Отговори
# 120

Пеперудке, май с теб по много сходен начин мислим що се отнася до храненето на децата.  Grinning  Hug

Hug Радвам се, че има с кой да си обсъждам при по-бавните ни темпове на въвеждане на храните, а и ценя мнението ти, особено като човек свързан с хранителната индустрия.

Въведохме сладки черни обелени и пасирани череши - много добре се приеха. Само дето приличаше на малко вампирче с пюре по брадичката.
Аз не ползвам ренде (освен за някоя голяма буца сирене за нас), че винаги има поражения по пръстите.

Ваксините досега сме ги слагали, плаче от убождането (и аз с него), но не ми е вдигал температура досега. Следващата ваксина ни се пада по-различна от досегашните, дано и нея приме добре.

# 121
Мами,я разкажете за двигателните умения -докъде го докараха вашите декемврийчета?Някой ползва ли проходилка вече.На мен ми е първо дете и се плаша колко бързо расте-стои прав в леглото си,хванат за него и така си щъка в него.С проходилката също се придвижва по интересен начин,но не стои повече от 10 мин на нея.С четвъртия зъб,който изникна днес сме кисели и мрънкащи.

# 122
  • Пловдив
Никол вече хапва попарка и й харесва, с кашите също нямаме проблем, но зеленчуковите пюрета са ни зор голям. Нямаме съвсем точен режим - храним се на поискване. Спазвам само сутрин към 9 попарката, обед пюре и към 16ч. каша, но се дохранваме с кърма. Вече се пробва да говори на бебешки разбира се, казва несъзнателно ма-ма-ма и ба-ба-ба. Лази, стои седнала, но още не иска да се изправя. Нямаме и зъбчета още - лигавим се, дъвчем ръцете ... Става все по-забавна.

# 123
Мами,я разкажете за двигателните умения -докъде го докараха вашите декемврийчета?Някой ползва ли проходилка вече.На мен ми е първо дете и се плаша колко бързо расте-стои прав в леглото си,хванат за него и така си щъка в него.С проходилката също се придвижва по интересен начин,но не стои повече от 10 мин на нея.С четвъртия зъб,който изникна днес сме кисели и мрънкащи.
Маги лази много чевръсто вече. Опитва се да се изправя по мебели, но все още с неголям успех. Седи, търкаля се, дупи се Simple Smile Този  месец не сме у дома и не ползва проходилка, но миналият много се радваше на новото си умение. Когато има музика и особено, когато кака й танцува, започва и тя да се поклаща в ритъма на танца Simple Smile) Опитваме да я научим да пляска с ръце. Храни се сама.(тя е захранена по ЗВБ).

# 124
Лазим много уверено вече Simple Smile Сутрин се изправя на колене в кошарата и ни гледа, опитва се вече да се изправи и на крака. Като я придържам пристъпя леко напред, но повече се кефи да си вдига краката и да рита пода. Проходилка не сме взели, понеже вкъщи ни е малко пространството, пък и не смятам, че и е нужно за момента. Засега сериозен проблем ми е, че няма ден, в който да не се удари някъде - ако си е в кошарата - или на таблото, или на решетките, на спалнята - в раклата.Заобиколила съм навсякъде с възглавници и пак успява Simple Smile Вчера и постелих меко на земята и викам тука вече е в безопасност. Да ама не Simple Smile завъртя се на една ръка и пак се пухна някъде  Laughing.

# 125
И моето бебе не харесва много зеленчуци, но ако са смесени с нещо, което обича яде ги. Например много обича банани и спанак. Моркови и авокадо почти не обича, но ако смеся авокадо-банан и спанак-морков всичко се изяжда.
Иначе пълзи, сяда, върти се, пипа  Heart Eyes Използвах подарените ни обиколници за легло, които нямам намерение да ползвам по предназначение, да обезопася радиатор, мебели с ъгли и т.н.

# 126
 Ние в бънджито вече не скачаме, а се въртим като пумпал в него, но проходилката все още ни е интересна, даже много, обикаляме навсякъде с нея и правим бели само!  Grinning Като я хвана за ръчички от скоро прави и крачки също, но не я оставям понеже ми се вижда малка и се притеснявам.
 За чашите за вода взех няколко модела, но отказваме да пием от тях, което много ме притеснява в тези жеги е хубаво да се пие, за сега се борим с една на Авен и горе долу по около 10мл изпива на ден, което е нищо, но все пак...
 Искам да попитам какви сурови плодове давате?

# 127
  • гр. София
  Искам да попитам какви сурови плодове давате?

Давам праскови, кайсии, пъпеш, круши, сливи, череши (докато имаше), банани, ябълки... Общо взето - всичко, което може да се рендоса или смачка с вилица. Плодовете аз лично ги давам само сурови.

# 128
Давам сезонни плодове - ябълка, кайсия, праскова, череша, диня, пъпеш... Оня ден включително дадох малко къпини.

# 129
Моето момченце вече постоянно иска да стои изправено-подпира се или на кошарата или върху нас...даже от два дни се пуска и успява 2-3 секунди да се задържи  само на крачета и после тупва по дупе Simple Smile
Плодове сурови давам ябълка,круша и банан.

# 130
  • София
Здравейте, някой ще тръгва ли на ясла наесен?

# 131
Ние тръгваме след 2 седмици - една седмица адаптация има отначало. Досега бяхме с гледачка вкъщи и е свикнал с моето отсъствие.

# 132
  • София
GrayButterfly на колко месеца ставате след 2 седмици, и яслата частна ли е или държавна?

# 133
След две седмици ставаме на 8 месеца и 3 седмици. В частна ясла сме, единствената в която намерихме място.

# 134
Здравейте, имам експресен въпрос. Ако намачкам банан за бебето мога ли да го дам след един час примерно?

Общи условия

Активация на акаунт