Търся електронна книга - тема 4

• 126 608
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
wilian. Ще видиш, че книгата я имат двама от потребителите и ще си я поискаш чрез мейл от който си избереш или и от двамата.

# 676
Има ли значение форматът на дадена книга какъв е? Ще се приема ли .pdf, например?

# 677
Ysabell, схванала си всичко отлично и ти благодаря за подкрепата!

Работя върху повишаване на сигурността, та дори и имейлите да не се виждат. Надявам се да намеря начин да пращам поща от компютър без пощенски клиент и без използване на обществен сървър... Ако това стане никой няма да знае кой му иска книга, а получаващия няма да знае кой му я праща, става дума за имейлите, естествено...

wilian, чрез разделянето с тилдите програмата ще може да определи автора, заглавието, евентуално поредицата и тома. Типът на файла си върви с него - ако е .pdf програмата ще го запамети като PDF, ако е .fb2 - като FB2. Никакъв проблем - каквото е т.н разширение на името, такъв ще е и типът/форматът на книгата в базата данни...

# 678
PanJoro,огромни благодарности за проекта,който си създал,смятам,че е максимално лесен за употреба.Въпросът ми е,при качването, възможно ли е да се включи кратко ревю на дадена книга,за по-голямо удобство на останалите потребители. Hug Peace

# 679
Подкрепям идеята на ПанЖоро!  newsm10
Най-после да си имаме наше място, чрез което да си разменяме свободно търсените любими книги. Без заплашителни имейли и без цензура на определени книги.

# 680
  • USA, Steak State
Само не разбрах тия като мен, които имат повече пт 1000 книги кога ще намерят време да ги вписват всичи една по една.  Mr. Green

# 681
Само не разбрах тия като мен, които имат повече пт 1000 книги кога ще намерят време да ги вписват всичи една по една.  Mr. Green
Като за начало, може да добавиш новите и трудно намиращите се заглавия, които ги няма из сайтовете и торент тракерите.
След това - по желание. Mr. Green

# 682
  • USA, Steak State
Само не разбрах тия като мен, които имат повече пт 1000 книги кога ще намерят време да ги вписват всичи една по една.  Mr. Green
Като за начало, може да добавиш новите и трудно намиращите се заглавия, които ги няма из сайтовете и торент тракерите.
След това - по желание. Mr. Green

Peace Дай да видим какво ще стане с проекта и почвам.

# 683
Момичета, пуснах нещата малко предварително, за да могат тези, които решат да се включат, да си подготвят заглавията до пущането на програмата... Уточнявам: не успях дя намеря по-лесен начин да си качвате заглавията на книгите в базата данни от посочените в документа от линка. Единственото, което се изисква от вас, е да си направите валидни заглавия на книгите и да натиснете един бутон с мишката - всичко друго става автоматично...

manage6. На този етап няма как да се качи ревю на книгата. Програмата просто анализира заглавието на файла, използва тилдите за да определи кой е автора, какво е заглавието и т.н. Не виждам начин на този етап в заглавието да се включи и ревю - представи си на какво ще заприлича самото наименование на файла в компютъра ти. Аз лично считам, че такова ревю не е необходимо, защото ако човек тръгва да търси дадена книга, за да я прочете, той вече е убеден в качествата ѝ и едва ли му трябва ревю. Но мога да включа такава екстра - след като дадена книга е качена, някой да добави ревю за нея като въведе текста или го копира от някъде. Само че това наистина е екстра и ще остане за по-нататък. Както се вижда, не се предвижда дори включване на жанр, причината е същата като за ревюто...

Katrine. Благодаря ти много за разбирането и подкрепата !!!

Още едно пояснение. Нормално, ако вече сте "качили" една книга в базата данни и се опитате да направите същото втори път, няма да се получат два записа за книгата, но второто качване ще промени записа на първото. Така например, ако сте качили описане за Силвия Дей~Опиянена от теб.fb2 и после се опитате да качите Силвия Дей~Опиянена от теб~Кросфайър~3.fb2, в базата данни ще остане само едно описание - второто. Това позволява индиректно да се редактират данните за дадена книга - от вашия компютър.

# 684
Супер идея  newsm44  Веднага се захващам да си направя табличката. Проблема обаче е, че най вероятно няма да съм много полезна, защото заглавията ми са масови и сигурно всички ги имат.... Sad

# 685
  • София
PanJoro,  newsm20 !!!
Идеята е великолепна! Подкрепям с две ръце!
Толкова много книги имам, ще се радвам да помогна за проекта  Peace !
Заемам се от сега с ексел-ската таблица!

Един въпрос: Имам книги, които са на английски. Има ли начин да се отбелязва това в табличката/програмата или да опиша само тези, които са ми на български?

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 12:38 от Kally May

# 686
  • Варна
Здравейте! Търся Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food by Catherine Shanahan.
e-mail: radost_g@abv.bg
Благодаря.

# 687
Търся Матилда на Роалд Дал.

# 688
  • В две мънички очи...
Тези които имаме много книжки може да ползваме софтуер примерно kalibre вкарват се вътре и копи пейст после Simple Smile не съм го пробвала но би трябвало да стане.
Добре е да се реши какъв ще бъде формата на файла - какви колони ще съдържа за да може да си направим списъците. Ако искате може да се сложи колoнка - BG/EN за да се укаже езика на книгата.

# 689
  • София
какви колони ще съдържа...

Това е уточнено в инструкциите във файла, който PanJoro вече даде като линк.

И пак въпрос: Ако имам една и съща книга, но в два различни формата, как да упомена това?
И ако дадена поредица/цикъл разкази няма превод (напр. Venture to the Moon на Артър Кларк), а самите разкази са преведени, в графата "Поредица" да се впише ли оригиналното заглавие, както си е, или да не се пише нищо въобще?
Дали трябва да има и графа какво е точно произведението - роман, разказ, новела?

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 14:11 от Kally May

Общи условия

Активация на акаунт