АВГУСТинката пере, подрежда и чака с трепет своята надежда! - 13

• 36 269
  • 735
  •   1
Отговори
# 315

Ох, много си ме кефи сушилката  Two Hearts

Хахах, мислех, че съм луда че се кефя много на изпраните дрешки на беба Blush ама явно е тенденция  Mr. Green

Като сте подхванали темата за мазането - да ви питам може ли да се мажа с Мустела-та и след като родя на гърдите, защото аз ги мажа в основата им? Опасно ли е за бебето? Thinking

# 316
Не би трябвало да е проблем,все пак то захапва само ареолата и зърното. Сега се сетих,че лансинох-а го хвалят май главно защото не трябва да се отмива преди кърмене.
Ние ще си имаме ли ЛЛЛ консултант? Гледам в другите теми си имат дежурни...

# 317
  • София
 И на мен ми беше толкова миличко като напълних една пералня с бебешки неща и после като ги проснахме и си ги гледах на терасата. Доживях и моята тераса да видя пълна с бебешки дрешки и чаршафки.  newsm76
Относно хемоглобина - моят е 94, пия сорбифер и малтофер, ще видим след 2 седмици как са подействали. Направо не ми се мисли какво ще правя с кървенето след раждане ако не го кача тоя хемоглобин, щом казвате, че е по-силно от менструален цикъл...  ooooh!
И аз знам, че зърната не трябва да се разтриват точно сега заради контракциите, но въпреки това понякога ги минавам с един захарен ексфолиант, уж да загрубеят, но не забелязвам някаква видима промяна в тях. Нито пък имам контракции.
Иначе с каквото и да се мажем, когато вече кърмим, не трябва да миришем на нищо, освен на нас си, защото бебето има много чувствително носле и по-силните миризми дори могат да го откажат от кърмене.

# 318
С дъщеря ми ми се образува раничка много скоро след като започнах кърменето.Помня  , че акушерката ми беше казала да се измивам със сапун преди кърмене и аз стриктно следвах предписанията.А тогава нямаше форуми  Rolling Eyes и нямаше кой да ми каже , че не трябва.Слава Богу раничката много бързо се оправи с няколко намазвания с Гармастан.Преди това не съм се мазала.Та мисълта ми е дали да се мажа предварително след като после пак ще се мажа ,а докато се мажа няма опасност от нови рагади newsm78 Иначе кръвотечението според мен не е толкова силно , по-скоро кръвта е някак си по-течна.Аз съм използвала лигнин от белия , иначе в болницата даваха от другия и държаха да видят лохиите по време на визитацията , както и раната от секциото.Надигат превръзката и гледат. Еднократните гащи не смятам да си ги купувам.На някои им е удобно на други не , според мен няма смисъл.Нощници си имам , само отрязах ръкавите на две от тях , използвала съм ги предишния път.Багажа не е оправен , прането за бебето не е изпрано , новия апартамент , който купихме ще се освободи чак края на август , та  ремонта ще започне вероятно чак септември и май се очертава и аз да кърмя в колата по някое време. Сега в къщи ще трябва да направим козметични промени , въпреки че ще останем още няколко месеца само -  тапети , малко боя вратите , коридора , разни дребни неща , май завеси трябва да купя , че ще е много горещо в стаята иначе за бебето.И още абсолютно нищо не сме направили.Направо ме хваща див ужас като си видя лентичката.Вярно ,че няма кой знае какво да се прави и нарежда ,но все пак...

# 319
  • СОФИЯ
Мацки и аз да се разпиша за днес.
Ходих на двучасова разходка и сега се прибрах. Аз си мажа гърдите с крема на Авент за зърна още от преди два месеца,но само когато се сетя и съм доволна. Малко е мазничък,но слагам по мъничко и общо взето стига за дълго време.
Не мисля че може да предизвика контракции бързото и внимателно намазване около зърното и мъничко като сложиш на самото зърно. То не го масажираш,а просто го намазваш.
По отношение на крем за зърната по време на кърмене ми препоръчаха Lansinoh, на опаковката пише,че не е нужно да се измиваш преди кърмене.
Иначе гърдите си ги мажа /а също и корема/ изцяло с мас от свинята....въпреки че е много гаден аромата,но кожата ми е доста добре.  Laughing

# 320
Здравейте мами.Да се запиша и аз за днес.
За мазането на зърната все още не съм си купила нищо,ама то не зависи ли от това дали ще имам кърма или не  newsm78.Дали трябва все пак да се мажа,дори да не кърмя.
Току що ми пристигна матрака за кушетката на беба,че нали нестандартен 70/120 и по поръчка.Та сега ще пера калъфката.

# 321
  • София
аз се мажех с крем за зърна Лансинох и нямах проблем с гърдите по време на кърменето. Рагадите се получават много често от това че гърдите стават много твърди когато дойде гърдата и бебето започва да дращи и охлузва гърдата, затова е необходимо преди кърмене леко да се изцеди, за да омекне и засукването да се осъществи по най-малко болезнен начин и за двете страни. 

# 322
Здравейте,мами!
Аз днес ходих до държавното ни АГ(от Стара Загора съм) ,в крайна сметка там реших да раждам,а доктора,който избрах е завеждащ отделение.Мери ми тоновете и каза,че са много добре,а процедурата се оказа безплатна! Като не ми вземат пари за нещо,чак ми е странно  Laughing
Instinct_ в коя болница ще раждаш и кой д-р ще ти води секциото?
За пелените - и аз съм си взела на Памперс премиум кер 2-ка ,тъй като очаквам бебе поне 3,500 кг  Simple Smile(не знам защо но така съм решила,че ще е голямо Simple Smile И с каката започнах с по-големите,а тя се роди 3.400кг.
Някоя мама беше споменала,че са й ниски стойностите на белтъка и пие протеини,може ли да сподели какви,че и аз имам същия проблем!
Утре ми излизат резултатите от стерилната урина,дано всичко е наред!

Tonypd, аз бях - ами на биогейм млечен протеин - с вкус на банан си взех аз, но пак ми е гаден, има вкус на брашно като го разтворя във вода Sad утре ще пробвам в косело мляко, че прясно не обичам, може да е по-добре.. А, забравих да кажа, че 3 пъти на ден по една мерителна лъжичка ми каза док да го пия  Wink

За мазането на зърната, аз нямам опит, но на всички лекции и училища всички акушерки препоръчаха да се мажат един месец предварително и после след раждането, като всичките такива кремчета са без измиване и не са вредни за бебето, аз си взех на лансинох, тъй като много мами го препоръчват и жената в аптеката ми го препоръча..
Ще го видим, мен много ме е страх от рагади, че имам много чувствителни зърна и са ми се възпалявали и ужасно болеше, та дано го избегнем това, но ще видим..  Rolling Eyes

# 323
Ей сега се завърнах и аз - цял ден митлосване по улиците не е лесно  ooooh!
Копвам си поста от ФБ за отчет и тук с последния преглед, че не бях стъпвала дълго време при док. Продължаваме да растем напред по ехо - с 2, почти 3 седмици (размери по ехо 3660 и приблизително 38г.с + 3д). Термин показа 14.07 което мен не ме радва, че от 11 до 14 сме в Бургас. Но пък плацента чудесна 2ка и няма никакви признаци за стареене. Води както каза доки - "бол" , 4,6см което за г.с. било супер. Хемоглобина 110 от 94 след 1м лечение с ферофолгама. Тонове средно 146, без грам контракции. Каза да спирам магнерота, за да раждам после слон. Имам си вече всички изследвания, окомплектовани и чакащи на полусъединител Simple Smile Поне сестрата ме успокои -качени само 700гр. от 30ти май до сега, пък аз по моя кантар се изкарвах с почти двойно. И да не съм се шашкалаче нямало да е 14ти а по-късно, щот аз почнах веднага да се вайкам за плановете си и как съм до никъде с подготовката. Рапорт даден-сега вече само на тонове всяка седмица.

Иначе за мазането на гърдите - взех си Лансинох, ще видим колко ще го ползвам, но да имам за родилното съм се подготвила. Предходните пъти не ми се е налагало да чукна на дърво, дано и сега е така. Иначе не подготвям по никакъв начин гърдите - нито трия, нито разтривам, нито мажа с мазила (изключвам крема против стрии)

За лигнина - в Окръжна в Пловдив ни искаха такъв задължително, а тук искат превръзки. Няма да взимам за сега, ако се наложи, аптеката е на 1 минута и ще пратя да ми вземат.

За памперсите взела съм Huggis newborn 2-5kg  - малък пакет 27бр. за родилното, а за вкъщи съм взела Pampers newbaby 2-5kg  - пак малък пакет 43бр. Общо значи 70бр. като предполагам ще ми стигнат за седмица, максимум 10 дни. Тъкмо да се ориентираме понасят ли ни, малкия размер ли ще се налага или директно минаваме на по-голям. И тогава ще накупя, ако им промоцийки в повече - като чета за какви цени спрягате на бр. памперс...и чак ви завиждам. Тук няма такива екстри, нито пък памперси на Ганчев и прочие. Или поне явно аз не съм се заглеждала, защото не ми е било приоритет.

За комплекта на Томи бях споделила във ФБ, че и аз го получих, но не съм очарована на първо четене. Дано поне става за ползване, че ми идва малко китайски. Пък цената в БГ, която е обявена не струва изобщо. На мен ми излезе около 24лв новичък с доставката до тук  Peace

За цените по нашите магазини и чужбина - не ми се коментира  Crossing Arms , не помня от кога не съм пазарувала офлайн просто. Дори козметиката за стрии, кремовете за гърди, капките за колики съм си взела вече от там. (за справка Lansinoch 56g го взех за 5паунда, а тук е 24лв,или пък Colief капките за колики взех 3бр.х7ml на обща ст-ст 8паунда, а тук само едното нюню шишенце е 32лв). Да не говорим,че принципно което и да е качеството му както си говорихме в самото начало е различно от нашето на пазара. Приятелка си поръчваше английски Инфакол, защото от българския файда никаква. С донесения от там почти не са имали болежки, безсънни нощи, ревове...

За сушилнята - още нямам, в процес на маркетингово проучване съм. Търся да е отделно, че пералнята ми е почти нова AEG, с голям барабан и съм мега доволна от нея. Но за сушилнята не ми се дават много пари предвид факта че ще я ползвам само зимата (имам къде да си простирам), пък и куп други разходи ще има покрай бебето. Така че ще следя с интерес кой какво си е взел и дали е доволен, пък живот и здраве есента ще взимам и аз.

За ремонта не искам да ви отчайвам, но ми е позната материя. Нашия апартамент уж от ключ -  го правихме точно година (бани, тоалетни, дограми, тавани, шпакловки, бои, подове, ВиК, ел.инст-ии,....) не е много като работа но всички майстори на куп вътре не могат да влезнат, всеки си чака неговия ред. После с обзавеждането по същия начин - проекти, чакане изработка монтажи...пак почти 3-4 месеца. Голяма си е хамалогия и много се чудя как сте се навили в последния момент точно  newsm78
Ние само освежихме спалнята с една боя тези дни и това ще е. Другото няма поражения от ремонта при нанасянето преди 4г.

Малеее пак се разписах - ама така е, като съм малко по-свободна  Peace

# 324
Графиньо, благодаря, това питие си го "копвам" за всеки случай Wink

Аз започнах да си мажа зърната с Ланзинох от началото на 8-ми месец - горещо препоръчан от всичките ми приятелки - вече майки. Аз също много се чудех защо омекотяването ще ме предпази от разраняване, но едната от тях ми каза кратко - почвай да мажеш и ще видиш, че няма да имаш проблем!.. и аз почнах  Laughing На лекциите за кърмене и аз научих, че разраняването и болките са следствие от неправилен "захват" на бебето и ако при кърмене изпитваме неприятно усещане, дискомфорт и желание да го махнем, за да спре - да сменяме позите, докато се намести, защото това са знаци, че не е наред сученето. Кърменето трябвало да доставя удоволствие.

Аз да ви попитам за прословутите техники за дишане - до сега не съм попадала на лекция с такава тема, а в интернет не мога да открия нещо по темата, че да потренирам Някой да разполага с информация?..

# 325
Аз да ви попитам за прословутите техники за дишане - до сега не съм попадала на лекция с такава тема, а в интернет не мога да открия нещо по темата, че да потренирам Някой да разполага с информация?..
lepelissima, ако си в София, този понеделник - 08/07/13 от 10ч в НДК (Studio 5) на безплатното училище "За моето бебе и мен" , темата е точно такава "Дишане и подкрепа по време на раждане" -Гост - Лектор: Галя Дойчинова, сертифициран преподавател по йога от БФА и НСА, Дула към Dona International, Консултант по кърмене към Националната Асоциация “Подкрепа за кърмене” . Според мен темата е много интересна и полезна:))) във фейсбук групичката вече сме се организирали тайфата и ще ходим:)) добре си дошла и ти ако ти е удобно времето и мястото де:))) 

# 326
  • софия
момичета, хигиенен комплект веднага  ли ми трябва ( гребенчета, четки и т.н) или не???харесала съм си на томи типи
Имам и проблем с това, че моята докторка я няма до 15, а на 8 влизам в 9-ти, още на 1-ви трябваше да съм на преглед ама ми се размина и се чудя дали да не търся друга  newsm78 какво бихте ме посъветвали????? #Crazy
за крема за зърна съм си взела на медела бил мн добър;
за еднократните гащи- препоръчвам да си вземете най-големите защото си взех л и се оказа че са ми малки сега (добре 4е се сетих да пробвам) и ходих за други;
и накрая на цялата гадост ми расте мъдрец и няма спане въобще, страх  ме е да пия лекарства  Rolling Eyesмай ще се окаже много дълъг 9-ия

# 327
Аз понеже съм на тема термометър и исках да споделя какво открих.
За любителите на живачните термометри вече има по-добра алтернатива и също толкова точни, колкото вече забранението живачки - точност -0,15/+0,1 градуса.  Grinning

Аз мисля да се сдобия и с един такъв за всеки случай.

http://apteka.framar.bg/30025839/%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE% … pic-vedo-eco-plus

# 328
Масажирането на гърдиде с цел загрубяване активират окситоцин в организма ти, което води до контракции, а от там е много възможно и преждевременно раждане! Който ти го е казал, значи не си е чел съвременните мед.книги! Нали знаете че се бие инжекция окситоцин при раждане, за да предизвика ракритие на маточната шийка.
Това го знам от една акушерка в МД..

Моят д-р ми каза да си масажирам зърната и ареолите, за да загрубеят до раждането и къременето. Не го правя де, че нещо се изнервям....

# 329

lilly_aldrin благодаря за отговора ! Аз се чудя има ли смисъл да пия протеини,албумина ми е 34 (при норма от 35-53 ) ! А хемоглобина ми е доста висок,на фона на всичко ,което чета тук - 130  newsm78 Каква ли е причината  при някои да е много нисък ,а при други висок ?!?

Общи условия

Активация на акаунт