Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 23

• 76 849
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
# 391

За няколоко години съм пръснала не повече от 300$ за МетилФолат и витамин Е от
растителен източник. Слагам към 7 шишета МетилФолат, които са към 17$, нека
да ги закръгля на 20$. Витамин Е съм купувала най-различни видове и цената варира от
40$ до 12$, ама този от 40$ имаше 180 желирани капсули. Не съм пръснала повече от
130$ за витамин Е и може би не съм пръснала повече от 170$ за МетилФолат,
купувах най-вече този, който струва най-много 19$ на Торн Рисърч по 1000 микрограма капсулата.
От витамин Е си купувах този на Биотикс рисърч, който е под 20$ и е 30 IU на доза,
освен това е емулсиран.
Описала съм ги тези неща... Така че от 2010 г. до днес ги слагам към 300$ общо за
МетилФолат и витамин Е.

АББА терапията струва 60 000$ на година и в САЩ има проблеми с осигуровките и АББА не
се покрива или се покрива частично.

Който мисли може да направи разликата между 300$ за няколко години и 60 000$ на година!

Няма какво повече да добавя ... Дори да бях милионер не бих дала такива грешни пари,
защото ... лудостта, както и простотията трябва да имат граници, но за съжаление, както при
простотията, така  и при лудостта the sky is the limit
Не е луд, който яде баницата ...

Hug

С такива пари родителите могат да заведат децата си на най-хубавите плажове по света
и на ски в Швейцария. Представете си гадния климат в американския среден запад - студ
през зимата, влага и отврат през лятото, представете си стая с климатик и мокет и
на мокета една проста, ама проста, ама проста квачка и два-три аутиста, няма въздух
от никъде, няма светлина, нито в стаята, нито в мозъка на терапистката!

Представете си сега Мраморно море, делфини, прекрасен климат и един плаж,
знаете за Мармарис, делфините, за това колко добре се отразява плажа на децата!

Представете си малко градче в Апенините или Алпите и аутист, който воден от родителите
си върви по живописен маршрут, отпива от изворна вода пълна с микроелементи от Алпите
и вдишва планинския въздух.

Тези горните убавини можем успешно да ги заместим с Рила и южното черноморие!

Ако децата много буйстват е най-добре да си минат по реда с мокета, климатика,
квачката на пода и така докато се подобрят за да могат родителите им без страх да
ги водят навън и съответно на почивка или сред природата.

Да, тук всички минават през стаята с мокета  и квачката, но въпроса е на каква цена ...
цената за някои американски семейства е непосилна. Виж, българите не ги мисля, те са хитри,
американците са за "мислене" в това отношение Laughing

Ще взема да питам майката на тази Мади какви диети и какви добавки е давала и колко и е
ипотеката Laughing Тези, които са достъчно оправни за да се доберат до покритие на АББА или
имат възможност да платят от джоба си обикновено правят и други неща като диети и биомед,
така че Мади-то е започнала от две и като се прави терапия, биомед и диета от такава
ранна възраст децата се оправят за две-три години, ако са лек ваксинен случай.

Тука Мади-та като тази с лопата да ги ринеш, ама започват на две години!

Wink

Много деца са изгубили диагнозата, щом аз която никъде не ходя познавам
лично едно дете, значи наистина са много! Братчето и сестричето на това, което загуби
диагнозата са още от спектъра. Децата, които губят диагнози, обикновено са правили
всичко, не само терапия, но и диети, биомед, почивки, плажове, басейни и каквото ви дойде
на ум. Майката на това дете, което изгуби диагнозата е единствената от аутизъм съпорт групата
на мъжа ми, която прави биомедикъл с ДАН доктор и е много запалена и чете. Само с нея мога
да си говоря от цялата група, другите си падат повече по терапии. Почти никой в Америка не
прави само ДАН, обикновено тези, които се обръщат към биомедицинския подход и/или диетите,
не подценяват и терапиите.

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 23:13 от svinia007

# 392
# 393
Момичета започва да става подозрително.

Отивам в кауфланд - на съседната каса още едно детенце с аутизъм. Отивам на кафе с малкия, там детенце с аутуистично държание и ДЦП. Отивам в парка - още едно детенце с аутизъм. В квартала сме няколко, в бившия ми квартал още повече. Няколко от малките деца в квартала на по годинка две им виждам странните жестове и поведение и веднага се сещам на къде вървят. Не знам какво се случва, но това си е жива епидемия.

# 394
   Така е , Еднакака , уви .... Sad

И на фона на това информираността на обществото за аутизма е отчайваща .
   Тези дни от водещата на една терапевтична група чух , че причината за аутизма е хладнината на майката през оралната фаза на развитието на детето .....  ooooh!

