Декемврийски бебета 2013

• 39 047
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
kadrova4kata освен Плевен близо ти е и Русе. Миналата година отвориха новия родилен дом и поне условията са добри. Специалисти сигурно също се намират ама аз не ги знам, защото и двата пъти съм раждала в Пловдив.

На мен пък идеята за секциото ми е ужасяваща, на малкия толкова му се молих да се обърне като беше седалищно че нещата си отиваха на секцио с тоя тесния таз ама той благоволи и накрая си раждах нормално. Даже сега като ме приемаха в болницата и ме преглежда някаква докторка на магарето и ми вика това ти е първа бременност нали и аз се оцъклих и и викам не имам две нормални раждания. Тя се позачуди ама ми повярва какво да прави. Така че не е задължително нормалното раждане да е кофти.

# 481
  • София
TDI, няма ли някакви начини там да послушаме лекции за дишане и напъване и да предотвратим тези разкъсвания? Много ме е страх от такива неща.

# 482
TDI с теб живот и здраве може заедно да сме в родилното  Wink.Аз този път май ще остана в Бургас да раждам,въпреки,че не ми се иска много

И да кажа,че все още имам контракции от време на време,а си пия хапчетата редовно.Някоя от вас с подобни проблеми?

# 483
Силвето_85 Какви хапчета пиеш? Аз съм на но-шпа и магнезий 3х1 и въпреки това имам контракции. Някои дни без никакви, други дни - по около 10. Моята лекарка ми каза, че засега не е необходимо да сменям лекарствата, защото шийката ми е добре.

TDI, бързо оправяне на сина ти   bouquet

# 484
Раждане с раждане меси прилича..Така мисля аз поне...При мен и бременностите са ми много различни..Каквото сабя покаже.Аз искам в някоя от частните болници,но там лекарите не ме кефят,едните ги познавам-за съжаление,а в другата не съм чувала за тях.Ще се посъветвам с моята гинеколожка и ще й се доверя.Имаме проблем с кръвните групи и ни се налага специално внимание,че може даже и сменяне на кръвта,а кръвния център е в окръжна болница...Въпреки,че и в частните имало такива процедури ама..направо не мислех,че ще ми е трудно да реша..аз по-лесно се реших на количката която избрах хихихи...има време ... Simple Smile

# 485
Noemi пия но-шпа,папаверин и магнерот 3х1 и въпреки това не са изчезнали.Доктора ми каза да лежа,а аз това правя повече от 1 месец

# 486
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Благодаря момичета за пожеланията, дано се оправи бързо, да и да няма усложнения  Praynig

TDI, няма ли някакви начини там да послушаме лекции за дишане и напъване и да предотвратим тези разкъсвания? Много ме е страх от такива неща.

Ами не знам какво да ти кажа, до мен в предродилна имаше една Петя (още я помня). Нея я бяха приели, защото вече преносваше. Доктора мина, видя и й каза "ти днес няма да родиш"...не само, че роди ами аз даже не разбрах кога  Shocked нищо не се чу, нито "ох" дори, не я шиха и тя сама си каза, че се чувства добре и иска да си ходи в отделението, за да си вземе бебчето. Ние междудругото раждахме 4 едновременно  Mr. Green  в 2 отделни зали и по 1 акушерка на 2 момичета...направо станаха разногледи  Crazy  мен по-скоро доктора ме изроди.

Пък и при мен има и нещо друго, че Борко беше седалищно и 3650, обаче хематолога не разреши секцио, обиколих целия град да се моля на различни доктори, но никой не искаше да се "ангажира" - точните им думи "не мога да се ангажирам", ще кажеш, че преди 20г. всичките седалищно секцио са ги раждали  Crossing Arms затова им се натресох в МБАЛ-а да ме мислят  Laughing  Обаче доктора изобщо не трепна. Имах 1 напън, който ме хвана неподготвена и доктора ми каза така: "после ще викаш ох леле, сега се стегни, вземи се в ръце и като ти кажа напъваш" и аз "добре" каза, бръкна нещо направи и ей го на Борко  Laughing  той пък не изплака, че си полежа на обдишване в неонатология, но всичко е добре, когато свършва добре  Peace

Иначе имах и весели моменти като ме приеха и един млад доктор (Миринчев) с шарена риза ме преглежда и ми казва "Е, Теди ще раждаш. Имаш 4 см. разкритие приемаме те" и аз "как ще ме приемате бе докторе, аз имам още 7 дни до термин, багажа не съм си оправила"  Laughing   после същия доктор ми обяснява за дишането и аз му викам "еее докторе, колко е едно бебе, циганките по 100 ги раждат, аз ли няма да родя"  Laughing  и с адското весело настроение ей така ухилена  Mr. Green  бях сама в предродилна с 2 акушерки и им пускам музика от телефона и те ми се радват, голяма веселба. После дойде и моя доктор, той веднага ми влезна в тона голям смях беше и с него. По едно време като ме хванаха болките му викам "отказвам се, няма да раждам. отивам си вкъщи"  hahaha  Пък той докато ме шиеше и ми вика "ти на бащата обади ли се?" и аз "не" и той "ами айде сега обади му се и така и така те шия питай го: по-тясна, по-широка или девствена"  Joy  
Та самото раждане не беше толкова зле, пак ще го мина  Peace
После тези шевове ме понаболяваха, добре, че бяха столчетата с дупка  Party

Интересното е, че сега вече ми разрешават секцио ако си задържа показателите, което как го разбират нямам си идея. Та и аз се блазня от идеята да заспя и да се събудя мама на двама, но да видим  Peace

# 487
Здравейте мамчета,доста сте изписали Simple Smile
Аз се преместих и нямах достъп до интернет ,а и сега толкова неща има за  варшене.....
Да си кажа бях на ФМ бебчо е много добре, всичко си е както трябва но не успяхме да разберем пола.Сега се връщам да чета изписаното Simple Smile
Хубав и усмихнат следобед на всички   bouquet

# 488
TDI И аз като тебе много се блазня от тази мисъл,ама като не знам какво е да си секцио умирам от шубе...А 10 часа мъки...офффф каквото такова...само да сме добре и здрави и с бебо всичко да е ОК...

# 489
Аз като видях, че ви няма и се наспах, вие пък сте се появили  Grinning
ТДИ това за Плевен ми е малко невъзможно с пътуването, пък и там пък абсолютно никой лекар не знам, няма да разчитам на мнението на личния, говорихме днес с мъжо и майка ми и мислим все пак да се доверим на някой в Горна Оряховица, защото имам много познати раждали там и доволни, някои точно това са направили, уговорка и са дали нещо на ръка и почерпка, вместо 400 лв за избор на екип. И в Търново има един такъв лекар, но знам, че със сигурност не е съгласен така, иска по каса, а няма да имам тази възможност.
ТДИ дано да се оправите  и двамата с малкия, то и твоето може да е вирус нещо. Аз също повръщах днес, но от астмата, толкова ми беше гадно сутринта, че кашлях и чак повърнах  Sad
Михова, аз искам повече от всичко естествено раждане, но вече трима лекари ми казаха, че е невъзможно. Оперирана съм от миома преди година и половина някъде и понеже е рязана матката, не дават естествено. Отделно и ако плацентата не се вдигне - втора причина, а  астмата ми е много зле и това май е причина- може да получа кризи и т.н
Силвето, не аз нямам контракции, но пия магнерот и аз лежа.

# 490
Kadrova4e изобщо не се замислям тогава  PeaceИскам да ти кажа,че и аз съм с ниска плацента,като ки в показа лекарката направо ми е до шийката..и аз като се замислих ако не се оправиме може да е секцио.Хем като родих баткото си казах,че никога повече нормално,но и от секцио то ме е страх...

# 491
mihova_rossa, мен също ме е страх от секциото, още повече като знам, че не съм от бързо възтановяващите се. Моята операция беше лапароскопска, т.е по-лека от секцио, но пак с шевове и 4 разрера и доста бавно се възстанових, да не говорим, че ме придърпваше и преболяваше до преди да забремения.А винаги съм си представяла естествено раждане, много съм го искала  Sad. Упойката също ме притеснява, въпреки че вече съм била с пълна, но пак си е страшно.

# 492
Кадроваче, секциото с пълна упойка ли е?

# 493
Поне в Търново и Горна -да. Иначе има и други видове упойка, но зависи от болницата. Спинална, която се бие в кръста и си в съзнание.

# 494
 да и тук в Плевен в държавната болница правят секциото с пълна упойка но в частни те не там е по избор мога да ви кажа като цени ако е в държавната с избор на екип е от 300-до 500 лв а вчстните е 1000 лв като лекарите на двете места са едни и същи и мога да кажа че тук има много добри специалисти  Peace а ако идеш без уговорка не се плаща нищо  Money аз лично искам секцио със спинална в СВ Марина но при нас на ММ родителите ще поемат раждането и заради това  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт