Отговори
# 555
Птиците , да си жива и здрава, и много щастлива! (Извинявам се, че е с малко закъснение).
Какво земетресение, бре? Тук нищо няма, но стабилно бях усетила онова май месец миналата година. Много се бях изплашила. Добре, че Катрин е малка и не разбира.
Като заговорихме, че днес е празник на левичарите, вие вече разбрахте ли, коя е по-силната ръчичка на дечицата ви? Аз гледам Елина и не мога да разбера, или още са малки, за да се забележат тези неща?
nade_91 , съжалявам за тревогите ти. Дано Емили се оправи по-бързо!  Hug
Аз вчера взех епикризата на Елина и се оказа, че тя е нямала десен яйчник.  Shocked И ако бяхме изчакали още с тази киста, можела е да се спука и да последва най-лошото. Добре, че всичко премина, но сега се чудя защо детето ми е родено без един яйчник. Може би ще разуча какви изследвания да си пусна, да не би в мен да е причината, защото преди имах и спонтанен аборт. Всякакви сценарии ми изплуват в главата...

# 556
  • София
Фортуна, ужас!  ooooh! Добре че не се е стреснало детето  Hug

Аз предпазител за чекмеджета взех, обаче още не сме го слагали, защото го затиснахме със стола. Ето този вариант: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5814&cat=127
Той се огъва и може да се сложи на ръб. Също така имаме и за фурна, но и него не сме го сложили още...

Наде, стискам палци  Praynig На второ мнение ходихте ли? Нещо дълго ми се вижда това пиене на антибиотик без ефект  Thinking

roxy_, наистина пожелавам на всички такова никнене на зъбки като на Зари, аз се бях подготвила за най-страшния вариант  Hug

Just a Dreamer, Зари още от съвсем бебе показваше предпочитания към дясната ръка, а и досега продължава да действа по-уверено с нея (това при все, че и двамата му братовчеди са левичари  Simple Smile). 

Лекарите кога са установили, че няма яйчник? Нали имаше версия, че кистата го е погълнала?

# 557
Деси

Скрит текст:
Те изобщо не бяха сигурни къде се намира тази киста( само предполагаха, че е на яйчника) и всичко се поясни след, като "отвориха" Елина. Това, че кистата е била прикрепена към яйчника и в последствие се е откъснала заедно с него беше просто теория. Но след анализа, който е бил направен се е оказало, че кистата е била пълна с некротична течност т.е яйчника не е намерен.  Тепърва ще посетим пак детския гинеколог, за да разгадаем тази хамалогия, че мира не ми дава! И за капак въпросното нещо е тръгвало да възпалява и апендикса, ето защо е бил премахнат. Голяма беля е можело да стане.  Cry

# 558
Здравейте Simple Smile от сутринта има само 37,5 и не е качвала повече ,но аз давам антибиотик от вчера вечерта и до днес съм дала 2 пъти и ето че има ефект ,за това мисля че вече има ефект,
Жизнена е ,но е като дрогирана ми се струва  Sick
Иначе си играе Simple Smile ДО днес си ядеше ,но от преди малко не иска да яде ?( А това го дължа на зъби,поне аз така си мисля )
Не съм ходила на второ мнение ,защото искам да изчакам след като спре с антибиотика да пуснем изследвания и тогава ще видим ,защото съм почти сигурна че е от бактерията ешерихия коли
Ще се включа по -късно пак Благодаря ви за пожеланията Simple Smile  Hug

# 559
  • София
Just a Dreamer, радвам се че всичко е минало сравнително добре, дано да нямате повече такива приключения  Hug

Птиците , да си жива и здрава   bouquet

Наде, при Таня също всичко беше ок на ехото, а дори и Т не е вдигала, но все пак си имаше доста бактерии в урината и си пи антибиотик една седмица. Сигурна съм че и при вас ще се оправят нещата след АБ  Hug

Абе кога е било това земетресение? Не съм усетила нищо  ooooh!

Ние бяхме малко на Боровец, много хубаво беше  Grinning Иначе нищо ново покрай нас, освен че вече почти всеки ден успява да се пребие някак и то пред очите ми, я на главата си ще падне, я като падне езика ще си прехапе, ама вече не се шашкам толкова.

