Дискова херния - 8

• 189 575
  • 781
  •   1
Отговори
# 60
  • София
niksi, яката се носи поне два месеца след операция и мисля след десетина дни да я свалям окончателно. Вече съм без нея в почивните дни, но все още я нося докато съм на работа през компа.

miltg, аз бях при Стоев преди операцията и честно казано не останах особено доволна. Предложението беше да започнем с озон и ако няма ефект, тогава да ме оперират. И при факта, че трябваше да изтърпя целия курс на озон и да продължат болките, реших направо да пристъпя към операцията. Още повече, че не чух на някой озона да е помогнал.

Моля за координати на добър физиотерапевт, който освен стандартните лазер и магнит, да прави и масажи.

Надя, аз мога да ти препоръчам Доктор Физиотераия, много готина дама и като човек и като лекар. Много знае и се интересува, има индивидуален подход към всеки и съм доволна. Ходя при нея от 1 година, гледам да е поне веднъж седмично, но понякога и по-често ако се налага. Има частен кабинет на ул. Ивайло - над пл. Македония. Ако проявиш интерес пиши на лични - ще дам координати.

# 61
  • София
Булка Марулка, супер си в обясненията, много ясно и точно отговаряш. Кажи ми Lеdum Compositum 2,2 мл. на кои от описаните от теб отговарят. Донесоха ми ги от Италия и мисля да ги почвам.

# 62
ЗА Вита не ми ударжаха нервите, предлагат ми от 10 до 20 юли 210лв за Балнохотел "Велинград" някой бил ли е ..зле ли са стаите ?

# 63
Роми, аз си слагах Ледум, съответства на Дискус Композитум с многото съставки, просто в Италия се продава под това търговско име. На мен ми го слагаха в кръста паравертебрално с 3-4 апликации и непосредствено след слагането и няколко часа усещах една лекота в кръста все едно са ми свалили тежък товар  Simple Smile Ще да е от някоя от съставките.

# 64
  • София
AniSim, с една дума е като Дискуса с многото съставки. Ама аз мисля мускулно да го слагам. А да ви питам из форума пишеше през 2-3  месеца да се слага първата година, после еднократно в годината. Вие така ли ги биете?
Маги, аз ходих да го видя този санаториум Велинград, не е далече от Вита, пак е до горичка. Видях двора, че не беше лош и че също има басейн за плуване. Предполагам, че стаите няма да са по-лоши от тези във Вита. Ти по НОИ сигурно??

# 65
AniSim, с една дума е като Дискуса с многото съставки. Ама аз мисля мускулно да го слагам. А да ви питам из форума пишеше през 2-3  месеца да се слага първата година, после еднократно в годината. Вие така ли ги биете?
Маги, аз ходих да го видя този санаториум Велинград, не е далече от Вита, пак е до горичка. Видях двора, че не беше лош и че също има басейн за плуване. Предполагам, че стаите няма да са по-лоши от тези във Вита. Ти по НОИ сигурно??
Да по НОИ , дано не е много зле

# 66
Привет, вчера отново посетих д-р Стоев и д-р Илковски. Някой знае ли - Илковски ортопед ли е?Защото Стоев погледна ЯМР на тазобедрените стави  и каза, аз нищо не разбирам, това е в компетентността на д-р Илковски и го извика.
Та едно голямо нищо направо
Думите на Стоев бяха този път- ти изуми целия човешки свят и целия Ямбол....гледах го умно и не доумявах, след пет минутки каза, на Илковски,който влезе- при нея играем на тука има, тука няма....има хурния, няма херния.
Извади една възглавница и каза, виж сега обяснението може би  е следното- като си легнала на ЯМР хернията се е понаместила между прешлените и затова не се вижда на ЯМР, като станеш и пак се "поразлива".В България нямало все още такъв ЯМР, който под формата на натиск в легнало положение да покаже, дали наистина е така и хернията сама се прибира и излиза непрекъснато. newsm78 Предния път беше категоричен, че няма херния вече изобщо. newsm78
Та няма нищо и на тазобедрените стави и започна едно мълчание и да се споглеждат.
Илковски, предложи дипрофост в ставата, а аз се опитвах да им кажа,че проблема ми са предимно непрестанните болки в кръста, а не толкова болките от време на време в крака и ставата. Уж тръгнахме за тази инжекция и в коридора Илковски се спря и вика, виж кво, да не вземе да се вдигне кръвната захар или кръвното, няма да я правим сега, а като дойдеш за озона да те наблюдаваме  #Crazy
Каза, че за мен могат да направят единствено един озон и почна повърхностно да обяснява, какво е това.
Което ме навежда на мисълта, че като нямат решение и пак опират до това предложение. Мъжът ми попита за ефекта му, той вдигна рамене и каза,може да е веднага, може да е до една седмица, може и да го няма.
Каза ми да почна да се уча да живея по правилата на болните от ДХ-ставане, вдигане и т.н. Аз му отговорих, че това го правя от доста време, както и упражнения, той извади едни топченца от една кутийка, започна да ги върти в ръцете си и вдигна рамене. Та това беше всичкото.Аз такива големи надежди хранех.

# 67
Ева  Shocked, направо незнам какво да кажа.

Отчаяхте ме направо с тези отзиви за Гръбначен Център (и аз почти се бях запътила натам...), нали уж е модерна клиника със съвременни подходи на лечение. А то все около озона се върти всичко, не мисля че да ти вкарват озон директно в диска под налягане е толкова безобидно, че да се предлага едва ли не на всеки, ей така за пробата, ако проработи окей, ако не ами божа работа, поне да правеха този дискосан метод, където озона се вкарва около диска...

Роми, за инжекциите Дискус и аз съм чела че първата година се правят 3 курса, през интервал 2-3 месеца и после поддържащо веднъж в годината. В един руски източник, четох че за профилактика от рецидиви, когато е минал болковия период прилагат Discus intervertebralis suis-Injeel и Funiculus umbilicalis suis-Injeel в комбинация  Peace
http://www.03.crimea.com/spr_view.php?id=no_dis068

Правят ли в Гърбначен център или въобще по неврохирургиите изследване да се изключи бактериална инфекция на гръбнака (засегнатите дискове)  Thinking

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 10:57 от AniSim

# 68
Аз съм доволен от Discus Compositum http://www.arnebia.ru/cgi-bin/index.cgi?id=10&id_good=14 ,предполагам разбирате руски,в мянюто от ляво има много инфо и за начините за прилагане.Аз го взимам го от Англия,може и от Белгия,Италия(Ledum Compositum) и в Гърция/Австрия го има.Този Дискус,май само аз съм го ползвал повечко от форумците-3 курса по 10 амп. за 2012 и един по 5 амп. за тази год..За хора е 2.2мл,за вет. употреба е 5мл(него продават в Германия http://www.heel.de/Heel-de-F-d-T-Discus-Ampullen.html,състава е същия,но не съм го пробвал).Няма голяма разлика в цената,защото ветиринарния е 5 амп. в опаковка,а и неизползваното съдържание се изхвърля.Discus Compositum N mit Kalmia не съм си слагал.Прилагам го на майка,за сега без особен успех.Тук пише за него http://03.crimea.com/spr_view.php?id=drug0075 Интервертебралис и фуникулус е добре да се слагат,особено ако се прилага Калмиата(не Дискуса).Те влизат в състава на Дискус композитум.Направих курс с тях както е според сайта и определено има ефект.
Тук може да видите дискусия за Дискуса http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?f=55&t=23760&sid= … 2019&start=30 в друг форум.Има мнения от терапевт,който го прилага.Моето е niko11 Simple Smile

# 69
Правят ли в Гърбначен център или въобще по неврохирургиите изследване да се изключи бактериална инфекция на гръбнака (засегнатите дискове)  Thinking
Не, не правят. Това и аз си го мислех като бях там. И дори попитах. Казаха - не, нямаме такава практика. То в тази ситуация - ти, пациент - те, докторите-спасители - трудно можеш да им кажеш, какво да правят. Но на практика в един момент ти си на операционната маса, те имат достъп до диска, дори отнемат малко материал от него по време на манипулацията. Вместо да изхвърлят този материал, могат да го сложат в едно контейнерче и право долу на първия етаж в микробиологията. Да, ама не.

Това с бактериалната инфекция доколкото разбирам не го правят, освен ако нямаш 40 градуса температура и гръбнака ти е блокирал. Тогава може и да се замислят за това.

В миналата тема се усъмних в ефективността на Гръбначния център, дори се появиха хора да ми се карат, защото тези хора там били супер усмихнати и лъчезарни. Е да, ама не съм отишъл на парти - отишъл съм да направят най-доброто за мен, а не за да капитализирам клиничните пътеки по здравна каса.

Привет, вчера отново посетих д-р Стоев и д-р Илковски. Някой знае ли - Илковски ортопед ли е?Защото Стоев погледна ЯМР на тазобедрените стави  и каза, аз нищо не разбирам, това е в компетентността на д-р Илковски и го извика.
Та едно голямо нищо направо

Понеже и при мен има болки в ставите, но не са възпалени и всички кръвни показатели са в норма, на ЯМР имаше малка аномалия в ставата, но това се получавало при голям процент от хората (можело да е по рождение дори) и не предизвиквало симптоми или поне не моите, постановката при един от първите ми прегледи беше същата, като тази която писваш - др Стоев вдигна рамене, извика Илковски, той гледа резонанса, каза тук не се вижда проблем и поиска да му занеса диск. Като постъпих за озоновата инжекция му занесох диска, но той реши, че трябва да го отвори на iMacPro лаптопа си, като през половината време говореше за продуктите на Apple и накрая не успя да зареди диска и се отказа (не знам защо нямат една windows-ка машина да гледат дисковете от ЯМР при положение, че всички лаборатории за ЯМР записват дисковете заедно с една програма за windows).

Та и при мен едно голямо нищо.

Нямаше да говоря така за центъра, ако бях видял опит за диагностика, подробни обяснения, прогнози и варианти от страна на лекуващите ме. Дори не разбрах кой е лекуващият ме, защото в документите пишеше - лекуващ лекар др. Някой си (нито Стоев, нито Илковски) - човек в чието съществуване силно се съмнявам. Видях само доброто отношение на мед. персонал - да, съгласен съм - симпатяги са, но това хич не ме вълнува.
Визитациите не ги прави Стоев, а Илковски (или поне при мен беше така) - и се изразяват в това да те пита как си, ако кажеш че не си добре, ти казва че трябва да си говориш със Стоев, а Стоев е вечно зает да събира нови пациенти.

Спирам, че се невирам като се замисля.

# 70
l5s1, благодаря за отговора  Peace Наистина и аз се замислих, покрай тези публикации в английската преса, че хроничната болка в гърба може и да се дължи на бактериална инфекция. Но за да се подложиш на леченеито от нея (което междувпрочем е доста сериозно - 100 дена прием на антибиотик в немалки дози), трябва да е доказано че има такава инфекция и тя причинява болките и да има обучени доктори, които да те диагностицират адекватно, да проведат лечението и да те следят за възможните странични ефекти.

# 71
l5s1, благодаря за отговора  Peace Наистина и аз се замислих, покрай тези публикации в английската преса, че хроничната болка в гърба може и да се дължи на бактериална инфекция. Но за да се подложиш на леченеито от нея (което междувпрочем е доста сериозно - 100 дена прием на антибиотик в немалки дози), трябва да е доказано че има такава инфекция и тя причинява болките и да има обучени доктори, които да те диагностицират адекватно, да проведат лечението и да те следят за възможните странични ефекти.

AniSim,
разбирам те много добре. Като чуеш Гръбначен център, и като научиш от пресата, а и от докторите там, че лекуват проблеми в гръбначния стълб, си мислиш, че правят преди всичко диагностика и след това прилагат съответното лечение, защото имат модерна техника и трупат опит.
На практика обаче трябва да прекръстят центъра на Озонов център, поне да знаеш за какво отиваш Simple Smile

По отношение на инфекцията - тя е почти невероятна както в твоя, така и в моя случай. Инфекция на гръбначния стълб не може да не покаже отклонения в кръвната картина. Или поне според мен е така. Една инфекция в затворено огнище, като капсулиран гранулом на зъб например или някакъв калцификат в бял дроб, бъбреци, простата и т.н. може да съдържа бактерии, които да не влияят на кръвната картина, защото са неактивни и да се активизират при спад на имунната система. Но си мисля, че това не е така в гръбначния стълб и инфекция в тази област би причинила освен болки и отклонения в кръвните показатели. Но аз не съм доктор, инженер съм, мога само да разсъждавам логично, но не и да допринеса с компетентно медицинско мнение.

# 72
Все пак да пусна тези линкове:

http://mastmedical.com/patients_en/test_do_i_have_modic_changes_en
http://www.nhs.uk/news/2013/05May/Pages/Antibiotics-may-help-eas … ic-back-pain.aspx
http://updates.pain-topics.org/2013/05/can-antibiotics-cure-chro … ic-back-pain.html

Има и още доста публикации по темата. Накратко, ако имаш т.нар Modic Changes на прешлените (три типа са) има вероятност, те да са причинени от бактериална инфекция и от нея да ти идва болката. Е има ли доктори (клиника) в България, да са наясно с тези новости и да проведат адекватна диагностика и ако се налага лечение!? Не се говори за 40 градуса температура, а за пациенти с хронична болка в кръста, която не се повлиява от стандартните методи на лечение на ДХ.

# 73
това е първата публикация в пресата за бактериалната инфекция на дисковете,като възможна причина за болките в кръста,а това е чат с откривателите.
Бактерията обикновено идва от зъбите - In this disease, you are infected by the bacteria in your mouth (known as Proprione Acne) and there is no way that you can infect other people.The entrance point for the bacteria is the new capilary system surrounding nucleus material in a herniated disc. Unless you have a new herniation, there is no way that the bacteria can enter the disc, because the disc is enclosed and has no blood vessels inside it. Therefore the bacteria is unable to enter, and consequently infect, a normal disc.Така че е възможно да няма изменени кръвни показатели.У нас обаче едва ли ще се приложи скоро/някога този метод,чрез него не може да се взимат пари от НЗОК.
Освен това The antibiotic was reported in the abstract to be 'Bioclavid', which is a Danish brand of co-amoxiclav (Augmentin) Just checked. The antibiotic was Bioclavid, contents Amoxicillin and Clavulanic Acid. same family beta lactams, slightly different chemical structure. interferes with bacterial cell wall development in growing bacteria. resistant bacteria can produce an enzyme that inhibits, clav acid blocks inhibits that enzyme.Така че явно трябва да се приложи точния антибиотик и самолечението е неприемлив вариант.

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 13:51 от NikoDim

# 74
хм, явно имало как значи.

1. "Propionibacterium acnes is the relatively slow-growing, typically aerotolerant anaerobic, Gram-positive bacterium (rod) linked to the skin condition acne;.... This bacterium is largely commensal and part of the skin flora present on most healthy adult humans' skin."

2. "P. acnes has been found in herniated discs. The propionic acid which it secretes creates micro-fractures of the surrounding bone. These micro-fractures are sensitive and it has been found that antibiotics have been helpful in resolving this type of low back pain.[11]"

3. "P. acnes bacteria are susceptible to a wide range of antimicrobial molecules, from both pharmaceutical and natural sources. "

Какво излиза, тази бактерия е навсякъде. Прониква в дисковете и киселината, която произвежда, ги уврежда. Лекува се с антибиотици, но доста трудно, ако е в гръбачния стълб.

Тоест дори да намериш начин за диагностика и се лекуваш с антибиотици, няма какво да спре бактерията пак да инфектира дисковете, защото имунитет срещу бактерии не се изгражда.

Общи условия

Активация на акаунт