Отговори
# 615
Just a Dreamer  Мога да препоръчам тези торти. Поръчвала съм за специални поводи. Simple Smile Гледам, няма точно жаба, но пък се намират блата с малки жабки  Laughing http://lamore-bg.com/children_cakes.html

Благодаря!  Hug Наистина блатата с жабките са много сладки. Ще го дообмислям и реша, поне имам време. Simple Smile

Така... ние опитахме ДК и на мен много ми хареса. Дребното в началото правеше физиономии, защото досега е яла само безвкусните пюрета, а в тези гозби има магданоз, червен пипер. Друг е въпроса, че в доматената супа има прясно мляко. Не е много, но се чудя дали да я давам. Нямаме алергии в родовете и може би ще рискувам. Някой давал ли е крем-супи досега?

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 12:33 от Just a Dreamer

# 616
Привет!  Grinning
късметче, честит рожден ден на патерица. Да си жива и здрава, много обичана, уважавана!  Hug
Честит имен ден на Бузан, да е жив и здрав, бъбрив и любознателен.  Hug
Деси, и Зарчето е страхотен. Чакам да споделиш какво шоу е с кучето.  Laughing Катрин се радва на нашето куче, обаче, то като я доближи примигва (явно се страхува от по-близък контакт с него).

Хубав ден!   bouquet
п.п. Отивам да посвърша малко домакинска работа докато спи.

# 617
Аз вече давам пюренца с млечно съдържание, големи са вече според мен, а и при нас няма никакви реакции до сега.
Ние си изкарахме 2-3 дни с температура, разстройство и едно повръщане, но вече нещата се оправят. Само акото е малко рядко още. Разминахме се без докторска намеса.
Ще пробвам да споделя при нас как е с кучето Simple Smile То гледа да се разкара като го тормозят или е напечено, но като се храним е винаги на разположение, за почистване и крадене Simple Smile
Скрит текст:

# 618
  • София
Ауу, Калина колко е нежна с кучето!  Hug

Зари се опитва да докопа Джесика, но тя нали е свикнала да се пази и все не успява, затова я прилъгва с играчки   Mr. Green Веднъж успя да я хване за козината на гърба, та едва му откопчих пръстите.

И играчките не могат да си поделят  Simple Smile Всеки прекрасно знае кои са неговите, но умират да докопат на другия. Вчера Зари взе една мека топка на Джесика, тя дойде да си я иска, захапа я от другата страна, той я настъпи, горката оквича блока през зъби, но не се предаде. Преди това се сбиха за една рибка, защото не разбраха на кого я давам и всеки я дърпаше към себе си, но се разбраха, де.

Другият номер: Зари сяда на пода, взима играчка на Джесика, тика я в муцуната и я хвърля, а глупавото носи и така по 20-30 минути. Само ги дебна да не се изпохапят.

Най-новото е да долази до купичката с вода, да я излее на пода и да си играе с нея. Онзи ден май хапна и от храната докато реагирам  ooooh!

# 619
  • София
Хахаха, това голямо шоу с кучетата  Joy Ама екстра, имат си другарчета за игра  Grinning Таня навън много им се радва, ама скоро няма да я огрее вкъщи да си имаме куче, и само с нея едвам смогвам  Mr. Green

Ние от вчера сме на детска кухня Ози, много ги харесва, а и на мен ми харесват манджичките  Mr. Green, обаче са й малко малки като количество, към 160гр. са, а тя обикновено яде около 200-220. Те принципно имат и по-големи порции, ама за тях нещо няма да се разберем, 160гр. е 3лв., а 210гр. е 4.60, значи за под 30% разлика в грамажа над 50% разлика в цената, не знам на тях ли нещо им е зле математиката, на мен ли нещо ми е зле икономиката  Twisted Evil Мисля да пробвам и Ян Бибиян и Вълшебник. В тази връзка да попитам, на държавната детска кухня какъв е грамажа на порциите?

# 620
Здравейте момичета, благодаря за пожеланията за РД, празника беше семейно, при мама в В.Търново по биричка и тортичка.
Страхотни клипчета и снимки на бебоци, аз още не мога да се организирам да сваля снимки от морето и да покажа Сианчето, но...
Днес имам новина - дългоочакваното 1 зъбче се показа на бял свят! Много съм щастлива, че ми се изчака чакането. Мисля, че и другото до ден-два ще се покаже защото е доста подуто. Но ни мъчи ужасна хрема, утре вече мисля да я водя на лекар, не мога да я преборя вече 5-6 дни, едни сополи гъсти, в носа назад, не текат, а само й пречат да диша.
В тази връзка някой да знае добър педиатър във Търново?
А Калинчето наистина е много внимателна. Ако имахме куче Сиана щеше да го налапа.  Joy Просто всичко което докопа се слага в устата, не знам какво ще я правя. Дано като се успокоят зъбчетата, да поспре...
Светле, мисля, че е 190гр. защото се дава в стъклените бурканчета от пюрета, които са по 190 гр. От 2 септември сме на кухня и ще споделя мнение за нея.

# 621
  • София
Късметче, 99% съм убедена, че хремата е от зъбчето  Peace Зари беше така с долните два.

# 622
Здравейте,
Ние бяхме на разходка, а сега Мина спи. Доби навик да се буди към 4-5 ч. сутрин и да се върти около половин час преди да заспи. Днес направи това и в 6,30 като яде съвсем малко. Затова поспахме почти до 9, но пък първият сутрешен сън го пропусна. Дано сега повече да поспи.
Смятам, че ще й избиват горните зъби, защото не дава да й пипна венците и все плаче. От два-три дни пак почнах да й давам Дентокинд и определено е по-спокойна, заиграва се, не ме търси постоянно. Но като я прихване, едва я утешавам.
В общинските кухни в София порциите са към 180 г.
Аз определено не съм фен на отглеждането на животни вкъщи. Иначе на двора винаги си имаме котки, куче. У дома май само рибки съм гледала, но и това не продължи твърде дълго, защото толкова се навъдиха, че аквариумът им умаля. Подарих ги на един детски дом като станах студентка. За децата обаче общуването с животинките си е голям плюс, научават се на грижа, на любов, на внимание към друго същество. Като гледам Калинка, тя направо си е приятелка с кученцето, а и то много нежно й отвърна като я близна по крачето, така както тя му чоплеше лапичката. Идилия истинска.

# 623
В кухнята, от която аз взимам порциите са по 200 гр. Идват ни тамън, че и понякога остава.  А цената за супа, основно и десерт е 4 лв, ако ги вземеш от пункт за храна, а с доставка излиза 5.50.
Явно в София цените са малко по-надути, а мислех, че ще са по-приемливи, заради многото конкуренция.
В крайна сметка вчера дадох от въпросната крем-доматена супа и нямаме реакция. Гледам, че и слагат яйце в манджите и затова спирам даването на жълтък у дома. Хубаво е, че имат и алергично меню и така разнообразяваме. Simple Smile

# 624
Здравейте,момичета.Ох,малкия звяр съвсем ме ангажира.Изпуснала съм ви много.Цял ден се пазим да не бъркаме в контактите,да не пуснем пералнята и да не паднем и да се пребием отнякъде.Понеже леглото ни не е много високо Коко слиза и се качва сам.Сутрин е на крак от 7 ч., а на мен спи ли ми се ,спи....Продължава да се буди нощем и това е.Лекарката каза,че било от кривотии, не виждала здравословен проблем.Май ще е така до 1-ви клас  ooooh! Цял ден е залепен като гербова марка за мен,като порасне хич няма да ме търси, ама сега,мале,мале...Хайде отивам да спя,че все не ми стига сънят   bouquet

# 625
  • София
късметче, Поли, благодаря  Hug Знам ги аз, че искат бурканчета от 190гр. в държавната, ама нищо не им пречи да не ги пълнят, та затова да попитам все пак  Mr. Green

А на Ян Бибиян и Вълшебник са по 3.50 и 3.60лв. за порции 200-210гр., затова мисля да ги пробвам и тях, Озито са си ок като цена за малките порции, само за по-големите нещо са скъпарски, непонятно за мен защо така са решили. Може и на тях да си останем, ако другите не се харесат, сега давам на хранене едната манджа + половин десерт и така е ок като количество. Малко са гаднички десертите, нали сме на меню за алергични деца и са нишесте направено с вода вместо с мляко, но Таня си го яде.

# 626
Srebrina81   съчувствам!  Hug  И ние сме така и педито ми каза, че на тази възраст  накъсаният сън не е  показател за каквото и да било заболяване. Давам Дормикинд.... сякаш има ефект, не знам, не мога да дам  ясно мнение. Има вечер, в които намалихме ставането до 4-5 пъти, но ето снощи пак ставах 10-тина пъти. Simple Smile Дани спи неспокойно, върти се постоянно, става насън и после ревтуни, че се е събудила сама  Laughing   Кривотийка!

# 627
Srebrina81   съчувствам!  Hug  И ние сме така и педито ми каза, че на тази възраст  накъсаният сън не е  показател за каквото и да било заболяване. Давам Дормикинд.... сякаш има ефект, не знам, не мога да дам  ясно мнение. Има вечер, в които намалихме ставането до 4-5 пъти, но ето снощи пак ставах 10-тина пъти. Simple Smile Дани спи неспокойно, върти се постоянно, става насън и после ревтуни, че се е събудила сама  Laughing   Кривотийка!

Ох, и аз съчувствам. Hug Hug Hug Ние се събуждаме засега 3-4 пъти на нощ.И аз забелязвам,че спи доста неспокойно.Много се върти,ту в единия, ту в другия край на кошарата.По гръб,по корем, настрани и тия ръце все ги мята.И аз давам Дормикинд, Хамомила...Коко също става на сън и после не знае как да заспи отново и се приспиваме и така...Не мога никакъв режим да създам.Направо ме е яд.Какво ли не пробвах:облечен,съблечен,отвит,завит с климатик,без климатик, абе не е за разправяне.ММ е в командировка и сега съм сама с детето.Добре,че майка дойде за 10-тина дни, та малко ме отмени,но последните дни и тя сдаде багажа горката.А, аз почти година не съм спала нормално.Хайде стига съм се оплаквала.Да са живи и здрави децата, пък другото майната му!

# 628
И ние сме така със съня. Някакъв кошмар е. Трудно заспива. Да спи спокойно два-три часа и после се почва въртене, пробуждане, изправяне до седнало положение. На спалнята сме сложили дългата бременна възглавница и в образуваното гнездо слагам Мина. Тя обаче насън се премята през възглавницата, обръща се с краката към нейната си възглавница, абе постоянно е в движение. Отвита е постоянно, затова по-хладните вечери спи с цяла пижама. Снощи въобще не съм спала, защото ме е страх да не падне от спалнята и се чудя дали да не пробвам да я слагам в кошарата - там поне няма как да се пребие. Друг е въпросът, че никога не е спала там и не знам дали въобще ще спи. А и кошарата е място за игра в хола. Голямо швъкане, голямо чудо. Даже се мята отгоре ми и се удряме в главите или пък си пъха краката в устата ми, дори да се унеса - няма шанс за пълноценен сън. Сутринта в 5 ч. се сменихме с мъжо и така съм спала до 8. Но това са ми три часа за цяло денонощие.
От Дентокинда съм доволна, през деня е много по-спокойна и се заиграва, което преди беше невъзможно, защото все ме търсеше и ако не съм й пред очите, почваше да плаче. Сега нямаме такива проблеми. Да излизат вече тези зъби, че ми се разката фамилията от безсъние.

# 629
  • Бургас
Поли, и Иво мен много ме рита... Та преди месец залепихме кошарата за моята страна на леглото и полека- лека просто го "изблъсках" да си спи вътре Simple Smile  Е сега като се събуди пак скача върху мен, но поне нощно време не ме рита постоянно Simple Smile
Ние пак имахме поредица от ужасни безсънни вечери... но снощи спа... Зъб няма Sad
Почна да ме боли единия непробил мъдрец. Пих дентокинд и спря Simple Smile Няма да помъдрея в този живот Simple Smile 
На мен ми закъснява и може скоро да се похваля с 2-ра лентичка, а съм толкова неподготвена и объркана... Иво ни изненада, че се получи от първия път, но сега... Дори като пиша ми се загнездва нещо в гърлото.... Оплаках се Sad
Сънчо стана и отиваме да пробваме кухнята, че ще е за сефте Simple Smile Дано му хареса манджата Simple Smile
Хубав ден момичета и здрави и кротки бебета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт