Декемврийски бебета 2013

• 39 047
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
TDI, филмчета са за бременни малко преди дародят, после как са в болницата, след като родят и как са у дома с бебчетата, дават много жени, но всички раждат в Шейново при техните лекари  Grinning
vita_nova и аз съм уморена много, а по цял ден лежа и само на компа съм, друго не правя, ям, спя и си почивам. До магазина ако изляза, който е на 5 мин и съм направо гроги, все едно съм вървяла 3 часа

# 601
Аз също ще раждам нормално, ако няма предпоставки за секцио, разбира се. Тук и без това не е прието секциото по желание, пък и личните ми убеждения са за нормалното раждане. Иска ми се да е без упойки, но се замислям и за епидурална, понеже не съм много дора в справянето с болката. При всички положения ще ми трябва добра психическа подготовка. Преди да забременея бях изключително положително настроена към бременността и раждането, с идеята че ми предстои нещо изключително...е, за момента мога да кажа, че бременността никак не ми се отразява добре, дори напротив, та усетих разликата между убеждения, очаквания и реалност. Та не се карайте и ядосвайте за такива неща, които са толкова строго индивидуални.

Vita_nova Поставянето на епидуралният катетър и започването на обезболяването на нормалното раждане може да започне при разкритие на  не по – малко от 4-5 см. В противен случай ранното започване на анестезията може да доведе до спиране на родилният процес и преминаване към Секцио.  С други думи ще си изтърпиш болките докато не стане разкритието и после, като те обезболят ще усещаш само напъни с много слаби болки.

# 602
Мен ме болеше докато бяха контракциите, като се започнаха напъните болките спряха само напъни.и като се роди малкия направо все едно се преродих Simple Smile

# 603
Не знам как преценяват точно кога да сложат епидуралната, по принцип твърде рано не е добре и твърде късно пак не е добре. Аз първия път като реших да си поискам епидурална ми казаха че няма смисъл и до половин час съм родила и бяха прави. Втория път като почна да ме боли достатъчно че да искам обезболяващи казаха на докторката че ако това дето ми сложиха в абоката не подейства искам упойка ама пак се оказа че съм закъсняла с искането и малко след това си родих. Само стисках зъбки да ми почнат напъните че и на мен тогава ми спряха болките и беше много добре.

# 604
каат, какви са сумите ориентировъчно за това раждане във вода?

# 605
Клеопатра, в Тина Киркова, според ценоразписа им е 1450 лв. без бащата и 1650 лв. С бащата. Допълнително се заплаща, ако искаш да си във ВИП стая, като основната й екстра е, че има самостоятелна баня. В Свети Лазар също има опция за водно раждане, в басейн. Цената май е 2700 лв, но информацията ми е стара и предстои да я актуализирам. Вече имат договор със ЗК и може да има промяна, но няма да е голяма и все ще е над 2000.

Миналия път пак се бях настроила за Тина Киркова, но обстановката по време на отворените врати ме отблъсна. Но сега и лекарят, който съм харесала е там.

Най-важно е раждането да мине спокойно и бебето и майката да са добре, от тази гледна точка самото раждане е по-важно от престоя. Преди три години си тръгнах по-рано, сега ми се иска въобще да не оставам в болницата. Но как ще се развият нещата няма как да знам и затова ми е важно в каква обстановка ще прекараме първите си дни заедно с бебето. И на 'болницата не е хотел' ми идва да попитам 'казарма ли е' Sad не мисля, че банята е супер лукс. Миналия път бях много изтощена и припаднах когато тръгнах към банята (на 3 м от леглото), не ми се мисли, ако е в дъното на коридора. И това при условие, че имах сравнително леко раждане. Раждах в частна болница и платих точно 200 лв. повече от пакета без вип стая в Тина Киркова. Но обстановката на двете места не може да се сравни. Няма предродилна, бях си сама в стаята, след това сама в родишна зала. Няколко пъти влизах в банята по време на раждането и се радвах на топлата вода, а в Тина Киркова дано поне тоалетната са ремонтирали, че беше страшна преди 3 години. След като цяла нощ ме чака да родя и сутринта доста го поизпотих, лекарят, който бях избрала си тръгна в 10 часа и в 8 вечерта дойде специално да ме види (имаше само договор да изражда там и не даваше дежурства). Това, че отделението беше малко позволяваше на акушерките да обръщат много внимание на родилките. Чак ми ставаше неудобно, че минават постоянно да ме питат да ми налеят ли вода, за да не ми е тежка бутилката от 1,5 л. Дъщеря ми не можеше да засуче и се наложи да ползваме силиконови зърна, които ми стерилизираха щом ги помоля. Исках бебето веднага след тоалет - носеха ми го преди да приключат с всички бебета. И много други дребни неща, които са повече от нормални, но за съжаление не са норма в големите отделения. Да не говорим, че абсолютно нищо освен чехли не си носех за раждането и за 2 дни нищо не се наложи да ми донесат - храната беше по меню на заведение, грижеха се за вода, плодове и т.н. Включително и лигнин, който на мен ми беше по-удобен от превръзки. Всичко това беше включено в пакета за раждане и за нищо не се плаща допълнително. Отплеснах се, но много се подразних от скочилата цена на Тина Киркова - с близо 500 лв. са вдигнали 'тарифата' за 3 години, а надали нещо се е променило Sad за какво ги искат тези пари?!

# 606
Шейново не бих препоръчала никога като раждала там. Отношението, ако не си си платил, обстановката, правилата, стаите, баните, бебетата не са при майките и им дават адаптирано мляко през нощта, когато са гладни....въобще по-скоро бих вкарала болницата в черния списък. Пък какво дават по телевизията си е друга работа.
Наистина е хубаво просто да споделяме тук вместо да се водят битки. Първото ми раждане беше много трудно и дълго, но после открих причините да се случи така . Има вече много информация и книги, които да подготвят бъдещата майка за това което предстои, да я настоят позитивно към раждането, което често играе повече от голяма роля за това как ще протекат нещата.  Всеки има избор дали да се поддаде на страха или на интуицията си. Всеки има също така  различен опит и желания. Все пак би било добре изборът който правим за всяко едно нещо да е подплатен с информация за плюсовете и минусите. Бъдете информирани!  Hug Peace

# 607
  • София
 Heart Eyes Как сте, момичета? И аз много се изморявам. А вчера пак ме удари една жестока гастритна криза с повръщане и разтройство. Вече просто не знам какво да ям, че да съм ОК.  Броя дните когато ще излезна, дано АГ да е ОК, пак в болничен, та чак до края на майчинските. Но аз 50 дни бях вкъщи, сега поне 2-3 месеца трябва да поработя.

# 608
Здравейте момичета  Grinning
След малко ще излизам за пръв път от месеци без колата, скоро бях писала, че ще го правя, но след  50 м се запъхтях и приятелката ми дойде в къщи, така че се провали. Сега се надявам да успея да се поразходя, от скоро се чувствам доста по-добре, стискайте палци да не ме заболи корема или нещо по-лошо, вече просто не мога да стоя като затворник, дори и повече да не изляза скоро поне днес да се разведря малко  Grinning. По принцип не отивам мн далеч, до един парк на 20 мин от нас, но с предишното ми ходене, сега ще видим за колко ще се справя  Grinning

# 609
  • София
На мен в 4ти месец и малко наистина ми поолекна все пак, преди абсурд да идвам на работа, сега с труд и мъки, но се издържа! Така че, Кадровачката, трябва скоро и теб да те поотпусне тази умора и да можеш малко повече да излизаш.

# 610
Завърнах се  Grinning
Вилхелм тел, моето да беше само умора щеше да е хубаво, аз съм с астматични пристъпи и заради плацентата, като вървя и веднага корема ме заболява. Но този път мина добре, малко се запъхтявах и почивах по пътя,но в общи линии съм добре. Прибрах се с автобес де  Grinning. Иначе успях да вляза и в един бебешки магазин да поразгледам и аз най-накрая, взех възглавница на бебчо  Grinning

# 611
  • София
Радвам се, че разходката е минала успешно! Мъничка възглавничка ли? За пристъпите четох, но някак се надявах, че не са така сериозни, че чак да не можеш да излизаш отсега!!

# 612
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Клеопатра, във ВМИ Пловдив или т.нар. хирургии на Пещерско има вана, при това е доста модерна, защото през 2010 беше най-новата в България, оттогава може и вече някоя болница да има по-нова, но все пак. Може да отидеш по всяко време да я видиш. Аз звъннах на регистратура, оттам ме прехвърлиха в АГ отделение, вдигна ми един мил младеж, който на дълго и широко ми обяснява по телефона, аз си бях в Бургас, обаче после реших да не пътувам до Пловдив и си останах само с мераците за вана  Peace
Цветето, а ако знаеш колко позитивна влезнах да раждам с ей такава усмивка  Mr. Green всички много ми се радваха, пусках им музика, танци, голям купон си спретнахме в 6 сутринта. А преди това бях изчела сумати литература и бях посетила 2 курса за бременни. Обаче след раждането стана мазало, както се казва  Rolling Eyes
Рошличка и на мен така преди напъните ми спряха болките и иначе си трая и се скатавам на леглото, нищо не казвам, на акушерката, ами то по едно време контракциите ми вече не бяха на минута дори и като спря да ме боли и си мълча  Mr. Green  но не можах да се скатая за дълго, акушерката ми хвърли един подозрителен поглед и ми вика "промени ти се физиономията, нямаш болки, нали? ставай, ставай!!!"  Laughing  и айде в родилна. От предродилна само хубави спомени имам  Peace  Аз затова казах, че раждането не ми беше травмиращо, травмиращо беше това, което се случи след това  Peace
каат, при нас поне и в държавна и в частна в родилно баня и тоалетна си е в стаята, като те чета и оставам с впечатление, че при нас и в държавната си е направо лукс  Laughing

И да не забравя за какво дойдох. Някой да си е сменял АГ-то, което му следи ЖК? Освен талон от ЛЛ какво друго трябва да направя? Трябва ли да ходя при старото ми АГ или направо при новото? Ако е заради изследванията - не ми трябват, ще си взема копията от фонда, аз си ги правих с допълнителното здраво осигуряване, а те пазят копия на всички изследвания  Peace
Картона пък ми е при 3-ти доктор заради ЛКК-то, ще си го взема, заедно с болничния другата седмица. За НОИ има ли значение, че старото АГ ще ми издаде болничен, а ще се водя за останалия период на болничния при ново АГ?

И да се оплача от Борис, да не пропусна, днес ми спря тока, не спа на обяд и ме направи даси говоря сама  Laughing  Добре, че майка ми го взе малко да го поразходи, че това дете не спира  Crazy

# 613
Вихлехм тел, да малка възглавничка мн сладка, имаше розови и сини с разни мечета, като цяло са шарени, аз пак се спрях на синьото, ще видим дали съм права, като разбера пола. Иначе за кризите, доста са сериозни, въпреки че съм по-добре от няколко дни, но пак си слагам лекарство, в живота си не съм била толкова зле  Sad А ти оправили се, дано и аз имам гастрит, знам колко е гадно
ТДИ, мале, малкия толкова ли е палав, направо не знам как се оправяш бременна и с малко дете  Simple Smile

# 614
Здравейте момичета ,аз малко се позагубих но в това отпускарско време не сме се спряли само обикаляме с малката .Аз  вчера бях на 4 Д видяхме всичко на бебенцето развива се нормално  Hug и този доктор ми потвърди е ще бъде момче  Peace тъй като вървим със седмица напред термина ми се премести за ноември месец ,но нищо де аз си ви харесвам тук и тук си оставам  Hug Не съм влизала доста време във форума и сега ще се върна малко назад да попрочета какви теми сте дискутира ли  Peace

Общи условия

Активация на акаунт