АВГУСТинката пере, подрежда и чака с трепет своята надежда! - 13

• 36 293
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Instinct_, не звучи никак приятно и най-добре питай АГ-то или поне отиди до личния ако ти е по-удобно да ти види кръвното, пулса....НеСпането не е толкова странно, доста от нас не могат да спят нормално, но колабиране ми звучи сериозно на мен...

Аз пък да ви се оплача - вчера ходих на очен лекар и като ми разшири зениците тая докторка, едвам се прибрах. Да не говорим, че от това, че ми блестеше /бях си вампирясала буквално/ и виждах размазано, така ми се разтуптя сърцето и ми стана лошо.... Вечерта ходихме с ММ на пазар и пак същата картинка, ужас. Днес вече съм по - добре, но още имат да се свиват. Какви бяха тия капки?! И все пак резултата е, че няма проблем да си раждам нормално  baby_neutral

# 346
Instinct_, не звучи никак приятно и най-добре питай АГ-то или поне отиди до личния ако ти е по-удобно да ти види кръвното, пулса....НеСпането не е толкова странно, доста от нас не могат да спят нормално, но колабиране ми звучи сериозно на мен...

Аз пък да ви се оплача - вчера ходих на очен лекар и като ми разшири зениците тая докторка, едвам се прибрах. Да не говорим, че от това, че ми блестеше /бях си вампирясала буквално/ и виждах размазано, така ми се разтуптя сърцето и ми стана лошо.... Вечерта ходихме с ММ на пазар и пак същата картинка, ужас. Днес вече съм по - добре, но още имат да се свиват. Какви бяха тия капки?! И все пак резултата е, че няма проблем да си раждам нормално  baby_neutral

Kleine, и аз бях така преди 2 седмици Sad Наистина много неприятно е това с разширяване на зениците, по памет на набрани номера успях да си извикам такси, понеже нищо не виждах Sad и да се прибера. Разширени ми бяха и през целия следващ ден. И при мен се оказа, че няма проблем нормално да раждам.

# 347
Аз да ви попитам за прословутите техники за дишане - до сега не съм попадала на лекция с такава тема, а в интернет не мога да открия нещо по темата, че да потренирам Някой да разполага с информация?..
lepelissima, ако си в София, този понеделник - 08/07/13 от 10ч в НДК (Studio 5) на безплатното училище "За моето бебе и мен" , темата е точно такава "Дишане и подкрепа по време на раждане" -Гост - Лектор: Галя Дойчинова, сертифициран преподавател по йога от БФА и НСА, Дула към Dona International, Консултант по кърмене към Националната Асоциация “Подкрепа за кърмене” . Според мен темата е много интересна и полезна:))) във фейсбук групичката вече сме се организирали тайфата и ще ходим:)) добре си дошла и ти ако ти е удобно времето и мястото де:))) 

За съжаление не съм, иначе разбрах, че ще имате такава лекция, много жалко, тук в Пловдив на 2-3 места следя лекциите, но не съм попадала на такава тема, за това питах за нещо в нета, ама..., май ще си дишам както ми падне  Simple Smile

# 348
И на мен тази сутрин ми прилоша, вероятно заради задушното време, едва си стоях на краката. Кръвното ми беше перфектно като за мен 100/70.

А за спането, отдавна съм забравила, що е то нормален сън.
Инстинкт, подкрепям момичетата, обади се на доктора си.

# 349
Капките са с Бела дона,слагат се,за да се видят по-добре очните дъна,много е гадно наистина. Един любопитен факт: медицински е доказано,че когато видим човека,към който изпитваме чувства зениците ни се разширяват. Това е било известно и в древността,защото жриците на любовта са капели Бела дона в очите си с цел да са по-привлекателни за клиентите си  Flutter

# 350
Капките са с Бела дона,слагат се,за да се видят по-добре очните дъна,много е гадно наистина. Един любопитен факт: медицински е доказано,че когато видим човека,към който изпитваме чувства зениците ни се разширяват. Това е било известно и в древността,защото жриците на любовта са капели Бела дона в очите си с цел да са по-привлекателни за клиентите си  Flutter

Когато се обадих на доктора да си запиша час за изследването, го попитах дали трябва да се подготвя нещо, а той: "Нищо. Какво да се подготвите? Просто ще станете по-красива!"  Laughing

# 351
  • София
здравейте, момичета мен ме пуснаха за малко от болницата с уговорката да не шофирам и другата седмица пак да влезна, заради тази пуста захар така не ми се седи в болницата, но заради нея ме искат под лекарски контрол там. та ще стоя до раждането което за сега е планирана за 22,07,13.  За сега не съм прала още нищо но тези дни докато съм в къщи смятам да направя тези неща, че после като влезна в болница, няма как да ги свърша. за себе си взех всичко за бебето също, само не съм си взела дамски превръзки, казват, че след секциото тече по малко кръв, но не знам дали е точно така. Взех си стерилни гащи на бебе комфорт, но не знам още дали ще ги ползвам. За бебето съм взела на памперс 1 номер

# 352
 SadКони,разсипаха те с тези болници....вярно,че е за доброто на малкия,но все пак... Дръж се,малко остана! Hug
Vi_ta,жалко,че след процедурата ставаш сляпа като прилеп,та не можеш да видиш оценката на околните от "разкрасяването"  Flutter

# 353
Добър ден и от мен!

Ох, и мен започна малко да ми се гади и ми е отпаднало, но Слава Богу е в доста по-лека форма от преди няколко месеца. Снощи и аз не спах - имах някаква пулсираща болка в лявата ръка, която от 4:30 нататък не ме остави да мигна. Мен през последните два месеца два пъти ми се лепваха кърлежи, та по едно време взех да мисля, че е от тях. Най-вече, защото преди да се събудя, сънувах как ММ ми вади разни кърлежи Whistling През деня, обаче, болката изчезна, дано да е завинаги... Сигурно от бебка е била нещо...

