Търся електронна книга - тема 4

• 126 707
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Лилянa, съгласен съм, че не е добра идея в библиотеките да се качват необработени книги. Но някои хора са склонни да ги прочетат дори и в необработен вид. Лично аз записвам като коментар (който се извежда след заглавието на книгата) какъв е нейния статус. Скоро качих първите два тома на КРОСФАЙЪР и за тях е записано необработена. След като ги редактирам, статуса ще показва, че са напълно годни за употреба. Съветвам всички, които качват книги, да отбелязват какъв е техния статус по отношение на качеството.

# 91
  • София
Току що попаднах на 50-те нюанса в RulIt, в различни формати, но не съм проверила дали са качествени, пускам за инфо: http://www.rulit.net/author/dzhejms-erika-leonard/bg/1/date

# 92
 С оглед изменението на ситуация, къде посочваме какво ново се качва във Флибуста?

# 93
kremi173, с тази работа по опресняването на списъка трябва да се занимават не повече от 3-4 човека, иначе ще стане мазало. Очаквам няколко доброволки да се занимават с това - ще им дам възможност да го правят, стига да ме уведомят, че имат желание. Разбира се, аз също ще участвам.

Струва ми се разумно всеки да публикува какво е качил в библиотеката в темата. Хората, които ще актуализират списъка, ще качат информацията в него. След ден-два страницата с поста и публикацията ще изчизнат назад в историята и никой няма да ги прочете. Но ако всеки има линк в подписа си, ще даде възможност останалите да видят какво има в списъка.

# 94
kremi173, остави един или два празни реда преди текста в подписа си, за да се отдели линка от снимката (ще иде под нея).

# 95
PanJoro, като оставя празен ред и текста отиде под снимката, почти се закрива...
за това съм го поставила по този начин Peace
Така ми се вижда удачно за списъка, ето и от мен:
Градина на желанията-Сара Адисън Алън http://flibusta.net/b/329563

# 96
Момичета, имаме лек проблем... Оказва се, че след като обновя списъка и активирам линка в поста - показва се стария вариант на файла (преди обновлението). Разследвах проблема и на този етап съм установил, че причината е в т.н. "кеш" на Windows Explorer - когато кеша се изчисти се показва реалния файл. Вероятно ще има нужда от специфична настройка на експлорера, но ще ми трябва малко време, за да проуча проблема напълно.

Ако активирате списъка, в този момент последната книга в него трябва да е "Рай в Тексас". Ако при вас не е така, трябва да се изтрие кеша от Internet Options. Вероятно ще реша този проблем в следващите дни и ще ви информирам.

За радост списъкът нараства, а и все повече момичета актуализират подписа си...

# 97
Току що попаднах на 50-те нюанса в RulIt, в различни формати, но не съм проверила дали са качествени, пускам за инфо: http://www.rulit.net/author/dzhejms-erika-leonard/bg/1/date

Всичко, качено във Флибуста, обикновено попада след няколко дни в Рулит. Тези ги качих във Флибуста преди няколко дни, използвайки линковете, предоставени тук. Не съм ги редактирала, просто са версиите, които се въртяха във форума - не знам доколко са качествени, защото не съм ги чела. Все пак ги отворих преди да ги кача - на пръв поглед ми се видя нормален, четим текст.

ПП. За сведение - Рай в Тексас ми излиза последна. Само да добавя по повод поредицата Академия за вампири - макар че не сме ги качвали ние, в библиотеката има 1, 2 и 3-та част. Може би е добре да се отбележе някъде.

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 02:34 от Vapor

# 98
  • Варна
Момичета, толкова свободно време ли имате да се занимавате да сваляте книги от escape-bg.net и после да ги качвате във Флибуста? Защо направо не ги теглите от торент тракера? Във Флибуста можете да качвате само книги, които са издадени до 1 година, тъй като такива в ескейп-а не се качват. Няма смисъл да се разхвърлят книги на 3-4 места. Това е излишен труд, по-добре отделете време да коригирате някоя книга.

# 99
  • Пловдив
Момичета, имаме лек проблем... Оказва се, че след като обновя списъка и активирам линка в поста - показва се стария вариант на файла (преди обновлението). Разследвах проблема и на този етап съм установил, че причината е в т.н. "кеш" на Windows Explorer - когато кеша се изчисти се показва реалния файл. Вероятно ще има нужда от специфична настройка на експлорера, но ще ми трябва малко време, за да проуча проблема напълно.

Ако активирате списъка, в този момент последната книга в него трябва да е "Рай в Тексас". Ако при вас не е така, трябва да се изтрие кеша от Internet Options. Вероятно ще реша този проблем в следващите дни и ще ви информирам.

За радост списъкът нараства, а и все повече момичета актуализират подписа си...

Едно предложение - ако списъкът е в Ексел много по-лесно ще се търси: при автоматично активиран АутоФилтър при наименованеието на антетките (имената на колоните) ще се появява стрелка с падащо меню, в което по азбучен ред ще се показват уникалните наименования във всяка клетка от съответната колонка. Примерно като се избере филтъра в колонката "Автор" имената на авторите ще са изброени в азбучен ред и при избора на конкретно име, да речем Дж.Р.Уорд, ще се покажат само книгите от този автор. По-нататъка може още да се филтрира - ако от Дж.Р.Уорд има 20 книги, които са от 3 поредици и натиснем стрелкичката за филтриране по "Поредици" в падащия списък ще се покажат само трите имена на тези поредици и при избора на (примерно) Поредица 1 ще останат на екран само книгите от тази конкретна поредица...

Доста объркано прозвуча горното, но ако има хора, разбиращи от Ексел, мисля, че схванаха преимуществото на направата на списъка в този формат, а не в Уърдовски документ Peace

---------------------------
Книги във Флибуста

# 100
Момичета, толкова свободно време ли имате да се занимавате да сваляте книги от escape-bg.net и после да ги качвате във Флибуста? Защо направо не ги теглите от торент тракера? Във Флибуста можете да качвате само книги, които са издадени до 1 година, тъй като такива в ескейп-а не се качват. Няма смисъл да се разхвърлят книги на 3-4 места. Това е излишен труд, по-добре отделете време да коригирате някоя книга.

За корекциите съм съгласна, за другото - не съвсем. Качването не отнема никакво време, а по-добре книгите да ги има на повече места - не се знае кое ще изгърми.

# 101
Vapor, дай описанията и линковете за академичните вампири и ще ги вкарам в списъка. Сега се оправям със сървъра и не ми остава време за друго...

FloridaM, това уж е идеята - за новите книги, които ги няма в читанката и escape-bg.net (пак се иска регистрация, а много хора това ги дразни). Ако нещата се съберат на едно място е по-лесно - затова избрахме Флибуста. Пък често се търсят и стари книги, които липсват в нашите библиотеки/тракери и който ги има, може да ги качи на Флибуста. И, както казва Vapor, не се знае кой и кога ще изгърми - по-добре е да имаме резерви.

Ледената кралица, повярвай ми, първата ми идея беше списъкът да е на Ексел, даже си направих и табличката. Но-о, като имам предвид колко малко хора всъщност се опряват добре с електронната таблица, реших да мина на по-добре познатия Word. Разбира се, никое решение не е окончателно - ще обмисля пак и варианта с Ексел...

# 102
  • Варна
Само пак ви призовавам да не се лакомим много за новоизлезли книги. По-добре да изчакваме малко, отколкото да даваме повод да закриват сайтове.

# 103
  • София

Всичко, качено във Флибуста, обикновено попада след няколко дни в Рулит. Тези ги качих във Флибуста преди няколко дни, използвайки линковете, предоставени тук. Не съм ги редактирала, просто са версиите, които се въртяха във форума - не знам доколко са качествени, защото не съм ги чела. Все пак ги отворих преди да ги кача - на пръв поглед ми се видя нормален, четим текст.

ПП. За сведение - Рай в Тексас ми излиза последна. Само да добавя по повод поредицата Академия за вампири - макар че не сме ги качвали ние, в библиотеката има 1, 2 и 3-та част. Може би е добре да се отбележе някъде.
Съжалявам, че повтарям тогава. Пуснах ги поради големия интерес към тях (в чети.ме постоянно ги искаха). Аз нещо не успявам да се ориентирам в Флибустата.  Rolling Eyes И ми е по-лесно да търся в Рулит.

# 104
  • Плевен / София
Здравейте,  приятен уикенд на всички в темата. Извинявам се за тъпия въпрос , но как да си добавя в подписа "книги флибуста" .Надписа го добавих, но нищо повече.... Аз направих"www"-това беше да можем да влизаме директно в темата за книги в библиотеката newsm78 Praynig

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 13:53 от gostenka68

Общи условия

Активация на акаунт