Как да сваля текст със защита от интернет?

• 3 610
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
Напоследък някои сайтове са си сложили защита срещу маркиране на текстове.
Как се преодолява това?

И моля ви се без "Така трябва".
Свалям от американски сайтове, превеждам и редактирам, така че това не се брои за плагиатство.

# 1
  • BG
Аз разпечатвам, сканирам, а при сканирането вече има опция да маркирам текста. При пастването на места шрифтът се трансформира в шльокавица и се налага да го пренапиша, но е по-добре от това да набера целия текст. Иска и доста форматиране след това.

# 2
  • Варна
Десен върху текста - избираш View Page Source - излиза ти един прозорец, в който си намираш текста (сред много символи, но става лесно) - маркираш си го от там - копи и пейст където искаш Simple Smile

# 3
Като видиш сорса на страницата и го копираш директно от там. Във Firefox например е Web Developer->Page Source.

# 4
  • София
Благодаря, успях!

# 5
Напоследък някои сайтове са си сложили защита срещу маркиране на текстове.
Как се преодолява това?

И моля ви се без "Така трябва".
Свалям от американски сайтове, превеждам и редактирам, така че това не се брои за плагиатство.

А някога писала ли си тект, който после да видиш някъде "редактиран" и порядъчно прецакан, но гордо подписан от автор, който смята, че така се пише - копи/пейст, малко редакция и хайде "аз съм автор"... Може би ако някой ден станеш истински автор и го изпиташ, ще уважаваш повече защитите.

# 6
  • София
Писала съм текстове, но не на такава тематика, която превеждам в момента. Освен това, нямам претенции да съм автор. Фирмата, която ме кара да правя това се пише автор. И те можеха да си наемат истински специалист да им пише текстовете, ама им е по-евтино да си вземат един преводач с интернет маркетинг като мен.

# 7
ОК, разбирам. Не исках да се заяждам; извинявай ако съм прозвучала рязко. Успех ти желая!

Общи условия

Активация на акаунт