Септемврийка на мъжО се въси, да фнимаа вече к'ви ги ръси - Тема № 19

• 23 419
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • София
malina07 По рано не може със сигурност,той си е като всеки нормален болничен.А по късно може-моя ще го издадат по късно,моя започва на 22 юли а тя ще ми го издаде на 31 просто се пише с задна дата Simple Smile Така че не се притеснявай като се върне от отпуска тогава  Wink

# 451
Здравейте, коремчета Hug Преди малко ходих да се запозная с една педиатърка, препоръча ми я комшийката. Поговорихме си малко, даде ми материали за кърменето и разни други да имам с какво да се занимавам, взех и координатите и сега живот и здраве като се роди беба, ще я търсим. Много ми е близо - само пресичам улицата и съм при нея Wink Отметнах още една важна задачка Crazy
Да подхвана една вече коментирана и до някъде болна тема - за майките студентки Crazy Има ли някоя от вас, която скоро се е записала или ще се запише? И ако да - къде? Аз утре мисля да ходя да си подавам документите и да видиме какво ще стане Crazy Надявам се да не се заформи отново някой конфликт на тази тема Confused

# 452
  • Пловдив
Документи за майчинство, подаване на болнични
http://kantora.eu/docs_new_35.html

Puffy И аз съм в същото положение - докито е отпуск, само неразбрах на 31 ще ти пусне болничния с дата 22 или дата 31. Защото на мен ми каза да отида в началото на август да ми пусне болничния, но не разбрах със задна дата ли ще ми го пусне - в моя случай 25 или с дата август  newsm78 Че пък така става, че все едно не съм показала болничния пред работодателя навреме, а нали има срок от два дни от написването на болничния да го дадеш на работодателя  newsm78 То ако беше в същия месец нямаше да ме притесни толкова, но ми се пада и в различни месеци  newsm78

Момичета бързо изписваме темата, дайте предложения за заглавие на новата тема да пусна анкета, че който прави следващата тема да не се чеши по главата. Grinning
Пете я звънни на твоята приятелка да измисли пак нещо хитро Simple Smile

# 453
Добър вечер, пупи  Hug
Аз още нямам нет, но от телефона на мъжО влезнах да проследя какво е положението....е, не се четата лесно 40 страници, но минах по диагонал да видя какво ги вършите  Mr. Green
Честито и от мен на Hut, да са й много здравички и щастливи бебковците  Heart Eyes Heart Eyes
Сега да дам отчет и за мен. Ние сме вече в новия апартамент. Привършихме с чистене и подреждане...голяма лудница беше  Crazy За 1 седмица съм свалила 1,5 кг, но добре дошло на фона на моите 20 хаха.
От 2 месеца не сме гледали бебка, днес трябваше да ходим, но лекарката почивка тази и другата седмица....тц  Crossing Arms Но няма да ходим при друг, нямам нииикакви проблеми и оплаквания. Спя като пън, нямам болки, нямам подувания....пу пу пу  Mr. Green
Вчера сглобихме легълцето и натрупах вътре целия багаж на бебочка. Ще поръчаме тия дни скрин и се започва прането и гладенето  Laughing
Подплънки си купих еднократни.
Изкуствени зърна не съм купила, но може би ще се наложи занапред, защото моите не са особено изпъкнали...ще видим като се роди малечка дали ще е нужно (дано не).
Памперси съм взела двойка (3-6кг) на Памперс и една тройка даже  Laughing В магазина ни винаги има заредени, ама тия бяха промоционални, в кутия и си ги взех.... Blush
Помпа още нямам, или Бертони или Чико ще купя...по евтинка ще е, а ако има нужда по-натам ще инвестираме в по-скъпа.
Заболя ме Д-то, докато ви изчета, за отивам да се опъна  Mr. Green
Дано скоро намерим време да прекараме нет и да ви чета по-редовно  Hug

# 454
 Дундичка , тъкмо Диана подхвана въпроса за новата тема и ти се появи.  Mr. Green честит нов дом!
 Кикито , аз се отказах от записването. Изкарах си магистратурата. Смятах да запиша още една сега за да взема парите, но нещо не ми се занимава.

# 455
Здравейте момичета!
От вчера следобед не съм усещала бебето и съм малко притеснена.Реших че си въобразявам,но и днес вече кое време стана и нищо.Звънях на акушерката,не ми вдига  smile3511
Какво да правя?Колко още да изчакам и с кого да се свържа в случай,че акушерката не ме отрази?
Как си Естреа, усети ли бебето вече?
Момичета, да ви се оплача. Днес бях на преглед и запис на тонове. Всичко беше наред на записите, докато изведнъж на екографа лекарката ми вика - ние с теб назад ли вървяхме? И аз викам, не всичко е било точно до сега. Като извади размерите на бебето от предния път преди две седмици и сега и се оказа, че са еднакви. Каза ми да не се притеснявам, другата седмица в сряда пак ще ги видим, но може да се е разместила и нещо да мери другаде и за това да е така. Доста съм шашната, опитвам да стоя спокойна, но в началото му ударих един рев.

# 456
Kikito аз се записах магистратура, да. Дори днес ми излезе класирането. Записах държавна поръчка в Икономическия университет във Варна. Дано успея и да я завърша все пак. Simple Smile

# 457
Йоана, не се безпокой. Сама знаеш, че тези мерки са толкова относителни....Може пък предния път да е станала грешка. Все пак техника е  Thinking И аз доста често се поддавам на такива неща, може би затова мойто АГ избягва да ми казва мерки и теглики , както и други неща... Рита ли те бебончо, ако ДА- то всичко е наред, мила  Flutter    Охх гледам ти лентичката и благородно ти завиждам  Mr. Green И аз пък искам скоро да ми е термина  Laughing
 Мацки, а какво ще стане , ако запиша , пък не мога да ходя  ???  newsm78
 Диана, мерси за инфото, ама направо се обърках. Нали голяма част от документите си ги подготвят в счетоводството?

# 458
Да се отчета от прегледа - бебчо е 2160, АГ каза, че върви голямо бебе и отговаря на 32 г.с. и 6 дена, но още е седалищнто, момче е 100 %, моето кръвно е 120/80, продължавам с магнезия и витамини ми изписа. И така на 23.07 пак на ЖК и тогава излизам и 45 дена в болничен.

Петя харесахте ли скрин ? Ние с ММ ходихме събота в Пловдив и търсихме, но нищо не харесахме, а искаме да вземем.

# 459
Коткинчо, ето това са пелените, които ще си вземем, изпитани са и имам само положителни отзиви дотук за тях, но събирам още мнения, защото цената не е ниска http://shop.fuzzibunz.com/One_Size_Diapers_p/fbos.htm

Помпа за кърма си взех на Авент, модел Comfort

За 45-дневния болничен също  аз ще си го получа  на по-късна дата, док потвърди, че няма проблем, единствено евентуално и обезщетението ще се забави, зависи от счетоводството където ще се дава - кога ще го придвижат към НОИ.

Утре съм на ЖК и имам нужда от стискане на палци, защото беб беше много малко за седмиците си на последната фетална и сега ТРЯБВА да е наддало...
Йоана, абсолютно те разбирам и аз минах през задължителния рев, надявам се апарата все пак да греши, а ако не, да се нормализира положението до края. При мен малките размери се оказа, че  са свързани с липса на белтъци и сега ям само пържоли, пък утре ще стане ясно имат ли ефект.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 21:14 от fosha

# 460
Веселото и аз имам завършена магистратура. Не е чак такава занимавка, не се отказвай...сумата си заслужава, а и още една магистратура никога не е излишна Crazy
Ioana не се тревожи, стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред с бебчо Praynig
Lemon държавната поръчка, редовна форма на обучение ли е newsm78
Мая до колкото съм запозната нищо няма да стане ако запишеш, а не ходиш. Единствено ще си загубиш студентските права вероятно, но за парите - никой няма да те кара да ги връщаш /ако това ти в въпроса/  Wink
ПП: Fosha стискам палчето още от сега Hug

# 461
Аз пък съм си редовно обучение и ням се занимавам поне с това, само до Свищов трябва да отида Crazy
Веселото, че те са на цените на бубхен newsm78

# 462
Здравейте отново  Hug

Благодаря за отговорите , относно прегледа за разкритие. Звучи неприятно  Confused

Днес цял ден прекарах в ходене по задачи, сега съм гроги. Доста ми тежи , за да ходя насам-натам. Вече съм + 11,5 кг.

Момичета, само аз ли не съм ходила на тонове до сега  newsm78 Доки нищо не ми спомена за запис на тонове, не знам дали е още рано, или си зависи от лекаря. Гледам, че повечето от вас ходят. Във вторник съм на преглед и мисля да я попитам.

sonka да е жив и здрав племенника ти   ura

Мая 191 не се ядосвай за глупости  Hug Знам, че няма как да не се дразним, но не си заслужава. И мен преди малко ме ядосаха в аптеката. На мен чантата за родилното ми е готова, бях забравила да сложа само водоустойчиви лепенки за секциото. Та отивам и казвам да ми дадат 3 бр лепенки, а аптекарката ме пита откъде съм сигурна, че ще раждам със секцио  Shocked Да не съм си харчела парите , защото можело да не се наложи...  Shocked Абе ,паднах!  ММ беше с мен и ми вика, ако ми беше казала за тази случка, нямаше да повярвам  Laughing

Естреа, усети ли бебето? Не се филмирай, по добре иди до болницата , за твое успокоение  Hug

Dund1chk4 честит нов дом  Hug Много щастие на цялото ви семейство!

fosha стискам палци за утре!

ioana_g не се тревожи! Това е доста относително, успокой се ! Ще видиш , че всичко си е нормално  Hug

Момичета, вас болят ли ви колената? Мен адски много:(

# 463
Kikito до колкото съм запозната, да. Поне в моя университет държавната поръчка е само редовно обучение. За държавна поръчка обаче трябва да запишеш същата специалност, каквато е и бакалавъра. Но на мен тази ми е между другото, тъй като вече имам друга магистратура.
Ти къде мислиш да подаваш документи?

# 464
 Амейзинг , и аз не съм била на тонове.
 Кикито , в моя университет съм с най-добрата специалност бакалавър и магистър. Мислех да запиша колкото да взема парите и да не ходя и прекъсна, но се отказах. Пък с бебка нямам да имам време и желание нито за тестове, нито за изпити.
 Анни , специално ги сравнявах с Мустела и бяха горе- долу еднакви. То и зависи от къде се взимат. Да си призная, че ги взех заради подаръците. В аптеката имаше и на Uriage, Klorane, разни други.

Общи условия

Активация на акаунт