Как разпределяте харченето на парите?

• 33 725
  • 241
  •   1
Отговори
# 60
За три седмици- 199лв. за храна
116 пак за храна, но тип развлечение- хранене навън, бира, сокчета.

Но в сумата не влизат зеленчуците, които се купуват от мъжа ми, защото избира по-добре.

Освен това през деня детето се храни в частна занималня, която посещава.

Не мога да преценя, много ли е, малко ли е newsm78

Не зная дали няма да ме примързи да записвам за цял месец, затова- за три седмици.
Към края на тази, трета седмица имаме достатъчно налични продукти у дома, но не кой знае какви.Основни неща- олио, зехтин, ориз, месо -имаме.Зеленчуци и плодове купуваме всеки ден, но май няма налични.

# 61
От началото на месец юли съм дала средно 60 лева за плодове и зеленчуци, 43 лева за ядки, 30 лева за мляко, 1 лев за хляб и 20 лева за сладолед. Друго като хранителен продукт не съм купувала.

# 62
1 хляб за 12 дни newsm78
Мъжът ми освен хляб,сирене и домати май не яде друго през лятото.

Сирене, кашкавал не ядете ли?Олио, маслини, зехтин, картофи?

Пфу, на мен ми се видя малко моето, а се оказа, че е много.

Все пак, в тези 199лв влизат/ защото съм писала общата сума по касовите бележки/ и прахове за пране, сапуни, санитарни материали, ако не съм ги купила от специализиран магазин, а от хранителен.Така че 199лв. не ми е много точна сметката.

А в другите 116- вкл. и торта за рожден ден, почерпки за други гости, коктейлче и кафе с приятелки и др.

# 63
Не си чела , че Касита има запаси за 6 месеца и освен това си приготвя домашен хляб . Wink

# 64
А, това съм пропуснала.

Полезно ще ми е да влизам периодично тук, току-виж скоро сме приключили всичко по новата си къща и за околостветско пътешествие може  да остане нещичко

Да добавя, че и кафето влиза в сумата за храна, а то у нас се пие с литри.

# 65
Предният месец, Светкавица, напазарувах трайни продукти, вярно поне за четири месеца напред. Simple Smile
Маслини и зехтин си донесох от Гърция и имам още. Месо вадя остатъците от фризера.
Пари в брой?! Внучката на дяда ви Скруч си носи по пет /5/ лева. Инак и 500 да вземе, омита всичко за ден. Mr. Green

# 66
Пари в брой?! Внучката на дяда ви Скруч си носи по пет /5/ лева.
И аз така правя вече.....ако нямам нищо за купуване, излизам най-много с 10-на лв, да има за кафе и вода, ако седна някъде.    Grinning

# 67
  • София
Аз пък пари в брой почти не се изкушавам да похарча, но като мина през темите за пазаруване от чуждестранните сайтове и ... ooooh!

# 68
Като нямам в брой, като че ли картата ми не е в чантата- същата работа.

Аз съм забелязала друго- ако си нося малко пари, винаги ми се явява неотложна необходимост да купя нещо/ напр. скъсам чорапогащи на път за работа  или събираме пари за рожден ден или друго, все нещо излиза/

# 69
Нямам дебитна карта, на кредитната не й зная дори пин-кода, камо ли да я нося с мен.

# 70
Аз пък кредитна нямам , а дебитната я нося само когато си тегля заплатата , не постоянно .
По принцип не държа пари в картата .

# 71
И аз нямам кредитна карта, само дебитна. Внасям пари там, най-вече за да платя сметко-ток, вода, телефон, интернет или при поръчка на нещо през интернет.
Моят мъж, мисля, че има две.Но при него никога не мога да съм сигурна  Laughing Изплащаме някои неща, имаме кредит, но той държи кредитната карта вкъщи и никога не теглим от нея или да плащаме нещо извън това, за което сме взели кредита. Има една, където му се превеждат парите от двете работи. После ги изтегля всичките и ги внася в друга, като мисля, че има трета, където заделя спестявания.
Пари в брой, рядко държи някъде. Като изтегли са му широки пръстите и колкото изтегли, толкова харчи.
Аз сега се уча да му искам пари, но хич не ми е приятно.С моите пари си плащам някоя лична сметка, купя някакви неща за детето и накрая оставам без нищо.  Та ми се налага сутрин да му казвам"Трябват ми пари", а това не ми се е случвало и през пубертета с родителите ми. Никога не им исках, защото ме беше срам. Но сега срам, не срам-искам.

# 72
  • sofia
Пари в брой?! Внучката на дяда ви Скруч си носи по пет /5/ лева.
И аз така правя вече.....ако нямам нищо за купуване, излизам най-много с 10-на лв, да има за кафе и вода, ако седна някъде.    Grinning
Да, и като си хареса нещо колежката, иска от мен или капарира в магазина и плаща после  Joy и пак не й се получава спестяването.
Като се замисля, като бях по майчинство бях минимизирала "страничните" разходи, просто защото не обикалях по магазините. Не ми трябваха нови дрехи, кой ще се сети за бижута, ходиш си с джапанките.

За храна ми е трудно да кажа колко точно, защото свеки гледа зарзават. Сега сме на крушена диета, щото крушата в двора се срина да пада. Яйца от кокошките, вярно че им купуваме храната, ама не мога да следя и те колко ядат  Mr. Green

Иначе и аз практикувам пазаруването тип "на едро" за трайните продукти и ежедневно само хляб, мляко, плод и зеленчук, и мръвки.

# 73
И аз като няколко потребителки тук със с екселска таблица, но с нея или без - харча на поразия. Е, вярно е че 35-40% от заплатите спестяваме за момента (търсим жилище). Имам перо ресторанти, перо сметки, перо дете, перо лични на мен и лични на ММ, перо други и всеки месец съответно перо за подаръци (рожденни дени, сватби и т н). Остават по има няма 20 лв на ден за готова храна и хранителни продукти, като има дни в които ми остават, има дни в които не ми стигат, но ги компенсирам. Многа да живея и с много и с малко.  Mr. Green ама с многото живея по добре  Joy

# 74
  • София
Аз не правя екселски таблици, просто нямам необходимото търпение и последователност, но пък съм любител на списъците. Щом получа заплата и се започват изчисленията. После си разпечатвам каквото там съм писала и смятала, изрязвам си го и го слагам прилежно в портфейла. Това ми дава някакво спокойствие, един вид, че съм организирана.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт