ИНВИТРО /ИКСИ И ДРУГИ/ ПРИ ДОКТОР АЛКАН ЕМИН В МЦРМ „Радост” - гр. Варна

• 77 416
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Prenatal, CoQ 10, Витамин Е, Фолиева киселина, Омега 3-6-9 = 145 лв.
Питах го за мъжа трябва ли нещо, каза НЕ, той си бил идеален.
Даде ми и лист с обяснение кое как се пие.

това витамина за 1 месец ли са или за 3?

Повече от тях ще ми останат даже за след тези 3 месеца, само CoQ 10 ще стигне за 2.

kokona20, Съгласна съм с теб, че не трябва да ги продават така, но се подведох като каза канадски. Бях чела тук, че препоръчва някакво турско лекарство и реших, че не ми се правят сериозни напъни в търсенето му. Прибрах се, отворих торбата и видях, че същите могат да се купят и тук съвсем спокойни. Разгледах из нета, ако си ги поръчам ще излезе същата цена. Ще видя как ми се отразяват до края и ако преценя следващия път ще си ги поръчам от нета.
Пия ги от една седмица и нямам проблем, даже обратното. Обикновено съм отпаднала и уморена, а сега съм свежарка. Имайки предвид, че вече 3 седмици съм без почивен ден. Но си признавам, че не очаквам чудеса от някакви витамини и хранителни добавки.

# 616
  • гр. София
Момичета, внимавайте с ТСХ-то, за да нямате ядове после. Само за информация, въпреки посочените референтни граници е желателно стойностите му да бъдат:

TSH < 2,0  (2,5) - преди бременност
TSH < 1,0        - в първи триместър
TSH < 2,0  (2,5) - във втори и трети триместър

# 617
И аз взех от витамините -Коензим К 10,Омега 3-6-9,Вит.Е,ФОлиева киселина,Пренатал.Дадох към 100 лв.Имаше и други,но тях си ги купих от аптека,на мен ми изписа и Ovaboost-излезе ми 71 лв с доставката.Абе много са си парите,ама какво да се прави Tired
МарияЛа,ти ли беше със СПКЯ като мен?Имате ли план за действие вече?
Емека,ти преди забременяването имаше ли проблем с ТСХ?

# 618
whiteflower, да и аз съм със СПКЯ. Нямаме план, защото чакаме да ми дойде следващия път М, за да пуснем хормони. После каквото каже. Вероятно ще стане най-рано в средата или края на януари.  ooooh!

# 619
Разбирам те напълно-и аз съм така,до като дойде МЦ направо откачам от чакане Peace
Сега ми е 37-ден и нямам никакви признаци за цикъл,но съм си купила Клостилбегит-а и см в пълна готовност Laughing
И щях да ви питам-ако сте използва ли Клостила,как се чувствахте от него?Много страшна ми се стори тази листовка Wink

# 620
Преди това не ми е изследвано , никой не ми го е пускал , може и да е пропуск , не знам

# 621
  • гр. София
Ами следи го и при повишение отивай за корекция в дозата на лекарството.

# 622
whiteflower, за Клостил и дума не е казал още. Но от всичко изчетено останах с впечатление, че е задължителна стъпка при нашия проблем.

# 623
Момичета относно това, че доктора иска в неговата лаборатория да се пускат изследванията, само мога да кажа следния пример. Говоря приблизително,че не ми се ровят точните стойности.

Февруари 2013 подготовка за трети ин витро опит  - изследвания на Инхибин Б и Антимюлеров

Лаборекспрес
Инхибин 38 при долна граница 45
Антимюлеров 0.8 при долна 0.8
Едва ли не силно намаляващ яйчников резерв

Октомви 2013
лаборатория д-р Емин
Инхибин 56 при долна граница 45
Антимюлеров 1.8 при долна 0.8
Коментар на доктор всичко е перфектно

Доколкото зная тези хормони нямат цикличност, означава че някоя от лабораториите греши и при условие, че след това редовно на прегледи виждахме доста антрални фуликули, мисля че лаборкспреса не е достоверен!
Може да има резон в това, че доктора иска специално в неговата лаборатория, все пак тя е тясно специализирана, за разлика от другите градски лаборатории, които правят стотици други изследвания. И все пак не съм съгласна с надутите цени в неговата!!!

Относно витамините, след много четене съм на мнение, че те са определено от полза, но трябва да се приемат много качествени, които примерно като Коензима и Омегата са на двойно и тройно по скъпи цени от тия които си купуваме на валмарк и допелхерц в аптечната мрежа

Омега 3 е много полезно, ще ви пратя линк по въпроса, но не и в комбинация с 6 и 9, защото тях си ги приемаме в достатъчни количества с храната. Което ни липсва за баланса  специално и само омега 3 под формата на високо пречистено рибено масло е правилната добавка особено за жени с автоимуни заболявания като мен

# 624
А ето и обещания линк относно омега 3

http://www.vzonata.com/ribeno-maslo/

# 625
Относно изследванията незнам на кого да вярвам. Спермограмата, при Александров -морфологията е 7% при Емин е 3%. И на двете места ме уверяват че при тях е точно, но някой греши. На кого да вярвам?

# 626
При две различни спермограми аз бих искала да направя и трета като контрола.
 sonne79 в крайнасметка коя е качествената омега 3 и какво да си купувам. Аз сега на допелхерц взимам с гинко билоба, обаче ми се иска да е чиста омега 3 и не знам каква.

# 627
Тази на допелхерц определено не е добра защото има много ниско съдържание на DHA и ЕРА:
И аз не зная от коя да се взима. Все още проучвам въпроса. Сега пия на ABO Pharma Немска, но едва ли е толкова чиста. Във форума на  линка който изпратих е залегнато много на широко от къде да си купим качествена омега3, но това определено не е в България и сега смятам да поръчвам от американски сайт iherb.com, от където поръчвали повечето директно канадски производители, където живеят и най-мазните риби, съответно и най-качествената омега 3. Момичета като забременеем нашите бебета ще се нуждаят много от тази мазнина за развитие на мозъка и нервите. Така че сами си преценете дали е важно или не.
Има много форуми за това от къде да си купим качествена , не искам да правя реклами, мисля че във форума на в зоната е доста добре разгледан въпроса .
Относно спермограмата при Александров, при нас единствено тази спермограма беше грешна в сравнение с десетки други, които направихме след това. Т. е стойности бяха много завишени, което успокоява, че всичко е ок, а в същност нещата може да са трагични, както беше при нас!

# 628
На допелхерц ми каза да си я взема д-р Емин, на мъжа ми пък беше казал на або фарм да взема омега 3, та и аз не знам вече

# 629
Вземи на абофарм 1000, и пий поне 3 на ден за да има ефект

Общи условия

Активация на акаунт