# 395
Затова казват, че най-информирани са майките, защото всеки ден се интересуват от новости и са изпробвали всичко. Peace

# 396

Не знам за "най- " , но че са "по-" си е факт !  Hug

# 397
  • София
Момичета започва да става подозрително.

Отивам в кауфланд - на съседната каса още едно детенце с аутизъм. Отивам на кафе с малкия, там детенце с аутуистично държание и ДЦП. Отивам в парка - още едно детенце с аутизъм. В квартала сме няколко, в бившия ми квартал още повече. Няколко от малките деца в квартала на по годинка две им виждам странните жестове и поведение и веднага се сещам на къде вървят. Не знам какво се случва, но това си е жива епидемия.
А си мислех, че аз съм параноичка и във много деца виждам проблеми, успокоих се Hug Последно в големия...Абе, че и в него нещо има има, и си викам - аз не съм вред, как мога да си мисля така за детето ми. Снощи баща ми си отрязал пръста. Нашия заявил, че не желае да има в семейството "хора с липсващи части от тялото" и изпаднал едва ли не в истерия. Обясних му по телефона, че това не е нещо, което някой желае, че така наранява дядо си, но той си знае неговата. За да млъкне го излъгах, че ще порасне нова част и ще оздравее Embarassed
Друга мисъл ме тресе тия дни...Дорка спомена за ваксини. Не съм била на Хриси ДТКто и сега май трябваше Манту. В училището искат картон с ваксинации. Има ли и други"не сериозни " майки като мен? Честно казано Манту съм склонна да направя, но да си навърши годините. Една ваксина бих доста по-рано и ей го на ooooh!

# 398
На децата им е трудно да реагират адекватно на подобни стресиращи новини. В опита си да подтиснат стреса могат да почнат да се смеят или да правят всякакви неадекватни изявления. Което не значи, че нещо им има.

# 399
  • София
На децата им е трудно да реагират адекватно на подобни стресиращи новини. В опита си да подтиснат стреса могат да почнат да се смеят или да правят всякакви неадекватни изявления. Което не значи, че нещо им има.
Принципно си права, само че и неговото развитие не беше ...така да се каже от нормалните. Водя го на логопед, има развитие и то голямо и си трая. Сигурно и при малкия ако имаше някакво, нямаше да се тревожа чак толкова Rolling Eyes
Скрит текст:
Сутринта дори коментираха свеки и мъжът ми, че и да не завърши училище - баща му щял да му даде занаят, понеже има автосервиз. То добре, но дали ще успее това да "изучи". Не можело всички да са завършили университет...Сигурно е така де, но аз някакси не искам да го приема Sad

# 400
Доника, никой не може да предвиди какво ще му предложи утрешния ден.Аз също си го изживявам посвоему, още повече че съм учителско дете.От друга страна чрез Хриси започнах да гледам на света по различен начин и се запознах с прекрасни майки като Вас! Heart Eyes

# 401
http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2138063

Някой може да поиска да отговори на въпроса на това момче, поставен преди два дни. Но и картинката, която е пуснал, е интересна.

# 402
# 403
  • Бургас
Момичета дайте съвет. Вчера измъкнах на Сашко едно пиано, което не му давах до сега (заради душевния си комфорт) и като падна една забава, едно дрънкане. Нашия човек въодушевен се кискаше от удоволствие и си повтаряше някакви неразбираеми думички - пълно щастие. Мисля си сега, да използвам този му интерес, за да развиваме фината моторика. Той натиска клавишите или само с показалец или с всички пръстчета едновременно, с палец също. Искам да го науча да вдига всяко пръстче поотделно и да ги движи независимо едно от друго. Някакви идеи как да подходя, че на мен основно това ми е проблема и детето бяга от мен  ooooh!. Ако сте правили някакви упражнения с пиано, ще се радвам да споделите.

# 404
  • София, Борово
здравейте, мами Hug
Дарето вече е само с нощен памперс, благодарение на вашите съвети и на материалите, които Мирена ми изпрати. Освен това се бърше сама, като пишка:) Все още не инициира сама ходенето до тоалетна, но дава знаци детето. Дори вече пишка без проблем и на вън.
Започна да се включва в игри с топка с деца, харесва и да играе баскетбол:) Обича и тенис на маса. Изобщо види ли някой да играе игри с топка се включва веднага.
kojo, Дари правеше така и аз и хващах пръстите и показвах. В началото беше на сила, но после сама започна. Така и на барабан и ксилофон започна да използва двете ръце.
Също съм купила 2 еднакви пиана - сядаме на земята и свирим заедно или се редуваме. Пластелин също много помага. Разточваме и натискаме със всеки пръст, като броим до 5.
Специално при Дари броенето много успокояващо действа.
Селма, Дарето е приела много окситоцин. аз бях с много сложно секцио - 2 екипа ме оперираха и преди секциото и след това ми слагаха. Тя го е поемала и с кърмата. Трябваше матката ми да се свие за 24 часа за да се види дали ще се наложи махането и.

Общи условия

Активация на акаунт