Септемврийка на мъжО се въси, да фнимаа вече к'ви ги ръси - Тема № 19

• 23 414
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • София
DianaR На 31 като отида ще ми го пусне с дата 22 та предполагам че и при теб ще е така защото иначе ще има прекъсване.А аз знам че болничния трябва до 15 число да се представи защото до тогава е и срока в които да се занесе в нои така че пак има време Simple Smile

# 466
Абе ако не намеря тая френската сигурно ще е бубхена, нз ама той ми е харесал и тва си е baby_neutral аз малко като децата ама мисля, че ще е добър избор.
То ако мислите да се записвате трябва сега да проучите въпроса, после ще е късно и няма и време да имате Mr. Green

# 467
Kikito до колкото съм запозната, да. Поне в моя университет държавната поръчка е само редовно обучение. За държавна поръчка обаче трябва да запишеш същата специалност, каквато е и бакалавъра. Но на мен тази ми е между другото, тъй като вече имам друга магистратура.
Ти къде мислиш да подаваш документи?

Ами аз да си призная, че го правя само заради парите Blush Имам си 2 бакалавъра и 1 магистър...не ми се дават много пари и уж прегледах университетите в София - в Лесотехническия ще ми е най-евтино, нищо че няма нищо общо с моите специалности, а да не говорим за работата hahaha Един семестър, специалност Стопанско управление, без предварителни изпити е 500 лв., но ако някой може да предложи нещо по-евтино за София, ще съм благодарна.

# 468
  • Пловдив
So^Amazing, и аз не съм ходила на тонове и нищо не ми е и казала докторката. За размери на бебо му мери само главата и даде термин 24.09., тоест нормално си върви. ioana_g, винаги на този апарат ли го гледате? Много относителни са тези мерки. Не се притеснявай.  Hug fosha, стискам палци и на теб.
tania_tsvetanova, скринът не е детски. Нормален, с подходяща височина, с 4 чекмеджета и да става за повивалника горе-долу. ММ го смята и разкрои, но в Рила има промоция и е 104 лв един с подобни размери, та направо ще го взимаме. До 28.07. им е промоцията. Има го в 4 цвята.
DianaR, хванах я за мезе да мисли щуротии. Ще дам утре идеи.  Mr. Green

# 469
Дам, винаги на този апарат. Но вече се успокоих, щом сърчицето е наред, всичко ще е наред. Другата седмица ще е наддала и готово.  Simple Smile

# 470
За тонове, мисля, че на нас още ни е рано. Май от осми месец нататък се почва. Аз съм била на тонове само в спешното, и предполагам че и следващия път док няма да ме слага на тонове, защото нищо не са ми казали още.

Йоана, доколкото знам, колкото по наближаваш термин, толкова по-трудно могат да премерят бебо. При предишната ми бременност АГ беше казал, че има толеранс от 20 процента, което е страшно много. Беше го премерил 3800 гр и ми каза, че дори да е с 20 процента по-малко, пак си е добре и му прекратихме договорът за наем в корема ми предсрочно  Joy То пък се роди 3820, та добре го беше премерил  Mr. Green

# 471
So^Amazing и аз не съм ходила на тонове

Благодаря ти! Аз не търся детски, а точно такъв какъвто си описала с 4 чекмеджета по-дълбоки. Видях го в сайта.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 22:26 от tania_tsvetanova

# 472
So^Amazing и аз не съм ходила още.Питах предния път кога ще започна  2 пъти в месеца да ходя и за тоновете кога,те ми казаха има време небързай  Rolling Eyes Направо съм мааалко разочарована от наблюдаването на бремеността ми  Rolling Eyes

# 473
  • Пловдив
tania_tsvetanova, има го на брошурата в сайта. За тези пари си е много добре ш.80/д.43/в.85 На моите 155 см е идеално.

# 474
sonka аз съм в 8-ми месец и този месец започвам 2 пъти да ходя - днес ходих и на 23.07 когато влизам в 45 дневния болничен преди майчинство, август също ще ходя 2 пъти. А тонове мисля, че се мерят накрая на 9 месец.