Инстинкт, и аз подкрепям мнението на момичетата да се консултираш с лекар. Естествено, всичко ще е наред, ама друго си е да го чуеш и да не се безпокоиш Hug

кони, милата, никак не ти е лесно. Измъчи се през тая бременност - но цената си струва и всичко ще отмине и ще го забравиш, само още малко кураж Praynig Относно лохиите след секцио - и аз бях чувала, че били по-малко, ама при мен бяха много силни, явно зависи от организъм.

# 354
Кони, още малко остана.Кураж!  Hug

Аз тъкмо се връщам от преглед.Моят ЖК го нямаше, но се паднах при завеждащата отделението, където ще раждам.И бях изумена от човечността на тази жена, но за съжаление вече е късно пак да сменям лекарят си.  Sad Та, тя ми обясни, че времето е наистина много тежко и е нормално така да ми се отразява, да ми е отпуснато, отпаднало и тъй като аз и бебо сме едно цяло, това се отразява пък на неговата активност.Видяхме го, всичко си му е наред, а на мен каза да пия повечко айрянче със сол и разходките навън да са до 10:00 сутринта и след 19:00 часа вечерта, че иначе лошо.Аз вчера излизах от 14:00 до 16:00 часа и най-вероятно колабирането ми е било в следствие на жегата, която ме е ударила.Мамчета, пазете се много, защото температурите явно никак не са шега работа що се отнася до нас.  Hug

Божке, как ме е яд.Разминах се с най-прекрасният лекар, който можех да имам за мен и бебчо!!!  Sad

# 355
Simple Smile Здравейте  preggo
И аз да се отчета за днешния преглед - бебчо е ОК, все така с голяма глава, отговаряща на 37ма седмица... Доки каза, че и тумбачето му е шишкаво  newsm78 пък аз от началото на бременноста съм +11 до сега. Не бях и закусвала, а той вече похапнал.  Laughing Изобщо грижи се за себе си на мама слънчицето.  newsm76 Аз уж все още се надявам, че ще раждам естествено, но понеже ще е едро бебе - доки очаква над 4 кг, а и още е със странично положение, намекна ми, че може и секцио да се наложи за да няма счупена ключица или друг проблем. Както и да е, само с бебо всичко да бъде наред  Praynig, другото както дойде.

Иначе и аз много искам една боя да минем в спалнята, че от както сме се нанесли преди 5г не сме пребоядисвали, пък то не остана и време май.  ooooh!

Да попитам за тая лекция в НДК - трябва ли предварително записване? Аз нямам ФБ.

Кони, мила, като се прибереш, да не се хвърлиш на абордаж да действаш и да се преумориш. Зная, че сигурно те сърбят ръцете да подготвиш абсолютно всичко (всичките сме луди за връзване hahaha, аз днес след прегледа се прибрах и започнах да мия прозорци, имах и други планове, май добре че спряха водата заради авария, та и аз се спрях  Crazy). Мисълта ми е, че и да не е всичко перфектно, със сигурност ще е най доброто, което си могла да направиш, а това е достатъчно.  Hug И най-вече - търпение, не остана много вече Simple Smile

# 356
Кони радвам се, че си добре ! Датата за секцио не е ли много рано? Как върви бебока? А за лохиите след секцио не знам кой ти е казал, че са по-малко, но аз не съм чувала такова нещо от моите приятелки..

# 357
Да попитам за тая лекция в НДК - трябва ли предварително записване? Аз нямам ФБ.
Фионка, по принцип е хубаво да се потвърди присъствие, за да се знае орентиоровъчната бройка (заради броя на подаръчетата, които спонсорите подсигуряват), но не е задължително, никой няма да те върне дори и да не се запишеш:)) все пак училището е безплатно и се организира в помощ на бъдещите мами:))) темата е интересна и полезна, ако си свободна идвай, не му мисли Simple Smile))

# 358
Фионка, по принцип е хубаво да се потвърди присъствие, за да се знае орентиоровъчната бройка (заради броя на подаръчетата, които спонсорите подсигуряват), но не е задължително, никой няма да те върне дори и да не се запишеш:)) все пак училището е безплатно и се организира в помощ на бъдещите мами:))) темата е интересна и полезна, ако си свободна идвай, не му мисли Simple Smile))

Благодаря за отговора, mims  Hug А дали знаеш - само във ФБ мога да заявя присъствие или има и друго място (сайт)? Не държа на подаръчето  Wink но пък предполагам, че за организаторите е важно и да знаят ще има ли места за всички желаещи да присъстват мами. Определено ми се иска да присъствам на такава лекция, пък дори в последствие да се окаже, че се налага секцио...

# 359
  • София
Сега съм на тема нормално раждане и секцио. Слава Богу нямам показания за секцио, Praynig но още не съм отишла на последните изследвания и някак си се чувствам несигурна, не мога да разбера защо така се ужасявам от секциото, просто това ми се струва най-ужасното нещо, което може да стане, а докато бебо не се роди не мога да бъда на 100% сигурна, че ще родя нормално. Във всеки момент може нещо да се обърка, не дай си Боже, но не мога да се настроя по-положително към секциото и това е.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт