Декемврийски бебета 2013

• 39 047
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Kadrova4e вярвам ти  Hug Миналата година ми оперираха гърдата.Имах два фиброаденома.Още ме наболява.А сега още повече и двата разреза.Д не говорим като е влажно и студено..А си представям секцио то- коремна стена от там матка....ама каквото такова.И в двата случая има болка- то е ясно.Има си плюсове и минуси.Аз със сина ми имах 3-4 шева, но аправих алергия и 20 дена не можех да си седна на д-то..Плачех от болка беше ужасно.Но всичко минава и заминава, бебоците си заслужават HugЩе си даваме кураж и господ да е с нас  Peace

# 496
Второто раждане по принцип казват че е по леко от първото ако не е минало прекалено много време. Аз сега се надявам третото да е още по-лесно. Първото ми раждане беше 6 часа второто 4 сега може да поставя нов личен рекорд и да го докарам на 2 часа.
Мен пък друго ме мъчи, това бебе ще се ражда някъде по нова година и дълбоко се съмнявам че ще има изобилие от доктори по празниците. Все си мисля че ще ми се появи някой празнуващ доктор и никак няма да му се занимава с мен.
Тди много забавно сте си изкарали в предродилна. Аз тоя момент го пропусна, защото раждах във ВИП родилна зала и си бяхме двамата с ММ и една акушерка през повечето време. А на ММ толкова му се спеше че хич не беше забавен да си говориш с него Simple Smile

# 497
В сайтовете на болниците ли научавате кое как е с това секцио или от познати и личен опит?

# 498
Ro6li4ka Синът ми е на 7... Минало е доста време..Но решила съм да се посъветвам с моята гинеколожка...Ще й кажа всички мои пречки така да се изразя- шийката ми прави трудно разкритие защото е с много дебели стени,малкия ми таз е тесен и синът ми се задуши резнаха ме и ми скочиха на корема за да излезе,а като излезе имаше огромен оток на главичката милото от блъскане в кокала...,ако не е много едро,може и да се пробвам с опция ако не издържа за секцио..и така.Твоите дечица ще са с малка разлика, дано да е мноого лесно  Hug

# 499
mihova_rossa  Hug   bouquet
kleopatra, аз знам от познати, а и като бях в болницата питах на място за секциото.

# 500
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ние се завърнахме Simple Smile гърдите са ни чисти, гърлото е ОК, само хрема има и оттам и кашлицата. Ходихме пак при наш'те за по-лесно на двора и чак сега се прибираме  Wink

Къдроваче, какви са тези суми за избор на екип  #Crazy  при нас е 350лв.

Клеопатра, за упойките може да си с пълна, може и да си със спинална. Мисля, че има разлика в цените. По принцип в държавните болници мисля, че не ти дават много право на избор и в зависимост каква практика са приели правят или със спинална или с пълна. Повечето май предпочитат пълна, за по-лесно. Слага се венозно. Има и вариант с райски газ, но не знам практикуват ли го още  Thinking Преди 20г. мен така ме приспаха  Party

В Бургас в едната частна болница се плаща 700лв. за секцио, а в другата сега гледам е 750 без избор на лекар, т.е. ако се уговорите да отидеш в негова смяна или 1250 ако е с избор на лекар  Peace Последната прави отстъпка в случай, че бъдещата майка си е водила ЖК там.

В държавните разбира се секциото по медицински показания е безплатно и все пак може да си избереш лекар като цените са: Избор на екип за секцио в МБАЛ-Бургас е 352 лв., а избор на лекар за нормално раждане - 235 лв. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=810939

И аз се притеснявам по Коледа как ще ме посрещнат в държавната болница, но да ви кажа посред нощ в една от частните (тогава беше само една де) пак не ме посрещнаха с въодушевление, една сърдита докторка имаше (Добрева), дето само не ми се скара, че я събуждам, което беше очевадно...та тя сега е в другата частна болница... и затова и за частните имам резерви, 'щото целия град рева от тези хора, а като отидоха в частните и вече станаха "големи специалисти" ей така от ден до пладне специалист става ли се?  
В МБАЛ междувременно си останаха някои известни и наистина добри специалисти (Лазарова, Душепеев, Калчева мисля също, че е там, поне аз като раждах се мярна в предродилна - дойде да си вземе някакви документи и отиде да прави секцио), дойдоха и нови доктори, от които също чувам, че хората са доволни. Сега и другата частна болница си докара специалисти от други градове и хората там също са доволни, но пък цените им остават доста високи...

Накрая, за да не ме посрещне някой на 2 салати в МБАЛ ще взема да се уговоря с доктора дето ме изражда преди, да го питам има ли планове, в града ли ще е, съвсем по човешки и ако е съгласен да си платя да го извикат. Ако не се съгласи ще отида в частна сигурно  Rolling Eyes

Къдроваче, ако решиш да раждаш в Русе мога да ти препоръчам Хубчев  Peace  Ние тук с още една съфорумка ходим при него на частно. Той идва тук в една от частните болници  Peace

mihova_rossa, аз казах, че Борко се беше задушил, но го спасиха и се чудя, ами ако пак стане така... секциото до колкото знам е по-щадящо за бебето  Thinking  пък не искам да стане някоя беля, предния път прескочихме трапа, ама сега знам ли  Rolling Eyes

# 501
Пиша  в скрит текст, т.к. който го е страх по-добре да не чете.
Скрит текст:
И аз да се включа по темата с раждането. Имам две зад гърба си, първото след преносване и окситоцин сутринта в 9, със силни родилни болки от 10 родих в 7и30 вечерта. Спомням си, че акушерките ми се чудеха, че толко много пищях, но наистина беше ужасна болка. Аз съм дребна с нормално тегло 48кг. и тесен таз и родих бебе 4,050кг., с епизотомия и след това вътрешен кръвоизлив и голямо шиене на матката. Второто си викам никога вече естествено, а доктора ми вика "А то е второ, за колко ще излезе, а е и по-мако", с него реших поне епидурална ако ме заболи много и се разбрах с анестезиолога, ако го извикам да слага, но се случи Великден, отидох в болницата в 20.00 с контракции започнали четири часа по-рано, но стигнали 5 минути и след час вече не се издържаше  и казвам на акушерките да го викат, а в това време имал два спешни случай и естествено сам, и дойде след около час и ми вика "О, до час си родила, а анестезията само ще забави нещата, не ти трябва" и аз се съгласих, родих малко след полунощ,още помня шамарите на еда от сестрите, т.к. бях останала без сили за напъване, времето ми се стори безкрайно. Хубавият спомен е че точно докато се напъвах се чуха камбаните на Ал./Невски за Великден. Като цяло времето при второто раждане беше по-кратко, но напъните, за да излезе трябваше да бъдат изключително силни. Шевевете бяха мн.малко и се възстанових много по-бързо от първия път, въпреки че първите дни след раждането имах отново ужасно силни контракции при свиването на матката, едвам се издържаше, акушерката дори се шегуваше че при третото след това ще боли още повече. След това пак си казах никога вече естествено, а сега ме е страх и от секциото, въпреки че много от жените след това са много добре, аз сигурно ще съм като парцал, пък и си мисля че пък с третото може да е по-лесно.От друга страна преди повече от година ме оперираха по слешност- спукана киста на яйчника и апендисит, доктора ми казва че не е проблем, но мен си   е наболява понякога. Страх ме и от двата вида раждане и това си е
Да вмъкна, че все пак се радвам на двама красиви младежи. Да се оплача, че имам проблеми и с един зъб и ще трябва и да се прави, а е нещо сериозно май. Дано успее да го понаправи, колкото да издържи до догодина и след това ще го мислим, май става дума за гранулом, доста ме е страх, а и снимка не ми се прави сега. Sad

# 502
ТДИ, мерси да отговора, иначе за цените 400 лв ми казаха за секцио с избор на екип в Търновската болница, но може и да са закръглили, не знам. За Русе трудно ще се дотътря до там, както казах, ще се доверя на познати и приятели, от когото са доволни и така. Радвам се, че малкия е по-добре и се оправя  Grinning
Свети8, за зъба ти, по-добре отиди на зъболекар, може мн да се влоши. Аз в началото преди да знам, че съм бременна, ходих на преглед и ми откриха малък кариес на мъдрец, мислех да не го правя, след 2 месеца ме заболя зъб, отидох и зъбът беше почти напълно разрушен, успяха да го спасят и имам пломба. Но за снимка не трябва, мн е вредно.

# 503
TDI честно да си кажа много се страхувам...Предпочитам да рискувам болката от секциото и страха от неизвестното (въпреки,че то и от известното не ме е страх по-малко),но да не се стига пак до същата паника..Беше ужасно Sad Няколко познати съм питала вече,които са раждали секцио,казват ,че боли първите два дни,но те ти давали обезболяващи..Като знам как ме болеше отдолу след рязането и шиенето без упойка, тъй като лекарката забрави и ми я би на последния шев...после възстанвяването...И култовата реплика "лесно майка не се става, мойто момиче"....Не знам мислех,че съм решила...ама май и аз не знам какво искам.... newsm78

# 504
Момичета всичко е до организъм и специалист,който ще ти прави секциото!Братовчедка ми роди секцио,тук в частната клиника,при лекаря който беше на смяна(после чувахме мнения,че е най-добрия за секцио) и тя беше толкова доволна,няма болка,няма нищо, не два дни,два часа не я боляло!Единствения дискомфорт за който сподели по време на секциото е бил,като са и чистили коремната кухина.Но тя го определи точно,като дискофорт.Ражда със спинална упойка!Казват,че с пълната е мааааллллко по-опасно и се чувстваш после по зле!Кумата ми също роди в Сливен секцио и тя сподели,че си е била супер... с два Аулина и болките са свършили,но сподели и за момичето което е било в стаята с нея,че нея как са я рязали,как са я шили 4 дни я е боляло.Така,че....
При нормалното е същата работа,има момичета,както споделя ТДИ,не ги чуваш да изохкат и раждат има други,който раждат с часове,еми в тоя случай секциото е 100 пъти за предпочитане,и както споделя Роси,и след нормалното и раждане възтановяването не е било никак леко!
Помня преди време,като ходех на лекции за бременни един лекар д-р Георгиев(Бог да го прости),каза едно.Че акушерките са достаъчно квалифицирани да водят раждане и ако всичко върви нормално от лекар няма нужда,видите ли лекар в родилна зала значи трябва да се притесните,ние идваме само ако има проблем.
Това го споделих във връзка с това за даването на пари за избор на екип и все пак всеки сам си решава де Simple Smile
И май ,ТДИ беше го казала винаги може да си направите устна уговорка да родиш в неговат смяна,пък после ще го почерпиш док и си готово!
Хубав ден и от мен!

# 505
  • Елин Пелин/Бургас
такааааааа януари отидох със зверски болки в първа поликлиника в Бургас след няколко положителни теста за бременност. Казах на дежурния, че от доста години се опитваме да имаме бебче, ама той най - невъзмутимо ми каза да си ходя дома и да отида след 10-15 дни. Осъмних се, тъй като каза същото и на 3 момичета преди мен. За него съм имала просто болезнена менструация и това е моя проблем. Звъннах на доктор Скочева, която за мен е уникален диагностик и тя след прегледа ми каза, че в действителност се вижда кухината, където е бил плода и се налага да се направи кюртаж.Отидох в частната във Ветрен. Те един път си вземат пари от касата, но си вземат и от теб разбира се за други разходи, каквито и да са те.На всичко отгоре условие да те приемат е и да ти направят преглед и там(и той се плаща).Ок направиха ми кюртажа и около 20 минути след като излязох от упойката дойде една сестра и ми каза да си ходя.А аз още не можех да се държа на краката си.Както и да е.Прибрах се в София и на контролния преглед се оказа, че са ми лепнали от болницата бактерия и на всичко отгоре е останало някаква си частичка и ме готвеха за втори кюртаж.Добре, че всичко се размина с много хапчета и системи.Та как да отида сега да раждам не знам.Лекарката ми ми каза, че всъщност е имало шанс да спасят бебчо, но заради непукизма на лекаря  и по-лесното "болезнена менструация" съм го загубила.Та и в частната и държавната ако не са на кеф, ако са уморени, ако...., ако..... няма значение къде си.Всичко за мен е до късмета.И до физиологията.Моя приятелка роди 4 кг бебе само с охлузвания за нула време.
Сега вече не зная какво ще се случва, тъй като карам магистратура в Бургас и не знам ако ми започнат там болките какво ще правя и къде да ходя Cry Whistling

# 506

kaliivanova не знаеш ли името на доктора,който те е изпратил да си ходиш в къщи?

# 507
  • Елин Пелин/Бургас
не отидох в доста лошо състояние а и не пиех обезболяващи заради бебето.Когато вече започна леко кървене отидох при другата лекарка.Всъщност толкова ми беше зле, че не се и сещам как изглежда, но сестра ми беше с мен и тя го помни много добре. Решихме да го осъдим, но ако се стигне до там знаете, че ще има 20 медицински лица, които да го защитят.А и моето момче беше пощуряло, даже по - тежко от мен го прие и не исках да сипвам сол  в раната, защото го знам колко му е багажа и знам какво е способен да направи без да намесва официалните власти. Сега дано всичко е ок.Всъщност след аборта решихме да си починем малко и да забравим за малко за бебе и виж какво стана Grinning
А тия лекари то си им стои.Онзи горе гледа.

# 508
Некомпетентни лекари колкото искаш, това на мен ми напомни за моята диагноза "предменструални  болки", резултата след шест часа спешна операция- перитонит. Но от друга страна трябва да мислим някак положително, че какво остава иначе, все пак има и кадърни лекари.

# 509
  • София
Какви страшни теми сте захванали само!
Аз да ви се оплача, че ужасно се изморявам на работата ми, а уж е на бюро! Връщам се като пребита и вчера съм заспала в 21 часа вечерта! Но съм станала в 7. То като се замисли човек си е изморително.

Общи условия

Активация на акаунт