# 560
  • Бургас
Момичета здравейте Simple Smile
Болничките да се оправят  Hug Има много вируси...
След 1 месец чакане между първия и втория зъб вече има 3 и чакаме още 1. Толкова се изтормозих с тези зъби все едно на мен ми излизат Simple Smile Не спи, реве... не яде... Само да минава...
Като изключим зъбите сме добре Simple Smile Иво слушка, папка, ака редовно Simple Smile Мама недоспива, не папка, крива е редовно Simple Smile
И Иво е с 2 бушонирани очи. Иво "синьото око" Simple Smile ха ха ха Simple Smile Едното го посини като падна върху една играчка, а другото на таблата на леглото... Ми не е смешно, ама...
И нали сме "морски" вече имаме 2 плажа от 17-18ч. Стига толкова Simple Smile
Пак се обрина и пак ще ходим при ЛЛ Sad Е този път дори и идея си нямам от какво Sad
Не свикна с проходилката, която ни подариха. И сега го наказвам вътре, докато аз мия чинии Simple Smile 
Това е от нас Simple Smile
Кротки и здрави бебенца ви пожелавам   bouquet

# 561
Привет.
Птиците все така умна и красива  Laughing
Фортуна, дано другата година да я приемат от раз каката. Но пък и специалността си изисква доста четене  и сега, и после newsm78 Иначе земетръс и аз не съм усетила.
Наде аз до сега да съм сменила поне 3 лекаря. Поли е права, твърде често вдига Т малката, има някакъв процес, който явно не успяват да установят.
Джъст не виждам причина между теб и проблемите на Елина. Не се "филмирай. Станалото - станало. Аз тъкмо щях да те питам защо е премахнат апендикса, но ти си отговорила. Спри да се тревожиш вече, всичко е минало при вас  Hug
Аз все още не знам с коя ръка ще борави малкия. Обича да си похапва и с двете ръце  Laughing

# 562
nade_91 , пробвай да пуснеш стерилна урина на детето в 2-3 различни лаборатории и да се определи с точност на каква степен е бактерията.Да не се окаже,че напразно даваш АБ Peace Под 10 на 5-та степен не се предписва АБ,според Джипито ни. На нас често ни се налага да пускаме урини профилактично.

Just a Dreamer при кого си ходила на ФМ по време на бременността?
При нас установи проблем пренатално.

# 563

Just a Dreamer при кого си ходила на ФМ по време на бременността?
При нас установи проблем пренатално.

Винаги съм мразела събирането на урина и все ни излиза с малко бактерии, но в норма. Все си мисля, че се замърсява, защото как да взема урина на толкова малко дете?! Верно, Наде може да се окаже фалшива тревога.

darkmama какво ви има на вас? Sad ФМ ми я води д-р Славчев.

# 564
Skrita Fusta може и да си права ,но аз мисля че са установили от какво е тази температура ,а именно от бактерията  Sick и за това и пие АБ ,но наистина ще поискам и второ мнение Simple Smile
Тя вече няма никаква температура и се надявам повече да не качва Simple Smile

И на мен ми мина през ума че може да е фалшива тревога ,но при положение че има симптомите на тази бактерия ,вече не се съмнявам.Благодаря ви за съветите и подкрепата  Hug

# 565
Just a Dreamer ще ти пиша ЛС,писала съм и в първите ми постове за нашия случай.За щастие и при нас всичко е наред,засега..
nade_91,имай предвид,че има разлика между обикновена и стерилна урина.Е.коли се изолират в стерилната,ако тя е замърсена е много вероятно да се отчете по-висока стойност.Е.коли може да има и без симптоми и Т не е задължителна.Едно е сигурно обаче-на тези бактерии не им е мястото в урината Peace

# 566
Наде, при прием на антибиотик е нормално детето да няма апетит. Не е от зъби това, а от АБ. Не е притеснително, като спрете АБ, ще й се възвърне желанието за храна. Сега й давай само неща, които обича, не я насилвай с друго.
Джъст, не е от теб проблема, просто така се е случило. Интересувай се разбира се, нека си изясните нещата, важно е и за самото дете. Но не си внушавай, че причината може да е в теб. Не мисля, че има връзка. По-добре сега се концентрирайте върху възстановителния процес и може би лекарите ще препоръчат по-изкъсо да се следи развитието на яйчника с  оглед на това в бъдеще да има нормална репродуктивната функция. Какво и как е видяно на феталната морфология вече е без значение. Доколкото помня, за кистата се знаеше още преди раждането, така че лекарят си е свършил добре работата. Пък и това не е дефект, който би променил решението на една жена да си роди детето.  Мисля, че Елина я чака едно щастливо детство и тази история ще остане лош спомен само за вас, родителите.
Ние сме добре. Ходихме на разходка. Мина спа до късно сутринта и едва успях да я приспя преди малко. Няма апетит нещо, ама пък си е все така пухкава, така че много не й давам зор да яде. Напоследък забелязвам скок в интелектуалните й напъни. Вече показва движенията от Хей, ръчички, когато й пея. Успява да слага разни нещица в кофичка или друг по-малък съд, опитва да повтаря звуци и някои думички (последното е нечленоразделно, но се усеща), дори вече направи опит да бръкне в един контакт, което значи, че трябва да им слагам обезопасители. Потстъпите към кухнята са завардени с два стола, защото иначе се промъква с проходилката и ходи до кошчето за отпадъци, където с настървение дърпа найлона и се мъчи да го отваря. Двете заедно сортираме прането - аз го сгъвам и подреждам, а тя подреденото го дърпа и разхвърля из стаята. Все повече успехи бележим с употребата на гърнето. Първо ми дава сигнал с ръмжене и напъване и ако я забележа, веднага отиваме в банята. Е, ако не я забележа, ясно е как завършват нещата, но старанието й е похвално.
Да кажа и за успехите си в отслабването. Вече съм свалила 4 кг и съм на теглото, на което забременях. 90-дневната се оказа мисия невъзможна, затова се старая да карам на класическо разделно хранене, което е по-лесно осъществим вариант. Разбира се, пак не съм съвсем стриктна, най-вече заради мъжо, който все с нещо ме изкушава, но като цяло спазвам. Ако успея още 3-4 кг да сваля, направо ще съм супер доволна.  

# 567
Днес изби и другото зъбче  tooth
И него не го усетих smile3501........ пу- пу

# 568
  • под тепетата
Здравейте, мацки! Wink Влизам набързо да се похваля с първите зъби! На 9 месеца и половина най-сетне вчера забелязах две бели точици на долния венец! Нямате си представа каква еуфория ме обхвана, все едно не зъби, ами злато открих! Simple Smile Не е била много нервна, само дето си пъхаше пръстите в устата около 2 седмици преди това. По повода да споделя какво ми каза моя братовчедка, което било помогнало при нейната щерка за облекчаване на никнещите зъби - от стрък праз (само дето сезона сега не е подходящ) се взема средната част - не най-бялата и не горе листата, и се дава на бебока да го гризе. Сокът, който се отделя, действал обезболяващо. За по-късните зъби може да го опитам.
Иначе с Магдалена вече може да се води някакъв диалог, има отговор от нейна страна. Simple Smile Маха с ръчичка за "чао", но когато тя сама го поиска, пляска за браво и показва колко голяма ще порасне, но по-често само с едната ръка, явно моята перспектива не й харесва толкова.  Laughing Когато види котарака или дори когато й говоря за него, издава един определен звук и вече знам кога е влязъл в стаята без да го видя само по нейната реакция. Толкова ме радват тези първи прояви, защото доскоро бяха като вързопчета без разум сякаш, или поне аз не долавях всичките й реакции. Но вече съм убедена, че отглеждам бъдещ гений!  Laughing
Бързо да се оправят болничките, а за всички - прохладен и весел ден!

# 569
Да се включа и аз относно говорните умения- тази нощ стана в 12.30, защото едни кучета лаеха около блока и като започна: "бау-бау" до 3 часа през нощта баукаше Tired
Иначе "баба" беше първата дума, после тати, дада, няма мама засега.
Що се отнася до удряния, падания, ставания- ние сме много напред с материала, вече съм им изгубила бройката. Вече започна да достига масата в кухнята и да си сваля каквото докопа, общо взето по цял ден събаря отнякъде нещо- аз прибирам. А на два пъти яде пръст от една саксия, докато се усетя. Като проходи съвсем ще ми стопи лагерите #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт