Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 23

• 76 412
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Аз току-що прочетох, че майчините антитела увреждат мозъка на плода: Rolling Eyes
Maternal Antibodies Linked to Autism

Не че е нещо ново:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=599230.msg19732534#msg19732534
Цитат
Становище 17

Има съобщения за имунологични отклонения при индивиди с ASD, но не е доказана пряка причинноследствена връзка между нарушената имунна функция и ASD.

Има проучвания, навеждащи на мисълта, че имунният отговор може да повлияе върху неврологичното развитие и че значителни имунологични отклонения могат да играят ключова патогенетична роля при някои индивиди с ASD. Обещаващи са две проучвателни линии: (1) нарушена регулация в продукцията на цитокините и (2) ефект на майчини автоантитела по време на ранното неврологично развитие.

Последна редакция: вт, 09 юли 2013, 22:04 от n_alex76

# 61
Аз току-що прочетох, че майчините антитела увреждат мозъка на плода: Rolling Eyes
Maternal Antibodies Linked to Autism

Това според мен е едната от причините моят син да е дете от спектъра. Аз съм с много висок имунологичен отговор и по време на бременност - проявявам тежка токсикоза която трови както мен така и плода.  В нормално състояние Нк клетките ми са малко над 20 при 12 норма( Нк клетките са клетки убийци изработващи токсини, с които трябва да се справят с чужите 'тела ").по време на бременност нарастват неимоверно. С дъщеря ми ми беше първа бременност  и там ми беше лошо но поносимо. с всяка следваща бременност нещата ставаха все по зле. Тази със сина ми бях на периоди в болницата за да ме свестяват от повръщане и загуба на тегло . Усещането е като да си отровен или радиационно облъчен.

Научих за всичко това много по-късно когато си правих генетични и имунолгични изследвания в клиниката в Плевен при доц. Конова. Оказа се че към имунологнията имам и генетичен проблем който сам по себе си на мен не ми пречи но при една евентуална бременност има проблеми поради неусвояване на фолиевата киселина. Когато научихме всичко това синът ми точно беше диагностиран. Всичко си дойде на местотокато пъзлел с точно и разумно   обеснение за проблемите и на дъщеря ми и на сина ми.

Някой беше писал по-горе- "внимавайте ского се събирате "... и това ме жегна много дълбоко. При този начин на мислене съпругът ми би трябвало да избяга от мен с писъци...

# 62
....
Някой беше писал по-горе- "внимавайте ского се събирате "... и това ме жегна много дълбоко. При този начин на мислене съпругът ми би трябвало да избяга от мен с писъци...

Реге , аз го чувам като " да съм внимавала с кого се събирам" .
  Жената явно е преценила за себе си , че  е в грешка в това отношение и затова го е казала така . Не към нас , а за себе си .  Peace

Ние ,ако се събираме само с тези , които гарантирано ще ни осигурят здраво и красиво потомство , на какво ще заприлича всичко и как ще става ?  Crazy  Абсурдно е .

# 63

Аз го бях писала Heart Eyes
Защото изобщо нищо не знаех за мъжа ми,миналото му,корените му,семейството му......
и до сега нищо не знам.....и няма как да разбера.

Но когато се запознах с него и още на първата година отидохме на море.Той правеше нещо,което сега детето прави.
Лягахме нощем да спим и през нощта се събуждах от шум.Гледах го как спи и се върти на ляво и надясно.Доста енергично.Наляво-надясно .....беше ми много гадно някакси.На сутринта като го питах защо прави така,той ми каза че така се приспивал.

Детето ми от 2 годишен прави това повтаряемо действие,характерно за децата от спектъра.Така отива в своя си свят.
Както си стои през деня и нещо си играе,като се отегчи отива взима си,някое одеалце или чаршаф,завива се с него и започва да се върти на леглото-наляво-надясно......както правеше мъжа ми. Това като ,че ли не може да се изкорени.А детето така се успокоява,даже така си се приспива Tired
Мъжа ми ,това вече не го прави.....но е ясен белег ,че нещо носи от неговия род!
Което никога няма да разбера...какво е.

# 64
  • Sofia
Здравейте на всички. Отдавна не съм се включвала. Ето, че пак имам  нужда от мнението, съвета и опита ви. Сина ми е на 6г. с Уилямс-Бойрен синдром и аутистично поведение. Все още не е проговорил, и продължава да има "кризи" от по около седмица с нервност, раздразнителност и почти постоянно агресивно поведение. Реших да се консултирам с лекари от Св. Никола дали не е време за лекарство поне по време на тези вече засилващи се кризи, не само по време, ами  и по сила. Препоръчаха ми  Abilify от 15мг - четвърт на ден, само в трудните периоди. Даже с надеждата след около година да се подобри социализацията и любопитството му към света. Някое от дечицата ви пило ли го е? Какво ви е мнението за това лекарство? Ако имате по-добри предложения, които да обсъдя с лекарката, кажете! Предварително ви благодаря!

# 65
Вероятно повечето от вас са гледали потресаващия филм "Гатака". Има го "онлайн". Припомням http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0 Peace Embarassed

# 66
Какво общо има филмът с темата??!!? Гледала съм го много отдавна и си спомням, че ми направи силно впечатление.
Това "да си мислил за кого се жениш" и на мен ми е минавало през ума ... но не съм го задържала дълго там. И аз незнаех нищо за семейството на съпругът ми преди са се омъжа ... но да ви кажа една всеизвестна и добре позабравена тайна (имаме склонност да я забравяме Simple Smile): ЛЮБОВТА Е СЛЯПА, А БРАКЪТ ОТВАРЯ ОЧИТЕ! Така че и да си знаел пак същия избор си щял да направиш! Така де, живота продължава, важното е да гледаме напред и да вярваме в нашите малки съкровища, така ще им помогнем най-добре.
Мен ми е интересно, знам че много е изписано преди, но все пак като новобранец ще попитам, всички от вас ли държите децата си на GFCF диетата? И наистина ли смятате че помага? Правите ли изключения понякога ...

# 67
  • София
И аз не виждам връзката на този филм с аутизма  newsm78

Не всички са на диета. Но тези които са пробвали виждат дали има полза от нея. Много е относително и какво виждат като полза обаче. Зависи от предварителните очаквания. Ако се очаква минавайки на диета детето да проговори за една седмица и това не се случи би могло да се помисли, че диетата няма ефект. Но ако очакванията са по реални би могло да се види подобрение в някаква или няколко сфери на развитието им. Идеята на диетата не е съвместима с нарушаване на диетата. Тоест ако диетата не се спазва точно по правилата и се нарушава няма да има ефект от нея. Или се спазва или не - иначе няма смисъл да се прилага.

Lyusy, никой, никога не е писал в тази тема за това лекарство. Дано намериш отзиви за него  Praynig Стискам ви палци да отшумят проблемите бързо  Peace

И моят син има много черти от семейството на съпруга ми. Но има и много черти от моето семейство. Надявам се да не съжалява съпруга ми, че ме е избрал мен за майка на децата му. Свекърва ми го е намеквала вече. Ама те свекървите по презумция обвиняват снахите за тези неща. Точните и думи бяха - "Ама да не би някой да ти завидя Катя за това, че взе сина ми и да ти направи магия. Или да не би някой да ви е направил магия на рода някога. Аз съм толкова добра с хората и на мен никой не би ми направил нищо - затова вероятно е от вашия род."

Да не мислите, че страдам от думите и - тя си е такова тъпо парче, ама вероятно щом тя го мисли може би и други свекърви имат подобни мисли като моята. Вероятно и майка ми мисли същото за нейния род де  Mr. Green

# 68
Какво общо има филмът с темата??!!?

Ами, прочети какво пише в материала, за който съм пуснала линк, припомни си филма и сигурно ще си отговориш на въпроса.  Peace Peace

Е, виждам, че и Катина не разбира връзката. Не става въпрос за аутизма, а за търсенето на недостатъци/вина в другия/съжаление, че си избрал точно този човек/какво би било, ако си избрал друг и евентуалния стремеж един ден, искайки да имаме съвършени деца да се избираме единствено въз основа на генетиката си и т.н Може би звучи фантастично, но всъщност не е толкова.

А това е линк към аудиозапис на нещо, което предполагам много от вас са слушали като деца. Казва се "Приключенията на Лиско". Животните окуражават Лиско да отвори един куфар, оставен от някого в гората и когато го отваря питат: "Нещо интересно?" Отговорът е:"Всичко интересно!" http://www.vbox7.com/play:8ac8dd36bb  Grinning

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 10:38 от констанца

# 69
  • София

И моят син има много черти от семейството на съпруга ми. Но има и много черти от моето семейство. Надявам се да не съжалява съпруга ми, че ме е избрал мен за майка на децата му. Свекърва ми го е намеквала вече. Ама те свекървите по презумция обвиняват снахите за тези неща. Точните и думи бяха - "Ама да не би някой да ти завидя Катя за това, че взе сина ми и да ти направи магия. Или да не би някой да ви е направил магия на рода някога. Аз съм толкова добра с хората и на мен никой не би ми направил нищо - затова вероятно е от вашия род."

Кога ще ги запознаем - те все едно са сестри. И на нас/мен много ми завиждали - гледай от една стая (живеех под наем, когато се запознахме) в къща на 2 етажа дойде ooooh!

# 70
  Моята свеки , въпреки че има и племенник от спектъра , обвинява във всичко моето възпитание .  Crazy
  Всеки се защитава някак и свекитата също  Laughing

Филмът най-вероятно има връзка с по-горните изказвания (за събиранията) . Въпреки че не съм му разгледала характеристиката много подробно .  Peace

# 71
Lyusy, при тежки форми на ОКР го изписват Абилифай, пак в ниски дози. Действа успокояващо, а приемано вечер - приспиващо.

# 72
Малко ми дойде в повечето за тъпите свекита и апатичните татковци. Хората са различни. Аз и Марк изобщо не упрекваме в нищо майката на нашето момче, въпреки че тя има много от характерните черти на един Аспергер. Напротив, допускайки че е от спектъра, аз се възхищавам на достигнатото от нея. И винаги реагирам, когато някой ми подметне: "Е, нали е взел това от майка си?! Ами Марк, къде гледа?!" Казвам: "Няма гаранции, че не е взел нещо и от Марк чрез мен и баща му, тъй като според досегашните данни гените за аутистични черти са присъщи в една или друга степен на всички хора. Може да има и натрупване. Но от майка си е взел и таланти, пък и хората от спектъра имат и много положителни неща, които ние нямаме" И се хваля с предимствата които имат децата от спектъра - липса на алчност, способност за концентрация, иновативност при работа с техника и пр.

И изобщо смятам, че е безсмислено да се ровим в това, от кого какво са взели децата ни, както и за евентуалните други причини, които не можем засега поне да ликвидираме. Приемането, че децата ни ще си останат завинаги различни и че това, което можем е единствено да коригираме някои черти, за да ги направим приемливи за останалите и да развиваме добрите им дадености, според мен, е част от автопсихотерапията, която ни е нужна, за да оцелеем и бъдем максимално полезни за тях и останалите от семействата си.

# 73
   Всеки си споделя за неговата си болка .
   Да , тя може да не е подобна на твоята (моята) . Но това означава ли ,че няма право да бъде изпитвана и споделена .

Моята свеки не е тъпа , но си ползва абсурдна , според мен , защита в болезнената за всички ситуация .
   Това виждам , така мисля , по този начин усещам ....  И споделям ..... Hug

# 74
Селма,
това не е реакция на твоето споделяне, а на обобщенията, типични за хората - свекървите са такива, снахите са онакива.  Peace

Вчера нашето момче навърши 11 години и 6 години откакто не е виждало майка си. Сигурна съм, че образът й е запечатан някъде в ума му и щом я види, ще я познае. Преди две години за последен път опитахме да я поканим на рожден ден и отговорът беше, че не е добре детето да се раздвоява. Но ако би дошла в този момент, не бих я упрекнала нито с една дума. Защото вече знам, че е различна и така разбира неща.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 11:57 от констанца

Общи условия

Активация на акаунт