Петя - то и аз съм 156 см  Simple Smile

# 475
So^Amazing и аз не съм ходила на тонове

Благодаря ти! Аз не търся детски, а точно такъв какъвто си описала с 4 чекмеджета по-дълбоки. Видях го в сайта.

В Айко има доста голям избор на скринове. Много търсихме и нищо не си харесахме, но в понеделник си взехме един от там Crazy

# 476
За тонове, мисля, че на нас още ни е рано. Май от осми месец нататък се почва. Аз съм била на тонове само в спешното, и предполагам че и следващия път док няма да ме слага на тонове, защото нищо не са ми казали още.

Йоана, доколкото знам, колкото по наближаваш термин, толкова по-трудно могат да премерят бебо. При предишната ми бременност АГ беше казал, че има толеранс от 20 процента, което е страшно много. Беше го премерил 3800 гр и ми каза, че дори да е с 20 процента по-малко, пак си е добре и му прекратихме договорът за наем в корема ми предсрочно  Joy То пък се роди 3820, та добре го беше премерил  Mr. Green
На мен не ми мерят колко тежи бебето, а само размери като големина на главичката и на бедрото. Те не са се променили. Лекарката каза да не се притеснявам, сигурно бебка се е разместила и за това така се е получило, но и тя много се учуди на резултатите.
Относно тоновете, при мен почнаха да ги правят от 35-та седмица, веднъж седмично. През седмица правят екограф и всяка седмица тонове.

# 477

На мен не ми мерят колко тежи бебето, а само размери като големина на главичката и на бедрото. Те не са се променили. Лекарката каза да не се притеснявам, сигурно бебка се е разместила и за това така се е получило, но и тя много се учуди на резултатите.

Ти си вече в деветия месец и е нормално бебето да е спряло растеж на дължина. Обичайно се твърди,че през последния месец бебето наддава най-много на тегло (300-500гр седмично), но примерно моята Ива през деветия почти нищо не наддаде, тя си беше достигнала оптимума на растежа преди това и както съм казвала, се роди 4,400 и 53 см.  При теб са премерили глава и бедро на детето и ти знаеш,че предвид позата на плода и възможностите на апаратурата е съвсем реално мерките да не са точни. Както е съвсем реално бебето да е достигнало оптималния си растеж и просто да си чака на топло датата за раждане,която му е отредена  Simple Smile

Запис на тонове- мен ме викат от средата на седмия месец, по два пъти месечно. За мен полезното на това упражнение е по-скоро да се проследят контракциите, които аз не ги усещам, но се виждат на апарата. Другото,което ми е важно вече на финалните прегледи, е състоянието на умбиликалните артерии и кръвопотока. Имам страхове и зяпам супер концентрирано на монитора, сякаш разбирам нещо  Laughing ама да видя,че никъде няма спирка и съм спокойна. През деветия май и аз ще ходя на запис всяка седмица, до където устискам.

# 478
Аmelly благодаря за успокоението. И аз мисля, че всичко е наред Simple Smile

# 479
  • София
Добро утро!  Днес аз съм първа Rolling Eyes

йоанка, стискам палци, уверена съм, че всичко ще е наред Hug  Представям си какво ще ти е до другата седмица, обаче Confused

При предишната ми бременност АГ беше казал, че има толеранс от 20 процента, което е страшно много. Беше го премерил 3800 гр и ми каза, че дори да е с 20 процента по-малко, пак си е добре и му прекратихме договорът за наем в корема ми предсрочно  Joy То пък се роди 3820, та добре го беше премерил  Mr. Green

Интересно.  20% си е сериозна разлика.  На мен ми бяха казали +- 300 гр.  На последния преглед я премериха 3000 гр. и тя се роди 2670 гр. след няколко дни Wink

Още някой имаше нужда от стиснати палци, но не помня кой Embarassed  Много положителни мисли за всички, на които им трябват Hug

Момичета, имате ли нещо против да си коментираате на лични вече подробностите по помощите за студенти?  Пък и ако не се лъжа, има си отделна такава тема във форума.  Полагам неимоверни усилия да не коментирам, не искам да влизаме в противоречия Hug

Хайде хубаав ден на всички Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт