СЕДМИ КЛАС - 29 тема - Три за щастие!!!!!

• 35 936
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
За момичета в ЕГ места няма - освен едно в Немската и три във Френската. Ето затова съм против квотите!

Та това са най-желаните и то за дамите Hug

# 571
  • София
най-вероятно тези момичета са отишли в АК.

# 572
Някой може ли да ми каже след кое класиране се закрива паралелка, която не е набрала необходимия брой кандидати и какво става с децата, които все  пак са се записали в нея?

# 573
най-вероятно тези момичета са отишли в АК.

Да, за едното място в 9-та ФЕГ - френски с испански и химия можете да сте сигурни, че точно това се случи...

# 574
# 575
Някой може ли да ми каже след кое класиране се закрива паралелка, която не е набрала необходимия брой кандидати и какво става с децата, които все  пак са се записали в нея?

Още след първо класиране се закриват паралелките, които не са събрали минимума от 18 желаещи. По преценка на шефа на РИО обаче може някои от тези паралелки да бъдат оставени в списъка и да се изчака дали няма все пак да намерят кандидати. Децата от закритите паралелки се насочват към следващите паралелки в техните списъци с желания, ако балът им за тези паралелки им стига.

# 576
Някой може ли да ми каже след кое класиране се закрива паралелка, която не е набрала необходимия брой кандидати и какво става с децата, които все  пак са се записали в нея?

Още след първо класиране се закриват паралелките, които не са събрали минимума от 18 желаещи. По преценка на шефа на РИО обаче може някои от тези паралелки да бъдат оставени в списъка и да се изчака дали няма все пак да намерят кандидати.
Благодаря много. А кое класиране изчакват, за да преценят дали паралелката ще остане - трето или четвърто? И имаш ли представа какво става със записаните деца, ако паралелката бъде закрита?

# 577

като влезеш в сайта на рио, от ляво прием след 7-8 клас

# 578

като влезеш в сайта на рио, от ляво прием след 7-8 клас  Точно там влизам,но не виждам нищо такова... newsm78

# 579
   Flutter
В МОН и РИО знаят най- добре.

Ето как го правят в Кърджали:
http://education.actualno.com/V-Kyrdjali-zakrivat-paralelki-njam … -news_430147.html

Ето, да речем, и една наредба:
№ 2 от 8.06.1990 г. за определяне броя на учениците и на децата в паралелките и в групите на учебните и учебно-възпитателните заведения
Тя казва така:
Броят на учениците в паралелките на единните средни политехнически училища, специалните и оздравителните училища, техникумите, средните професионално-технически и професионално-техническите училища, на децата в групите на детските градини и на възпитаниците в групите на домовете за деца и юноши, общежитията, пансионите, полуинтернатите, логопедичните кабинети, кабинетите и центровете за рехабилитация на слуха и говора и на училищата в чужбина се определя съгласно приложената таблица. /чл.1/
По табличката за вида училище е мин.18, макс.26 за VІІІ клас.

Чл.7 от наредбата:

(1) Когато броят на учениците в отделните паралелки се намалява под определения минимален норматив, паралелките се разформироват и се сливат с останалите с изключение на единичните паралелки за училището или населеното място.
(4) Когато броят на децата в отделни групи се намали под определения минимален норматив, групите се разформироват и се сливат с останалите.

Малко е от 1990-та г., но няма данни за отмяна, та не се чудете на заглавията на училищата. То из това министерство само за нов закон се бързаше. За наредбите вой не се надава. На мен в Апис-а тя ми е към действащите НА.

Това "когато" е нещо като "непопълнените места" за третото класиране, за които момента, към който се изчисляват, е ясен на няколко посветени служители. И ако дип някой разбере тайната, подлежи на индианско традиционно убийство под трашизейрото /дърво с амазонски мравки/.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 14:16 от Judy

# 580
Някой може ли да ми каже след кое класиране се закрива паралелка, която не е набрала необходимия брой кандидати и какво става с децата, които все  пак са се записали в нея?

Още след първо класиране се закриват паралелките, които не са събрали минимума от 18 желаещи. По преценка на шефа на РИО обаче може някои от тези паралелки да бъдат оставени в списъка и да се изчака дали няма все пак да намерят кандидати.
Благодаря много. А кое класиране изчакват, за да преценят дали паралелката ще остане - трето или четвърто? И имаш ли представа какво става със записаните деца, ако паралелката бъде закрита?

Тази година след първо класиране в София закриха 19 паралелки, миналата година закритити са били 29. След второ класиране обявиха, че има опасност от закриване на 13, което ми говори, че те не са закрити, но ако и след третото класиране не съберат достатъчно ученици, ще бъдат закрити. От списъка за трето класиране - всички със свободни места повече от 10 са заплашени, например:

1 СОУ Пенчо П. Славейков - Изк.ИИ-АЕ - 12
14 СОУ Проф.д-р Асен Златаров Хум.-АЕ;Г - 15

и още доста други.
Миналата година след трето класиране в София са били закрити 19 паралелки. Вероятно всяко РИО преценява дали след второ или след трето класиране закрива паралелките, несъбрали достатъчно ученици. По въпроса къде отиват децата - по-рано допълних предишния пост.

# 581
 Белмекенска, благодаря много за изчерпателния отговор.   bouquet

# 582
или съм галфон или не знам нищо не виждам искам да си го изтегля,но не го виждам

# 583
или съм галфон или не знам нищо не виждам искам да си го изтегля,но не го виждам

Кликни върху линка. Файлът ще ти се отвори и не би трябвало да е проблем да го съхраниш.

# 584
Някой мисли ли за варианта в частни училища при лошо стечение на обстоятелствата за трето класиране?

В ПЧМГ примерно има все още свободни места за технологичен профил "стопански мениджмънт" с английски език  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт