Американски колеж - четвърта тема

• 87 137
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
За майките на осмокласници - имаме си вече достъп до родителската система, децата ни са разпределени по класове! Успех на децата   bouquet

Пенева, бихте ли подсказали откъде се влиза в тази система?  На сайта в секцията за родители става дума само за родителската асоциация.
Иначе след разпределението девойката е в 8/2.

https://parents.americancollegesofia.org/
Имам и-мейл с паролата за достъп, получен на адреса, който съм дала за контакт при записването на детето. Името ми за достъп в портала е пак този и-мейл адрес.

# 346
  • София
StefanB, ще получите имейл (или вие, или съпругата ви) от АК с линк, име и парола, чрез които ще влизате в системата. То засега там няма нищо интересно за гледане. След 1-ва четвърт ще има оценки.  Wink

# 347
Благодаря за инфото!

# 348
  • София
Благодаря за инфото. Ние все още нямаме майл с парола. Дали да се обърнем към АК с питане или да чакаме?

# 349
Благодаря за инфото. Ние все още нямаме майл с парола. Дали да се обърнем към АК с питане или да чакаме?

Обадете се, ние така научихме за родителската среща, а и ни провериха адреса за контакти

# 350
Здравейте! Интересувам се има ли случаи на преместване в друга секция, ако се установи от учителя или от детето, че нивото на неговите знания по английски не отговаря  на общото ниво на секцията, в която е разпределен - например на детето му е трудно или обратното много му е лесно.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 15:16 от Miralex

# 351
  • България
 Не знам за подобна практика, но мога да разкажа случая на дъщеря ми. В 8кл. беше в секция 8.3. Още на първата родителска среща една от учителките й по АЕ ми каза, че нивото й е по-ниско отколкото на секцията. Попитах я как ще процедират в този случай и дали ще я преместят. Отговорът беше: "Щом е в този секшън, значи има други качества, които компенсират. Тя на тест дава максимума от знанията си." Изкара годината без проблем, наложи й се да учи малко повече, но това не й навреди. Simple Smile

# 352
  • София
Сина ми е в 8 Section 6, но дотук никой не е споделил да е в този клас...

И моят младеж е в 8, Section 6. Сподели, че е попаднал със страхотни деца в една група и се радва много... Simple Smile

# 353
  • София
Моите впечетления са, че разпределението по секшъни на база нивото на езика, не нещо което може и се преценява с точност до милиметър. Осем секшъна, осем нива (дано не бъркам броя) е достатъчно, за да не е драма дали някой е попаднал в секшън малко под нивото му или малко над нивото му, ако приемем че има такива случаи.
Един от преподавателите в подготвителен клас сподели с мен, че има опасения, че нивото в секшъна е ниско за сина ми и може да загуби интерес. Беше повече негово лично мнение, отколкото официална позиция, която да ангажира училището и в тази връзка не мога да кажа дали има практика и как евенуално се размествата децата - просто аз не смятам, че е нужно. Синът ми обожаваше и двамата преподаватели и изобщо не сме обмисляли вариант за местене. Прецених, че най-важното е, че има връзка м/у дете и учители.
За да разберете гледната ми точка - синът ми влезе с ниско ниво спрямо децата, учили езика целенасочено, беше в най-слабия секшън (според Бг-Мамма, защото официалната комуникация специално за неговия набор беше по-различна), не съм имала притеснения в кой секшън ще попадне, дали, кога и как ще научи английски. Просто смятам, че 5 годишния период е повече от достатъчен всеки да научи езика в рамките на личните си възможности да овладява езици (имам предвид, че едни хора владеят словото, други се изразяват ясно, но кратко, при трети просто няма мисъл, четвърти пишат добре, но се притесняват от публика и т.н. - просто хората сме различни).

# 354
Благодаря за споделеното. Очевидно с времето нещата ще си дойдат на мястото.

А разпределението по секции в 9 клас на какъв принцип е?

# 355
  • София
Благодаря за споделеното. Очевидно с времето нещата ще си дойдат на мястото.

А разпределението по секции в 9 клас на какъв принцип е?
По втория чужд език.

# 356
Здравейте и от мен. Успех през учебната година на всички осмокласници. Моята девойка е в 8/8. Страшно си харесва класа и преподавателите по английски. И ние все още не сме получили мейл за достъп до портала. Чакам с нетърпение деня на отворените врати. Нещо не ми е ясна схемата със спортовете и клубовете по интереси. Засега девойката се е записала само при Борис Панкин. Тенис на корта стартирал чак през март.

# 357
Здравейте! Аз също не бях получила мейл с парола за достъп, но се обадих в Колежа, сверихме данните на електронната поща, след което, още същия ден получих мейл с необходимата информация.
Аз също не съм наясно със сроковете и начина на избиране на допълнителните занимания, а и синът ми, все още, е неориентиран, като "заек"  Laughing, поради което също ще помоля за разяснения в тази насока.

# 358
  • София
През първата година няма изискване да се записват на странични дейности или елективи. Те са от 9-ти клас нататък.
От друга страна клубовете и други занимания им дава възможност да се запознаят с ученици от съседни и по-горни класове. А това им помага за социализацията в колежа. И от друга страна получават информация от по-големите за учители, за предмети, съвети за организиране на времето и оптимизиране процеса на учене.

# 359
  • България
Осем секшъна, осем нива (дано не бъркам броя) .
Едно уточнение - 8 секшъна, 4 нива.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт