Отговори
# 585
За каймата няма лошо, педиатърката ни каза, че може чушки с кайма да направя и да ги пасирам с кисело мляко, но не съм пробвала още, но наистина най-добре е на място в някоя месарница да ви го смелят...

За РД-то мога да споделя как си го представям, а дали така ще се случи е друг въпрос - аз, бебе и мъжа и една домашна торта + цял ден излежаване и разходки..и без баби (тук май прекалих с изискванията Grinning )

Здравко спи по два пъти, по рядко по веднъж, един път преди обед в количката, заспива много бързо стига да сме в парка, после с мен на спалнята и вечер също, голяма борба е, унася се, изправя се,  килва му главата, пак се изправя и така до пълно изтощение, понякога съпроводено от "зайченцето бяло", друг път с милване по главата или сучене  Crazy

# 586
stefi sv   Без малко щях да ти убия мравката  Joy Joy Joy  Натискам с пръст по екрана и се чудя тази гадинка от къде се е взела  Joy Joy

Липсвах няколко дни, наложи се да поработя, а и ЛапиТопито сдаде багажа. Сега обаче е като ново.... по-чистичко не е било от магазина насам.  Grinning  Няма да имам време да доизчитам пропуснатото, за което ще ме извините.

От понеделник започваме ДК  newsm44 newsm44 newsm44  Вижда му се края на това гоптвене, дано и Дани да мисли така  Laughing

# 587
  • София
ShySun, на държавната ДК ли сте? Джъст, би ли споделила защо предпочете "Лакомник" пред "ВИП бебе"?

# 588
Ох, а на моето готвене не му се вижда краят... Това с пълнените чушки снощи го пробвахме. Правих чушки с ориз и кайма (в моя случай мляно телешко). Сложих им сол, ама се оказаха безсолни. Мина беше вечеряла, но се нагласи с проходилката до мен и си хапна от пълнежа. Мисля, че ако не беше вечеряла, можеше спокойно да се нахрани. Личи си, че й се услади.
Аз вече се договорих с една жена да идва от септември по половин ден у нас. Живее наблизо, има опит, харесаха се с Мина. Дано потръгнат нещата, че да мога да си върша работата по доктората. А и след десет дни пристига баткото, ще рече хаосът отново ще е пълен.
Мина си е мрънкало, а понякога направо трудно я търпя. Режимът й е пълно мазало. Днес например се събудила в 3.30 нощес и баща й я нахраннил. А тя вероятно е била по-скоро жадна. Стана към 8 ч. Вчера стана в 9 ч., а предният ден в 7 ч. Спането през деня и то объркано - веднъж спи два пъти, друг път веднъж по-дълго, а трети път веднъж за около час. Напълно е непредвидима. Яденето и то е така - ако днес хареса нещо, утре ще го плюе. Спряхме плодовия сок, защото като го изпие, после не се храни. Давам й плодове на парченца. Мисля сок да й давам малко след ядене, а не между две яденета. На разходката също не е безметежно. Обикновено половината разходка е мирна и разглежда, след което започва да мрънка или да крещи - вероятно с надеждата, че ще я нося, но номерът й не минава. И все нещо бърбори, за белите да не говорим. Ей сега ми дърпа назад екрана на лаптопа, защото не успя да извади захранващия кабел и й отказах достъп до клавишите. И си стои все така само с два зъба.
Оставям ви, че вече е добарала камерата на компютъра и скоро ще я натика цялата в устата си.

# 589
Джъст, би ли споделила защо предпочете "Лакомник" пред "ВИП бебе"?

Избрах "Лакомник", защото там храните са разделени в 2 групи:
1-вата е за деца от 8 мец. до 1 год.
2-ра- от 1 год. до 3 год.
От това съдя, че храната ще е по-съобразена, освен, като консистенция, а и като състав. Докато във "ВИП бебе"групите са съответно до 3 год. и над 3 годишна възраст. Разбира се и двете кухни имат менюта за алергични деца, но там манджите нещо не ми допадат.
Менютата са почти сходни, но "Лакомник" имат и пунктове за вземане на храна, и така хем ще си правим дневната разходка, а от друга страна месечно храната ми излиза по-евтина.
Като се зачетох и не малко частни детски градини и занимални взимат от тяхната храна. Но, докато не видя и опитам лично не мога да кажа на 100% дали храната им става. Ще го карам на доверие на първо време.  Laughing

# 590
Milenita Да,  държавна ДК  . Поне ще започнем с нея  Grinning   

# 591
Здравейте момичета  Hug Емили има 3то зъбче ,но не е от тези които по -принцип трябва да излезат ,а е третото под ред след първите два (отгоре) Laughing Как реши първо то да излезе не знам,но тя беше ужасна 2 дни ,само ревеше ,без нищо започва да пищи,така че не мога да кажа че не го усетихме... Sick
Иначе е добре още си го пие антибиотика и нямам търпение да пуснем изследвания за да видим какво става с бактерията,
Искам да ви попитам възможно ли е температурата да е била от зъбчето при положение ,че тя вдигна Т ,а 4 дни след това чак се показа зъба ???? Дали е вдигнала от този зъб или си е било от бактерията ??? Вие как мислите ?
Хайде оставям ви ,лек ден от нас   bouquet

А и забравих да питам  Simple Smile Какви документи ми трябват за държавната детска кухня и къде се поддават   ??? Благодаря предварително !!!

# 592
Привет!
Ние РД мислим в тясна семейна обстановка..пък се пада и понеделник..всички са на работа ,ще ни идват и гости от друг град след работно време..Абе малко лудница се очертава ..на тоз да угодиш ,на онзи..ама ще мине и замине..Много ми хареса идеята че този ден е на мама Heart Eyes
И тортата съм измислила.., на заведение ще сме.. да не ставам луда..и кръщене ще има с половината роднини обаче..и така..няма 100% угодия!
Да ви кажа за нашето приспиване..на музика заспива често като се е нахранила на самия стол за хранене ,иначе трудно ..по принцип също и в количкаата на разходка ..ако е много горещо се прибираме и я нося до гора ,не се буди и я слагам в кошарката..Вечер спряхме това нощно мъчително кърмене с един специален биберон само за нощно време го ползваме .. и действа-о,чудо!Вече я кърмя само сутрин и мнооого рядко преди заспиване..полека -полека ще се отбиваме..няма начин вече..то нищо почти нямам в гърдите..Радвам се на себе си  че издържах до тук-даже си мисля че и 11-тия месец ще закръглим пък може и сутрешно до годинката Mr. Green

# 593
Добро утро!  Hug
Ааа, не съм била само аз с опитите да махна буболечката на Стефи.  Joy Joy Joy
Деси, благодаря за отговора за предпазителите за чекмеджета.  Hug Аз гледах същите. Ще трябва да купим, че любопитството към съдържанието е огромно.  Grinning
И нашия режим нещо се обърка. Сутрин става към 7,30 с нас, после точно като ще излизаме към 10-10,30 и` се доспива (понякога дремва за половин-един час - ако я оставя и повече може да спи, но това означава да не излизаме). На разходките не спи, защото наблюдава околния свят - сакън нещо да не пропусне.  Mr. Green Понякога заспива на връщане, почти до блока (около 12,30ч), успявам да я пренеса така до кошарата и спи до 14,30ч. После има едно спане около 17ч. за около час. Друг път заспива между 13 и 14 часа и спи по два часа, два часа и половина, т.е. веднъж на ден. Луда работа. Вечер продължава да спи при мен. Заспива около 21ч. , аз ставам да посвърша нещо, но след 1час се събужда с рев, давам да суче отново и покрай нея и аз заспивам.
Храненето - ту е добре, ту не е. Но поне хареса зеленчуковата ми супа. Определено отказва да яде каша и кус-кус. Сутрин давам плодово пюре или пресен плод (харесва диня) и да суче колкото иска.
Опитва се да се изправи в кошарата като се държи за пречките. Текат лиги като за световно - очакваме шестия зъб.
Наде, мисля, че Т по-скоро е била от бактерията. Толкова висока Т и то няколко дни не е от зъби.
Хубав ден!   bouquet

# 594
Здравейте,
Ние днес направо изтеглихме джакпота. Мина яде чак в 7,30 и после спахме до 10 ч. Е, това си е направо луд късмет. Мъжо като се наспа хубаво, сега се вдъхнови и чисти къщата с прахосмукачката. Аз успях малко да се епилирам и ще се захващам с банята. Мина пък си изяде цялата попара, да не повярваш. Съботни чудеса! Mr. Green
Наде, Фортуна ти е казала, по-професионално мнение не можем да ти дадем. Аз само мога да повторя същото.

# 595
Здравейте и от нас!
Сианчето малко се разсополиви и имаше вчера температура 37.7 най-високото беше. Може и от зъбчета да е, не знам, може и от морските вирусчета, или пък нещо да е понастинала. Постоянно иска в морето, даже повече отколкото в басейнчето си. Яде пясък, пи морска вода. Иначе сме яли фас, даже една пчела зашемети и тъкмо да я лапне я хванах.
На морето има апетит и въпреки, че си носим храна и вода за нея, похапва и с нас по заведенията - основно пърленки, питки или нещо картофено. На плажа носим плодове и хапва и от тях.
Наде, температурата не може да е от зъби. За ДК ти трябва бележка от личния, че детето не е алергично, копие от акт за раждане и бурканчета ако е общинската. На място се попълва и заявление.
Май почваме да се мъчим да лазим Joy
За рождения ден също мисля, че е най-добре със семейството. На каката също го направихме така, а вече от 2-рата годинка с приятелчета и майки.
Кайма от магазина мисля, че не е подходящо да се дава. Бих направила чушките със смляно пилешко, ориз и чушка. В тези жеги ми се вижда по-добре леки меса да се ядат.
Спането - в София бяхме минали почти на 1 сън от 13.30-14 около 2 часа. Сега пак така, но понякога спи и сутринта трийсетина минути.

# 596
Здравейте и от нас!
Поздрави на празнуващите с най-добри пожелания! И браво за успешно преодолените премеждия при боледуващите.
Ние бяхме на море, върнахме се завчера Simple Smile Не сте писали много, успях да наваксам. На морето беше много хубаво, Калина много се радваше и на пясъка, и на водата. Хареса й и плуваше даже Simple Smile. Не яде много пясък, поне не умишлено Simple Smile
 Естествено опасенията ми, че ще се сдобием с летен вирус се потвърдиха и от вчера е с разтройство, температура и повърна веднъж обилно...  Confused
Май за сега ще опитаме да се лекуваме вкъщи с обилно оводняване, стига да не продължи с повръщането... и дано се размине леко.
Спи си по 2 пъти на ден, но ако е станала рано. Като се поуспим е само веднъж.
Имаме 2 долни зъба Simple Smile
РД-то вероятно ще е семейно с моя татко и родителите на мъжо, още не сме мислили дали у нас, у тях, а може пък и в заведение.
Това е от нас за сега, стиснете по едни палчета за бързо справяне с проблемите... Желая прекрасен ден!

# 597
Нашето РД ще е пълен цирк...  ooooh!   Дани има 3 прабаби, 2-ма прадядовци, 2 баби, 2 дядовци, 3 лели, 2 вуйчовци, 1 свако, 1 вуйна, 3 братовчеди и всички живеят във Варна  Laughing   Ха който има смелост да им каже, че няма да присъстват на първия й рожден ден. Ха ха ха на мен не ми стиска , мил ми е живота  Laughing

Освен това имаме 3-4 приятелски семейства  с малки бебоци, с които се виждаме всеки ден. Много сме близки и определено искам да започна от сега традицията на детските рождени дни с ДЕЦА. Simple Smile Предполагам , че ще се получи " три дни яли , пили и се веселили", защото вкъщи не мога да събера дори роднините наведнъж, а и някак съм далеч от мисълта да посрещам толкова гости със софра, салати, агнета и да правя малка сватба вкъщи ( а и на заведение).

Може би просто ще разпределя хората  в различни дни, един ден роднини, един ден приятели..  умувам го още, пък и финансите също определят празненството. Иначе с удоволствие бил завела всички на детско парти  в Папуа Нова Гвинея  newsm38

# 598
  • София
Джъст и ShySun, много благодаря за отговорите за кухните!

... Иначе с удоволствие бил завела всички на детско парти  в Папуа Нова Гвинея  newsm38

Не мисля, че би - ММ вече втора година е през месец в Папуа, но индонезийската част, и основната комуникация с гущерчетата в гардероба, местните, които си живеят на племена и чат-пат някой крокодил хич не го правят купонджийско място  Mr. Green

# 599
Имам едно питане. От няколко дни Елина е по-оранжева. Особено вътрешността на ушите и. Преди всеки ден си хапваше по едно"оранжево" пюре, но от няколко дни съм ги спряла. Възможно ли е, да се е получило натрупване на каротин в организма? Все пак утре ще се консултирам и с педито, но имам спомен, че преди време някое майче, беше споделила за същият проблем и ми беше любопитно дали се е случвало и при някой друг бебок?

Общи условия

Активация на акаунт