изгуби мястото) и отношението към него не се промени по никакъв начин. При децата в групите всичко беше мирно и тихо.

Мисълта ми е, че щом един родител е достатъчно дебилен, за да си води детето във видимо лошо здравословно състояние на градина, няма да се трогне особено от мед. преглед на входа на градината, защото това по никакъв начин не го засяга пряко. Ако обаче алтернативите му са да търси нова градина/частна градина/гледачка или да си седи още година у дома, следващият път ще си помисли какво ще прави. Така няма да се налага да се подлагат и другите на стрес. Продължавам да се изненадвам (за съжаление неприятно) как възрастните си решават споровете на гърба на децата. И после се чудим защо българите са "смачкани" и нямат самочувствие. Надявам се ми разбра гледната точка - не споря и не обвинявам никого от хората в темата Peace    

# 383
Привет момичета Simple SmileИ в нашата градина нямам никакъв контрол,но се надявам да нямаме чак такива случай като TDI в групата.Какъв човек трябва да си че да си оставиш детето в такова състояние на градината  newsm78.
Ние още нямаме никакви планове за празниците,че да видим какви ще ги измисляме Laughing

# 384
В градината на Борко родителите на едно от децата в съседната група имаше някакъв спор с директорката и за да ѝ натрият носа, бяха пуснали жалба в една от службите към общината, която отговаря за яслите и градините. Бяха скалъпили някаква история, че друго дете от групата е нападнало тяхното с химикал докато спи.

И това са големи хора  ooooh!  Ужас!  Rolling Eyes

Ние това си говорихме наскоро с едно майче от нашата групичка - в яслата нямахме сестра всяка сутрин,която да ги проверява, но самите родители бяха по-съвестни и такива случаи не сме имали. Сега от както сме на градина забелязвам,че родителите са по-безотговорни към здравето на детето си.
Има го и момента, че ги е страх да ползват болничен, за да не ги уволнят, защото и такива работодатели има, но пък в крайна сметка това си е техен проблем и здравето на детето ми е по-важно от работата на някой си....

Я кажете за коледните планове? Аз само съм планирала да украся вкъщи  Laughing  други планове нямам... е, имам - да съм изписана за Коледа и да съм си вкъщи  Party  Чудех се дали да не пратя Борко с баба и дядо на зимна ваканция някъде, но пък да не реши, че ето на - дойде бебето и мен ме засилиха при баба, макар и на почивка  Rolling Eyes

# 385
Ние по Коледа ще сме на планина. За Нова Година не правя планове. Неприятен ми е празника в последните години, заради странната истерия по заведенията. Гледам да си спестя чалгата край мен - в буквален и преносен смисъл.

# 386
Привет и от нас!

По темата за детските градини: за съжаление ми се налага да оставям Ванеса  почти първа сутрин (има още едно детенце, което идва горе-долу по същото време) и тогава няма нито госпожа, нито сестра, само една леля на две групи едновременно.  Само и единствено от моята съвест зависи дали ще я оставя болна. Не съм го правила досега, защото децата много бързо развиват инфекция и само за един ден, ако е оставена с леки сополи без мерки и на следващия - вече е на антибиотик. Така, че ...на собствените си деца го причиняваме.

За Коледа и Нова година - още тази неделя планирам да ходя на пазар за коледна украса  Heart Eyes и да разпръсна коледния дух у дома.

Много са ни хубави децата - мисля, че сегашната им възраст е най-интересна и приятна. Толкова са забавни и същевременно невинни, хем бебета, хем пък говорят като възрастни  Grinning

# 387
  • Stavanger, Norway
Цветулка,като човек и от двете страни на бариерата ще потвърдя,че в 1-ва група е така.Стреса си оказва влияние,а при вас беше и в по-голяма степен.А и след толкова болести,имунитета му е доста спаднал.А всеки път ли е толкова много болен,че пиете АБ newsm78Не може ли да пробвате с по-леки неща?!Когато е здрав,давай му повече пробиотици,вит .Ц,мед с канела и орехи,хомеопатии,повечко плодове и зеленчуци.

Откакто е на детска градина няма как да избегнем АБ (бронхит, пневмония, ларингит + началан степен на пневмония). Досега за 3-те години преди ДГ май е пил 2 или 3 пъти антибиотик  ooooh! Като цяло наблягаме на хомеопатията, но... Просто ще го спра за зимния сезон. Явно имунната му система има нужда от доста повече време. Иначе давам пробиотик, вит. Ц и домашен сироп от бъз  Peace Все ще се оправим  Hug

# 388
Украсихте ли?

# 389
  • в 1001-та нощ
Ние уж този уикенд Simple Smile за сега взех коледна звезда, изкарах един керамичен Дядо Коледа до нея и райски ябълки и нар  Mr. Green другото утре  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт