Отговори
# 540
Вярно много тъпо съм описала, но изпаднах в паника тази сутрин. Долу-горе се храни на 3 часа, само на кърма, по-скоро на поискване, но се опитвам да минат поне 2:30 часа между храненията. Снощи направих глупостта да послушам педиатърката да му дам преварена вода между храненията, та му подух излишно стомахчето, сега няма да му давам. Снощи малкия поспа около  5 часа без да се храни.
Явно за това, че не съм се цедила след всяко хранене се беше събрала повече кърма и изкарах такъв млеконадой. Днес след всяко кърмене цедя и двете гърди. Изсука 70 мл. и изцедих около 100 от двете остатък.
Имам ел. везна и го тегля колко е ял, за да знам дали е сукал достатъчно, защото постоянно заспива, а ако е ял малко се буди на час и половина.
Ако не се цедя ставам на камък и много трудно слиза кърмата, малкия не може да захапе, защото съм с малки зърна, а той не изчаква да му навра и ареолата в устата и захапва от раз. Резултатът е болезнени рагади, особено по лявото зърно.
Страх ме е с това цедене да не увелича прекалено много кърмата, но ако не цедя остатъка ще се подуят пак гърдите. За капак имам и добавъчна жлеза, която допълнително спомага за дискомформа и увеличава болката.
И сега не знам, колко да цедя, ако е само да ми олекне, то почти всичко трябва да изцедя, защото иначе не усещам облекчение.

Пак май не се изказах както трябва, но безсънието си оказва влиянието.

# 541
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Честито на всички нови бебчета и техните мами  Hug Живи и здрави да са ви рожбите, а на вас бързо възстановяване   bouquet

Терп, моля те драсни 2 реда...ей така, за успокоение  Hug Моля и останалите активни мами, които не са се включвали да пишат, че са тук и са добре.

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 19:15 от Katencetoo

# 542
  • varna
Момичета, ще взема да повярвам, че бебите чуват какво им се говори. Ей сега се връщам от докито и изненада, девойката се е обърнала, затова е било всичкото ритане тия дни newsm44 Иначе си е добре, 3400, което май е много, само хемоглобинът ми е нисък и ще пия някакво желязосъдържащо хапче. Мисти, май и аз ще се присъединявам към клуба на последните, защото според доки цикълът ми явно е по-дълъг или по-късно влизам в овулация, защото няма ама никакви изгледи да тръгва да излиза предо 20. Плацентата била нормална, не като за пред раждане, главата е още нависоко, матката и тя нормална, като цяло можело до 27 да се изчакаме спокойно. Та сега ще й говоря да не излиза между 17 и 20, че док е в отпуска. Praynig

# 543
  • София
Честит син Никола на Зелено Цвете! Да са много-много щастливи и здравички там на Балкана (Родопите)!  Hug

Момичетата с кърменето. Искам да добавя и нещо от себе си за вас. Надявам се, ако бъркам, ЛЛЛ да ме коригират и скастрят  Hug Но малко се притесних за това, че заваляха толкова кърмачески тревоги, иска ми се да съм от помощ, ако бих могла  Hug

1. Помнете, че от изключителна важност за вашето кърмене е собственото ви спокойствие. Тревогите около кърменето и малкото човече са изключително големи, безсънието съсипва допълнително (помня!). Затова, направете всичко възможно, за да си създадете сами по-успокояваща обстановка. Виждам, че Росито е успяла, за което поздравления, Роска!  Peace
 - ако ви натоварват външни хора, съветите ими общуване, заключете вратата и не пускайте никого вкъщи поне 20 дни. Поставете някое куче-пазач (мъжо, свекито), което да отбива любезно външните хора от вас.
 - пускайте си приятна музичка, включете си някое женско предаване или нещо друго, което заема активно вниманието ви. Или пейте песнички. Тихичко пейте по всяко време, когато ви хрумне. Важно е съзнанието ви да не е зациклено само на една-единствена тема, колкото и проблематична да е тя! ЛЛЛ тук ще помогнат в разрешаването на въпросите, а през това време е важно вие да не ги мислите.
Трябва да сте спокойни и усмихнати - това ще помогне поне на 50%  Peace
Помнете, че страшно много жени са преминали през същите вълнения, много близки на вашите и най-вече - че тук не сте сами и помощта ви ще дойде  Hug Прегръщам ви!

