Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 23

• 76 775
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
⅞ ...and Happily Ever After омегите в него са основните градивни елементи на мозъка.

Мхм, обаче омегите не са препоръчителни за всеки. При деца с гърчове са пълно противопоказни, защото възбуждат мозъка. Написах го, пък всеки да си взема решение. Това не е мое лично мнение.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 01:38 от ⅞ ...and Happily Ever After

# 601
⅞ ...and Happily Ever After омегите в него са основните градивни елементи на мозъка.

Мхм, обаче омегите не са препоръчителни за всеки. При деца с гърчове са пълно противопоказни, защото възбуждат мозъка. Написах го, пък всеки да си взема решение. Това не е мое лично мнение.

Би ли казала източника на тази информация и повече подробности.   bouquet

# 602
Здравейте,извинявам се че пиша тук,но сега нямам време да търся по темите.Как стой въпроса с ваксините,от къде се взима бележка за  отказване или отлагане(не знам точно каква да е)?Току що ми се обади личната че трябвало да отидем да сложим последната Пентаксим и каза че до края на месеца трябвало да я сложа.Питах я след като сега с ме с диагноза ГРР  не може ли да я отложа и да не я слагам.А тя ми каза че Хейто щели да я глобят и че трябвало от София да си взема бележка Sad. Благодаря Ви предварително.

# 603
eli82eli, ти пишеш в темата за епилепсия, нали?  Предполагам за това ме питаш.

Понеже се заинтересувах за добавките преди известно време и подбирах какво да давам. Преди това исках консулт с лекар, за да не ги давам на моя глава. Ние ходим при Литвиненко (вече не искам при него, ама това е друга тема), той каза специално за витамините да подбирам такива без Омега мастните киселини, защото възбуждат мозъка и може да дадат предпоставка за нов гърч. Иначе са полезни за мозъка, но при епилептици както писах вече, са пълно противопоказни. Две от моите познати на деца с проблем в поведението ми споделят, че им изписват сиропчета, съдържащи омега, но децата се превъзбуждали още повече и като са ги спрели са станали по-спокойни. Спирането им е назначено от невролог.
Аз пък понеже винаги търся поне 2 мнения от лекари и за това какво да му давам и какво да не му давам , последните 2 месеца се консултирах с няколко, относно омегите всички са категорични да не давам.

Мисля да поръчам таурин, той е много полезен за мозъка не само за деца аутисти, ами и за епилептици. В гугъл можеш да прочетеш повечко за таурина. Вземат го спортисти, студенти преди изпит и т.н. Няма да ти цитирам извадки от нета, има доста инфо.

Също и магнезий, въпреки, че мнението за магнезия на Литвиненко беше "то ако магнезия успокоява и аз ще го вземам". Но аз ще му давам.

Май писах по-назад, че започнахме Биокалций на Тиенс, в него има и таурин. Ще търся и витамин В6, не знам дали го има отделно. Ако не го намеря ще давам витамините В комплекс, важно са също В1 и В12.

За омегите се сещам да ти дам пример с маслото от вечерна иглика, което съдържа омега 6 мастни киселини, понеже аз го пия и погледни какво пише в упътването му "Противопоказания и странични ефекти" :

http://apteka.framar.bg/30017871/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%BE … 0-%D0%BC%D0%B3-60

"Омега 6 мастните киселини не трябва да бъдат използвани при епилепсия, тъй като биха могли да индуцират нови припадъци."

Има ли някой, който дава таурин като отделна добавка, не мога да се ориентирам каква е дневната нужда в милиграми за дете на 3 годинки? Пише само за възрастни.

jenskata, ние взехме направление от ЛЛ за детски невролог. Детският невролог написа документ, с който да се явим пред комисията за отлагане на ваксините, те заседават през определено време, трябва да провериш в твоят град къде е комисията и на кои дати са заседанията.

Също невролог може да ги отложи писмено примерно в амбулаторният лист, но така спасяваш положението за 2-3 месеца само. Ние така кретахме 2 години, месец за месец ни ги отлагаше, но това не е  официален документ.
Иначе личните лекари държат на ваксините, ХЕИ наистина ги проверява. Ако без документ и откажеш ваксини ще те накара да подпишеш съгласие, не го прави, не подписвай нищо!  Иначе до края на декември по закон можеш да не я поставяш, но след 1 януари трябва да си готова с комисията ако ще минавате.

# 604
Благодаря ти  ⅞ ...and Happily Ever After. Аз за маслото от вечерна иглика знам. Даже аз бях писала в темата  за "Епилепсия"специално за него. Но питах Христова за Ескимото и тя не ми каза да е противопоказно. Но се притесних.  Аз и давам ескимо вечер и не съм забелязала да я превъзбужда. Отделно пие и Ноотропил, че не знам как ще се комбинира с другите неща  Thinking Ще прочета за Таурина.
За магнезия и аз съм чела. Аз пих през цялата бременост магнезии и бях много спокойна. А аз съм доста нервна натура.

# 605
Мислех да ти пиша лично, но може и на някой друг да му е полезно. Ето тук пише и за таурина, и за В6 как влияят на припадъците:

http://www.tiensbg.com/104510871080108310771087108910801103.html

На нас пък тукашната невроложка ни каза, че не мога да му давам Ескимо. Забелязала съм, че "големите светила" не наблягат на добавките и изобщо не се занимават да изписват. От там си мисля, че може и да не са запознати много.

# 606
хей сега се заемам да изчета всичко
но понеже виждам че пишете за добавките
а диета спазвате ли, без казейн и глутен????
защото всичко което аз намерих до сега в нета и изчетох не ме накара да се съглася по никакъв начин с такава диета.
не зная дали съм права но мисля че може и без това.
не мисля че нито един специалист не е доказал причинно следствена връзка между казейна и аутизма или глутена и аутизма.
все чета '' установявало се или  забелязвало се '' подобрение значително при децата с аутизъм подложена на строгата диета.
моят син освен този броблем за съжаление има и доста други чисто физически и тежка операция
и не мисля че някога ще го подложа  и на това.
хайде започвам да чета да видим какво има за диетите тук и дали ще ме разубеди
 Simple Smile

# 607
прегледах линковете на първата страница,
прочетох подробно всички публикации до 10 страница,
и съвсем се обърках
да не кажа че сега съвсем се уплаших и отчаях.
 Cry
детето за две седмици терапия според психоложката има огромен напредък
И АЗ СЪМ СИГУРНА И АДСКИ ВЯРВАМ ЧЕ ТОИ ЩЕ УСПЕЕ И ЩЕ Е ДОБРЕ
но вярвайте ми аз няма!!!!!!!!
аз рухвам със всеки следващ ден. просто не зная до кога а процесът е дълъг, много дълъг.
всеки ден си казвам няма да търся инфо повече, няма да чета за това, няма да говоря само за това но не мога
като седна пред компа и все това правя.
мисля че моето психическо здраве се срина още от сега, чувствам че си губя разсъдъка
 Sad

# 608
  • София
Виолина, на едно обучение се запознах с 2 мами от Враца. Знам, че не е голям град - виж в ДЦДУ-то и разпитай. От тях разбрах, че си се събират родителите на деца аутисти във Враца. Ходят на пикници и тн. Мисълта ми е, че ще има с кой да споделяш, обменяш опит, а повярвай ми е полезно за теб самата Hug

# 609
Малко може да съм груба, ама ще ти го кажа:
Спираш да се самосъжаляваш и четеш, четеш... и пак четеш. От хленчене няма смисъл, така не помагаш нито на детето, нито на себе си. Купуваш си и книги от книжарницата, по-горе препоръчах, а и другите ще ти кажат хубави книжки. Има и стари теми, но ще ти отнеме повечко време да четеш, започни първо с книгите. Целта на четенето е не да се запознаваш какво е аутизма, ами как да се справяте (вие, като родители) с поведението на детето, как му помогнеш да се социализира и т.н.

Всъщност при вас какви са точно проблемите? Има ли очен контакт, говори ли, има ли стереотипни движения, изобщо пиши каквото се сетиш. Какво казва психолога?

За диетата тук ще чуеш различни мнения, някои са много "ЗА", други не. Според мен не е лесно да се спазва, но всеки си решава и си взема решение. Дори и да не спазвате диета обаче изключи напълно от менюто чипсове, пръчици, маргарини, натурални сокове (щото не са натурални), всякакви други сокчета, разни бонбонки и всичко що е с консерванти, разните му там салами и полуфабрикати. Може и да не ги хапвате де, но аз пиша за всеки случай. Всички те нямат нищичко полезно в тях, а само навреждат!
И не вярвай винаги на първата казана дума от лекар!

А на каква възраст е детенцето? Извинявай ако си писала, а съм пропуснала.   bouquet

# 610
  • София

аз рухвам със всеки следващ ден. просто не зная до кога а процесът е дълъг, много дълъг.
всеки ден си казвам няма да търся инфо повече, няма да чета за това, няма да говоря само за това но не мога
като седна пред компа и все това правя.
мисля че моето психическо здраве се срина още от сега, чувствам че си губя разсъдъка
 Sad
Здравей  Peace Разбираме те много добре. Всичките минахме през това. Някои от нас се стегнаха и продължиха, а някои от нас си останаха в тази дупка. Ти имаш избор. Или ще продължиш и ще помогнеш на детето си да извади най доброто от себе си и да продължиш живота си заедно с детето си.........или няма. Ще изживееш сега фазите на скръбта - като медик ги знаеш - напомням ти ги пак
Скрит текст:
Петте етапа на скръбта са :
Отричане: "Това не може да се случва на мен"
Гняв: " Защо се случва това? Кой е виновен?"
Договаряне: "Ако това, което се случва на мен, бъде премахнато, в замяна  аз ще направя..."
Депресия : "Толкова съм отчаян, че не мога да направя нищо"
Приемане: "В мир съм каквото и да се случи"

Само ни кажи как да ти помогнем. Ако искаш само да споделяш - направи го, ако търсиш помощ за нещо - ще помагаме. За диетата питаш. Медицината не признава диетата като лечение - разбрала си. Няма да намериш подкрепа от колегите си за това. Ние сме само родители можем да споделим с теб личните си наблюдения, ако искаш.

Смяна на темата. Някой от вас познава ли майка на дете с ГРР на име Владислав. Младежа е на около 14 години. Търся начин да се свържа с майката на това момче.

# 611
хей сега се заемам да изчета всичко
но понеже виждам че пишете за добавките
а диета спазвате ли, без казейн и глутен????
защото всичко което аз намерих до сега в нета и изчетох не ме накара да се съглася по никакъв начин с такава диета.
не зная дали съм права но мисля че може и без това.
не мисля че нито един специалист не е доказал причинно следствена връзка между казейна и аутизма или глутена и аутизма.
все чета '' установявало се или  забелязвало се '' подобрение значително при децата с аутизъм подложена на строгата диета.
моят син освен този броблем за съжаление има и доста други чисто физически и тежка операция
и не мисля че някога ще го подложа  и на това.
хайде започвам да чета да видим какво има за диетите тук и дали ще ме разубеди
 Simple Smile

Като започнахме диетата имахме направо невероятна реакция. За съжаление не е достатъчно.

Според мен именно глутена предизвиква аутизма. След 4 годишна възраст червата са достатъчно здрави и глутена не вреди на децата, но мозъка е вече трайно увреден. Именно от глутена до 4 годинки. За това и диетата действа на малки деца.

Глутена причинява аутизма. Точка. Е и ваксините може би.

Между другото обзалагам се че си изчела всичко на български за глутена и вече си хванала господ за шлифера. Бг лекарите само до тук виждате. Пробвай пъбмед.

Само един от многото примери
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23823064

Children with autism had significantly higher levels of IgG antibody to gliadin compared with unrelated healthy controls (p<0.01). The IgG levels were also higher compared to the unaffected siblings, but did not reach statistical significance. The IgG anti-gliadin antibody response was significantly greater in the autistic children with gastrointestinal symptoms in comparison to those without them (p<0.01). There was no difference in IgA response to gliadin across groups. The levels of celiac disease-specific serologic markers, i.e., antibodies to deamidated gliadin and TG2, did not differ between patients and controls. An association between increased anti-gliadin antibody and presence of HLA-DQ2 and/or -DQ8 was not observed.
CONCLUSIONS:

A subset of children with autism displays increased immune reactivity to gluten, the mechanism of which appears to be distinct from that in celiac disease. The increased anti-gliadin antibody response and its association with GI symptoms points to a potential mechanism involving immunologic and/or intestinal permeability abnormalities in affected children.

Честно колкото пъти се опитвам да говоря с бг лекари псувам. Нищо, добре дошла от другата страна. Те психолозите и агитка винаги така казват, че много добре се справя. Ние лежахме на това ухо 1 година. С логиката че ако упражняваш здравия крак, болния ще се оправи - т.е ако ниже макарони, ще оздравее?!  

# 612
Момичета ако децата ви се превъзбуждат или не реагират добре на омега-3 и други мазнини значи имат недостиг на креатин. А това говори и за мито-проблеми. Тук вече ще ви кажа да си търсите информация сами, защото е безсмислено да пиша ако никой не му пука.
Ако толкова ви е страх от добавките просто гответе повече телешко.

# 613
edna kaka
отново си с разваления грамофон, че и червени големи букви. Ние можем да четем и черни и по-малки и пак да не сме съгласни.

Вече не е просто тъжно а е и смешно. Чак ме накара да пиша след толкова време само четене. Предполагам трябва да се научиш да не преминаваш от частното към общото. Тук все още четат и пишат хора които не знаят че от теб друго не може да се прочете освен диета диеата и пак диета както слънцето, въздуха и водата за всяко живо същество ... . Да те накара човек да гледаш малко по-общо на нещата и да допуснеш че има други деца,да  има други причини , да има друга гледна точка е кауза пердута.

Виолина.
При децата от спектъра нищо не е черно и бяло , не е като да ти кажат- детето ти има минус три диоптъра слагаш очила и готово. всичко е много индивидуално, за всяко дете важи буквално индивидуален подход, съчетание от много различни действия който довеждат до подобряване.Бързо, бавно няма знаение, Вярвам че ако родителя прави нещо то винаги има подобрение. Какво ще помогне при вас сможеш да откриеш само във времето прилагайки на принципна на пробата и грешката всичко което си чула или прочела.

П.С. За сведение при нас нищо хранително не подобрява нито влошава състояние на детето. диетите са ичлишни защото нито глутена нито казеина са виновни за проблемите ни.

# 614
violina.d, наистина най-добре намери майки от града, с които да контактуваш.А тук пиши!Винаги ще има някой, който да те разбере и да ти отговори.Не очаквай истината да е една.Тя е за всеки различна.
И ако някога влезеш в черната дупка на паническото разстройство- препоръчвам цветолечение на д-р Бах! Wink
Вярвай в успеха на детето си и то ще даде най-доброто от себе си! Peace

Общи условия

Активация на акаунт