АВГУСТинката пере, подрежда и чака с трепет своята надежда! - 13

• 36 284
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
   Здравейте, сладурки с тумбачета! Днес бях на преглед, боожке бебчето станало много голямо  Crazy Отговаряме на 36 г.с.- 2700гр.,а по термин съм 33г.с., доки каза да го очакваме началото на август и ако върви така едро няма да мога да го родя нормално с моя тесен таз Sad Ако не се роди до 10 август щяло да има опасност от "преразтягане на матката" Някой знае ли какво е това, опасно ли е?
  Иначе на 22 съм пак на преглед, когато трябва вече да съм влезнала в 9 месец, ще направим пълен комплект изследвания и ще си взема всички документи, които ще ми трябват за болницата. И ще се разбере окончателно дали ще съм секцио. Confused
  За ремонтите - ние миналата година направихме голям ремонт - съединихме кухнята и трапезарията със свод, банята и спалнята - всичко наново, само хола не пипахме, него трябва да го боядисаме тези дни.
  Пералнята си я взех и нея миналата година при ремонта - Samsung, точно тогава излязоха тези с EcoBubble технологията, пера само със студена вода, много съм доволна от нея. Сега само дрехите на бебчето изпрах със гореща, нали така трябва Simple Smile Имам къде да простирам, така че от сушилня не се нуждая.
  Аз взех памперси само за родилното Pampers Premium Care 1-чка, 54 бр. е пакета мисля. В големите хипермаркети наистина и аз не можах да открия такива мънички, незнам попринцип ли няма или в момента нещо са им липсвали ..
  За мен ще си взема и мое бельо и превръзки за родилки и еднократни гащи с лигнин, да има от всичко пък, ще видим кое ще е по удобно  Grinning

# 271
m-g, , благодаря за отговора   bouquet Ще си взема и мое бельо и 4-те чифта за еднократна употреба, пък ще видим.
Благодаря за отговорите момичета, успокоихте ме за сушилнята. Като никога не съм използвала и бях изпълнена с всякакви съмнения. Но сега няма начин, вече даже е поръчана.

# 272
  • София
Имам пералня със сушилня 2 в 1, марка Индезит, ползвам я от 4 години. Основно пералнята, оплаквания никакви не съм имала. Сушилнята ползвам по-рядко, най-вече зимата. В моя случай след изпиране трябва половината пране да се извади и да се суши само другата половина. Важно е да се улучи точната програма за сушене и дрехите да се извадят веднага след приключване на програмата.

Да ви питам хемоглобин 113 добре ли е? Че утре след 11 ч. ще мога да се чуя с док

# 273

Да ви питам хемоглобин 113 добре ли е? Че утре след 11 ч. ще мога да се чуя с док

Добре си е като за бременна... Според хематолога, при когото ходих, вече под 110 си е анемия.
Ти пак си звънни, но моят от 113 за една седмица падна до 103 въпреки, че взимах предписания Малтофер по 1 на ден. След това ми изписаха Ферофолгама 2х1 и за още една седмица го качих до 127. Явно на мен този малтофер не ми действаше...

# 274
А ако болницата изисква лигнин трябва ли да синосим бельо ThinkingСигурно е тъп въпроса,но като не съм наясно...

На мен в списъка ми пише лигнин 1 пакет, дамски превръзки и по нататъка си пише бельо. Аз ще си взема от това еднократното бельо, но имам и доста "бикини" (килоти) които ползвам сега като бременна и мисля, да си взема 2 3 чифта и ако ги ползвам директно после в коша.
Пералня си купих току що на Аристон, без сушилня, имам къде да простирам и не ми харесва варианта 2 в 1. По нататък може да си взема отделно сушилня ще видим.

desa_84 за къде бързаш? По лентичката ти виждам, че си 32г.с, не се шашкайте има доста време, аз още не съм готова с багажа за болницата, в Събота ще ходя да пазарувам. Комплекта за изписване е единственото купено нещо и то от майка ми и си стои в нея.
ами не бързам , щом нямам още нищо на лице, какво да ти кажа, ама започвам да се шашкам като наближава времето, а нищо не ми е готово и подготвеено, навсичкото отгоре във вторник съм на изпит , та и затова се притеснявам .

# 275

Добре си е като за бременна... Според хематолога, при когото ходих, вече под 110 си е анемия.
Ти пак си звънни, но моят от 113 за една седмица падна до 103 въпреки, че взимах предписания Малтофер по 1 на ден. След това ми изписаха Ферофолгама 2х1 и за още една седмица го качих до 127. Явно на мен този малтофер не ми действаше...

моя хемоглобин последно беше 97, пия ферофолагама от 2 месеца, но ефект нулев , сега на 15 като си правя изследвания ще видя дали има ефект.

# 276

моя хемоглобин последно беше 97, пия ферофолагама от 2 месеца, но ефект нулев , сега на 15 като си правя изследвания ще видя дали има ефект.

Стискам палци да се е вдигнал, но както казах според мен на едни действа едно, на други друго хапче...

# 277
  • В една слънчева къща...
И аз да се включа по темата с ремонтите - тепърва ще правим бебешка/детска стая. Избрах ламината и климатика, трябва да боядисаме, както и да обзаведем, но нямам никакви идеи за мебелите, а ще трябва да действаме бързо, че времето си минава. Относно покупките - имаме само 2 шапчици от миналата седмица. В понеделник излизам в болничен и тогава ще се стягам Simple Smile

# 278
откъде ги намирате тези размери 2-ка, 1-ца... в който и магазин да вляза от големите вериги, започват от 3-ка и пак не винаги има такива.  newsm78
А някойможе ли също да ми обясни защо се ползва лигнин, а не дамски превръзки с по-голяма попиваемост?

Размерите 2-ка и 1-ца аз ги намирам във всички по-големи бебешки магазини в града.  Simple Smile
Това за лигнина и на мен ми е интересно, защо се предпочита пред нощните превръзки например?  Mr. Green

Аз одеве бях в един от най-големите бебешки магазини в Стара Загора, за да видя това комплектче на Томи Типи за хигиена, което обсъждахме.Ама го нямаха.Попитах защо и консултантката ми обясни, че термометъра правел много проблеми и за това са спрели да го поддържат.Евала, че ми го казаха де.Сега пак почвам чуденка за термометъра.  ooooh!

# 279
ooo mami po otnostno remontite ,nashiq tatko e dosta spokoen qvno ne osaznava ,che nqma vreme nie pravim spalnqta sega sme na tema obzavajdane ,no deistvame mnogo bavno ,a az sam pritesnena che nqma da sme gotovi za bebcho  Sad

# 280
Здравейте и от мен.
Относно ремонтите-аз две седмици това правих,но само седях и командвах парада.Тъй като нямам нерви за дълги ремонти и помайване майсторите бачкаха от сутрин до вечер.Поне вече съм готова и само ще чакам
За памперсите-и аз купих Pampers Premium Care доста ги препоръчват но ще видим-бебка ще си покаже.
Да ви питам вчера купих за беба една играчка,която пише че е за деца и новородени,но мен ме притеснява това че е плюшена.Дали е уместно да я слагам в кошарата,тъй като нямам начин да сложа висящи играчки

# 281
Здравейте,мами!
Аз днес ходих до държавното ни АГ(от Стара Загора съм) ,в крайна сметка там реших да раждам,а доктора,който избрах е завеждащ отделение.Мери ми тоновете и каза,че са много добре,а процедурата се оказа безплатна! Като не ми вземат пари за нещо,чак ми е странно  Laughing
Instinct_ в коя болница ще раждаш и кой д-р ще ти води секциото?
За пелените - и аз съм си взела на Памперс премиум кер 2-ка ,тъй като очаквам бебе поне 3,500 кг  Simple Smile(не знам защо но така съм решила,че ще е голямо Simple Smile И с каката започнах с по-големите,а тя се роди 3.400кг.
Някоя мама беше споменала,че са й ниски стойностите на белтъка и пие протеини,може ли да сподели какви,че и аз имам същия проблем!
Утре ми излизат резултатите от стерилната урина,дано всичко е наред!

# 282
tonypd, ние решихме да сме в Иван Рилски, но доста се чудех дали да не съм и аз в държавното АГ.Ти предполагам щом си при завеждащият отделението, значи е д-р Даков (ако е още той).Само хубави неща съм чула за него.  newsm10 Той щеше да е и моят избор ако бяхме решили да сме там.Сега ЖК-то ми го води д-р Пламен Янев.Двамата заедно с д-р Бузалов ще ми правят секциото.Те си работят в екип винаги.Мисля, че съм в много добри ръце.

# 283
Zazzy, хемоглобин 113 е сравнително добре за бременна. Според критерийте на СЗО нормата за бременни е 110. Така че все още си в нормата. Но  ако все още не пиеш желязо трябва да започнеш, защото запасите са  се изчерпали и ще падне още, а последните месеци бебето трупа запаси от желязо в своите депа, които ще са му нужни после. Освен това при раждането също се губи кръв и допълнително пада хемоглобина, затова е важно към момента на раждането да е сравнително висок. А за анемия при бременни може да се говори едва под 100, даже 90 и нещо.

# 284
Пеленки (памперси) приготвих на Хъджийс, по 2 пакета от първите 3 номера като ходихме преди 3 месеца в Турция. Само за тях не съм чула нито един лош отзив, а и ми направи впечатление, че са доста по-евтини от тукашните Хъджис, затова се заредихме добре.
Хемоглобина ми е нисък според доки (112) от един месец насам, оказа се че с телешко, риба, спанак и коприва не става работата Simple Smile затова пих гадната Тотема - ефект 0, сега пия Сорбифер, ще видим дали има подобрение другата седмица.
И мен ме изнервя като гледам навънка колко по-изгодно се продават бебешките принадлежности, а тук цените ПАРЯТ ръце, дори скоро се подписвах на една петиция за намаляване на ДДС за детските стоки, както е по белите държави, но без много надежди. И търговците са за бой....

Общи условия

Активация на акаунт