Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 23

• 76 858
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
Преди време специалният педагог, при когото ходехме на занимания беше казала : "Работила съм с много деца с увреждания. Но децата аутисти са най-красивите същества!"

http://www.icare4autism.org/news/2010/08/exceptionally-beautiful … dren-with-autism/

http://www.cbsnews.com/8301-504763_162-20123858-10391704/childre … l-features-study/

# 211
Имам предложение. Хайде да си оформим две теми - едната колко поетичен е аутизма, колко са красиви децата, колко е хубаво и прочие. И другата реално за терапии, съвети и начини да помогнем. Защото напълнихте темата с личните си психо проблеми.

# 212
Имам предложение. Хайде да си оформим две теми - едната колко поетичен е аутизма, колко са красиви децата, колко е хубаво и прочие. И другата реално за терапии, съвети и начини да помогнем. Защото напълнихте темата с личните си психо проблеми.

Ами, хайде! Има биохимична тема, която се мъчи вече няколко години и не може да стигне 50-та страница. Няма лошо. И аз си го мислех тези дни - да има една обща тема за споделяне и 1-2-3 по конкретни важни въпроси, интересуващи част от майките -  диети, витамини, ваксини. Стани инициатор, отвори тема, ако не знаеш точно как (и аз не знам) Селма можа да ти помогне. Peace Grinning

# 213

Ами, хайде! Има биохимична тема, която се мъчи вече няколко години и не може да стигне 50-та страница. Няма лошо. И аз си го мислех тези дни - да има една обща тема за споделяне и 1-2-3 по конкретни важни въпроси, интересуващи част от майките -  диети, витамини, ваксини. Стани инициатор, отвори тема, ако не знаеш точно как (и аз не знам) Селма можа да ти помогне. Peace Grinning

Проблемът е, че вие не пишете по темата аутизъм. Пишете за поезия. Аз дойдох във вашата тема и 1 година ми трябваше да намеря истински полезна за мен информация. Идват и други майки, и тях ги прогонвате. Направете си тема - за аутизма лирично, и ходете там. И без това ти реални проблеми не споделяш, очевадно нямате проблеми с вашето дете. Другите 2-3 които спокойно мога да ги нарека констанца2 и констанца3 и те са така. На тях децата им нямат проблеми, само те имат проблеми защото се чувстват като аутисти. Супер. Цяла клакйоркса група се събрахте.

Може ли да говорим за това как се справяме с ежедневните си проблеми? Игри, терапии, обучение, и да дори витамини и лекарства много ме интересуват. И не ме интересува колко точно са красиви децата.

# 214
ednakaka,
ако си направиш труда да влезеш в профила ми и погледнеш по диагонал, ще видиш, колко много материали съм превела за конкретни проблеми, повечето от научни и специализирани сайтове за аутизма. И колко линкове по стриктно практически споделени от майките проблеми съм пуснала. Вярно е, че вече нямам или не съм имала някои от проблемите на майките с малки деца и не мога да дам примери с нашето момче. А и не ми се връща назад. Но има много конкретни неща, които майките са писали от 2006г-. насам и те са направо практическо ръководство.

А това, че ти не се интересуваш от психологичните проблеми на другите майки, си е твое право. Не ги чети. Чети само това, което те интересува, както аз не чета неща, които са ми далечни и не коментирам неща, които не одобрявам. Peace Grinning

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 10:18 от констанца

# 215
Все ще се намери кой да те нахока и  да ти каже, че не ти е тука мястото. Същото се случва и с децата аутисти в детската градина, в училище...в обществото и пр.
Вижте какво е нивото ви на толерантност, обаче  после ще очаквате към децата ви да има приемане и толерантност нали?
Аз не виждам какво пречи който се интересува конкретно от нещо да зададе конкретните си въпроси...а не да стои и да чака някой да напише това дето него конкретно го интересува и да недоволства, че някой пише неща дето него не го интерсуват.

# 216
  • София
ednakaka, права си  Hug
И на мен ми се иска темата да има обучителен характер и в нея да си помагаме за ежедневните проблеми. Нали разбираш че последно включилите се в темата не са провокатори на това, а просто се включват в тона който виждат, че върви. Сега ще помоля свекървата да не взима отношение по въпроса, който ще подвигна - моля  Praynig

Искам да ти предложа да проучиш билката котешки нокът. Тя е мощен имуномодулант и най силният  детоксикант който съм срещала. Обикновено я продават под името Детокс. Беше много модерно навремето да се пият продуктите на Вижън и основно Детокса. Хората ставаха дистрибутори на Вижън за да си го набавят на по ниски цени. Интересното при тази билка е, че изхвърля всичко, което е извън естествената среда на организма. Изхвърля токсини, тежки метали, бактерии, бацили, вируси, наскоро трансплантирани органи, бременната жена абортира с тази билка вероятно билката атакува плода и се приема най често от онкоболни, защото билката атакува туморите. Това е нещото което аз съм давала на децата си и смятам, че имаше огромна полза за детето с аутизъм. Все още давам тази билка на децата си. Ако искаш мога да ти предложа и фирмата от която я купувам - проучвала съм качество, цена и ефективност на различните производители.
Другото, което искам да ти предложа да проучиш е продукта Нао син шу. Това е нещото което активира и събуди детето ми. Това е нещото, което го успокоява и го прави по умен. Не случайно го наричат храна за мозъка. Не го давам само аз, а много, много майки на деца с аутизъм и някои от тях казват, че с това детето им е проговорило. И аз го казвам. Но освен, че вече проговори моето дете продължава да се учи - не само в училище, но и да се учи да общува, и да се учи от опита си. Пак с това нещо. Продължавам да го давам. Вече 6 година. Купувам го от фирмата вносител. Преди години имаше критики за състава му - гъба имало, китайско било - дрън дрън ярини. Ако ще и екстременти да има - аз ти казвам, че ефект има. 6 години вече.

Пандорина, ednakaka е споделяла за себе си, че се определя за аутист. Тя самата си поставя тази диагноза. Права си, че трябва да сме толерантни. констанца би ли се опитала и ти  Wink

# 217
Сега ще помоля свекървата да не взима отношение по въпроса, който ще подвигна - моля  Praynig

. Права си, че трябва да сме толерантни. констанца би ли се опитала и ти  Wink

Embarassed Embarassed Embarassed

Airis,
надявам се да не се откажеш от превеждането на части от статията за зрителните проблеми.  bouquet

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 11:02 от констанца

# 218
Чета ви от време на време, затова си позволявам включване.

ednakaka,
за Нао син шу - детето ми направи силна алергична реакция, след първите няколко ампули. На твое място бих била много внимателна с него.
Не толкова отдавна, докато се лутам из морето информация, попаднах на Нао син шу-то. Тогава потърсих информация, дори на лични, но не ме огря.  Stop

# 219
Констанца, благодаря. Няма да се откажа. Ще преведа по-късно. Смятам, че този форум е, за да може всеки да намери по нещичко, което да помогне, дали на него самия, дали на детето, но за всекиго има нещо ценно. Аз отделям много време да чета тук.Страница по страница. Осмислям,анализирам, сравнявам, филтрирам, извличам най- ценното. И съм благодарна, че има място, където мога не само да почерпя информация, но и да споделя моите виждания. Да намериш себе си, да се справиш с болката си, гнева, тревогата и чувството за безсилие,за да бъдеш полезен на детето си  е също част от успеха. Peace

# 220
Чета в родителски форуми на английски и руски и доста често попадам на стихове, написани най-вече от майки. Повечето нямат художествена стойност, но това е начин за някои хора да осмислят ситуацията си и приемат децата си, да изразят обичта си към необикновените си деца. Родителите на невротипичните си пишат "моята принцеса", "моят герой" и т.н. А ние, защо да не кажем една истина - аутистичните деца са често приказно красиви. Не го казвам само аз, нито пък го има само в това, което пуснах. Казала го е една от най-суровите дами в областта на аутизма, безспорен ерудит, която за разлика от други в тази област няма дете от спектъра - Ута Фриц.  Heart Eyes

# 221
# 222
# 223
  • София
За Нао Син Шу - не случайно предложих да се проучи продукта. Съдържа мед и моя приятелка на дете с ГРР не го дава поради тази причина - детето и е силно алергично към мед. А го лекува при същия фитотерапевт, който го назничи на Мишо. Същата тази приятелка е алергична към допир на домат. Става на петна. Но няма никакви проблеми, ако го яде  Rolling Eyes А друга моя приятелка на дете с ГРР има още едно дете в норма, което е алергично към билки - всякакви билки.
Всичко, което аз давам на децата си е с одобрението на личната му лекарка, която е педиатър не само по професия, а и като майка на три деца и няколко внучета. Препорачвам и на вас да давате каквото давате след като информирате личния лекар на децата си.

Един възрастен човек на село казваше баба ми беше педиатър и педагог, защото отгледа 11 деца  Laughing

kojo, добре дошла в темата  Hug Не се плаши от поставената диагноза на детето ти. То си е същото дете от предния месец, просто сега на една хартия пише нещо, което те плаши.  В темата в която пишеш и четеш за труднопроговарящите ще намериш много практични съвети за работа с детето. Тук май вече никой не пише за това, ама и никой не пита за да му се отговори нещо практично. Ако има нещо, което не ти е ясно - питай. Ще ти отговорим. Има някои специфични разлики между труднопроговарящо дете и дете с ГРР и ако имаш въпроси - ще ти ги изясним. Много сте сладки в другата тема - възхищавам ви се на ентусиазма и хъса, който проявявате и се радвам, че така хубаво и практично развихте темата.

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 15:48 от Катина

# 224
Хриси имаше едно бебе Мини, с което бе неразделна.
http://nkir.snimka.bg/children/04-2013.739985.30167874
Но за съжаление го загубихме.Вчера на площадката видяла момиченце със същата играчка.Поискала я, но когато трябвало да я върне-отказала.Започнала да се тръшка и да крещи:"Бебе Мини".

Ние също имаме цялата дружина от сериите за Мики Маус и периодично се разиграват игри "с приятелите", след време са други "приятели"  - чудовищата, мишките от "Рататуи"  и т.н. Преди около месец момчето реши да даде Мини на малката си братовчедка за една седмица и докато я върнат беше голямо страдание. Но й организира посрещане. Надуха с баща си балони и написа един плакат: "Добре дошла, Мини". След това 5-6 дни я слагаше на стол до главата си и казваше, че повече не пуска Мини. Интересно, за други като Плуто, Доналд и дори за самия Мики, нямаше такова страдание за отсъствието им.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт