АВГУСТинче за море се стяга, но майка му от форума не може да избяга - 30

• 26 489
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • гр.Велики Преслав
belverde ако това ще те успокои, да кажа, че повечето деца на тази възраст са като Валерко. Трябва много търпение и грижи от наша страна. И аз вече не мога почти нищо да свърша в къщи. Когато е будна Ели, а тя вече спи само 2 пъти на ден по максимум час - или си играем заедно, или сме по разходки. В следващите поне 6 години ще е така  Mr. Green, много бавно става отделянето на детето от мама.

Файв дано не се разболеят дечицата  Hug И все пак, ако намериш начин да дойдеш на срещата, ще ми е много приятно да се запознаем.

mishi17 как е с бебе на палатка? И ние имахме оферта за уикенда - на палатка на Кара дере, но не се престраших.  Grinning

Ивка виж го на картата в гугъл.

И аз да помрънкам  Sad
Скрит текст:
Вчера отивах на гости с децата в една приятелка. Спрях пред дома й с колата и докато слизаме, дойде едно голямо улично куче и започна да ни ръмжи. Момчил се уплаши и тръгна да бяга, кучето го подгони и се нахвърли върху него. Захапа го за плешката  Sad Аз ги догоних и го отървах от по-сериозни последствия. Затворихме се в двора на приятелката ми, а кучето продължаваше да стои пред вратата и да ръмжи. Цялата треперех. Исках веднага да тръгнем, за да закарам Момчил до болницата, но не можехме да излезем заради кучето. После разбрах, че съседите на приятелката ми /мои познати също, нали сме малък град/ хранят това куче, за да им пази имот. Кучето е нахапало и други деца, които са идвали на тази улица, но никой не се е оплакал в полицията, заради стопаните му. Чудя се как да постъпя. Те ми се извиниха хората, но съм сигурна, че няма да предприемат мерки за кучето, а аз не мога да спра да се ядосвам, че допуснах да се случи пред мен - куче да нападне детето ми  Sad

# 706
Захариева, това, което се е случило е ужасно.
Ако съм аз и някое куче докосне децата ми, хич и няма да звъня в полиция - директно на място ще му видя сметката. Комшиите колкото и да се извиняват полза няма - да са си го държали вкъщи на синджир, особено щом е агресивно и щом се е случвало и друг път.
Дано не се отрази трайно този стрес.  Hug

# 707
Нямам време да пиша подробно, че докато постна Нютън Ивайлето обърнала гърнето и попляскваше в уринка Crazy

Joy Joy Joy
Като говорите за сядане - ми Неско не може да сяда сам, само ако го сложа аз да седне, се заиграва за десетина минути и толкова ... Цял ден се въргаля по земята, влачи се по корем и тва е, никакви напъни за изправяне!  Whistling Ама иначе го оставям сам да си прави бели на воля и въобще не ме търси ...  hahaha
Диди, зълва ми пуснаха малкия направо на градина като стана на три. Беше най-малкия в групата и още се жалва, че му викали "бебе".  Peace
Бютка, честито! После да не викат и на тебе "ако може да не е дрехи" ...  hahaha Joy
ФайвHug
Захариева, нямам думи да опиша как се ужасих, а за теб не мога и да си представя! Как е Момчил? Дано нищо му няма, но със сигурност е уплашено детенцето!  ooooh!
Айде, отиваме да си вземем манджите!  Peace

# 708
Диди, правилно си разбрала, не седи никъде, не ще  Crossing Arms В проходилката обича, размотава се с нея много. Лежи си в кошарата по корем или се чекне по гръб, играе с играчки, пее. И си седи в люлката да гледа ТВ, тези занимания редуваме, понякога и в трамплина отвън и разходките, поне седи в количката вече. Но иначе сама се занимава, но не ще седнала, все трябва да лежи (ако не е в люлката или количката). Иначе не пълзи, но започна да се изправя на 4 крака. Ама къде да пълзи, на пода тук не става, не я оставям  Rolling Eyes

Миланова, аз съм твърдо на принципа, че мястото на детето е до майката. И колкото по-малко - толкова повече важи това правило! Няма ли начин майка ти да дойде у вас да ти помага отначало? Иначе по-добре ясла, отколкото да го оставиш далече от вас, за мен не е правилно. Но вие ще си вземете решението  Hug

Ивайлето обърнала гърнето и попляскваше в уринка Crazy

hahaha hahaha hahaha hahaha

Колко миличко си го казала, чак ми се прииска и на мен да попляскам  Joy

Захариева, ужас, много неприятно, мен два пъти са ме нападали кучета и знам колко е страшно, а ако и детето ми беше... не знам. Какво значи, че не се подава оплакване заради съседите? Какви са съседите? Нещо приближени на Господ ли?  Twisted Evil Порблемът и тъжното е, че дори с оплакване не мисля, че нещо ще се промени. Такава е държавата, за съжаление... Няма рана значи Момчил?

Баща ми отсега ме стресира - да си махнеш златото преди да тръгнеш, да си криеш фотоапарата, да дойдеш с евтината количка...  Rolling Eyes Sad

# 709
  • Варна
Баща ми отсега ме стресира - да си махнеш златото преди да тръгнеш, да си криеш фотоапарата, да дойдеш с евтината количка...  Rolling Eyes Sad
еее, айде сега, чак пък толкова Crazy Ще кажеш само евтини колички има по улиците, мен с моето Кенгуру направо понякога ме е срам - то само маркови на площадката, тук таме някое чиполино Joy
Файвче, Рош,
бързо оздравяване на малките... 
Захариева,
отвратителна случка, нямам думи ooooh! Аз по принцип съм куче- и котколюбител, особено на уличните такива, нооооо такова чудо... няма оправдание. Като искаш някое куче да ти пази имота и го възпитаваш да е агресивно - дръж си го в имота. Аз бих подала оплакване, свидетели нали имате на случката или те ще си траят? Преди години бащата на моя приятелка беше изтървал тяхното куче от двора и то беше стреснало едно момиче, дори не го беше ухапало, само се разлаяло срещу него, нещо такова. Ами скоро след това дойдоха инспектори и му треснаха глобата. Така е редно.
Миланова,
съгласна съм с Блонди, толкова малко дете да го оставиш друг да го гледа и възпитава... категорично не е добра идея. Ако може наистина майка ти да дойде при вас, ясно е, че с две деца с толкова малка разлика ще ти е трудно.

# 710
Ая се роди на 15.08.2012 и тежеше 4.200 със секцио. Иначе и аз мислех РД на двора,но започнахме голяяям ремонт на двора и няма как да стане! Що се отнася до роднините и аз съм така-не ги каня само защото сме рода,про положение че се подминаваме по пътищата... даже на сватбата не бяха поканени всички (за което майка ми ми наду главата),а само тези, с които се виждам  редовно и стана супер весело Simple Smile

# 711
Захариева....ужасно! Аз се опитвам да науча Кика да не се страхува,а да мисли.По-добре да остане до мен и да мис е довери отколкото да побягне.Вчера ми го направи тоя номер- стресна се от едно псе и хукна,а то беше толкова апатично  Laughing че надали знаеше за какво е на тоя свят,камо ли да я хапе.Но знам че има агресивни които надушват страха и се хвърлят веднага.
Уплаши ли се много Момчил? Днес как е?  Hug

Добре дошла на новата мама   bouquet

Честит първи рожден ден на Ангел!  Hug  bouquet

Първият рожден ден.......дори не искам да го мисля! До скоро го приемах като нещо много специално и исках да имаме много хубави спомени,да се съберем с момичетата от пловдивската група,че не съм ги виждала откакто бяхме с кореми,да се разведря,а уикенда да отидем някъде 4мата......до тук само на планове! Сега обаче е по-вероятно да се събера със заралийки  Laughing
Утре ще пътуваме и ще стоим.....неизвестно време  Confused

# 712
Привет, привет Simple Smile

Малчо днес е просто непоносим...от вчера е така, подозирам зъби, но има да ми е нон стоп в ръцете. Днес дори простирахме заедно  ooooh! явно ще сме така известно време, ама докога ли ще издържа. Иначе имаме и ново двайсе, сега като се събуди, сяда в леглото и почва да реве, ама колкото му глас държи, вече маха осъзнато за чао на баща си и обича да подрежда - разбирайте ако на масата има сложени играчки, ще прави ще струва, но всички играчки ще се преместят на земята. И Още един номер можем - тръшка се, ако му взема нещо от ръцете или ако посегне към нещо, не го получи и не му го дам....

айдеее събудихме се Simple Smile))))

Миланова ще се справиш

Рош дръж се, излизай от дупката заради малкия Рош!

Блонди! как е Кам, хапва ли пюренца отново?

Добре дошла на новата мама!

Вие какво ще подарявате на децата си по случай първия им РД?

Захариева - ужас!!!

малкият вече трябва да го взема Simple Smile айдеее

# 713
  • Варна
Още един номер можем - тръшка се, ако му взема нещо от ръцете или ако посегне към нещо, не го получи и не му го дам....
Оооо, коронен номер Mr. Green след който ММ винаги отсича, че бил разглезен и затова се тръшкал. Друго любимо нещо - минава и ми изключва компютъра Whistling Днес за 3 минути го направи два пъти Crazy
Добре дошла на Пленница и от мен Grinning

# 714
  • Обетованата земя
Миши, въобще не се учудвам на това, което ви се е случило, в такива моменти майките се усещаме накъде е правилния път, но понякога за съжаление е за сметка на здравето на децата ни. Но все пак по-добре късно, отколкото никога.  Peace
Блонди, странно е това нежелание да сяда, но пък всяко си е с характера и номерцата.  Crazy  Heart Eyes
Баща ти обаче малко е преувеличил, тука не е толкова страшно... Mr. Green
За яслите, никак не ми се иска Матеа да я давам на 2 години, но мъжът ми от сега ме подготвя как няма да се оправяме и ще се наложи, все се надявам нещо да се случи и да си я гледам и нея до 3. Може нещо на половин ден да я пускам, ще го измисля. Вече след 3 години трябва лека по лека да се социализират, и преди много съм писала по въпроса, колко мнения на психолози и т.н. разучих, до 3 години мама си е мама!
Муки, с каква досада казваш че идваш насам  Laughing Вече трябва задължително да се запознаем, много се радвам, че ще постоиш.  Hug Може и на нашия РД да дойдете, аз съм замислила да поканя и Жени и Мирая, Миланова и Петьо, Албена и Дани (въпреки че с Албенка не се познаваме все още Simple Smile ), дано не пропускам някоя старозагорска мама. Ще стане весело бебешко парти, само за часа се чудя, че вечерта пък ще празнуваме с бабите. Но ще го измисля.  Mr. Green
Коралче, аз съм измислила подаръка на малката за РД, ето това конче http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=14210&cat=72, само се чудя с колелца или без.
Захариева, много кофти ситуация, но според мен не си мълчи, това куче може и човек да убие така...
Матеа не се тръшка, ами направо удря от яд, ако не е на нейната, какви са тия мойте деца, агресия изобщо не са видели от нас, а все посягат на бой, от ваксините ще да е ... Wink (без майтап, има такива проучвания).
Иначе другите нови номерца са, като приближавам лъжицата широко отваря уста и казва ААААМ, батко й на нейната възраст правеше същото.  Mr. Green И другото е с уста постоянно си прави бръм-бръм.  hahaha

# 715
  • До морето
Ехооо, днес пописвате повечко май  Wink

Захариева, много съжалявам за инцидента  Hug Как е Момчил днес? Аз задължително бих подала сигнал, жалба и каквото още се сетя, а да не говорим, че и нещо по- лошо съм склонна да направя. Обичам животните, ама хората ги обичам повече еле пък детето си! И обратно колкото и да обичам кучета, никога не съм хранила бездомни такива (за котките е ясно). За какво да ги развъждам само? Това не е проява на любов! Като толкова много обичаш кучета  и котета - взимаш си ги у вас, гледаш ги, храниш ги, обезпаразитяваш ги и т.н.

Миланова, личи си, че си много объркана Hug Много ще ти е трудно с двете деца, но наистина по добре ясла или помощ при теб, отколкото да пратиш Петьо надалеч  Confused

Белверде,  Hug Hug Hug Hug Нали знаеш крилатата фраза: "Период е, ще отмине!". Ще дойдат по- светли дни, не се тормози. Самуил също има такива дни, не постоянно, но все пак. И аз се изнервям. За спането защо не пробваш да го чакаш на него да мус е доспи. Сами става в 7 и по- рано от 10:30 въобще не пробвам да го приспивам. Спи по 40 мин. и туй то, но му направих дълъг сън след обяд. Направих си му ритуал и вече знае, че е време да спи! Ти ги знаеш тези работи де, ама аз пак да ти ги кажа  Hug

Диди, как ми стана мъчно за Иво  Sad Аз от 1 месец се пека на бавен огън, по принцип уж съм решила да се връщам на работа напролет, но във фирмата стават разни работи и съсвсем скоро очаквам да ме привикат след годинката Rolling Eyes И въобще не знам каква ще става, по принцип е немислимо да го пусна на ясла сега, евентуално ще търся жена, ама те да не се намират под път и над път  Rolling Eyes Дано ми се размине  Praynig

Миши, кажи как изкарахте с Марто на палатка и за колко време бяхте? На мен тъкмо сутринта кумата ми се обади с оферта за палатки по дивите плажове на Шкорпиловци и аз в началото се ентусиазирах, ама сега като мисля, май няма да стане? Как ще го занимавам, къде ще му правя храната, кърлежи, комари, как ще спи - много сложно мис е струва  Rolling Eyes

Ние от вчера имаме голям прогрес - правим крачки (държа го разбира се). Голяма радост защото досега само стоеше прав и не пристъпваше наникъде, даже вчера сутринта Борко на Койчева правеше тегели и аз пробвах Сами, ама той не ще. И снощи докато шетам той се изправил човека и от единия край на дивана отиде в другия край, а после пък го сложихме уолкъра и той като хукна, все едно цял живот само това е правил  Laughing Ама пак трябва да има някой зад него, че от време на време си тупва на гъза и реве  Laughing Иначе и той като Несито не може от легнало положение да сяда и като се катурне дава сигнал с мрънкане да го изправя  hahaha

ВТД, Захариева и ние ще дойдем утре, живот и здраве  Wink

# 716
Месечинке, нямах предвид това, а че количката ще стои във входа на кооперацията, не, че ще ми я дръпнат на улицата. А и моята не е някаква много скъпа изобщо  Peace

в такива моменти майките се усещаме накъде е правилния път, но понякога за съжаление е за сметка на здравето на децата ни.

Диди, тук леееекинко само ще си позволя да кажа, че не можеш да бъдеш сигурна, че това е правилният път, а всичко засега все още е в сферата на предположенията. Едни клонят в едната посока, други в другата, но точно и ясно доказано няма нищо, за да казваш така общовалидно, че това е правилният път. Аз например не мисля така, ама може и да не съм права, разбира се  Hug Както и това с ушите при Миши - кой може да каже стопроцентово, че е било от вакисната, а не е просто съвпадение? Не мисля, че някой  Hug А когато стане така с ушичките, а ваксина не е имало, тогава какво?  Simple Smile

Коралита, плодови, каша и мляко. От другите няколко лъжички и не ще, ръкомаха и прави мазало и ме ядосва  Close hahaha

Аз подарък няма да й купувам специален, първо, че си има всичко, второ, че непрекъснато й се купува нещо и трето, че не разбира. Да троша пари ей така, без нужда - просто няма смисъл  Simple Smile

# 717
  • Обетованата земя
Блонди, просто прекалено много майки се оплакват от еднотипни реакции след определени ваксини, които никой не взима предвид, защото няма изгода да има гласност подобно нещо. Едва ли при всички е съвпадение. Но всеки си прави изводите и си решава на какво да вярва и как да мисли.  Hug Hug Hug И все пак такава реакция е "малкият дявол".  Peace

# 718
Честит първи рожден ден на Ангел!

Захариева, ужасна е тази история с кучето, просто нямам думи  Hug Hug Hug

Белверде, разказът ти за Валери е все едно писан за Борис, едно към едно, аз понякога се спасявам като го оставя да пълзи и гони една дунапренова топка и това е  ooooh!

# 719
Блонди, просто прекалено много майки се оплакват от еднотипни реакции след определени ваксини, които никой не взима предвид, защото няма изгода да има гласност подобно нещо. Едва ли при всички е съвпадение. Но всеки си прави изводите и си решава на какво да вярва и как да мисли.  Hug Hug Hug И все пак такава реакция е "малкият дявол".  Peace

Да, разбира се, не го отричам, възможно е.  Hug Дано по-скоро все пак да има гласност и някакво евентуално решение. При явно увеличаващият се брой отказ за ваксиниране, смятам, че ще има все някога промени  Thinking

Ваксината сега на 13м за какво е, тя ре- ли е или нова?

Общи условия

Активация на акаунт