Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво се случи с бебето на Василена?
Какви са мненията на форума за ражданията на Илю и Гер?
Какви са мненията на форума относно болничните и липсата на информация за тях?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво се случи с бебето на Василена?
-
Какви са мненията на форума за ражданията на Илю и Гер?
-
Какви са мненията на форума относно болничните и липсата на информация за тях?
-
Какви са мненията във форума за подготовката за раждането и методите за предизвикване на раждане?
-
Какви са мненията на форума за случая със супенната ключица на бебето на Василена?

ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ!!!
Синът ми е роден през април,прегръщала съм го винаги ,когато е имал нужда ,но най-му се радвах "отгоре" - слагах го на спалнята ,лягах до него и го гледах 
В болницата до вчера 6 дни бях на нифедипин, лекарство, с което не може да се кърми, та малката си ядеше АМ, аз се цедях и така, обаче, цедях се на 3 часа и повече от 20-30 мл. максимум от 2-те гърди не можех да изцедя. А гърдите ми си бяха сравнително меки, понапрягаха се, даже наболяваха, но си бяха меки и без "плочици" (тези болезнените подувания). Та от днес мога да кърмя и сутринта дадох на дребната да суче, преглъща тук-там, но изобщо не знам какво направи, не съм давала АМ след това и си спа към 2 часа, после се събуди и като я преобух имаше пиш в памперса, но не колкото след АМ, след това пробвах пак да я кърмя, обаче тя много малко сука и не заспа добре, след 30-тина минути се разплака и й дадох АМ, после си спа 3 часа и после си имаше доста пиш в памперса, после пак я кърмих, пак яде дълго към 40 минути и като предложих АМ изяде 5 мл и отказа да яде повече, сега спи, не е акала цял ден и се чудя дали изобщо е яла нещо като съм я кърмила, а и какво да правя...1-во днес е 7-ми ден от раждането и аз вчера цедих не повече от 30-40 мл., днес не съм цедила, чудих се след хранене дали да се цедя, ама така пък съвсем няма да остане нищо за детето, нали пък това стимулира производството на кърма, не знам какво да правя, другото което е, че една лекарка в болницата пробва да изцеди на ръка нещо понеже с помпата не ставаше, а тя мислеше, че нем оже да ми е толкова малко кърмата, ама и така и не успя и каза, че каналчетата ми били не знам си какви и зърната ми били също, обаче детето си суче много добре, захваща освен зърното и алвеолата и не мисля, че зърната са ми проблем, усещам как ми се напрягат гърдите и ме понаболяват, но като ги пипам не са много твърди, обаче като яде после си ги усещам по-меки все пак и тук се чудя, вариант 1: имам кърма, ама смотани каналчета и да не си докарам някой мастит, ако пия лактогонен чай и не се цедя, пък тя реално не е успяла да изсуче нещо и вариант 2: нямам кърма, каналчетата са ми ок, ама просто няма нищо какво да се яде, тук ми се струва по-ясно...и след всичките тези объркани мисли въпросът ми е, какво да правя? Да й давам да суче всеки път като се събуди, ясно, после да давам ли АМ и после да се цедя ли след като е сукала или не? А, и като не е акала цял ден, очевидно не е яла както трябва, а да отбележим, че тя се роди 2450, вчера на изписването беше 2400, качва вече, но си е мъничка и това ме притеснява много, а и да не се обезводни
С уточнение, ако може с АМ да се дохранва само в краен случай, ако няма изцедена кърма и ако честото кърмене с мерките за ефективно сучене не задоволяват бебето . И с минимални количества, които да успокоят детето до следващо хранене(било то и по-скоро от обичайното).