Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 23

• 76 713
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
Въпросът е какво разбирате под "едновременно" - ако е заедно, отговорът е "не". Ако е през известно време 2-3 часа, отговорът е ,"да". Ето нещо, с което съм съгласна, на което попаднах, изписвайки въпроса в Гугъл. Не съм се задълбочавала в авторитетни източници, защото ми се струва, че едва ли може да се спори по това.http://curezone.com/forums/am.asp?i=1033542

Констанца а на гладно ензими? Така ги е изписал лекар, което мен лично много ме притеснява.

# 31
# 32
  • София, Борово
Ednakak, разбира се Simple Smile
моят скайп е ddsimova, пускам го тук и ще се радвам за всеки, който ме добави. Ние утре пътуваме към морето за една седмица. Чудя се Автоваксината на Дари (пробиотик от нейната чревна флора) дали ще издържи няколко часа без хладилник...
Също за среща съм винаги готова Simple Smile
Мами, да ви попитам, оставяте ли децата да си играят сами и за колко време?

# 33
Диана,
би ли пуснала един линк към автоваксината., пробиотик. Интересен ми е принципът. newsm78

# 34
  • София
Ednakak, разбира се Simple Smile
моят скайп е ddsimova, пускам го тук и ще се радвам за всеки, който ме добави. Ние утре пътуваме към морето за една седмица. Чудя се Автоваксината на Дари (пробиотик от нейната чревна флора) дали ще издържи няколко часа без хладилник...
Също за среща съм винаги готова Simple Smile
ако имаш от тези "термоси" за шишета - мисля в него няма да има проблем.
Оставям го да си играе сам. Принципно не се получава много. Закротили се обаче ми е ясно едно - белята е сътворена Simple Smile

# 35
  • София, Борово
констанца, само това намерих http://www.detoxcenter.eu/bg/news/avtovaksini-na-vitalan-1-22?
До колкото разбрах се прави от материала, който сме дали за изследване. Извличат се лактобацилите и се отглеждат. Може и да не съм разбрала правилно.

Дони, скоро и дадох да оцветява без надзор и след 5 минути беше оцветила себе си, освен картинката:)))

Намерих ощеhttp://www.detoxcenter.eu/bg/publications/informacionna-listovka … bakterii-oralna-9

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 21:02 от Diana

# 36
Diana, единствено съм я оставяла в компанията на друго дете от спектъра по настояване на майка му, докато сме в сладкарница с детски кът.Иначе у дома ми е притеснено дори, докато се къпя да я оставям без надзор. Проблемът е по-скоро мой, отколкото на детето. Rolling Eyes

Това ли е втория линк?
Информационна листовка "Автоваксина от живи лактобацили + б … ерии орална"

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 20:51 от n_alex76

# 37
  • София
Като споменах бели - докато съм писала предишния пост, човекът решил да нахрани рибките. Добре де,но им сипал храна за 4 месеца напред. Пуснал им дъвки, за освежаване на дъха, но и една паста за зъби ooooh! Докато чистех и миех аквариума, беше награбил кутията с маргарин и грижливо го размазваше по дивана, а аз исках да купуваме нов...май няма да ме огрее Rolling Eyes

# 38
  • София, Борово
Да, това е. Поправих го и аз.
Аз също имам проблем с това, но все си мисля, че би трябвало да я сотавям и малко сама. Тя много започна да си играе с кукли от както ходи при Ани Заимова. Преди това само ги подхвърляше играчките, ако изобщо им обърне внимание.
Дони, така правят децата:) Грижовен е и има въображение.

# 39
На мен  много добре ми повлия книжката "Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота"  на Дейл Карнеги. Не е точно по темата за родители, но пък е за психически натоварени хора. Иначе няма точна рецепта как да се избавим от напрежението, особено като има какво да го подклажда.

Книжката я има в електронен вариант, но май си спомням, че не я открих много лесно безплатно, ако някой има желание да ми прати мейл.

Доника, гледай от веселата част на нещата, на мен ми беше хубаво да прочета какви "белички" е направило детето  Hug

# 40
# 41
Аз го оставям сам, може да си се занимава с часове с каквото му е интересно. Обаче никога не го оставям без човек да го наглежда, винаги в същата стая трябва да има някой за всеки случай. С какво се занимава - сглобява конструктор, нарежда едно домино последно време, гледа/къса книжки. Предпочитам да не го оставям сам да се забавлява но като имам недостиг от ръце нямам избор.

Доника  Joy
Трябва да се радваш, това е креативна мисъл в действие  hahaha

# 42
Привет мами, не съм от хората които веднага питат без да си направят труда да прочетат преди това, но става въпрос за детенце на позната и нямам много информация точно какъв е проблема при него. Та става въпрос за това, че детето е на 4год., навършени и до момента не може да говори, казва отделни думи, не прави изречения, хиперактивен е, все още се напикава. До скоро родителите не обръщаха внимание на това, но от детската градина ги накараха да го заведат на преглед при който се оказа, че детето наистина има проблем - не знам точната диагноза, но разбрах, че е било с увита около вралето пъпна връв и най-вероятно мозъкът е страдал от липса на кислород. В момента детето пие ноотропил и посещава логопед веднъж седмично. Проблемът е че родителите нямат големи финансови възможности, или по-скоро майката няма такива, а бащата е напълно безотговорен и незаинтересован от проблема. Той отказва да дава по 15лв седмично за логопед и не иска детето да пие лекарства. Майката е с минимална заплата, няма компютър и не може да се справя сама. Исках да я насоча към център който детето може да посещава, ако има такива държавни или някъде където ще може да си позволи финансово да го води-живеят в Благоевград. За сега тя го води тайно на логопед със свои пари, просто бащата не ми се коментира, но искам да помогна на майчето, тя едва сега ми сподели тези свои проблеми. Моля ви, пишете как бих могла да и помогна, аз си говоря с нея по телефона и ще и предам всичко което предложите. Благодаря ви предварително и ви прегръщам, защото за мен вие сте най-добрите майки  Hug Hug Hug

# 43
Според мен, това, което реално може да се направи е, лекарят, който е изписам Ноотропил на детето и явно е сложил диагноза, да я насочи към към ТЕЛК. Или към уточняване на диагнозата. Мисля, че каквато и да е диагнозата, след като детето не говори и не може да контролира нуждите си, пък и са му изписали ноотропил, ще му дадат процент за обслужване с чужда помощ. С решението от ТЕЛК ще ходи безплатно на ДГ, ще получи двойни детски и вероятно ще получи допълнително заплащане, общо до около 300 лева. Освен това, ако общината има програма за лични асистенти, майката може да кандидатства и да избере, дали да стане личен асистент или да продължи на ниско платената си работа. Личното асистентство не изключва посещаването на ДГ.

За подробности по законодателството за децата с увреждания можеш да видищ в сайта на "Стъпка за невидимите деца на България", линк към който има в началото на темата.  Grinning

# 44
Здравейте момичета, впечатленията ми са че децата от темата посещават Пумпелина и по-малко на брой Слънчогледи, май не съм чела тук за дете посещаващо ЛОГОС. Ще бъда много благодарна ако споделите за предимствата и недостатъците и на трите ( само от личен опит). Също бих искала да получа информация за въздействието на програмата за слухова преработка ( the-listening-program ) най-вече върху  разбирането и проговарянето и как се работи ( вкъщи, в центъра или двете).

Общи условия

Активация на акаунт