Американски колеж - четвърта тема

• 87 130
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
По отношение на питането за клубовете /мъничко допълнение/:
-Много от клубовете може още да не са започнали дейност. Повечето започват в началото на октомври.
- Само децата получават информация за клубовете и трябва да следят Дейли бюлетина.

Успешна учебна година и само усмивки при отваряне на родителския портал - да се радвате на много положителни "мемо". Там освен информация за оценки и отсъствия има опция за забележка /Положителна или отриц/ от страна на учителите, когато са силно впечатлени

# 361
  • Рая на земята
Благодаря, rosss, за ведрите пожелания и активната подкрепа! Засега ми харесва отличната организация, спокойната атмосфера и системата на обучение, която мотивира и мобилизира децата сами да напредват - все неща, които липсват в българското училище (за съжаление!). Само една седмица е минала, а в най-ниското ниво на английски вече пишат съчинение и четат книги! Днес е първото контролно - с нетърпение очаквам резултата!

# 362
ina.mitova, днес вече имаме върнати две малки контролни по английски език от миналата седмица. Тъй като нямам достъп до родителския сайт не мога да преценя с какви оценки се оценяват 90% на теста. Доволна съм като резултати за първи два теста : на единия 18/20, на другия 13,5/15. Надявам се това да е добро начало. 
Сега ще чакаме резултатите от днешните два теста, българския явно сме го оплескали.

Поздрави и успех на всички!

# 363
  • София
В профила на ученика в родителския сайт се публикуват само оценките за четвъртините, но не и текущите. Както Россс е писала, там може да получите "мемо"- съобщение за много добро или лошо представяне по определена дисциплина. Другият вариант е да говорите с ръководството на АК да получавате информация всяка седмица. Малко родители използват този вариант.
Желая успех на "зайците" и на вече "старшите" ученици!

# 364
  • България
 В родителския сайт се публикуват само оценките за куотър, семестър и годишните. 90% е висока петица. Браво!
http://www.acs.bg/Home/Academics/College_Counseling/School_Profile.aspx виж "Система за оценяване".

# 365
  • София
Има ли родител на дете от 8-4? Simple Smile
SofiaV , zuri - благодаря за насочванията.
Вече два пъти са му взимали телефона, както той обясни "издавал звук в час" ooooh! Не съм наясно как ще бъде наказан.

# 366
  • София
При първо провинение - вземат тел. за 1 ден. При второ - за 2 дни и т. н. Максималното наказание е било отнемане на тел. за 17 дни.

# 367
  • тук
здравейте, някой може ли да ме ориентира - за кандидатстващите тази година нова тема ли да очаквам и търся или да следя тук да се оформи групата? благодаря, сори за лекия спам

# 368
  • България
Не би трябвало да има нова тема. Тази е едва на 25 стр., освен това в старите теми има повече инфо.

# 369
Оформяйте групата тук! Ние, "старите" ще Ви помагаме.  Laughing

# 370
Имам въпрос за таксата.

Всяка година ли нараства, ако има промяна или на каквато такса си почнал, на такава си докрай?

# 371
  • България
 От както дъщеря ми е в колежа , таксата нараства всяка година със 100 евро. Една от годините, не я вдигнаха за нас, но сега си е като на сайта Sad.

# 372
От както дъщеря ми е в колежа , таксата нараства всяка година със 100 евро. Една от годините, не я вдигнаха за нас, но сега си е като на сайта Sad.

Ех, жалко, надявах се в АК да е по-различно, макар че и в другите ЧУ си е подобен моделът! Sad

# 373
  • София
Пълната такса 2012-2013г. пак беше 5800 евро., но да Софи е права, че не важи правилото таксата за записал се ученик да е постоянна докрая на обучението.

# 374
  • тук
Ок, ще се виждаме тук тогава. Все още не сме 100% убедени, че това е правилният за дъщеря ни избор, но тя започна да се подготвя. Убедена съм, че наученото няма да бъде излишно, а на пролет ще му мислим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт