АВГУСТинката пере, подрежда и чака с трепет своята надежда! - 13

• 36 188
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
И на мен ми каза всяка седмица на тонове и през седмица на ЖК. Аз съм 35 г.с. и скоро сигурно ще ми каже всяка седмица на ЖК.
Относно матраците - чувала съм, че са най-добри с кокос и пяна, но ММ много настоя на магнифлекс, който е по-скъп - излезе ни ок. 140лв и дигнах ръце. 70/140
Важното е матракът да е по-твърд, вземете си и протектор - това е като чаршафче, но непромокаемо от едната страна, за да не стане мяу.  Embarassed
А някой може ли да ми каже кога ще им трябват възглавници на бебчетата? Чувала съм, че на новородените не се слагат, но до кога?
След годинката мисля !

# 151
  • софия
на магнифлекс гледах едни които са серия пиер карден за тях чувам мн добри отзиви  newsm12
И може би повтарям (малко съм отнесена),но нещо не разбрах за фейсбук групата ще ми даде ли някой линк ??
https://www.facebook.com/teodora.kostova.98?fref=ts
Пиши й,че си от бг мама  Peace
добре , благодаря много Hug 

# 152
и аз копирам от фейса : Бърз отчет от мен в 35г.с + 5дена - 2500грама е малкия, аз 68  (14 качени до момента) дадоха ми всички документи за болницата и списъка, бебето е седалищно и евентуално другата седмица ще говорим за дата за секцио, ако не е обърнало (а дано да се обърне ама силно се съмнявам вече  )
Другото интересно е, че никакви витамини не съм пила цяла бременност, а хемоглобина ми е 119  newsm78
Да ви издам един трик, който често действа за обръщане на бебето Simple Smile каза ми го предишната ми гинеколожка, но съм го чувала и от една колежка... и така заставате на 4 крака, на колене и лакти (не длани), опитвате се да дадете такъв наклон на гърба, че предната част (рамене, глава) да са по-ниски от кръста и ханша. И така на възможно по-широко място правите няколко обиколки, предпазливо и внимателно  Laughing .... най-обикновенно лазене си е, но аз се бях притеснила по едно време, че бебка още е седалищно и го направих една вечер, далеч от очите на домочадието  Blush на другия ден съвсем рано сутринта усетих едно прекатурване, по-различно от останалите движения на бебето. Три дни след това бях на ЖК и какво да видим... глава надолу Simple Smile

# 153
shenel, май твоята техника за обръщане я има и тук Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4170

Попадала съм и на други статии със съвети за обръщане. Много ме впечатли светене с фенер, като бебето се обръща по посока на светлината Simple Smile

# 154
# 155
  • Варна
Момичета, във ФБ писаха за стрептококите, аз обаче не съм си правила още такова изследване, разбрах, че се прави в последните месеци. Аз обаче имам слабо течение от известно време и почнах сега да се притеснявам. Някой на който са му открили стрептококи - какви са симптомите?

По въпроса за матраците - magniflex (pierre carden) са едни от най-добрите и предпочитани. Във Варна- в Рошко в момента имат промоция - 140/70  е на 143 лв. Има ги и втора употреба в продавалник от 60 до 90 лв, но незнам дали да купувам точно матрачето 2-ра употреба... Вие какво мислите?

# 156
Да честитя и тук на мама Люси,юначетата да са сд много късмет,а мама бързо да се възстановява  Hug

Яна,много ме радваш като се включиш и ни кажеш нещо хубавичко,стискам палци и апарата да го махнете бързо  fingerscrossed

ох тези ди трябва да се стегна и да отида на пазар,сега имам и няколко пакетчета които ми дадоха приятелки,та започвам от тях Simple Smile

# 157
Момичета, във ФБ писаха за стрептококите, аз обаче не съм си правила още такова изследване, разбрах, че се прави в последните месеци. Аз обаче имам слабо течение от известно време и почнах сега да се притеснявам. Някой на който са му открили стрептококи - какви са симптомите?

По въпроса за матраците - magniflex (pierre carden) са едни от най-добрите и предпочитани. Във Варна- в Рошко в момента имат промоция - 140/70  е на 143 лв. Има ги и втора употреба в продавалник от 60 до 90 лв, но незнам дали да купувам точно матрачето 2-ра употреба... Вие какво мислите?

Моите стрептококи бяха съпроводени с гъбички и то не само вътрешни, а и външни в интимната област и течението не беше никак слабо, за да не му обърна внимание. Но да, някъде към края се взема влагалищен секрет по здравна каса. Ако ще си по-спокойна помоли да ти пуснат една микробилогия....

За матрачето - аз съм твърдо против да се ползва втора употреба, както и с помпата за кърма. Нашето легло е от моят племенник и ни дадоха и матрак. На пръв поглед всичко изглежда добре, има си и протектор и е седял винаги с чаршафче, но като го обърнах и гледам косми от котка /те имат/ и си казах: в никакъв случай този матрак. Та се замислих за невидимите неща, които може да са в матрака и бързо реших да си вземем нов...

# 158
shenel и Vi_ta благодаря за съветите и статиите  Hug
Това за лазенето не го знаех, чувала съм, че само се стои по 10-15мин по 2-3 пъти на ден така.. от време на време го правя ако не забравя, но от 32г.с до сега ефект няма Sad

# 159
Честито на мамчето на вторите ни близнаци, да са й живи и здрави.

На мен до сега дори не са ми говорили за тонове. По Здравна каса съм.

Искам и да ви почерпя виртуално с нашата торта от сватбата ни, която се състоя на този ден преди една година Simple Smile. А преди 7 години на този ден изкарахме страхотен july morning Simple Smile.

Честита годишнина, все така здрави и щастливи да сте още многоо години, сега идва и подаръка, да ви радва много и да ви сплоти още по-вече ! А след някоя друга година и братче/сестриче  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 08:34 от Milena_90

# 160
Честито за новите пухкави,малки попълнения в бебешкия отбор!Да са много послушни и да радват мама:)
Момичета,днес бях на преглед и се оказа,че бебка върви напред с 2 седмици и половина.Сега съм в 34 седмица и 4 дни и ми казаха 3 кг.Главичката и била много голяма.Искам водно раждане и се притесних,че може да ме посъветват секцио.Това си е готово бебе за 37;38 седмица,а не за 34.Сега док. иска да правим изследвания за гестационен диабет , данеби от там бебка да расте толкова бързо,но аз се съмнявам,защото смятам,че се хрня много добре.Някой срещал ли е нещо подобно?

# 161
Привет, аз съм решила да раждам в бившата Тина Киркова. Ходя при доктор на частно, на която й имам страхотно доверие.. Simple Smile

Честита годишнина, UNynaeve! Още много годишнини да вълнуват сърцата ви, както първата!  dancing   loveuuu Много красива торта! Simple Smile

Мами, които ще раждат в бившата Тина Киркова, днес попаднах на тази тема, надявам се и на вас да бъде полезна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700651.30  Peace

# 162
UNynaeve, честита годишнина!

И аз мисля в Тина Киркова да раждам, там си следя и бременността, но сега има доста проблеми в болницата и ми е притеснено. Дано всичко се нареди скоро.

# 163
Здравейте мами, не мога да заспя нещо, правим тренировка да спим на включена нощна лампа, но май ще ни е малко трудно, нали и вие ще оставите някъде светлинка, аз иначе има да се спъвам докато стигна до бебето и искам да виждам какво става в кошарата. Или вече се вманиачавам newsm78

# 164
Здравейте мами, не мога да заспя нещо, правим тренировка да спим на включена нощна лампа, но май ще ни е малко трудно, нали и вие ще оставите някъде светлинка, аз иначе има да се спъвам докато стигна до бебето и искам да виждам какво става в кошарата. Или вече се вманиачавам newsm78

Аз си мислех за такава лампа, която се включва в контакта. Не светят много силно, но пък достатъчно, че да виждаш Simple Smile Не се вманиачаваш... Наистина трябва да има светлинка. До колкото знам и за бебето е успокояващо. На легълцето има лампичка, но не сме сложили батерия да видим как свети  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт