Отговори
# 570
Здравейте аз днес имам рожден ден  Laughing  и ви черпя виртуално  newsm68  bigdance2 cheers cheers
Емили е добре днес не е качвала грам Т като си изпие антибиотика тези дни ще пусна пак изследвания Simple Smile Лека вечер от нас Simple Smile  Hug

# 571
Честит празник, Наде! Пожелавам ти много здраве, късмет, нова любов и най-вече едно сладко момиченце да не спира да те радва! Радвам се, че вече сте по-добре.

# 572
Честит рожден ден Наде   bouquet желая ти най-вече здраве, за да се грижиш за малката Емили. Нека и тя да ти е жива и здрава и без подобни неразположения

Ох, какво да ви кажа за моя немирник...ние също сме с Н-пъти падания, ужулвания, прищипвания на шкафове и синки+ухапвания от най-различни по вид насекоми.  Има мания да се изправя и да докопва каквото му падне. Ако играчката е лесно достижима не е интересна. Много му харесва да катери стълбите на парзалките, ама трудно го удържам като се изкачи на върха и не мога да го стигна /при парзалката за големите/ Голям е хитряга, взема сушуара и го мъкне до контакта и се опитва да намушка шепсела, защото ме е виждал какво правя. Вече нямам доверие и на тапите за конкатки и съм залепила достижимите с тиксо отвсякъде. Иначе като го питам колко ще порасне показва без аз да му показвам и без да съм правила опити да го уча, подава ми нещо като му кажа да ми даде и други. Мама, баба, тата, папа и подобни казва от два месеца и сега се опитвам да му повтарям кое какво е. Мисля, че ме разбира кога му казвам НЕ, за да не пипа определено нещо и нарочно отива там да види какво е  Mr. Green Опитвал е пръст, трева, камъчета и все такива вкусотии. Имаме едно зъбче, което едвам е пробило, но си ръфа краставичка и макар с него се справя добре. Все още се буди през час-два да посуче и много често иска да го нося, като ме преследва и плаче викайки мамамама  Heart Eyes Та такива перипети около нас.
Замислила съм се над рецепта за торта, която ще бъде подходяща за консумация и от Боби за рожденият му ден. Може би ще бъде нещо от сорта на бебешки бисквитки направени от мен, кисело мляко и много плодове  newsm78 За да поразмърдам малко темата споделете как сте замислили да празнувате първата годинка на детенцето

# 573
nade_91  newsm59
Аз съм на мнение, че първия рожден ден е семеен празник и каненето на други бебоци е излишно  Simple Smile

# 574
Наде, да си жива и здрава. Радвай се на малката хубавица и нека неприятностите са вече зад гърба ти.
Стефи моето мнение за РД го знаеш. За мен първият РД е за майката  Laughing

# 575
Наде, честит рожден ден със закъснение.  Hug Да си жива и здрава, много щастие и много късмет ти желая.  Hug

Честит празник на всички, които празнуват днес!   bouquet

# 576
Момичета, реших за пръв път да стъкмя нещо за хапване на Елина и имам нужда от помощ. Тъй, като днес ще правя нещо, като Овчарски пай съм решила да отделя малко чиста кайма на Елина и да я запека. Отделно ще сваря картофи и ще добавя и малко доматче.  Проблем ли е да и дам кайма при положение, че вече е яла купешко бурканче със спагети Болонезе?

# 577
Джъст, ако каймата не е бъкана със соя и консерванти, а е от чисто месо може би ще може да я дадеш. Но все пак каймата е мазничка и не съм сигурна до колко ще е подходяща  newsm78

# 578
Джъст, ако каймата не е бъкана със соя и консерванти, а е от чисто месо може би ще може да я дадеш. Но все пак каймата е мазничка и не съм сигурна до колко ще е подходяща  newsm78

Ами не е чисто месо май... често я купувам за вкъщи, а и мисля съвсем малко да и дам, повече ще преобладават картофите. Ще го дообмисля до довечера.

# 579
  • София
За рождения ден: ние решихме да каним гости на кръщенето, защото след това ще ги съберем в едно заведение, а РД ще си го отпразнуваме скромно вкъщи. Определено нямам ни най-малко намерение да готвя вкъщи, за да ги посрещам, а още едно излизане навън ще ни се отрази зле финансово  Simple Smile

Стефи, ако знаеш колко време гоних буболечката от монитора  ooooh! Mr. Green

Честито на всички празнуващи!   bouquet

# 580
  • Бургас
Честито на празнуващите днес   bouquet
Ние не можем да решим дали в Бургас, дали в Казанлък... Всичко явно ще е в последния момент... а как мразя така  #Cussing out
Някой ползвал Адвантан с отзиви Sad На малкото чудовище пъпките вече са на струпеи и се люспят Sad  Грозна картинка Sad
Четвъртият зъб нещо се инати и поредна вечер не сме спали  #Crazy Но да минава Simple Smile и да е здравичък Simple Smile
друго не искам Simple Smile
Just, аз купешка кайма не бих дала Sad По- добре в Кауфланд... или друг голям магазин да ти смелят на място телешко... Ти си преценяваш  Hug

Приятен ден момичета и кротки бебета Simple Smile

# 581
Мдам.. случайно погледнах етикета на каймата и лошо ми стана! Отказах се, но разбрах за един месарски магазин, който ще ми смелят каймата на място и ще взема оттам. Тия дни и документ от педито ще взема, че нямаме алергии и ще опитаме от едната частна кухня тук- "Лакомник".
А за рожденният ден.. в тесен семеен кръг и ще сме така, докато започне да разбира. За мен тогава има смисъл да викаме и други деца. В зависимост, колко човека сме, ще преценим у дома или в заведение. Но сега няма да го мисля, че преди това ми е държавният изпит и той е на по-преден план. Simple Smile
Утре и конците ще махат на Елина и ще видим какво е положението.

# 582
Джъст, аз ползвам смляно телешко или говеждо месо. Свинско също съм давала веднъж, но месцето беше от бут без никаква мазнина, избрах си го в магазина и ги накарах да ми го смелят. Към готовата купешка кайма имам някои задръжки, защото я бъкат с млени пуешки или пилешки остатъци, подсоляват я за да е по-трайна, слагат й консерванти, а понякога дори и допълнителна мас. Може би тази по-скъпата, която е в тарелки, а не в хартиена опаковка, е по-нормална, не знам. Успех утре, дано всичко е наред. Това по принцип не боли, нали знаеш.

Ние ако сме в България за рождения ден на Мина, ще го отпразнуваме семейно. Ако сме си тук, сигурно ще се съберем с хазяите. Няма да правим детски партита, Мина още нищо не разбира, така че е излишно.
Госпожицата ми ми създава все по-големи проблеми при приспиването. Рядко заспива безпроблемно, обикновено се почва едно въртене, сядане, преобръщане, борба със завивките и възглавниците. Аз се изтощавам само да я гледам, а тя може и час да пръхти и да рие. Накрая я гушвам, скарвам й се, тя се размрънква или разплаква и от немай къде се предава на съня. Упоритка се очертава. Батко й обичаше да му пея и на втората песен вече беше отнесъл плувката. Сега пея ли пея, никой не ми обръща внимание.
Научи се да сяда. Както е легнала, обръща се по корем, свива крачетата в коленцата и с ръчички се избутва нагоре. След това си намества крачетата и е готова курдисана. Вече махнах горното ниво на кошарата, защото постоянно стърчеше права и ни достраша да не падне. Сега изглежда не й идва още на ум да се захване за нещо и да се изправи и седи долу като наблюдава през мрежата.

# 583
  • София
Джъст, за какво ти е бележка от лекарката?  newsm78 Повечето частни ДК имат отделно меню за алергични деца, ти избираш кое да вземеш, мен изобщо не ме питаха за бележка. Успех утре на Елинка  Praynig

Поли, описа заспиването при нас  ooooh! От няколко дни плаче неистово навън, докато не заспи, а това никога не е било, следобедното е същата работа  Sad. Поне вечерното е безпроблемно - изправя се, кляка, пак се изправя... през това време пие вода, после ляга, пее и заспива.

# 584
Джъст, за какво ти е бележка от лекарката?  newsm78 Повечето частни ДК имат отделно меню за алергични деца, ти избираш кое да вземеш, мен изобщо не ме питаха за бележка. Успех утре на Елинка  Praynig

Деси, обстойно прегледах сайтовете на 2-те частни кухни във Варна и изискват въпросната бележка, а ако записваш детето към алергичните менюта, искат пък документ за алергии. Простотия. Освен това и копие от акт за раждане. Е, това не разбирам защо им е. Добре, че имаме ходене при педито на 20-ти, че не ми се ходи из тези жеги само, заради единият документ.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт