Лято в Албена 2013г. - (Тема 3)

• 51 795
  • 756
  •   2
Отговори
# 75
Върнахме се и да дам коментар за Сенди бийч

Хотел - ценрално разположен, удобен за пешеходни разходки из комплекса. Паркирането наоколо по-скоро трудно, но не невъзможно.

Стаи - ремонтирани, с нови мебели, хубава баня, хубав телевизор с основни програми за контингента почиващи в хотела. Леглата удобни, чаршафите чисти и качествени. Наличие на втора възглавница. В едната ни стая имаше чехли с логото на Албена за еднократна употреба, а в другата стая нямаше, та не знам полагат ли се... Кърпите смениха два пъти за престой от седмица, а чаршафите веднъж.
Недостатък - пода на стаите е с мокет - за мен е нехигиенично, зацапва се бързо и т.н.
Чистота на стаите - нашата камериерка не си даваше зор, ама никакъв. Ние си пазехме чисто - не влизахме с джапанки от плажа и обувки в стаята, но ако не беше така? Стъклата на терасите(не прозорците) не са мити от началото на сезона според мен. Два дни на терасата стоя една локва от дъжда - камериерката сигурно не беше влизала в нашата стая.  hahaha

Храна - хубава, разнообразна, за всеки вкус по нещо. Всеки обед и вечеря имаше някаква риба, хубаво приготвена(за моят вкус). Салати имаше винаги, плодове също - по всяко време диня, имаше и череши, пъпеш, праскови и кайсии.
Зърнени закуски също имаше(не съм ги гледала подробно). Хляб - доста видове  и бял, и черен.
Сладолед имаше в ресторанта на обяд и на вечеря, а в пул бара през целия ден(когато работи естествено).
Ресторанта е просторен, не видях струпване на хора или чакащи за маса. Работещите в ресторанта бяха много бързи в отсервирането на посудата.
Забележка - скарата, която се пече на момента, може да започне да работи малко преди отварянето на ресторанта, за да има вече някаква продукция и да се избегне чакането.
Това се отнася и за палачинките сутрин.

Персонал - изключително любезни и мили, готови да бъдат от помощ винаги. Супер търпеливи и бързо работещи. Тук изключвам камериерката на часта от хотела, в която попадаше и нашата стая.

Плаж - хубав, малко бързичко става дълбоко точно на плажа пред хотела.
За да имате чадър на първи или втори ред, трябва да станете раничко. Към 7.30 вече бяха заети. Назад има свободни чадъри през целия ден.

Басей -  малко малък и доста сенчест следобед, но ходихме и на басейна на Лагуна.  Laughing Момчето, което работи на бара на басейна в Сенди бийч е прекрасно, внимателно и винаги любезно, с изключителен усет и хигиенни навици.  

Анимация - аз я засекох само два дни, но е на немски ...

Шум - много шумно от всички страни, заради анимациите на околните хотели. От сутрин до вечер се чуваше силна музика и аниматори. Ние конкретно слушахме френска анимация(стаята ни беше от старанта на Малибу).

Общото ми впечатление е хубаво, бих се върнала отново в Албена, но в по-пиков сезон. Сега водата ми беше студена. Определено Албена е курорт подходящ за семейства с малки деца до 10-12 години.

Ха-ха забравих да спомена най-големият недостатък на Албена - наличието на мноооооого румънци. Поне 80% от почиващите в курорта са румънци(не знам в пиков сезон дали е така  newsm78 , но дано не е ) - шумни, нахални, високо говорещи... На плажа първите 3 реда бяха само румънци.

Ох, какъв роман написах. Сигурно си ги знаете тези неща, които написах, но на мен ми беше първа семейна почивка в Албена, а може да има и други като мен.  Joy
Стига толкова, макар, че мога и още да пиша.

Приятна почивка на всички заминаваши за Албена.  Laughing

ПП Ако има други въпроси - питайте.

# 76
  • Ланкър, планините Овнерог
Мимии, много полезно за мен инфо. И на нас ще ни е за сефте там, само че ще сме в Лагуна Гардън.

# 77
Момичета ,имате ли впечетления от хотел ,,Гергана,, И ,,Славуна,,? Колебая се между двата ,като от съществено значение ми е анимацията за деца.
Анимацията е обща и за двата хотела, ако това е от значение.

Благодаря ти! За мен е от значение, защото не ми се ще точно такъв сборен вариант. Четох подробно, но никъде не видях инфо къде са с индивидуална анимация.

# 78
  • София
Момичета ,имате ли впечетления от хотел ,,Гергана,, И ,,Славуна,,? Колебая се между двата ,като от съществено значение ми е анимацията за деца.

Благодаря ти! За мен е от значение, защото не ми се ще точно такъв сборен вариант. Четох подробно, но никъде не видях инфо къде са с индивидуална анимация.
Нека да бъда по-конкретна. Анимацията е обща, но аниматорите са доста - има детски клуб (затворен) в Гергана - ползва се от 3-те хотела (Мура, Гергана и Славуна). Има детски игри при басейна на Гергана в близост до Славуна и при ресторанта на Мура. Вечерната анимация се прави пред басейна между Гергана и Славуна. Първо има детска дискотека около час от 8 вечерта, а след това почва вечерно шоу до към 10 и нещо. Иначе има и анимация за възрастни - обичайните неща (аз лично не съм им фенка) - плажна гимнастика, водна топка, водна гимнастика, волейбол, дартс, бочии и т.н. Аниматорите непрестанно минават по плажа и агитират малки и големи да се включат. Моята щерка (на 5 миналата година) не пропускаше вечерната дискотека и няколко пъти се включи и в дневните занимания. Дано съм била полезна.

# 79
Здравейте,момичета!Спряла съм се на два хотела-Вита парк и Ралица, и се чудя кой от двата да избера.Ако може някой с впечатления от тези два хотела да ми каже нещо.Много ви благодаря и весело лято на всички  bouquet
Здравей!
Преди 2 години бях във вила във Вита парк и бях много доволна, но тогава и цената беше друга. Мястото е чудесно, хладно, но за сметка на това плажът е далече. Проблемите бяха пренаселен ресторант и малък басейн. Храната е доста прилична - вкусна и що-годе разнообразна, хигиената е добра, анимацията - просто прекрасна.
Тази година сме в Ралица заради по-големия басейн. Иначе разстоянието до плажа е същото, бусчетата са еднакво пълни, храната е еднаква (ресторантът е с преграда, но кухнята е обща), за Ралица съм чувала че анимацията също е на ниво и така. Помня, че пуул барът на Ралица работеше до по-късно вечер.
Според мен и двата хотела предлагат отлични условия за тази цена.
Много се чудех за първа линия, но дъщеря ми е голям дивак и няма удържане. Догодина може и да се пробваме  Laughing

Ти направо ме застреля на снимките басейна на Вита Парк изглежда доста голям, затова и запазих там!

# 80
Здравейте  sun Имам едно питане, което не е свързано с конкретен хотел и се надявам на различни предложения от страна на тези, които познават добре курорта. По време на престоя ни в Албена едно от децата ни има рожден ден и ни се ще да го отпразнуваме с приятели в подходящо заведение - бистро, сладкарница, нещо такова. Детенцето е малко (1г), в компанията има още дечица, но не е наложително в заведението да има детски кът или нещо подобно. Просто да не пречим на останалите посетители, ако децата се заразхождат насам-натам Simple Smile Още нещо: има ли откъде в Албена да купим торта, или да търсим в Добрич? newsm78 Ще съм благодарна на всякакви идеи и съвети   bouquet

# 81
  • София
Мимии, много благодаря за изчерпателния отговор   bouquet

# 82
  • Велико Търново
Germa, не пишеш в кой хотел ще си, но мисля че във всички хотели имат готово решение за теб.
Досега съм виждала много често организирани рождени дни или в детските клубчета или в ресторантите по хотелите. И аниматорите им се включват, и тортите съм виждала да ги изнасят направо от кухните, така че, питай направо в хотела.   

# 83
  • София

Анимация - аз я засекох само два дни, но е на немски ...

Анимация на български аз също не съм засичала, сигурно има де, но аз само на френски, немски и руски съм срещала  Rolling Eyes

Моите 80% ги давам на руснаците, много повече са от румънците според мен...

Аз също се прибрах от Добруджа, всичко си е по старому, много добре си прекарахме  Peace

# 84

Нека да бъда по-конкретна. Анимацията е обща, но аниматорите са доста - има детски клуб (затворен) в Гергана - ползва се от 3-те хотела (Мура, Гергана и Славуна). Има детски игри при басейна на Гергана в близост до Славуна и при ресторанта на Мура. Вечерната анимация се прави пред басейна между Гергана и Славуна. Първо има детска дискотека около час от 8 вечерта, а след това почва вечерно шоу до към 10 и нещо. Иначе има и анимация за възрастни - обичайните неща (аз лично не съм им фенка) - плажна гимнастика, водна топка, водна гимнастика, волейбол, дартс, бочии и т.н. Аниматорите непрестанно минават по плажа и агитират малки и големи да се включат. Моята щерка (на 5 миналата година) не пропускаше вечерната дискотека и няколко пъти се включи и в дневните занимания. Дано съм била полезна.

Безкрайно полезна и изчерпателна беше,за което сърдечно ти благодаря! Анимацията ми е важна ,заради дъщеря ми и точно детска дискотека съм и обещала. Затова и ми е важно детската анимация да е на ниво.аз не съм фен на анимацията за възрастни сущо ,като теб ,но на нея и се забавлява с деца и организирано.сега чета,че май няма анимация на български,което за мен един минус,но децата са адаптивни и не им е нужен преводач Grinning само не разбрах дали дискотеката е всяка вечер или един път седмично в Славуна и Гергана  bouquet

# 85
  • София
 Мимии, благодаря за изчерпателната информация.

Впечатленията ти се покриват на 100% с моите от предходните две години в Сенди. Хотелът явно е запазил нивото си и това ме радва. Само да допълня, че стаите с изглед розариум/море са по-тихи от гледащите към Малибу. С тяхната анимация има проблем всяка година. Миналата година имаше уж някакви преговори между ръководствата на двата хотела за разрешаване на този проблем, но явно не са стигнали до консенсус.

Настройвам се вече за почивката в Лагуна Маре, макар отсега да съм сигурна, че няма да е същото, както в Сенди. Дано не са много по-зле  Praynig

Моля, ако някой има впечатления от ресторантите на Лагуна Гардън и Лагуна Бийч, да ги сподели, защото трябва да реша в кой от двата да се изхранваме.

# 86
  • София
Безкрайно полезна и изчерпателна беше,за което сърдечно ти благодаря! Анимацията ми е важна ,заради дъщеря ми и точно детска дискотека съм и обещала. Затова и ми е важно детската анимация да е на ниво.аз не съм фен на анимацията за възрастни сущо ,като теб ,но на нея и се забавлява с деца и организирано.сега чета,че май няма анимация на български,което за мен един минус,но децата са адаптивни и не им е нужен преводач Grinning само не разбрах дали дискотеката е всяка вечер или един път седмично в Славуна и Гергана  bouquet
Анимацията миналата година беше на български, руски, английски и немски - всичко се казваше на 3 те езика по време на детската дискотека. А иначе по време на дневните забавления какичките говорят с децата на съответния им език. Simple Smile Дискотеката беше всяка вечер без неделя. По мое мнение от миналата година тези хотели точно не са дадени само на един тур оператор и имаше туристи от много държави, вкюлчително и доста българи, така че анимацията си е и на български. Simple Smile

# 87
Анимацията миналата година беше на български, руски, английски и немски - всичко се казваше на 3 те езика по време на детската дискотека. А иначе по време на дневните забавления какичките говорят с децата на съответния им език. Simple Smile Дискотеката беше всяка вечер без неделя. По мое мнение от миналата година тези хотели точно не са дадени само на един тур оператор и имаше туристи от много държави, вкюлчително и доста българи, така че анимацията си е и на български. Simple Smile

Безценна информация ми даде  bouquetблагодаря ти за търпението и отделеното време  bouquet
Сега остава да реша в кой от двата хотела да резервирам.

# 88
  • Близо до реката ..........
Аз също се записвам, резервирахме за Лагуна Маре от 15 юли, надявам се на хубаво време и приятна почивка в компанията на любимите си хора  Laughing
При първа възможност ще коментирам хотела и впечатленията си.

# 89
elix
Искам да те попитам за хотел Добруджа
  -разбрах, че има три басейна.Защото знам за вътрешния детски, но все пак да използваме и слънцето.Външния басейн може ли да се използва и от малки деца в някоя от частите си?
  -относно изхранването гледах, че има оферти със закуска и със закуска и вечеря поне за август.А ол инклузив предлага ли се там?
 -може ли гостите на Добруджа да използват басейна/детски/ на друг хотел?

Общи условия

Активация на акаунт