Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 23

• 76 753
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
  • Анкх-Морпорк
За ТЕЛК не чакайте писма, а отидете на място в психодиспансера, където е комисията, за да разберете датата. Ние така предния път без малко да пропуснем.

Хахахаа Laughing
Не ме разбрахте.

Взимаме телко от август насам,мсеки месец на 16то число.
Но сега е 20ти,а още не са преведени.

За това забавяне става въпрос.
Забавиха ли ви ги и на вас?

Не вземате ТЕЛК, вземате пари. Помощи за интеграция, двойни детски и тн. Питайте за пари по сметката и ще ви кажат. А като питате за ТЕЛК, ви отговарям за комисията. За парите - проверявам в края на месеца, превеждат ги все по-късно и все по-късно. "Спестяват" ги, да не бързаме да ги изхарчим  Mr. Green

# 646
Благодаря ти.
Днес са ги превели Heart Eyes

# 647
Здравейте момичета !
Аз съм Рая (както се вижда) Simple Smile И имам 2 годишно дете с високофункционален аутизъм .Щастливо и умно дете, хеех Simple Smile
Днес сътворих съпорт група във фейсбук за децата на спектъра в която ежедневно да публикувам( и превеждам) полезни съвети ,статии свързани с аутизма. Както и за да има място където да си споделяме , обсъждаме и намираме морална и емоционална подкрепа.
Заповядайте в групата !

bouquet

https://www.facebook.com/groups/1380903498827364/

# 648
  • София
Здравейте мами,
искам да ви попитам правили ли сте генетични изследвания ако да къде? Вчера бях във майчин дом при проф. Симеонов....адски съм разочерована...отново всичко опря до пари а не до това да се помогне на детето ми.

# 649
Генетични изследвания се правят в клиниката по генетика на Иван Гешов, с направление от личния лекар и престоя е 2 дни.

Ако смятате, че ще ви донесе нещо, да бодят детето два дни и накрая ви кажат, че е генетично..или пък не намерят нищо..
Така или иначе, щом детето има проблем, трябва да правите каквото трябва, а това че е наследило от вас типа нервна система, е естествено...
Не ви съветвам да тормозите детето, но за ваше успокоение, може да го направите безплатно там.
Трябва само да се обадите по телефона и запиеше час за след месец, да ви кажат кой номер трябва да е направлението и..това е.

# 650
...Ако смятате, че ще ви донесе нещо, да бодят детето два дни и накрая ви кажат, че е генетично..или пък не намерят нищо..
Така или иначе, щом детето има проблем, трябва да правите каквото трябва, а това че е наследило от вас типа нервна система, е естествено...
Не ви съветвам да тормозите детето, но за ваше успокоение....

Ох как съм съгласна с всичко това!.
но на родителите отнема време да стигнат до тази мисъл- разбира се на едни повече на други по-малко. В резюме подкрепям, че по добре всичко да се съсредоточи към терапевтиране. Осоебнно ако няма някаква доказана неврологична причина.

# 651
krules, няма нужда да откриваш топлата вода.
Психолог, логопед и много занимания с детето. Peace

# 652
  • София
Терапията си я провеждаме, ходим и на психолог и на логопед и на плуване и на градина, просто попитах за генетичните изследвания...доколкото знам никъде не съм написала че не правиме никаква терапия. Не знам защо така сте ме разбрали.

# 653
krules ,

Правиш всичко каквото трябва, и става каквото трябва!:)

А за генетичните изследвания не е драма- решаваш, записваш и влизате с детето в Педиатрията на Иван Гешов за 2 дни, сектор "Генетика".
Не очаквай нищо, но знаем, че една майка трябва да направи всичко, дето си е намислила, за да продължава нататък...Simple Smile

Аз например съм си намислила от година и нещо, че един курс истинаска делфинотерапия трябва да направя на детето, защото преди години сме ходили на инциденти посещения в Турция, във Варна само на "разговор" с делфините...
Знам, че това не е кой знае какво, но ми стои в главата като нещо като естествен завършек на 9- 10 годишен цикъл интензивна терапевтична работа- по много и от всичко, целенасочени курсове с много и различни терапевти в различните периоди.

Така че, каквото й е в главата на една майка, трябва да го направи..и то е за детето, на майката като са й по- наредени нещата в главата, и на детето по- му се нарежда:)

Дерзай!
   bouquet

# 654
Kezaja, съгласна съм с това, което си написала на 100%!!!   bouquet
И аз се чувствам точно така, като си наумя нещо, и в началото си мисля дали да опитаме това, дали ще има полза, дали е подходяща тази терапия и докато не опитам все ми се „мотае“ в главата... И аз съм за делфинотерапия, но ще поизчакам още няколко годинки и малко да походим на плуване преди това, че да не се налага тепърва да свикваме с водата в басейна. Говорила съм с различни майки, особено да деца с ДЦП и те казват, че е хубаво детенцето да е малко по-голямо, н-р 8-10 годишно... Ако човек има възможност може и по-често и по-рано да се започне.
И аз си пуснах едни генетични изследвания след няколко годишно отлежаване и  премисляне... Макар че, в нашия случай това никога не е било препоръчвано, но имаше смисъл и от тях. И така, след всяко нещо, което сме изпробвали съм виждала веднага плюсовете  и минуситте и ми е било по-лесно да продължа напред.
Така че, както е написала Kezaja, изпробвайте всичко и смело напред- терапии, терапии и много занимания и игрчки в къщи...  Laughing

# 655
Терапията си я провеждаме, ходим и на психолог и на логопед и на плуване и на градина, просто попитах за генетичните изследвания...доколкото знам никъде не съм написала че не правиме никаква терапия. Не знам защо така сте ме разбрали.

никой в нищо не те упреква.
но трябва да си готова че може никой и нищо да не намери като отклонение при детето. И вс епак нещата да не са в норма. често срещано при сегашните деца. за съжаление. ние след толкова години "не виждане на смисъл" преди седмица направихме ЕЕГ. ами нищо различно от очакването - всичко е наред.

Имам познато семсйвто с баща чужденец, средното дете е със СОП. Направиха му изследване в странство и се оказа чупеща хромозома. Сякаш това леко поуби ентусиазма на родителите че могат да постигнат повече. Понякога е хубаво човек да има надежда - способен е на повече  , защото е трудно да се абстрахираш от "рамкирането на диагнозата "   -  мое лично мнение.

И аз си пуснах едни генетични изследвания след няколко годишно отлежаване и  премисляне... Макар че, в нашия случай това никога не е било препоръчвано, но имаше смисъл и от тях. И така, след всяко нещо, което сме изпробвали съм виждала веднага плюсовете  и минуситте и ми е било по-лесно да продължа напред.

Фактът че имам направени генетчини и имунологочини изследвание съвсем по друга причина но достатъчно информативни за ситуацията, ми помогна лично на мен да намеря най-разумното обяснение за всичко което се случва с двете ми деца. За синът ми конкретно, чието състояние е доста по специфично, никой от лекарите  не ме попитал нито се поинтересувал от моето мнение- чувам само мнение от сорта на - не е това, не е онова а какво е никой не е казал. но и и да ми кажат нещо в терминин не виждам с какво това ще промени ситуацията.

ей така си разсъждавам на глас.

# 656
  • София
Здравейте, искам да ви попитам аутизма, търпи ли развитие към по лошо  напред във времето. В смисъл след 20г , 30г появява ли се епилепсия или други  усложнения

# 657
Да доживеем, ще знаем:)

Пуберитета е в пъти по- труден , в сравнение с при типичните индивиди.
Много е трудно, съсипващо е и понякога не знаеш що си жив.

След като мине най- трудното през пуберитета, знаеш как да реагираш в началото на следваща подобна трудност, за да превантираш най- тежкото.

Иначе, след 20- 30 и 40 години, развитието при аутистичните личности е точно като пру неаутистичните- около 30% успеваемост.

даже личното ми мнение, без да нагажирам никого, успеваемостта при аутистичните личности е по- добра в сравнение с неаутистичните.
Покажете ми една неаутистична личност, която е продължила да е жива, след смъртта си.
Всичко, което живее след човешката физическа смърт, е оставено от аутистични личности!

# 658
Здравейте, искам да ви попитам аутизма, търпи ли развитие към по лошо  напред във времето. В смисъл след 20г , 30г появява ли се епилепсия или други  усложнения
Аутизмът е предизвикан от определени недостизи в организма. В този смисъл ако тези недостизи се задълбочът имате влошаване, регрес или както искате го наричайте.

# 659
Здравейте, искам да ви попитам аутизма, търпи ли развитие към по лошо  напред във времето. В смисъл след 20г , 30г появява ли се епилепсия или други  усложнения
Аутизмът е предизвикан от определени недостизи в организма. В този смисъл ако тези недостизи се задълбочът имате влошаване, регрес или както искате го наричайте.

Съжалявам но въобще не съм съгласна с това твърдение. Кажи на една майка с нискофункциониращ аутист, че ако подложи детето си на диета то ще прогресира ... и гледай как ще ти се изсмее. винаги зависи от това какво точно предизвиква аутистичното поведение. При едните е едно при другите друго ... доколкото може да бъде диагнозстирана причината.

отново преминаваш от чстното към общото.

Общи условия

Активация на акаунт