Септемврийка на мъжО се въси, да фнимаа вече к'ви ги ръси - Тема № 19

• 23 407
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Веселото, то си е твоя работа, пък и всичко е свързано с пари, тъй че кой както ми е най-правилно така прави Peace аз за тва ти се кефя оп промоциика, айде поръчка, аз само кошарата така инстинктивно я заръчах hahaha

# 571
Йоанка,браво! Много хубави новини! Наслаждавай се на тези последни седмици от бременността и бъди спокойна  Hug Хубаво е,че си попаднала на такъв свестен доктор  Peace

# 572
Здравейте момичета, днес някой дали беше на лекцията на Токуда да сподели? Трябваше темата да е какво да се носи за болницата, но по разбираеми причини не можах да отида.
А какво стана с Естреа, усети ли вече бебчето? Не ни дръж в неведение.

Йоанче, не съм била на въпросната лекция, но пък раждах там и мога да ти кажа всичко, което те интересува. Носят се само лични принадлежности за теб, всичко за бебето е подсигурено - само ръкавички искат, може и без, но много ще се надере. Нощници дават всеки ден и когато си поискаш (аз ги сменях до 3 на ден, че много се цапат от кръв и кърма).

Общо взето - четка, паста за зъби, крем за зърна (гармастан, лансинох), помпа, ако имаш нужда, някакво сапунче (ползвах себамед бебешкия за измиване на гърдите преди кърмене), шампоан, нещо разхлабващо за хапване (дават рициново масло, ако не се изходиш на другия ден - аз си носех две круши и сушени сливи), бутилка минерална вода, превръзки за родилки (те дават лигнин колкото искаш, аз го слагах върху превръзката да попива допълнително, еднократни чаршафи слагат на леглата отдолу), вземи си фотоапарат  Mr. Green

Най-важното е документите за постъпване в болница от лекаря от ЖК  Peace
За изписването на бебето искаха да занесеш боди с къс ръкав, гащеризонче и пелена. Няма нужда да ги носиш в твоя багаж, някой може да ти ги донесе там.

Аман от това будуване  Crazy

# 573
  Добро утро пупи!  newsm57
  В какво смятате да носите багажа за болницата- куфар, сак, чанта, раница? Смятам нещата, които са за мен да ги  сложа в чантата от количката, а пък багажа за бебка да е в една раница.
 Имах и още един въпрос, но го забравих.  Rolling Eyes

# 574
Добро утро сладурани
Аз багажа , който няма да е много ще го сложа в една чанта , която преди времи си бях взела със списание Грация.Аз си я позвам за ръчен багаж като пътувам и ми е много удобна .Има си цип отгоре и отделно 2 джобчета отпред.
Йоана много се радвам , че всичко е наред и сега си се наслаждавай спокойно на последните седмици бременеене.
Аз мисля в края на месеца да направя една поръчка от интернет за последните покупки и се спирам.Най - много комплекта за изписване или каквото там харесам да си ги видя на място и да си ги купя, ама всичко останало ще е от интернет

# 575
Добро утро  bouquet

След една седмица и аз да се наспя.
Моят мъж определено е много стреснат и ме помоли на направя списък с нещата които трябва да купим и да ги купи. Joy

Определено не мога да се оплача от вниманието и отношението на лекарите и акушерките.
Вчера преди да си тръгна до операционната изпратих две мами, които вече са добре и всичко мина перфектно. Беше голяма емоция...Ако ви кажа как съм плакала за тях...Престоят ми в болницата да ви кажа ме подготви до някъде за момента на раждането. Въпросите които имах определено намериха отговори.

Пожелавам на всички усмихнат ден!

# 576
 Момичета, из целия корем ли усещате движенията на бебето? При мен е активно от дясната страна. Отляво не го усещам.

# 577
  • София
Добро утро, момичета!

Браво на Йоана за хубавите новини. Знаех си, че всичко е наред.

Ако не се лъжа Танище е днес на преглед, така че чакаме добри новини и от нея.

На мен много багаж не ми искат за болницата, даже почти нищо не ми трябва, ама пусто трябва да нося сета за стволовите клетки и много се притеснявам точно него да не забравя. Още повече ми казаха да им се обадя като започнат контракциите, преди да тръгна към болницата, а като знам, че първият път не става веднага, сигурно ще има да ги разкарвам по сто пъти тези хорица от тъканната банка с моя късмет.
За дрешки за изписването и аз се колебая, и то заради времето главно. Онзи ден аха да купя едно много сладичко рокле в Зара, но размислих. Ако е студено така и няма да го облече.

Веселото, и при мен е главно от дясно, даже последните дни си хареса едно местенце съвсем от страни, а на мен ми е доста неприятно да ме човърка там. От ляво само на сантиметри от пъпа побутва нежно с краче.

# 578
Добро утро,
Йоанка браво за добрите новини  Hug
И на мен не ми искат почти нищо в болницата - даже мисля багажа ми да е за изписването Simple Smile ще ги сложа в една малка чанта и съм готова, само на малката дрехите ще приготвя да ми ги донесе таткото, в деня преди да ни пуснат.
При мен е ту в ляво- ту в дясно.
От няколко дни като се размърда и започва да ми стяга корема.
malina07 - при мен пък е обратното. Преди да се обърне бебка така ме риташе в пик. мехур, че направо свитки ми излизаха. Сега от както се е обърнала ми е по - добре. Натиска си го има понякога, но не е като да те шутират направо в целта....

# 579
Добро утро и от мен!  Simple Smile
Моят бебончо имам чувството, че е забил малките пръстчета в ляво долу и чопли ли  чопли  Laughing , а в горната част на корема ми усещам по-силни ритничета, но по нарядко. ММ каза, че като ме ритне бебко и физиономията ми изцяло се променяла - грейвала съм  Simple Smile
Хубав и усмихнат ден пожелавам и добри новини на момичетата, които са на преглед днес!

# 580
  • София
Добро утро   bouquet
Браво Йоанка че всичко е наред  Heart Eyes Дано бебчо да си кротува до финала там  baby_neutral
Успех на Tanishte днес на прегледа  fingerscrossed
Аз ту от дясно ту от ляво го усещам,но като че ли повече от дясно се намества,за мен няма значение къде шава важното е да шава  newsm32
Аз незнам в какво ще си занеса нещата в болницата,защото незнам все още колко ще са  Blush
като ги подреда ще реша в какво ще ги събера.Комплекта за изписване съм решила че таткото в деня на изписването или предния ден ще го донесе няма смисъл и той да седи там,ама нека първо да го купиме че като гледам накрая без такъв ще останеме  Laughing
Момичета да ви питам вас сърбят ли ви гърдите или по специално зърната?Еййй тука от 2-3 дена направо откачам голямо сърбене голямо нещо  Banghead
Тук при нас в София днес е мнооого мрачно дори сега почна да пръска,тази година май няма да има лято,но аз и не държа де така като е по хладно си е екстра  smile3501

# 581
Не мога да се наспя и това е, заспивам късно сутрин съм блъснат самолет #Crazy
Аз багаж мразя да мъкна, ще го разделя на две
     Спешен за влизане в болницата
     За изписване
Веселото ме подсети, че чанта за количка нямаме ама аз няма и да я взимам в болницата, ще се оглеждам за някоя подходяща Peace
МОята бебка си е в дясно от зачеването и все си е там, сега всякаш малко по в средата ама все там Mr. Green
Пуфи ела тук, жега за всички има hahaha

# 582
  • Пловдив
Добро утро!
Добавих първите бебета на първа страничка  Grinning
Моята беборанка от дясно я усещам чаааааак отстрани малко над хълбока, но само от дясно. Понякога се притеснявам като лежа на дясно да не и мачкам нещо. И май обича да се протяга, че едновременно дупето като почне да стърчосва от едната страна и там над хълбока пак усещам опъване.
От време на време се сещам да заставам на 4 крака, Петя сега като ме уплаши, че ако не се обърне и може наиначе да ме режат....
Пуфи зърната преди две седмици усещах болка, а от тогава ме сърбят - явно си е нормално. Може би е време да започнем да ги мажем с гел за зърна  newsm78

Мамите със стаж ще ми кажете ли, как реагира бебе на чорапогащник - например като стане зима живот и здраве ще сме на 3-6 месеца. Та се питам дали ще го дразни или и това е индивидуално.

P.S. Тая лентичка отдолу все ме шашка Simple Smile Хем ми е интересно като пусна пост, колко дни ми остават. Хем като ги гледам как намаляват и ми се вдига адреналинчето, че момента наближава. Иначе ми е много спокойно и хич не го мисля, да взема да я махна ...

P.S. на P.S.
Вчера се претоварих малко и от снощи досега имам бодежи в коремчето, но без да се втвърдява. Това разтягане на матката ли е все още или да звъня на доктора ???

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 10:22 от DianaR

# 583
  • София
Малко в страни от темата, но вие мислите ли нещо да подарявате на персонала на изписването? Малко е спорен въпрос и за мен не е редно, още повече аз ще съм на частно и сумата, която ще платя за престоя не е никак малка, но като знам манталитета на българина и се притеснявам после като ходя за допълнителни прегледи да не решат да ми отмъстят  Laughing Пари определено не смятам да давам, ама то една прилична кошница с благинки си е цифра, пък те май две ще трябва да са и ето, раждането ще стане 2000  ooooh!

# 584
soho doll,  с този сет за стволовите е голям смях. Аз го носих и сега защото гинеколожката ме изпрати с уж настъпила родова дейност. Та си го разнасях и пак си го върнах hahaha
Ако всичко мине добре и съм доволна смятам да поръчам на ММ да донесе една торта и някакви други неща с които да се почерпи персонала. Аз също ще си платя една торба с пари, нищо че не е частна болница, но ако съм доволна ще ги почерпя за здраве.
Багажа който ще ми трябва за родилното е много малко, в едно малко сакче ще се побере.

Общи условия

Активация на акаунт