2. За разраняването на зърната. Ако бебето лакомо налапа неправилно, не му позволявайте да суче нататък по този начин, защото цената и за двама ви ще бъде поне седмица мъки. Надявам се, че някой ви е показал как с пъхане на ваш пръст в устата на бебето между небцето му и вашето зърно, да елиминирате вакуума и да изкарате безболезнено бебока. След това бъразо направете нов опит за вече правилно поемане на зърното (и да - не на зърното, а на възможно най-голяма част от ареолата!) Бебетата имат неподозирано голяма устна кухина и могат да поемат учудващо голяма част от гърдата ви (стига да нямат обратна захапка, проблеми няма). Постепенно и вие самите ще се отракате в правилното подаване на гърда, защото и за това трябват няколко опита, за да се получава добре. И всичко ще си дойде на мястото - няма да имате разранени гърди. Но само ако не позволявате на бебока да ги направи  Peace

3. Да, и последно. Не се старайте над домакинската работа. Тя не е заек да избяга. Напротив, тя е като банковите лихви - действа винаги с натрупване  Laughing Никой няма да ви заклейми, ако не ви е в перфектен вид домакинството. Вие сега трябва да почивате максимално! Ако има кой да помага с парцала и чиниите - хубаво. Ако ли не - просто плюйте за известно време на второстепенните неща, след месец ще си изтъркате всичко пак. Почивайте и релаксирайте, усмихвайте се  Hug

Бейб, късно е, чадо, за гръмване  hahaha Трябваше да го направиш преди това, сега поне 20 годинки няма да можеш. Повярвай на човек, който е правил опити  Mr. Green

Хера, честитооооо! Голяма радост, ей! Браво на бебка, браво и на мама!  Peace

# 544
  • София
Честито на всички новородили и от мен! Да са ви живи и здрави дечицата, много да ви радват и малко по-малко да слушкат!  Laughing

Скреч, много благодаря отново за отговорите, Калина се буди на около 3 часа от началото на предното кърмене, т.е. 2 часа от края, суче 1 час като суче от 1-та гърда, като започне да се унася я местя на другата, после пак на 1-вата и после пак на 2-рата, горе-долу всеки път е едно и също, после заспива и понякога се разбужда след малко (5-10 мин) гладна, тогава давам АМ, изпива понякога 10 мл, понякога и до 60 стига и заспива пак. Гърдите са ми меки като преди кърмене понякога усещам леееко напрежение, повечето пъти не, напрежението е по-скоро в горната част към деколтето на нивото на раменете. Не се цедя, защото пробвах няколко пъти и нищо не излиза, преди да започна да я кърмя излизаха по 40-тина мл. от двете гърди, но откакто я кърмя - нищо(т.е. по няколко капки общо от 2-те гърди има-няма 5 мл.). Памперсите са наакани всеки път, понякога повече - понякога по-малко, но сигурно и от АМ-то все пак. Пишкането е ОК. Везна не съм си взела, защото имам от предното дете, но се оказа развалена, сега се чудим дали ще я оправят бързо или да вземем под наем друга и още не сме се организирали. Сутринта реших да направя експеримент, които знам че е грешка, ама се бях притеснила и вместо да я накърмя направо и предложих 90 мл. АМ, всичко си изяде, та щом при кърмене не плаче за още АМ, явно имам някаква кърма все пак. Мисля все пак, че малко по малко влизаме в ритъм и потръгват нещата, ако не друго съм поне положително настроена за момента Simple Smile Много благодаря за съветите и куража  Hug

За потенето, аз се потих много преди раждането, после 2-3 дни след също, сега няма такова нещо, така че има лъч светлина в тунела, споко Simple Smile)))

Мисти, днес пак съм -1кг. Simple Smile))))

Несторова, аз прочетох и мислех да пиша, че с предната бременност имах едно такова доста голямо парченце, но беше само 1, на мен обаче тогава ми правиха и химически масажи (мет.+окситоцин+още нещо) мускулно в дупето, та с тях го изкарах това. Сега пък по-скоро доста ми намаляха лохиите, да не кажа, че почти спират и пак съм се притеснила, само 8 дни са минали, ама да видим...

Ох, още много неща на много от вас исках да напиша, ама как пък не помня беее, явно това бременелско затъпяване продължава и след раждането, не е на добре работата...Simple Smile

А, да се оплача, много навън са вързали пъпчето на Калина, пък нали девойка милата, сега ще трябва да го лепим да се прибере поне малко, някой знае ли кога може да се лепи и педиатъра ли трябва да го направи, то падна преди 2 дни и още кърви по малко, та слагам спирт 70% и топоцин, но като заздравее сиигурно ще може вече да се залепи, някой да е имал такива проблеми с големите дечица или сега?

# 545
  • София
Честит син на Green Flower!

Катенце   Hug  Тук съм, гледам да не чета, да не пиша, но не се сдържам Simple Smile Нямам никакви изгледи, няма болки,няма контракции. Е, днес имах цяла 1 (една) контракция по обяд, голям майтап. Вторите се били раждали по-рано, да-да  Grinning  В понеделник сутрин на преглед, да видим какво ще кажат, а дотогава ще скачам на въже, дано помогне  Laughing

Извинявайте, но нещо не мога да пиша индивидуално, хич ме няма....

# 546
Честит Никола на Грийн Флауър!
Хера супер новини, дано и моята да ме чуе и да тръгва още утре, че няма скоро да има такава дата и то в неделя Naughty А иначе мен нали никой не ме е преглеждал, откъде да знам дали е ниско или високо главата, но пък знам че тоновете са добри, каквото и да значи това  Grinning звучи добре.
Имаме събитие у нас, сдобрихме се набързо с ММ  smile3521, как ми се нави на акъла да подпомогне мисията и аз не знам, сигурно е загорял горкия  newsm53 ще ви кажа утре дали има ефект.
Иве завиждам благородно, дано все така и аз после да те последвам с пълна сила  Laughing Но пък ти сигурно още си на диета  Thinking Признавай, че да си знам каква е диетата. Че при мен така се издразних с тия +1, че престанах да се тегля.
Я да питам, какво ми стана бе хора, не стига че изчезнаха киселините ами от два дена и отоците по краката почти липсват,  Thinking не че ми липсват, ама чак ми е странно.
Ти си моята надежда, потя се като прасе, гащите все са ми мокри днес вече 3 ти чифт сменям, съмнявам се да е околоплодна течност, предполагам, че си е пот в огромни количества. Докато изляза от банята и пак съм вир вода  Embarassed
Сандалке третият съвет е супер ще го спазвам на 110%, първият също, ама като се появи свеки, се съмнявам, че ще има спокойствие за мен.
Роси от "Леле и аз станах като "онези" дето си говорят само за наакано, уригване и тем подобни" ме е страх, ама като гледам всички стават такива след като родят, та май и на мен няма да ми се размине, поне първият месец, то после си мисля, като вляза в ритъма на бебето и почна да се виждам с хора и т.н. ще е различно, знам ли newsm78
Терп споко, не си само ти останала, а иначе кой каза това за вторите, при мен също не важи.
Я кажете тази арника монтана как се пие? Извинявайте намерих го най-после, ако някой се интересува 
Скрит текст:
Арника действа добре във всички потенции. 9 СН е добре.
Назначавам профилактично по 1- 2 приема по 5 зрънца един месец преди термина. В момента на раждане може и по- често, през 1/2- 1- 2 часа, в зависимост от това колко са изразени болките, как върви разкритието. Средно на 2 часа.
След раждането- 2 пъти дневно по 5 зрънца 2 седмици примерно. Подкрепя бързото възстановяване.

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 19:39 от mysterious

# 547
  • София
...
Я да питам, какво ми стана бе хора, не стига че изчезнаха киселините ами от два дена и отоците по краката почти липсват,  Thinking не че ми липсват, ама чак ми е странно.

Ще раждаш, Мисти, ще се ражда май-май  smile3521
Ти си моята надежда, потя се като прасе, гащите все са ми мокри днес вече 3 ти чифт сменям, съмнявам се да е околоплодна течност, предполагам, че си е пот в огромни количества. Докато изляза от банята и пак съм вир вода  Embarassed
...

А туй сериозно - нали понякога (и то при нас, по-възрастните дами) околоплодните води изтичали на малки порции, незабележимо... Та ако утре не родиш (ама ти ще родиш беее!), отиди да ги видят на ехограф, как е количеството  Peace

И я за всеки случай, направи още едно сдобряване с половинката нощес  Mr. Green

# 548
Ааа,днес слабичко се представя групата-само две бебчета... Grinning
Грийнфлауър,честито ви бебенце,живо и здраво и много късмет!
Иве,номер две ми е с такова пъпче,но аз късно и сложих стотинка с лепенка,защото не знаех,че трябва,докато не отидох да я види лекар-като плачеше,пъпът излизаше по 1 см навън,много страшно.Според мен,изчакай да заздравее съвсем раната,защото иначе с лепенката ще я затвориш и може да възникне инфекция,а това вече е много лошо.Дори да изчакаш месец-два,пак ще се прибере пъпчето,но най-добре,като идете на консултация първия месец,попитай педиатъра си.
Терп, Hug
И аз искам да благодаря на ЛЛЛ за безценните съвети,засега слава богу нямам проблеми с кърменето,макар че не знам дали и стига кърмата,но щом спи по 2-3 часа,явно не е гладна.Единствено откъм пет часа следобед става по-неспокойна и аз и давам да суче на всеки час,но това го отдавам на начин да си стимулира сама производството на кърма,която вечер сигурно намалява.Това по принцип не е въпрос,а някаква чуденка,но ще се радвам да споделите дали е така или греша.

# 549
Корема ми стремително лети надолу Simple Smile Вече е съвсеееем нисичко Simple Smile

# 550
честито на мама   green flower да им е жив и здрав Никола и много да ги радва  Hug

# 551
  • София
Честито на родилите мами, да са им живи и здрави рожбите!   bouquet

Да знаете, че съм добре, но нещо не ме бива днес на тема бременност и раждане.

Петя   Hug

# 552
  • София
Misti, и на мен това внезапно изчезване на бременски симптоми ми звучи точно като подготовка да се размножаваш скоро  Peace Пък аз днес си направих сметка, че от няколко дена не ми е текла кръв от носа, не съм имала и крампи, нещо, което доскоро ми се случваше всяка нощ. А магнезий отдавана вече не пия  Thinking Дали и аз няма да се разраждам внезапно... Хайде народеее, седми седми е добре звучаща дата, давайте да се активизираме по въпроса и да раждаме вече!  Laughing

# 553
Момичета, и на мен ми се ражда утре, да знаете. Датата и деня много ми харесват, а освен това е и празник - Св.Неделя, какво повече да иска човек Simple Smile

Днес бях на преглед аз - имам уж някакъв напредък с шийката и разкритието (2.5), но по-важното е, че научих още един метод за по-скорошно раждане и споделям веднага, ако някой иска да го пробва: рициново масло. Според моя лекар, като изпразниш черва, ректуми и незнам какво още, се освобождава място и бебето тръгва. После като се зачетох в нета, пише, че стимулира контракциите и още, че действа безотказно, което мен лично ме отказа, защото искам човечето само да си избере кога да излиза (разбира се, най-добре ще е да иска, когато аз искам Laughing)

Мисти, и аз подкрепям мнението, че към раждане си тръгнала (и ти най-после Laughing). Това мисля, че означава, че бебето е слязло надолу, вече не притиска някаква важна вена и затова нямаш отоци. Така че, хайде, стискам палци Praynig

# 554
  • София
Флай, мерси за включването, и аз така съм решила, да изчакам хубаво да заздравее и на консултацията 1-вият месец да нося лепенка и да накарам направо педиатъра да я залепи и да ми покаже как, трябва ли да се сменя, на колко време и така...иначе сега на малката госпожица пречи ли й, че е навън пъпчето, как изглежда? Нашето е навън според мен 1 см. и без да плаче, просто е заблено нагоре, не надолу, така са го защипали, високо, много ме е яд, ама какво да се направи...

Мисти, не съм на диета, нали се мъча да кърмя, споко Simple Smile)) А за потенето също му се вижда края, няма страшно Simple Smile)))) За отоците много се радвам, защото след секциото да знаеш какви ни станаха на всички краката не е истина, аз дето влязох сума ти кила да раждам бях с едни от най-фините глезени, а другите слаби милите, а краката им тройни, ама това е от секциото и системите, с които ни наливат, ти няма да си така Simple Smile

Моят мъж пък така ме издразни днес, отиде на фитнес и си записал час за скуош от 9 (до там е 15тина минути с кола). Малката яде към 6 и му казах, че сигурно към 9 без нещо ще се къпем и да е вкъщи да помага и той е решил после да ходи да играе скуош. Да обаче тя в 7 и нещо пак беше гладна и аз й дадох да яде и му казах, че в такъв случай може да се наложи да я къпем към 9 и нещо и той вика, не разбирам защо се сърдиш, ти каза, че ще я къпем в 9 без нещо и аз си записах час за 9, какво да направя, викам му, ти нормален ли си бе, ами няма да отидеш, искаш детето да се съобразява с теб ли, лелееее, как се ядосах, не е истина, той си бил записал час, що съм му казала 9 без нещо, аз съм си била виновна...

Общи условия

Активация на акаунт