Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за козметика за бебета и каква козметика е подходяща за тях?
Какви са препоръчителните методи за предотвратяване на стрии по време на бременност?
Какво представлява обменната карта, която се споменава в контекста на болничното приемане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за козметика за бебета и каква козметика е подходяща за тях?
Козметиката за бебета, препоръчана от майките, включва марки като HIPP, Sudocrem, Avene Pediatril, Bioderma ABCDerma, Weleda, Avène и SebaMed. Важно е да се консултирате с неонаталог за подходящи продукти за бебето. Майките също така подчертават важността на избягването на слънцезащитни кремове за бебета под една година и вместо това предлагат използването на чадъри и сенници. Подходящата козметика за бебета включва продукти като Sanosaan, HiPP, Bübchen и DM-козметиката. Важно е да се избягват скъпи козметични продукти, които могат да повлияят отрицателно на кожата на бебето.
-
Какви са препоръчителните методи за предотвратяване на стрии по време на бременност?
По отношение на превенцията на стрии по време на бременност, майките споделят различни подходи. Някои от тях използват масло от икар с масло от гроздови семки, пшеничен зародиш и кокос или масло от щраус. Други се кълнат в Johnson`s baby oil като средство за овлажняване на кожата. Важно е да се отбележи, че резултатите и ефективността на продуктите може да варират в зависимост от типа кожа.
-
Какво представлява обменната карта, която се споменава в контекста на болничното приемане?
Обменната карта е документ, който лекарят предоставя на бременна жена в 9-ия месец. Той съдържа информация за всички прегледи, тестове и процедури. Бременната го носи със себе си или го опакова в багажа си при хоспитализация. Това помага на медицинския екип да се подготви и да се погрижи за конкретния случай по време на приемането в болницата.
-
Как да почистя бебешките неща като тапицерията на количката и кошчето за кола?
-
Нормално ли е бебето да не е много активно?

ама явно е тенденция

Иначе кръвотечението според мен не е толкова силно , по-скоро кръвта е някак си по-течна.Аз съм използвала лигнин от белия , иначе в болницата даваха от другия и държаха да видят лохиите по време на визитацията , както и раната от секциото.Надигат превръзката и гледат. Еднократните гащи не смятам да си ги купувам.На някои им е удобно на други не , според мен няма смисъл.Нощници си имам , само отрязах ръкавите на две от тях , използвала съм ги предишния път.Багажа не е оправен , прането за бебето не е изпрано , новия апартамент , който купихме ще се освободи чак края на август , та ремонта ще започне вероятно чак септември и май се очертава и аз да кърмя в колата по някое време. Сега в къщи ще трябва да направим козметични промени , въпреки че ще останем още няколко месеца само - тапети , малко боя вратите , коридора , разни дребни неща , май завеси трябва да купя , че ще е много горещо в стаята иначе за бебето.И още абсолютно нищо не сме направили.Направо ме хваща див ужас като си видя лентичката.Вярно ,че няма кой знае какво да се прави и нарежда ,но все пак...
(не знам защо но така съм решила,че ще е голямо
утре ще пробвам в косело мляко, че прясно не обичам, може да е по-добре.. А, забравих да кажа, че 3 пъти на ден по една мерителна лъжичка ми каза док да го пия 

, не помня от кога не съм пазарувала офлайн просто. Дори козметиката за стрии, кремовете за гърди, капките за колики съм си взела вече от там. (за справка Lansinoch 56g го взех за 5паунда, а тук е 24лв,или пък Colief капките за колики взех 3бр.х7ml на обща ст-ст 8паунда, а тук само едното нюню шишенце е 32лв). Да не говорим,че принципно което и да е качеството му както си говорихме в самото начало е различно от нашето на пазара. Приятелка си поръчваше английски Инфакол, защото от българския файда никаква. С донесения от там почти не са имали болежки, безсънни нощи, ревове...