Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 23

• 76 818
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! Не съм писала скоро, повечето време сме на село или извън града, само през няколко дена ви чета като имам нет.

Много се засили агресията, самонараняването и дългите по 40-50 минутни състояния на рев, пищене, тръшкане... започне ли такава криза, само търси къде да си удари главата или кого да удари. След това стои подут и хлипа много време. Нищо не го успокоява. Причината за тези състояния и товая разстройване идват от желанието за самостимулация при всякакви движещи предмети - врати, коли, тролеи, колелета, даже и от вървежа на хората по улицата. Мъчим се да ги избягваме, стоим понякога на село, там е по-добре като не вижда автомобили, тролеи и подобни и започвам да се чудя да търсим ли вариант да се преместим да живеем там. То всъщност там няма да е удобно, но имаме вариант да продадем жилището в града и да търсим друга къща, отговаряща на нашите условия. Тази например, на която сега ходим е с двор с голям наклон, а той има и двигателни проблеми, постоянно е за ръка, сам може да върви само по абсолютно равно и пак пада понякога. Та мисля, мисля, състоянията му са просто страшни, в града ли сме, не го извеждаме много вече, той реве за всичко. Има ли смисъл това "отчуждаване", нали пък трябва да се социализира? Но как да стане - живеем сега в панел, където все някой прави ремонт, а той пищи от силни шумове. Отделно пък много ще ни е сложно продаване на жилище, търсене на къща, имаме и голямо дете - ученичка в гимназия и трябва да пътува до града, пък не сме от най-заможните.
Психоложката ни даде просто съвет да потърсим мнение от детски невролог (такъв няма в града ни), от педиатър или детски психиатър - за тези гневни изблици и дълги крещенета. Аз пък се притеснявам, че ако отидем при психиатъра да не му изпишат някакви тежки успокоителни, той пие и антиконвулсанти, заради епилептичните пристъпи. Толкова ми е притеснено, обръща си очите понякога, а като реве чак очите му стават жълти, все едно е вампир, много ми е странно, не знам вече кое е нормално и кое не, какъв съвет ще ми дадете за всичко това?
Как да избягаме от тази среда, ако пък решението не е бягството, то как да го науча да се приспособи към нея?! Мамка му, и книги чета и какво ли не, и търпение проявяваме, но нещата се задълбочават, предпочитам да тъпчем на едно място, но само и само поне да не се задълбочават.
Съжалявам за хаотичния пост, пиша, каквото ми идва отвътре и много се надявам за някаква насока.  Praynig

# 451
⅞ ...and Happily Ever After пиете ли витамини и минерали? Какви? Минали ли ли сте на диета без глутен? Изследвания какви направихте?

Ако ми кажеш че единствената помощ която осигурявате на детенце с увреждане на обмяната е психолог/психятър аз ще започна да си блъскам главата.  Sick

Започнете с изследвания за поносимост на глутен!

# 452
⅞ ...and Happily Ever After, и аз щях да ти кажа за диетата . Съжалявам, че се повтарям за пореден път, но моят син когато започнахме диета без глутен и казеин , още първата седмица драстично намаля това блъскане на главата в стени, пода ... Не съм сигурна на премахването на кои точно храни се получи, защото аз спрях всичко изведнъж. Много силно подозирам едни сухи пасти , с които се тъпчеше преди диетата, защото след това ми даваше много силна реакция от такива неща с консерванти, силно рафинирани храни, въпреки че се броят на пръсти тези случаи. Ако не искаш да го подлагаш на диета , поне можеш да изключиш всички "лакомства" съдържащи захар, особено купените с много подобрители и консерванти. Аз съм убедена, че точно тези аутистични симптоми свързани с нервност , агресия, автоагресия, които най-трудно се повлияват от терапии, психолози са в следствие от храна или лекарства. Най- силни такива реакции, моят син прояви след един антибиотик , когато бях ги забравила вече след започване на диетата. Sad

# 453
  • София
Сладкото съм го свела почти до минимум. За сега не мога да го откажа единствено от чипса. Не яде редовно, яде точно определен, но поне веднъж седмично се случва...

# 454
# 455
Здравейте,
някой записал ли се на плуване,в басейна Спартак?

# 456
Благодаря за мненията.
Сега се чудя как да го накарам да си мие зъбите и по-точно аз да му ги мия. Само захапва четката и я стиска силно, след няколко опита вече нямаме четка. Насила съм му мила зъбите, знам че това не е начина, ама каква ли тактика не опитвах. И като не разбира че трябва да се мият...

# 457
⅞ ...and Happily Ever After, аз си мия зъбите пред огледалото с Хриси.Давам личен пример, а детето когато се гледа в огледалото контролира движенията си. Peace
Тук има предложения за картинки и музикални четки за зъби:
Tackling the Terrible Toothbrush: Tips for autism and brushing teeth
Спомням си, че преди бе коментирано да се пробва да се мият зъбките без паста. newsm78

# 458
Пред огледало не се бях сетила, но ще опитвам да го прилагам, мерси за идеята! Не бях чувала и че има музикални четки за зъби. Паста не успявам да сложа в повечето случаи, а и да сложа, слагам колкото лещено зърно.

# 459
# 460

Още не съм го чела, но при нас ключа се оказа глутена. Толкова силна реакция има и при бебето.

# 461
⅞ ...and Happily Ever After ние започнахме с механична четка за зъби , заради масаж на устната кухина и преодоляване на сензорни проблеми. Не знам твоят син дали би понесъл нещо бръмчащо и вибриращо в устата си .   newsm78

# 462
Момичета, според мен аутизма е само и единствено увреждане причинено от глутена.

Четох множество статии как глутена прави доста мизерии, примерно антителата към глутена увреждат и щитовидната жлеза и прочие.
При нас освен аутуистичния ни батко и аз и бебето правим много тежки реакции на глутен включващи разстройство, невероятно количество газове и 24 часа неспане за бебето. При това глутен бях консумирала аз, а бебето е само кърмено. 24 не е спала! След това проспа следващите 24, но беше нервна и ревлива. И с разстройство.

Та според мен аутизма е увреждане, което се получава още докато майката е бременна и има антитела към глутен.

А казеина в диетата не е проблем, но млякото е проблем, защото повечето селскостопански животни се хранят с неща съдържащи глутен и както минава през кърмата, така минава и през млякото.

Идва разумния въпрос, защо нещо което сме яли няколко хиляди години е започнало да ни вреди? Обаче явно има промяна и за това и все повече случаи на аутизъм. В нашето семейство между другото последните години се появиха цял куп, странни, редки и в повечето случаи автоимунни болести. Баща ми върви към алцхаймер, майка ми се подува и прави алергични шокове без причина и прочие.

Държа да кажа че имам 2 ма дядовци и 1 баба на почти 90, единия сега ще ги навърши а починалата баба умря на 88. И нямаме автоимунни и други странни неща в рода.

# 463

...

Идва разумния въпрос, защо нещо което сме яли няколко хиляди години е започнало да ни вреди? ...

Отговора е повече от ясен. Природата не е това, което е била. Въздуха не е същият. Атомни бомби, радиация, замърсяването на околната среда... с годините ще уродясваме още, колкото и гадно да звучи. Ще има още много нови болести. Човекът просто се самоунищожава.

# 464
Намалете казеина! (Част 2)
Цитат
Козите не произвеждат A1 бета казеин, което прави тяхното мляко и млечни продукти отлична алтернатива. Биволското и овчето сирене и мляко също изключват наличие на вредния казеин. Тези млекодайни животни рядко биват подлагани на антибиотици и хормони, за разлика от кравите, които заемат 90 % от производството на млечни изделия в световен мащаб.

Някой давал ли е биволско мляко на децата си? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт