АВГУСТинката пере, подрежда и чака с трепет своята надежда! - 13

• 36 310
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от мен и да ви успокоя!
Ние правим цялостен ремонт на 2 етажа-аз вече съм 34г.с ... преди 2 седмици,дори ми казаха,че може да родя по това време вече,а с ремонта сме направили само кухнята(готова е ,но не е сглобена дори още ), с хола само тавана е готов Grinning ! Само едната тераса,другата не сме я започнали изобщо още! Grinning А горе стаите са абсолютно на никъде  Joy ! Коридора е готов само и изобщо нито сме обзавели нещо,нито сме избрали обзавеждане!  #Crazy !
За капак не сме взели и нищо за бебКа още ,освен комплекта за изписване  hahaha !
Сега успокоих ли ви?!  Whistling  Peace

Аз и комплект за изписване нямам , уж трябваше да ми го е купила вече кръстницата ама още не е.

# 226
Жени, мен малко ме успокои, да ти кажа...  Laughing

# 227
Instinkt, ти къде ще раждаш? Нещо ми се върти в главата болница Надежда?....

Zazzy, аз съм от Стара Загора и ще раждам тук.  Grinning

# 228
аз съм сотделня пералня и сушилня и с благодарност си я споменавам всеки ден,не обичам да простирам,а и ми спестява доста неща,даже и гладенето след 2-3 месеца на новородено го спрях,защото програмата на бебешките е с висока Т.За комбинацията пералня със сушилня за да върши добра работа трябва да е максимално голям барабан,моя приятелка нямаше място за отделна и си купи комбинирана за 10кг..Много си е доволна жената Simple Smile

# 229
Lea 31 за еднократните стерилни гащи - на мен доста ми вървяха.....поне 8 чифта съм използвала /2 пакета/. На мен така ми беше по-удобно - с лигнин и тези стерилни гащи. Превръзки и мои гащи не съм използвала - е само на изписването. Така че по-добре си вземи повечко, а другият вариант е след тези 4 чифта да пратиш мъжа ти да ти купи още, защото може да решиш да си с превръзка и с твои гащи. Все пак различните жени имат различни предпочитания.

# 230
А ако болницата изисква лигнин трябва ли да синосим бельо ThinkingСигурно е тъп въпроса,но като не съм наясно...

# 231
  • София
Болна тема ремонтите, ние още не сме почнали, едва края на юни купихме апартамента и края на юли ще се изнесе собственичката - трябва прозорци да се сменят, паркета да се цикли, да се махат тапети и боядисва във всички стаи. Кухнята е ужасна но ще оставим другите неща за догодина, че пехвърлянето ни изяде всички спестявания.
ММ ме успокои че ще съм в квартирата докато тече ремонта, така че се виждам с бебчо на старото място, добре че са наблизо двете само пресичаш Черни връх  Grinning.
Иначе с покупките не съм завършила още комплекта за изписване - легло, количка и столче за кола имаме от каката. Дрехи няма да купувам почти, че бързо ще се смени сезона и чакам да видя какво ще ми донесе брат ми от близначките, но днес взех някои неща на Леа от Овиезе от Сити Центъра имат големи намаления, може да видите за бебчетата след 3 м възраст дрешки с дълъг ръкав якенца.
Шамандурка пробвай с кайсии и смокини пресни вече има на пазара, и смляно ленено семе, може в кисело мляко да го прибавяш. И на мен почва да ми тежи вече и съм почти само на плодове и зеленчуци и шоколад .... е и едно кафе на ден си позволявам. Днес ходих да си сменям постоянното жителство вече официално съм софиянка  Laughing Личната карта - другата седмица, че трябвало да минат 2 работни дни, в болничния се нанася постоянния адрес и затова бързам да свърша тази работа, че още се водя в Русе по ЛК. След това ще щурмувам социалните да се запиша за 30 лв. за Леа, че и там искаха по постоянен адрес да се подават  Shocked, а аз на Русе от Нова Година не съм си ходила.
И другата седмица ще съм на работа, болничния ми е от 7 юли, но ще ходя да го взема като си взема личната карта.

# 232
  • Пловдив
Трикси, на нас ни предстои в близката седмица купуване на пералня със сушилня също. Апартамента ни е малък и нямаме тераса /усвоихме я за кухня/ и съответно - липсва място за простиране. Вариантът ни е комбиниран, защото над клапана за пералня в стената има проточен бойлер и при мисълта къртене и плочки и прочие, за да се премести,бързичко отрязах, че ще е комби. Спряли сме се на Аристон, май от комбинираните варианти това е най-доброто като комбинация от параметри. /Е, изключвам Miele за 2-3 хиляди лв. Wink /.
Успех с ремонтната дейност, и у нас има толкова неща за довършване, че бяс ме хваща, но нямам много какво да направя.., ММ е малко от типа "бързата работа, срам за майстора" и дишам дълбоко да не изпадам в излишни истерии  Rage fiuuuuuu

Ха, ха, вие днес сте на моята тема - пералня и сушилня. И ние имаме две малки тераски, чаршафи няма как да се прострат, а също и повече от една пералня, та и ние ще издирваме днес пералня. Само днес да дойдат да ни вземат старата и отиваме да поръчваме нова. Ние също сме се спрели на Аристон комбинирана, просто няма къде да ги сложим, ако са отделно.

И нашия ремонт не върви. Всичките ни неща са в мазето и в апартамента има някой и друг куп с дрехи. За сега успяхме да боядисаме само банята и наполовина спалнята, остават ни коридора, кухнята и детската и най-накрая да се нанесем с багажа, което явно ще го правя, когато бебка се появи. Да ви се оплача, че така сме го закъсали, защото на мъжа ми я му се връзват три-четири съботи и недели неработни я не, през цялото време е на работа и на дежурство и нито компенсации, нито отпуска за повече от един, два макс. дни не му дават. Даже сега на рождения си ден ще е дежурен. И така време за ремонт няма. Но аз тъй или иначе заминавам към София като вляза в деветия месец, където ще сме първите няколко месеца, та не се притеснявам особено.

За еднократното бельо - аз съм си взела точно четири броя и едни черни гащи и ще видя какво ми е по-удобно. Ако ми потрябва още ще пращам там, който е на среща да купува.

# 233
А ако болницата изисква лигнин трябва ли да синосим бельо ThinkingСигурно е тъп въпроса,но като не съм наясно...

На мен в списъка ми пише лигнин 1 пакет, дамски превръзки и по нататъка си пише бельо. Аз ще си взема от това еднократното бельо, но имам и доста "бикини" (килоти) които ползвам сега като бременна и мисля, да си взема 2 3 чифта и ако ги ползвам директно после в коша.
Пералня си купих току що на Аристон, без сушилня, имам къде да простирам и не ми харесва варианта 2 в 1. По нататък може да си взема отделно сушилня ще видим.

desa_84 за къде бързаш? По лентичката ти виждам, че си 32г.с, не се шашкайте има доста време, аз още не съм готова с багажа за болницата, в Събота ще ходя да пазарувам. Комплекта за изписване е единственото купено нещо и то от майка ми и си стои в нея.

# 234
Привет от мен.

Почти я изтървах тая тема, ама защото правя точно това, което пише в заглавието й Simple Smile
Миналата седмица ММ си беше взел отпуск и направихме тазгодишното основно почистване. Много се изморихме Tired Тази седмица след почистването, в понеделник и вторник съм пуснала общо 20 перални, чакат ме още 10, ама днес времето днес е ужасно и няма да изсъхнат, така че утре-вдругиден... Чака ме голямото гладене за бебка, много мразя - горещо ми е, изсъхват ми ръцете, хич не ми се почва...

Момичета, какви са тия ремонти по това време, направо ми настръхнаха косите, добре че на мен не ми се налага Whistling

Честито на двете мами с двете двойки близначета!

Яна, Слава Богу че при вас нещата вървят в правилната посока  newsm17

Ами, освен да ви почерпя за РД на ММ  newsm38

# 235
Здравейте момичета,
загледах се в цените на памперсите, и забелязах, че има добра оферта в аптеки Ремедиум в момента. 26.59 лв - 78 бр т.е. 0.34 ст. Става въпрос за Pampers Premium Care. Прилагам и линк, който го интересува
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=251295

# 236
На мен ми препоръчаха точно тези памперси, но ми казаха да си взема малка опаковка в началото, защото това е 1-ца, а някои бебета започвали да ползват директно 2-ката.Т.е. да съм сигурна, че това е нашият номер.  Peace

# 237
Привет и от мен   Hug

Днес бях на ЖК - 2078г ни измериха. Добре вървим каза лекарката. Главично предлежание. След по-малко от две седмици е следващата ЖК.

Ние също ще боядисваме, но когато ММ излезе в отпуск, т.е. ще съм в 9-ти месец. Тогава ще подготвям и багаж за болница, както и ще пера. На бебка ѝ е забранено да излиза по-рано от 37-ма седмица.

Еднократни гащи смятам да си взема от ДМ, тук другаде не съм и виждала.

# 238
А най-гадното е, че пак минавам на фраксипарин (бях на аспирин няколко месеца), който ужасно боли като се слага, много го мразя, но няма как.. Още малко остава поне, да сме живи и здрави само Simple Smile

Къде ти бият фраксипарина - корема или ръката? Аз бях 2 месеца на фраксипарин, като през първия месец ми беше по 2 пъти на ден. Слагаха ми го в ръката и въобще не ме болеше, само в някои индивидуални случая, когато ММ уцели мускул Simple Smile От 01.07. го спрях и се надявам да не го почвам пак, не за друго, но целите ми ръце са вече надупчени.

На мен в корема ми ги биеше мъжа ми до 16г.с. и после минахме на аспирин протект и си отдъхнах, много ме болеше в корема мен Sad Но сега ще пробваме в ръката, че корема вече е много твърд и няма къде и сигурно ще е още по-болезнено там.. Дано в ръката да не боли, но няма как ще трябва да ги слагам пък боли не боли, ще търпим..

За ремонтите не ми се говори, че сме от март месец в ремонт и все не му се вижда края.. И ние сме на два етажа апартамент, първия го оправихме, но за втория не остана нито време нито пари Sad И непрекъснато продължават да идват майстори за разно дребни неща, няма оттърване от тях..  #2gunfire Някой беше казал, че влезе ли ти веднъж майстор в къщата, няма оттърване после и май наистина е така  Grinning Тъкмо си изчистя и пак ми нагазят с обувките, писнало ми е вече, само се караме с мъжа ми за това, искам да приключат веднъж за винаги и да си се подготвям вече за бебчо и да си чакам на спокойствие.. Simple Smile

# 239
На мен ми препоръчаха точно тези памперси, но ми казаха да си взема малка опаковка в началото, защото това е 1-ца, а някои бебета започвали да ползват директно 2-ката.Т.е. да съм сигурна, че това е нашият номер.  Peace
Дам, има логика, не се бях замисляла за това.
Има и 33 бр за 13 лв, което идва 0.40 ст едната. Може би това ще е по-добрия вариант. Thinking
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=251300

Общи условия

Активация на акаунт