Декемврийски бебета 2013

• 39 047
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Клеопатра, във ВМИ Пловдив или т.нар. хирургии на Пещерско има вана, при това е доста модерна, защото през 2010 беше най-новата в България, оттогава може и вече някоя болница да има по-нова, но все пак. Може да отидеш по всяко време да я видиш. Аз звъннах на регистратура, оттам ме прехвърлиха в АГ отделение, вдигна ми един мил младеж, който на дълго и широко ми обяснява по телефона, аз си бях в Бургас, обаче после реших да не пътувам до Пловдив и си останах само с мераците за вана  Peace
Цветето, а ако знаеш колко позитивна влезнах да раждам с ей такава усмивка  Mr. Green всички много ми се радваха, пусках им музика, танци, голям купон си спретнахме в 6 сутринта. А преди това бях изчела сумати литература и бях посетила 2 курса за бременни. Обаче след раждането стана мазало, както се казва  Rolling Eyes
Рошличка и на мен така преди напъните ми спряха болките и иначе си трая и се скатавам на леглото, нищо не казвам, на акушерката, ами то по едно време контракциите ми вече не бяха на минута дори и като спря да ме боли и си мълча  Mr. Green  но не можах да се скатая за дълго, акушерката ми хвърли един подозрителен поглед и ми вика "промени ти се физиономията, нямаш болки, нали? ставай, ставай!!!"  Laughing  и айде в родилна. От предродилна само хубави спомени имам  Peace  Аз затова казах, че раждането не ми беше травмиращо, травмиращо беше това, което се случи след това  Peace
каат, при нас поне и в държавна и в частна в родилно баня и тоалетна си е в стаята, като те чета и оставам с впечатление, че при нас и в държавната си е направо лукс  Laughing

И да не забравя за какво дойдох. Някой да си е сменял АГ-то, което му следи ЖК? Освен талон от ЛЛ какво друго трябва да направя? Трябва ли да ходя при старото ми АГ или направо при новото? Ако е заради изследванията - не ми трябват, ще си взема копията от фонда, аз си ги правих с допълнителното здраво осигуряване, а те пазят копия на всички изследвания  Peace
Картона пък ми е при 3-ти доктор заради ЛКК-то, ще си го взема, заедно с болничния другата седмица. За НОИ има ли значение, че старото АГ ще ми издаде болничен, а ще се водя за останалия период на болничния при ново АГ?

И да се оплача от Борис, да не пропусна, днес ми спря тока, не спа на обяд и ме направи даси говоря сама  Laughing  Добре, че майка ми го взе малко да го поразходи, че това дете не спира  Crazy

Аз си сменях АГ скоро,освен направление от личния лекар при новото АГ трябва да носиш всички изследвания,които са ти правени до момента,не е нужно да ходиш при старото АГ

# 616
ТДИ, благодаря за информацията, аз повече информативно, за сега май ще съм секцио.

# 617
  • София
Какво да ви кажа за този гастрит. Уж беше по-добре преди бебето, но сега пак е зле. Онази вечер все едно щях да пукясам от повръщане и коремът ми се издул и боли и едни газове вътре. Не знам на бебо това как му се отразява  Sad и салата не смея да хапна, а е сезона. Не знам тези кризи, ако се влошат какво да правя. Имах чувството, че ако бях по-бременна щях да родя с тези болки.
За синята възглавничка - аз дори да е момиченце ще й търся разни неутрални или дори сини цветове, не съм особено по розовото. Не разбирам защо няма да кажем светло зелени неща или светло оранжеви и въобще различни цветове - да си избира майката. То това розово не е лош цвят, ама всички бебета момиченца все в розово, като с униформи.

# 618
Вилхелм тел, по принцип през бременността може да се влошат някои хронични заболявания. И аз никога не съм била преди да забременея толкова зле с дишането, но за астмата поне пише и в нета, че се влошава при 1/3 от бременните. За гастрита не можеш ли да отидеш на гастроентеролог, за да разбереш какво да правиш.
Иначе за цветовете, аз обичам всякакви,но най-вече зелено, но нямаше, но не ме бърка да вземам различки, само да разбера пола, че да не купя нещо момичешко, за момче, вече едвам се сдържам, имам чувството, че бебето ще се роди, пък аз нищо няма да съм купила.

# 619
  • София
Привет момичета ! Охх на мен днес ми е много скучно и едно такова смотано... няма с кого едно кафе да изпия Sad Общо взето от както съм бременна почти с никой не съм излизала, за 5мес. само 1 път с колежки...В началото нали ми беше мн зле ,но сега като съм по-добре не ме свърта на едно място... От скоро ,ако не ме мързи си обикалям сама по магазините ,колкото да минава време. Не знам книга ли да почна да чета Grinning .. А и братовчедка ми  продължава да не отсвърва. Добре че го има интернета , че иначе нзм какво щеше да се прави Laughing
Вие как прекарвате деня си Rolling Eyes? За мамите ,които си стоят вкъщи най-вече.

Моля някоя от вас да ме добави към групата във фб: charming_87@abv.bg , Pepi Petrova
Благодаря!

# 620
  • Елин Пелин/Бургас
charming87 говори ми ти на мен за скука.Ако си бях в Бургас нямаше да се спра, а тука няма с кой да излезна Cry
Тъпея по цял ден, шия гоблен, излизам от време на време със сестра ми и така.А братовчедка ти след като се държи така не заслужава уважението ти.Това си е твоя работа кога, къде, как и на кого ще кажеш.Все още повечето ми роднини и познати не знаят.Ще разберат когато аз реша (или като родя newsm48).
И каква е тази група във Фейсбук?Искам и аз.

# 621
Здравейте сладурки   bouquet

Аз по цял ден си стоя в къщи.Вечер излизаме с баткото да играе пред блока,защото трябва да седя,да не вървя много и далечни разстояния са забранени.Вечер заспивам към 2-3 часа, та през деня спиме по-до късничко.С баткото играеме,учим се,оцветяваме..ей такива нещща.Едно и също е всеки божи ден Simple Smile) Вчера с ММ ходихме напред назад да подавам документи за детски и еднократна помощ за първолаци,после до лекаря за болничния,после за ЛКК-то и 4 часа бх на вън..Нараво не можех да повярвам ,все едно бях на околосветско пътешествие  JoyВ понеделник съм на ФМ и много скам да видя какво става с нашата плацента.Аз пак ще се пазя така или иначе,но искам да се е оправила.От 7 седмици не сме се срещали с бебо и нямам търпение Hug
Така ми се иска да има някоя мама около мен близо поне на гости да си хдиме..заедно ще лежиме хихих ама за компания..Не сме свикнали така.Ние постоянно сме в движение и с ММ и с малкия.По разходки,обикаляме по градовете,всеки уикенд сме някъде и сега направо все едно съм птица в кафез.И на работа постоянно по банки ,институции,данъчни,клиенти....Абе всичко ще се оправи,дай боже декември ще си викам-еййй как искам да скучая хихихих..с бебеок и батко първолак  hahaha

# 622
И аз много се нервирам на тези сини и розови неща. Ще заложа на зеленото за в къщи, а тъй като количката ще е синя, ще комбинирам с розово и зелено. Колко ли коментари "ах, какво хубаво момченце" ще получа заради тази синя количка не знам, ама хич не ми пука! Такава съм харесала и точка по въпроса

# 623
Аз също скучая по цял ден. Направо откачам вече. По цял ден лежа на леглото с лаптопа, гледам разни риалитита по тв, вече доста рядко гледам филми. Преди четях книги и шиех гоблен, но нещо ги зарязах. От време на време ми идват на гости приятелки, но е рядко, те все са на работа или заети  Sad

# 624
charming87, добавих те в групата. ако и други искат да си оставят имейла, както charming87 е направила!

# 625
И каква е тази група във Фейсбук?Искам и аз.

Ами напиши си имената както са във Фейсбук и някоя от нас ще те включи.

# 626
Момичета, може ли малко помощ? Не мога да намеря темета за майчинството и болничните. Помня, че и тук бяхте коментирали, но нещо се оплетох и не мога да схвана.
От началото на бременността съм в болничен. Тези 180 дни няма да ми стигнат до 45 дневния. Ще се местя в нов град и лекарката при която ще се запиша каза, че с ТЕЛК било много сложно и т.н. и да си пуснат отпуск - аз имам само 10 дни, които също няма да ми стигнат, мога да пусна неплатен, но няма ли да ми се отрази на майчинството.
Четох, че освен тези 180 дни болничен от ЛКК и личния може да ти издава 40 дни болнични, но не разбрах дали не се включват в тези 180 дни. Някой знае ли дали се включват ?
Съвсем се обърках вече  newsm45 .

# 627
  • Елин Пелин/Бургас
kaliivanova@web.de   това е най - сигурният начин.Явно във Фейса има ужасно много девойки с моите имена.Благодаря предварително!!!

# 628
  • Елин Пелин/Бургас
Mirabela_88  просто виж първата страница.Отдолу има разгледани въпроси за майчинството

# 629
Благодаря !!!
Вярно, че бяха на първа страница.  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт